Haklısın canım o da zor. Bizimki de baya meraklı bu aralar banyo tuvalet klozet hepsi cok ilgisini çekiyor. Bezini istemiyor cekiştiriyor surekli yaza inşallah hallederizbende bu yaz alıştırmak istiyorum çalıştığım için zorlanırız ama sinyalleri takip edip karar vericem hazır olursa. ama seneye de çok geç oluyo yaaa. kışın desen zor. çiş yaptığının farkına varsın diye tuvaleti gösterdim oturdum bak buraya çiş yapıyoruz sen şuan bezine yapıyorsun ama yakında sende yapmak isterseb buraya yapabilirsin fln dedim. şimdi bezini tutup çişş çişşş dio. arada aklına esioda mı diyo yapınca mı diyo anlayamadım. ztn gördüğüm günde 3 saat akşamları.
Ben de yeni kaldırdım oyun halısının oyuncaklarını kardeş gelecek diye :)bizimde oyun halısının oyuncakları baya bi süre dolandı ortalıkta maymun adası almıştk. sonra sattık :) ne alsam bilemez haldeyim. hikaye okurken dinlemiyo sıkılıo hemen. hareketli kitaoları var bultaka bayılıo kaç aydır sıkılmadı. ahşap şubuklu geometrik şekilli bultaklar var ya onlardan mı alsam ne yapsam bizimkinin çok oyuncağı yok. hediye eğitici köpekçik gelmişti biraz onla oynuo.
ince sayfalı kitapları bnm ki yırtar ya siz nasıl bakıyosunuz birlikte mi? kıvanç bnm elimden de alıp kendi çevirio çekiştirio hareketli kitapların bile yırttığı yerleri varGüle güle oynasın kuzucuk :) Yazarım mutlaka , iyi yürekli dev memo bizde de var.. Bizimde öyle birkaç kitap var, mesela eric carle aç tırtıla bayılıyor ama aynı yazarın tepeden tırnağa kitabına zerre ilgi duymadı , kitabı açtırmıyor bile kaldırıp atıyor.. Yine Feridun Oralın kırmızı kanatlı baykuşu ödüllü bir kitap çizimleri anlatımı çok hoş ama pek ilgilenmedi bu kitapla.. Sara Şahinkanat yavru ahtapot olmak çok zor kitabını da sevdi, tabi 3 kedi 1 dilek kitabından sonra gelir tercihinde.. pearson minik koala ağacını arıyor da zayıf kalan kitaplardan bende içeriğini çok şade buldum hadi buna bakalım demesem kendi alıp incelemez.. Fotoğraftakilerin hepsini sevdi hepsiyle ilgileniyor bende beğendim içerik olarak..
Sağ ol canım. İnşallah :)%60 yükselmesi yeterli oluyor diye biliyorum canım, inşallah sağlıkla alırsın kucağına
İyi günlerde kullan canımMate 20 lite aldım canım
Teşekkürler öneriler için
+1 sütyen külot çekmece dolap bilimum her türlü rezillik çıkaracak şeye ilgisi var :) hemde ikisinin de :)Çok fena bu bebeler , geçen evde misafir varken sütyeni kapmış koridorda geliyordu hemen yakaladım aldım elinden :/ Görmesem büyük rezillik olurdu..
İnşaallah devam eder böyle olursa mükemmel olur, sıkıntı olsa uyandığı gibi tuvaletini yapmaz canım.ne bileyim acaba kaslarını mı tutmayı öğreniyor yoksa bir sıkıntı mı var? inşallah öyledir, bakalım devam edecek mi?
