2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Haklısın canım o da zor. Bizimki de baya meraklı bu aralar banyo tuvalet klozet hepsi cok ilgisini çekiyor. Bezini istemiyor cekiştiriyor surekli yaza inşallah hallederiz

Ben de yeni kaldırdım oyun halısının oyuncaklarını kardeş gelecek diye :)

ince sayfalı kitapları bnm ki yırtar ya siz nasıl bakıyosunuz birlikte mi? kıvanç bnm elimden de alıp kendi çevirio çekiştirio hareketli kitapların bile yırttığı yerleri var

Canım bana kalırsa dayanabildiğin kadar dursun kesme derim. Sütün muhtemelen stresten etkilenmiştir.

Ben ilk kızımı emziremedim bir yaşına kadar zorla emdi herhalde ikinci gebeliğe ve bebeğe dair içimde en büyük yaram bu. Kızım da yaşıtlarından uzundur hele ufaklık zaten aldı başına gitti 88 cmdi en son. Ama yine de emdiği sürece iki yaşına kadar kesmeyi düşünmüyorum içimde kaldığı için :) sende bu emmeyi bırakırsa ufaklığı emzirirsin doyasıya :)

Süt iştah keser canım fermente olmayan sütü kesinlikle tavsiye etmiyorum hele ki emmeyi bıraktığı dönemde. Sütü kesersen farkedecektir.

Ahşap bul tak, sonra sayı şeklinde bul tak, ahşap bul tak gibi bloklu araba alabilirsin

Süt iştah keser canım fermente olmayan sütü kesinlikle tavsiye etmiyorum hele ki emmeyi bıraktığı dönemde. Sütü kesersen farkedecektir.
Ben de oyle dusunuyorum ama annem o sut cocugu yazık ben sıze vermedım alısmadınız hiç içmez diyor uzuluyorum. Mama aldık yine içmedi saglık ocagına verdım yıne tarıhı gecıp zıyan olmasın bir ihtiyacı olana verırler diye. Baska mama da denesem fayda ederim bılmıyorum bu 3.marka hiçbirini içmedi. Sadece katı gıda eksik beslenmesine yol acar mı ne tavsye edersın canım bu konuda sütü sadece geceleri iki kere 120 cc veriyorum biri uyurken biri uyandığında uykuya dalması için

Canım benim büyük kızım ne süt içti ne yoğurt yedi ne peynir yedi. İki yaşından sonra yoğurt yemeye başladı. Ayran içiyor arada kefir içiyor. Şimdi versem kakaolu filan sütte içecek ben vermiyorum bağırsağına yazık diye. Ben çocukken löp löp süt içiyormuşum 3-4 yaşında bir tiksindim 20 yaşına kadar ağzıma süt koymadım. Ben annenden farklı düşünüyorum bu konuda. Çocuk katı gıda yesin şayet kabızlık yaşarsa o zaman problem var demektir. Benim iki kızım da katı yiyor ama bir kere bile kabızlık görmedim. Nedense çevremde benim çocuğum da hep çorba yer süt içer diyen insanların çocuklarında ise kabızlık olduğunu duyuyorum. Burada dediğim yanlış anlaşılmasın çorbaya karşı değilim her gün akşamları çorba içiririm içine ekşi mayalı ekmek doğrayıp. Anlatmaya çalıştığım çocuk katı beslenmiş sulu beslenmiş önemli değil katı beslenen çocuk çok su içer o açığı kapatır. Ayrıca süt kabızlık yapar başlı başına facia. Sen elinden geldiğince et üzerine besle şu aşamada. Antrikot ve bonfile bütçen elverdiğince deneyebilirsin onun haricinde de iki kaşık yoğurt yese yeter canım yediği dönemde kaşar badem verebilirsin kalsiyum ihtiyacı için.
Gece uyandığında uyku sersemi ayran deneyebilirsin ayranı içerse mükemmel olur.

Yogurt yemıyor canım ama peynırın uzerıne hurma özü gezdiriyor oyle yıyor. Et seviyordu onu da yemez oldu. Sucuk yıyor kofte yemıyor artık anlamadım.Izgara yemıyor ama kusbası duduklude haslayınca yıyordu yarın onu deneyeyım Elmayı cam rendede rendeleyıp içine normal rendede badem rendeleyıp eklıyordum yıyordu onu da yemedi ne zamandır.Sanırım sütten. Bir de diş durumu da var sanırım. Henuz 8 dişimiz var. Diğerleri inşallah cok zorlama. Cok tesekkur ederım bılgıler için inşallah yarın iştahı biraz olsun iyi olur da içim rahat eder.

ince sayfalı kitapları bnm ki yırtar ya siz nasıl bakıyosunuz birlikte mi? kıvanç bnm elimden de alıp kendi çevirio çekiştirio hareketli kitapların bile yırttığı yerleri var
Yırtıyor canım Ali’de, bizde tekrar tekrar yapıştırıyoruz.. Hareketli kitaplar zaten kalın ama birini yırttı en çok sevdiği iyi geceler farecikler ve üç kedi 1 dilek hep tadilatlı :) Diğerlerini normal seviyor , o yüzden daha yırtılmadılar bakalım :)

Dönem dönem yedikleri değişiyor canım ben öğlenleri protein öğünü olarka veriyorum ve iki gün üst üste aynı şeyi vermiyorum sürekli çeviririm 5-6 günde bir aynı şeyi yemiş oluyor üst üste aynı şey olunca çocuklar bıkıyor sende böyle farklı şeyleri deneyebilirsin. Kuzu kapama ve kuzu gerdan haşlamaları deneyebilirsin.
Onları yiyince bizim de karnınız doyuyor haklısın :)

Benim kızım 3 gündür yemiyor tadına bile bakmıyor kahvaltı dahi yapmıyor

canım ekşi mayalı ekmek alıyor musun?ben aldım dilim dilim buzluğa attım. ama kendim yapmak istiyorum ekşi maya bir türlü cesaret edemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…