çok güldümAslında kendi kendine oynaması çok güzel, okuduğum bir kitapta diyordu ki kendiliğinden ilgi duyduğu yöneldiği şey asıl onu geliştirecek olan ihtiyacı olan durumdur.. Kendimizi kitaba ilgi duysun diye yırtsakta o gidip süzgeçle oynuyorsa o süzgeçten birşeyler öğrenecek demekmiş.. Arada kendi kendine oyun kurmasına hiç müdahale etmeden izlemek lazımmış onun dışındaki zamanlarda çocuk tercih ettiği nesneyle oynarken ebeveyn yaklaşıp ilgi duyduğu nesne hakkında konuşup gelişimine katkıda bulunabilir diyordu.. AA elindeki pembe süzgeç mi çok mu sevdin bunu bak bir sürü deliği var bu deliklerden sular akıp gidiyor üstünde makarnalar kalıyor sen makarnayı çok seversin vs. derken Ali anne çenen düştü yine dercesine bakıp süzgeci bana verip mutfaktan uzaklaştı
Cıks bu da olmadı malesef :-/ nukun biberonunu almıştım ucu ezik gibi olanlardan mamayı yaptım verdim eline önce bir merak etti renkli olunca biberon baktı sonra ağzına alıp dişini kaşıdı derken biraz çekti ve 2 saniye sonra kaldırıp attı. Tekrar eline vermek istedim ama reddetti. Yarın kefirle deneyeceğim bir de bakalım belki kabul eder. Bu arada smilacın tadına baktım hiç güzel değil ki inek sütü çok daha lezzetli bence.İnşallah alısır canım beklıyorum sonucu
belki senden diil başkasından içer biberonla sütü bnm oğlam beni gördüğü an anne sütü olan biberonu atıp mem dioCanım benim kızım da aynı şekilde sıvı olarak sadece su içiyor ve emiyor başka bir şey içiremiyorum sulukla. Biberonla süt daha kolay olur diye denedim ama onu da kabul etmedi. Bakıcı abla biberon ile bişeylr içmeye alışsın diye similac mama deneyelim dedi tadı güzel genelde beğeniyorlar diyor. Eğer sever de içerse keçi sütü, inek sütü filan verirsin uyumadan önce biraz daha uzun uyumasını sağlayabilir belki sen de dinlenirsin biraz diyor. 4-5 saat uyusa gece başka bir şey istemiyorum göz altlarım çöktü artık uykusuzluktan :-/ Bugün aldım deneyeceğim ama pek umudum yok açıkçası. Paylaşırım sonucu.
Aslında kendi kendine oynaması çok güzel, okuduğum bir kitapta diyordu ki kendiliğinden ilgi duyduğu yöneldiği şey asıl onu geliştirecek olan ihtiyacı olan durumdur.. Kendimizi kitaba ilgi duysun diye yırtsakta o gidip süzgeçle oynuyorsa o süzgeçten birşeyler öğrenecek demekmiş.. Arada kendi kendine oyun kurmasına hiç müdahale etmeden izlemek lazımmış onun dışındaki zamanlarda çocuk tercih ettiği nesneyle oynarken ebeveyn yaklaşıp ilgi duyduğu nesne hakkında konuşup gelişimine katkıda bulunabilir diyordu.. AA elindeki pembe süzgeç mi çok mu sevdin bunu bak bir sürü deliği var bu deliklerden sular akıp gidiyor üstünde makarnalar kalıyor sen makarnayı çok seversin vs. derken Ali anne çenen düştü yine dercesine bakıp süzgeci bana verip mutfaktan uzaklaştı
geçmiş olsun nasl anladınız tedavisi neymişKızlar bunu ilk kez duyuyor olabilirsiniz. 14 aylık bebekte göbek fıtığı çıktı
Anne sutunun de tadi guzel degil ki :)Cıks bu da olmadı malesef :-/ nukun biberonunu almıştım ucu ezik gibi olanlardan mamayı yaptım verdim eline önce bir merak etti renkli olunca biberon baktı sonra ağzına alıp dişini kaşıdı derken biraz çekti ve 2 saniye sonra kaldırıp attı. Tekrar eline vermek istedim ama reddetti. Yarın kefirle deneyeceğim bir de bakalım belki kabul eder. Bu arada smilacın tadına baktım hiç güzel değil ki inek sütü çok daha lezzetli bence.
Cok gecmis olsun canim nasilsiniz simdiKızlar bunu ilk kez duyuyor olabilirsiniz. 14 aylık bebekte göbek fıtığı çıktı
Eşim de vermeye çalıştı ama almadı. Bir de bakıcı abla denesin belki ondan alır. Aslında kahve fincanıyla içebilse ona da razıyım ama içtiğinden çoğu dökülüyor çok zor oluyor temizlemek her seferinde.belki senden diil başkasından içer biberonla sütü bnm oğlam beni gördüğü an anne sütü olan biberonu atıp mem dio
Ama bir cazibesi var doğduğundan beri alıştığı tat sonuçta. Biberonu alması için içindekinin de cazip gelmesi gerek diye düşünmüştüm hani tuttuğuna değsin gibisindenAnne sutunun de tadi guzel degil ki :)
O da dogru:)Ama bir cazibesi var doğduğundan beri alıştığı tat sonuçta. Biberonu alması için içindekinin de cazip gelmesi gerek diye düşünmüştüm hani tuttuğuna değsin gibisinden
İyİ eglenceler canım umarım cok guzel gecer:)
İyi eğlenceler :)
Allah en hayırlısını nasip etsin canım. İnşallah gönlüne göre bir iş bulur.