Canım bana kalırsa dayanabildiğin kadar dursun kesme derim. Sütün muhtemelen stresten etkilenmiştir.Kizlar benim son bi haftadir yok denecek kadar azaldi sutum.butun gun emmedigi halde dolmuyor.eve gidince bi iki yutkunmadan snra sut gelmeyince Arvende sinirleniyor iceri sok memeyi diye ittiriyor.kesmeyi dusunuyorum memeden.butun gece de bos meme agzinda duruyor
Ben ilk kızımı emziremedim bir yaşına kadar zorla emdi herhalde ikinci gebeliğe ve bebeğe dair içimde en büyük yaram bu. Kızım da yaşıtlarından uzundur hele ufaklık zaten aldı başına gitti 88 cmdi en son. Ama yine de emdiği sürece iki yaşına kadar kesmeyi düşünmüyorum içimde kaldığı için :) sende bu emmeyi bırakırsa ufaklığı emzirirsin doyasıya :)Boş memeyi emdikçe benim canım acıyor. Kızım emmeyi bıraksa ben de ısrar etmeyeceğim. Bugün kızımdan bir yaş büyük bir kız çocuğu gördük. Benimkinin boyu ondan uzun. Okul öncesi öğretmeni olan teyzem de kızımı görünce boyu 3 yaşında gibi görünüyor dedi. Gelişimi için artık yeterli olduğunu düşünüyorum
Süt iştah keser canım fermente olmayan sütü kesinlikle tavsiye etmiyorum hele ki emmeyi bıraktığı dönemde. Sütü kesersen farkedecektir.Kızlar diş doneminde ne yapıyorsunuz kuzulara yemek olarak. Dolunay hiç yemiyor iki gundur napsam ki.10 gundur anne sutunu kestım son gittiğim doktor yavas yavas kes dedi kızım da cok istekli değildi tadı değiştiği için sanırım bir de sagdıkca agrım oluyordu korktum ikinci miniğime bir şey olur diye. Dolunayın yemesi de cok iyiydi aslında hatta demek ki anne sutu doyuruyormus diye dusundum ama iki gundur yok yemiyor yemiyor. Diş olabilir diyorum ama hiç mi yemez sabahtan beri iki köfteye duruyor onu da ara ara yedirdim oyun oynarken. Zayıflayacak diye korkuyorum.Mama aldık içmedi süt içmiyor zaten ayran meyve suyu hiçbir sey içmiyor su hariç. Burada bir arkadas benimki de oyleydı bimin cocuk sutunu verdım içti yazmıstı deneyeyım dedim içti sahiden.Acaba o mu iştahını kesti. Kafam bi milyon
Ahşap bul tak, sonra sayı şeklinde bul tak, ahşap bul tak gibi bloklu araba alabilirsinbizimde oyun halısının oyuncakları baya bi süre dolandı ortalıkta maymun adası almıştk. sonra sattık :) ne alsam bilemez haldeyim. hikaye okurken dinlemiyo sıkılıo hemen. hareketli kitaoları var bultaka bayılıo kaç aydır sıkılmadı. ahşap şubuklu geometrik şekilli bultaklar var ya onlardan mı alsam ne yapsam bizimkinin çok oyuncağı yok. hediye eğitici köpekçik gelmişti biraz onla oynuo.
Ben de oyle dusunuyorum ama annem o sut cocugu yazık ben sıze vermedım alısmadınız hiç içmez diyor uzuluyorum. Mama aldık yine içmedi saglık ocagına verdım yıne tarıhı gecıp zıyan olmasın bir ihtiyacı olana verırler diye. Baska mama da denesem fayda ederim bılmıyorum bu 3.marka hiçbirini içmedi. Sadece katı gıda eksik beslenmesine yol acar mı ne tavsye edersın canım bu konuda sütü sadece geceleri iki kere 120 cc veriyorum biri uyurken biri uyandığında uykuya dalması içinSüt iştah keser canım fermente olmayan sütü kesinlikle tavsiye etmiyorum hele ki emmeyi bıraktığı dönemde. Sütü kesersen farkedecektir.
