2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Canım köfteci Yusuf e-code FREE üretiyor öncelikle onu söyliyim, evet evde kendim de yapıyorum e code free de alıyorum, kendim refikanın tarifi ile yapıyorum sucuk karışımı almadım çünkü sarımsak tozu filan oluyor içime sinmedi. Acı biber koymuyorum. Gayette keyifle yiyoruz. Ama kıyma biraz yağlı olacak ve iki kez çekeceksin.
Kıyma makinesi almadım. Annemlerde var ama hiç pratik değil.
Evet canım turşu yapıyorum. 1 litre suya 1 küçük kahveci çay bardağı ile ev sirkesi 2 yemek kaşığı kaya tuzu 1 yemek kaşığı şeker ölçüsü bu. Turşuyu cam bidona koy her bidona yarım avuç nohut at üstüne bu karışım ev tepeye 6-7 diş sarımsak. Yeme de yanında yat oluyor. Kızlar bayılıyor. Ama turşu serin ve karanlık yerde olacak. Şiddetle tavsiye ederim :)

Yorumda bulunan kişi kendi çocuğundan başka çocuk görmediği için yanlış bir yorumda bulunmuş. Anlattıklarında(yeğenimdeki durumu biliyorsun bu konularda pirim diyecek kadar kendime güveniyorum çünkü literatürde ne varsa yaladım yuttum ve tanısı benim zorumla konuldu) zırnık garip birşey yok. Canını yoktan yere hiiiiiiç sıkma.

E code free neymis hic duymadım

Ne tatlı heyecanlar geriye dönünce, inşaallah gelecekte de böyle dün gibi hatırlar çocuklarımıza anlatırız :)

Aaa şu an ben şok , köfteci Yusuf katkısız mı ? Fiyatı uygun olunca hiç bakmadım ona, ama ısıl işlem görüyordur yine de di mi? E code free olduğu içindekiler kısmında yazıyor değil mi? Teşekkür ederim tarifler için bende refikaya bakayım.. peki kıyma makinesi olmadan sucuğu nasıl dolduruyorsun?

E code free neymis hic duymadım
Sodyum nitrit ve türevi koruyucu(birçok ülkede yasaklı) madde canım. Raf ömrünü uzatmak için katılıyor. O yüzden marketten fermente de yazsa sucuk olmamak lazım. Bir tek migros ta gurme marka var e code free üreten. O da kese kağıdında üstünde kocaman yazıyor.

Ayy ne mutlu anlar Allah her isteyene yaşatsın aramak çok zor.. bakalım canım bu ay olmadığını düşünüyorum ama nasip tabiki kızıma kardeş ne büyük mutluluk olur:)

Sağolasın canım, içim rahatladı hiçbebek görmedim ben yorumlayamıyorum o yüzden.. Birde Ali Asaf parmak tokuşturma çak beşlik alkış bir bir cici yapıyor ama ne hikmetse bay bayı yaptıramadık.. Çocuk hala bay bay yapmıyor gülüyor geçiyor, 1-2 defa çocuklara yaptığını gördüm o kadar.. Bu da değişik geliyor bana çocukların ilk öğrendiği şeydir bay bay..

Sen nerelerden sucuk alıyorsun peki ?

Aaa indirim olurmuki? Bende aldim o kalemlerden . Bu arada oğlumun pek ilgisini cektigini soyleyemem. Agzina sokmak istedi olmaz dedim fırlattı atti :))) Arada ciziyor ama manyetik yazi tahtasına yazmayi daha Çok seviyor
Oyuncaklar girince ben kalemlerinde indirime gireceğini düşünüyorum ama bakalım umarım öyle olur. Şu an ilgisini çekmesede ilerde çeker canım sen arada yokla:)

Manyetik tahta ne marka bende almak istiyorum kalemi kalın mı?

Evet canım katkısız ve fermente, ısıl işlem yok, hatta ben kılım biliyorsun, üretimhanesinde çalışan bir ahbap var ondan video istedim :))) aldım dolapta 15 günde küf oluştu heh dedim tamam :))
Refikanın tarifinde tarçın var onu koymuyorum canım. Makine olmadan huni ile dolduruyorum. Tek zahmetli kısmı doldurma oluyor. Ama kızlar öyle çok seviyor ki gözüm zahmeti görmüyor :)

Canım benim kızlarda Ali Asaf cinsten :) bana hiç garip gelmedi. Canı istese yapar belki de anlamsız geliyor ona iç dünyasını bilmiyoruz ki. Bu huyunun tek kötü diyeceğimiz tarafı başına buyruk özgürlüğüne düşkün olduğunu alenen beyan ediyor olması. Bende iki tane var, insan onunla da baş etmeyi öğreniyor. Kendim de asiyim biraz zaten gizliden gizliye hoşuma gidiyor :)

Şu an çok mutlu oldum var ya:) Alayım yapıncaya kadar köfteci yusufdan.. Üstünde etiketinde yazar di mi e code free olduğu ? Buna göre içindekileri okuyarak sucukları sorgulayabiliriz di mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…