Ne güzelmiş. İyi tatiller canım :) belçikadaki bir arkadaşım anlatmıştı. Orada da villalar günlük kiraya veriliyormuş. Villanın alt karında sıcak havuz, jakuzi var. Çoook kıskanmıştımHaftasonu ne güzel geçer. İnşallah minnoşlar da şifa bulur
iyi eğlencelerr :) ohh misss yaz gelse de yüzsek çok özledim denizi geöen yazda oğlumdan ötürü koştur koştur 20 dk yüzüp yüzüp çıkmak zorunda kalmıştm :) normalde çocuk gibi sudan çıkmam
İyi tatiller canım.. Bence çok iyi gelecek bu tatil size :) İnşallah minikler fazla yormazlar seni
Süper yaaa her mutfakta aynı görüntü :)))An itibariyle bir fotoğraf:) Fisher Price eğitici süzgeç takımıBen oyun kurduğum zaman çok ilgisini çekmiyor.. Aldı süzgeçleri eline yarım saat oynadı az önce bıraktı şimdi babaannesiyle oynuyor.. Benimki çamur kum gibi pis etkinlikleri de çok seviyor çok güzel zaman geçiriyor, koşmaca yakalamaca tutmaca bunlardan da kolay sıkılmıyor (yaklaşık 1 saat).. Oyuncak olarak peluş hayvanlarıyla vakit geçiyor peluş hayvan delisi , Classic worldün iç içe geçen kutuları var onları ben kuruyorum kendisi deviriyor onları da çok seviyor .. Kitaplarıyla da vakit geçirmeyi seviyor (yaklaşık 20 dakika) Geri kalan herşeye en fazla 5 dakika bakıyor
Aslında çiğ tüketilmez ancak tüm tariflerde çiğ veriyorlar, ruşeym dediğimiz buğdayın bir parçası aslında canım aynı beyaz un kepek gibi.Ruşeym i çiğ bi şekilde yoğurdun içine katıp yedirebilir miyiz? Ruseym buğday unu gibi değil dimi pişirmem lazım mı
Görümcem bu durumu yaşadı hmn kestrdiler bu tezden ötürü,merak ettm bi sorayım dedim :) hurafeler ,hurafeler..Bu hafta biraz burnu akti ama onunla ilgisi yok tabi.Cunku ben nezle olmustum ona da gecti ama ateslenmedi sukur.oyle bir sey ilk defa duydum
Doktor mu kes dedi. Bana da hep kes diyorlar doktor uygun gordu dıyorum bu seferde o sut diğer bebeğin hakkı diyorlar. O degıl de sımdı sutum azaldı ya acaba diğer bebeğim dogdugunda da sutum az mı olurGörümcem bu durumu yaşadı hmn kestrdiler bu tezden ötürü,merak ettm bi sorayım dedim :) hurafeler ,hurafeler..
Yerim yaa,bi planı var gibi:))An itibariyle bir fotoğraf:) Fisher Price eğitici süzgeç takımıBen oyun kurduğum zaman çok ilgisini çekmiyor.. Aldı süzgeçleri eline yarım saat oynadı az önce bıraktı şimdi babaannesiyle oynuyor.. Benimki çamur kum gibi pis etkinlikleri de çok seviyor çok güzel zaman geçiriyor, koşmaca yakalamaca tutmaca bunlardan da kolay sıkılmıyor (yaklaşık 1 saat).. Oyuncak olarak peluş hayvanlarıyla vakit geçiyor peluş hayvan delisi , Classic worldün iç içe geçen kutuları var onları ben kuruyorum kendisi deviriyor onları da çok seviyor .. Kitaplarıyla da vakit geçirmeyi seviyor (yaklaşık 20 dakika) Geri kalan herşeye en fazla 5 dakika bakıyor
Canım çok geçmiş olsun benim büyük kızımda vardı aslında yeni oluşmuş birşey değil bebekliğinde göbeğinin kapanma döneminde çok ıkınmasından kaynaklı oluyor ve çok sık görülen birşey. Kasık fıtığı çok daha kötü üzme kendini. Benim büyük kızın hala tam olarak kapanmış değil. Zamanla düzelecek inşaallah.Kızlar bunu ilk kez duyuyor olabilirsiniz. 14 aylık bebekte göbek fıtığı çıktı
Sütün azalması hormonel kesinlikle sütün az olmaz hatta daha bol olur.Doktor mu kes dedi. Bana da hep kes diyorlar doktor uygun gordu dıyorum bu seferde o sut diğer bebeğin hakkı diyorlar. O degıl de sımdı sutum azaldı ya acaba diğer bebeğim dogdugunda da sutum az mı olur
Eskiler sütün içeriği tadı değişir der,doktoru bıraktrdı ama annenin vitamin dengesini korumak adına.doğumda da oksitosin salgılıcaksın bebeğine de üretilcek süt,sen iyi olduktan sonra az olmaz cnm.Doktor mu kes dedi. Bana da hep kes diyorlar doktor uygun gordu dıyorum bu seferde o sut diğer bebeğin hakkı diyorlar. O degıl de sımdı sutum azaldı ya acaba diğer bebeğim dogdugunda da sutum az mı olur
Bundan cok korkuyorum.Sen iki numara dogana kadar emzirmişmiydin canımSütün azalması hormonel kesinlikle sütün az olmaz hatta daha bol olur.
Fineas ateşlenme bende yaşamadım hamile kalınca. Hurafe aynen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?