Canım benim büyük kızım ne süt içti ne yoğurt yedi ne peynir yedi. İki yaşından sonra yoğurt yemeye başladı. Ayran içiyor arada kefir içiyor. Şimdi versem kakaolu filan sütte içecek ben vermiyorum bağırsağına yazık diye. Ben çocukken löp löp süt içiyormuşum 3-4 yaşında bir tiksindim 20 yaşına kadar ağzıma süt koymadım. Ben annenden farklı düşünüyorum bu konuda. Çocuk katı gıda yesin şayet kabızlık yaşarsa o zaman problem var demektir. Benim iki kızım da katı yiyor ama bir kere bile kabızlık görmedim. Nedense çevremde benim çocuğum da hep çorba yer süt içer diyen insanların çocuklarında ise kabızlık olduğunu duyuyorum. Burada dediğim yanlış anlaşılmasın çorbaya karşı değilim her gün akşamları çorba içiririm içine ekşi mayalı ekmek doğrayıp. Anlatmaya çalıştığım çocuk katı beslenmiş sulu beslenmiş önemli değil katı beslenen çocuk çok su içer o açığı kapatır. Ayrıca süt kabızlık yapar başlı başına facia. Sen elinden geldiğince et üzerine besle şu aşamada. Antrikot ve bonfile bütçen elverdiğince deneyebilirsin onun haricinde de iki kaşık yoğurt yese yeter canım yediği dönemde kaşar badem verebilirsin kalsiyum ihtiyacı için.Ben de oyle dusunuyorum ama annem o sut cocugu yazık ben sıze vermedım alısmadınız hiç içmez diyor uzuluyorum. Mama aldık yine içmedi saglık ocagına verdım yıne tarıhı gecıp zıyan olmasın bir ihtiyacı olana verırler diye. Baska mama da denesem fayda ederim bılmıyorum bu 3.marka hiçbirini içmedi. Sadece katı gıda eksik beslenmesine yol acar mı ne tavsye edersın canım bu konuda
Yogurt yemıyor canım ama peynırın uzerıne hurma özü gezdiriyor oyle yıyor. Et seviyordu onu da yemez oldu. Sucuk yıyor kofte yemıyor artık anlamadım.Izgara yemıyor ama kusbası duduklude haslayınca yıyordu yarın onu deneyeyım Elmayı cam rendede rendeleyıp içine normal rendede badem rendeleyıp eklıyordum yıyordu onu da yemedi ne zamandır.Sanırım sütten. Bir de diş durumu da var sanırım. Henuz 8 dişimiz var. Diğerleri inşallah cok zorlama. Cok tesekkur ederım bılgıler için inşallah yarın iştahı biraz olsun iyi olur da içim rahat eder.Canım benim büyük kızım ne süt içti ne yoğurt yedi ne peynir yedi. İki yaşından sonra yoğurt yemeye başladı. Ayran içiyor arada kefir içiyor. Şimdi versem kakaolu filan sütte içecek ben vermiyorum bağırsağına yazık diye. Ben çocukken löp löp süt içiyormuşum 3-4 yaşında bir tiksindim 20 yaşına kadar ağzıma süt koymadım. Ben annenden farklı düşünüyorum bu konuda. Çocuk katı gıda yesin şayet kabızlık yaşarsa o zaman problem var demektir. Benim iki kızım da katı yiyor ama bir kere bile kabızlık görmedim. Nedense çevremde benim çocuğum da hep çorba yer süt içer diyen insanların çocuklarında ise kabızlık olduğunu duyuyorum. Burada dediğim yanlış anlaşılmasın çorbaya karşı değilim her gün akşamları çorba içiririm içine ekşi mayalı ekmek doğrayıp. Anlatmaya çalıştığım çocuk katı beslenmiş sulu beslenmiş önemli değil katı beslenen çocuk çok su içer o açığı kapatır. Ayrıca süt kabızlık yapar başlı başına facia. Sen elinden geldiğince et üzerine besle şu aşamada. Antrikot ve bonfile bütçen elverdiğince deneyebilirsin onun haricinde de iki kaşık yoğurt yese yeter canım yediği dönemde kaşar badem verebilirsin kalsiyum ihtiyacı için.
Gece uyandığında uyku sersemi ayran deneyebilirsin ayranı içerse mükemmel olur.
Yırtıyor canım Ali’de, bizde tekrar tekrar yapıştırıyoruz.. Hareketli kitaplar zaten kalın ama birini yırttı en çok sevdiği iyi geceler farecikler ve üç kedi 1 dilek hep tadilatlı :) Diğerlerini normal seviyor , o yüzden daha yırtılmadılar bakalım :)ince sayfalı kitapları bnm ki yırtar ya siz nasıl bakıyosunuz birlikte mi? kıvanç bnm elimden de alıp kendi çevirio çekiştirio hareketli kitapların bile yırttığı yerleri var
Dönem dönem yedikleri değişiyor canım ben öğlenleri protein öğünü olarka veriyorum ve iki gün üst üste aynı şeyi vermiyorum sürekli çeviririm 5-6 günde bir aynı şeyi yemiş oluyor üst üste aynı şey olunca çocuklar bıkıyor sende böyle farklı şeyleri deneyebilirsin. Kuzu kapama ve kuzu gerdan haşlamaları deneyebilirsin.Yogurt yemıyor canım ama peynırın uzerıne hurma özü gezdiriyor oyle yıyor. Et seviyordu onu da yemez oldu. Sucuk yıyor kofte yemıyor artık anlamadım.Izgara yemıyor ama kusbası duduklude haslayınca yıyordu yarın onu deneyeyım Elmayı cam rendede rendeleyıp içine normal rendede badem rendeleyıp eklıyordum yıyordu onu da yemedi ne zamandır.Sanırım sütten. Bir de diş durumu da var sanırım. Henuz 8 dişimiz var. Diğerleri inşallah cok zorlama. Cok tesekkur ederım bılgıler için inşallah yarın iştahı biraz olsun iyi olur da içim rahat eder.
Benim kızım 3 gündür yemiyor tadına bile bakmıyor kahvaltı dahi yapmıyorKızlar diş doneminde ne yapıyorsunuz kuzulara yemek olarak. Dolunay hiç yemiyor iki gundur napsam ki.10 gundur anne sutunu kestım son gittiğim doktor yavas yavas kes dedi kızım da cok istekli değildi tadı değiştiği için sanırım bir de sagdıkca agrım oluyordu korktum ikinci miniğime bir şey olur diye. Dolunayın yemesi de cok iyiydi aslında hatta demek ki anne sutu doyuruyormus diye dusundum ama iki gundur yok yemiyor yemiyor. Diş olabilir diyorum ama hiç mi yemez sabahtan beri iki köfteye duruyor onu da ara ara yedirdim oyun oynarken. Zayıflayacak diye korkuyorum.Mama aldık içmedi süt içmiyor zaten ayran meyve suyu hiçbir sey içmiyor su hariç. Burada bir arkadas benimki de oyleydı bimin cocuk sutunu verdım içti yazmıstı deneyeyım dedim içti sahiden.Acaba o mu iştahını kesti. Kafam bi milyon
canım ekşi mayalı ekmek alıyor musun?ben aldım dilim dilim buzluğa attım. ama kendim yapmak istiyorum ekşi maya bir türlü cesaret edemedimCanım benim büyük kızım ne süt içti ne yoğurt yedi ne peynir yedi. İki yaşından sonra yoğurt yemeye başladı. Ayran içiyor arada kefir içiyor. Şimdi versem kakaolu filan sütte içecek ben vermiyorum bağırsağına yazık diye. Ben çocukken löp löp süt içiyormuşum 3-4 yaşında bir tiksindim 20 yaşına kadar ağzıma süt koymadım. Ben annenden farklı düşünüyorum bu konuda. Çocuk katı gıda yesin şayet kabızlık yaşarsa o zaman problem var demektir. Benim iki kızım da katı yiyor ama bir kere bile kabızlık görmedim. Nedense çevremde benim çocuğum da hep çorba yer süt içer diyen insanların çocuklarında ise kabızlık olduğunu duyuyorum. Burada dediğim yanlış anlaşılmasın çorbaya karşı değilim her gün akşamları çorba içiririm içine ekşi mayalı ekmek doğrayıp. Anlatmaya çalıştığım çocuk katı beslenmiş sulu beslenmiş önemli değil katı beslenen çocuk çok su içer o açığı kapatır. Ayrıca süt kabızlık yapar başlı başına facia. Sen elinden geldiğince et üzerine besle şu aşamada. Antrikot ve bonfile bütçen elverdiğince deneyebilirsin onun haricinde de iki kaşık yoğurt yese yeter canım yediği dönemde kaşar badem verebilirsin kalsiyum ihtiyacı için.
Gece uyandığında uyku sersemi ayran deneyebilirsin ayranı içerse mükemmel olur.
Dişler şiş mi?Benim kızım 3 gündür yemiyor tadına bile bakmıyor kahvaltı dahi yapmıyor
inşallah öyledir... bakalım devam edecek mi? öyleyse nasıl bir yol izlenmeli tuvalet eğitimi içinİnşaallah devam eder böyle olursa mükemmel olur, sıkıntı olsa uyandığı gibi tuvaletini yapmaz canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?