2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Sen nerelerden sucuk alıyorsun peki ?
Canım ben istanbulda berk çiftlik var oranın ürünlerinden çok memnunum kandırada üretim tesislerini de gittim gördüm oradan alıyorum böyle hayvansal gıdaları, yumurta tavuk sucuk peynir i filan. Migros ta bahsettiğim gurmeden de aldım. Köfteci Yusufu henüz yeni öğrendim denemek nasip olmadı ama onu da denicem inşaallah.

O benim de huyum işte çocuğumu suçlayamam, vahşi at gibiyimdir kendimi dizginlemeyi yeni yeni öğrendim ama huy canın altındadır derler genel mizacım yine de bu yönde.. Çocuk babası gibi efendi olmadı da gitti bana çekti o zaman

Biz geçende bilmeden denedik , tad olarak güzeldi..

Şu an çok mutlu oldum var ya:) Alayım yapıncaya kadar köfteci yusufdan.. Üstünde etiketinde yazar di mi e code free olduğu ? Buna göre içindekileri okuyarak sucukları sorgulayabiliriz di mi ?
E code free iznini her firmaya vermiyormuş bakanlık birsürü sıkıntı çıkarıyormuş. Nşa da o sodyum nitriti filan koymak zorunlu genelge ile. O yüzden bazı yerler e code free üretse de üstüne içindekiler kısmına varmış gibi basıyor(kasaplarda bu olay çok oluyor), benim ürün aldığım berk çiftlikte öyle.
İçinde koruyucu madde olmadığını küflenmesinden anlıyorsun zaten canım.
Köfteci yusuftan kendim almadığım için içindekiler kısmını bilmiyorum ama o bahsettiğim kişiden de teyit ettim koruyucu madde olmadığını, eşimin iş yerinden arkadaşlarında kullanan çokmuş ve çok memnunlar.
Marketlerde satılan ürünlerde net şekilde yazıyor e code free diye veya içindekiler kısmı. Zaten o markalar da kullanılıyor yoksa 6-8 ay raf ömrü mü olur.

Aynen öyle olmuş canım :) bizim kızlarda da durum aynı ikisi de bana çekti bu konuda ve aynı dediğin gibi eşimse parmakla gösterilir efendilikte. Eşim şimdiden çete diyo bize :)

Canım böyle diyen teyzelerin hepsi yanlış hatırlıyor. Başka aylarda olan şeyleri söylemiş sana. Biz de zamanla bazı şeyleri hangi ayda yaptığını unutacağız göreceksin.

Bir arkadaşım da kızının yaptıklarını anlatmayı çok sever. Bir sefer şöyle anlattı: kızım beş aylıkken alttaki iki dişine elmayı sürterek yiyordu.
Bir gün de şöyle anlattı: Şu tarihte eve geldim, kızıma yoğurt yediriyordum. Kaşığa çıt diye bir ses geldi, kızımın dişi çıkmış, çok sevindim.

İkinci hikayede anlattığı tarihte kız 7 aylık. İlk hikayede anlattığına göre beş aylıkken elma yiyecek kadar dişi varmış. Yani tek çocuğu yakın tarihte olan bir arkadaşım bile bunlrı karıştırıyor.

İki yaşına kadar komutları anlar ama uygulayamaz. Bu çok normal. Kızım da gel deyince gelmiyor. Keşfetmek, incelemek, öğrenmek onlar için o kadar önemli ki gel dediğimi duymuyor bile

Evet bu da doğru bir tespit kesinlikle bende yaşadım böyle de olmuş olabilir. Ben unutmamak için günlük gibi birkaç ayda bir yazıyorum yaptıklarını :) anısı kalsın diye.

Aynen öyle olmuş canım :) bizim kızlarda da durum aynı ikisi de bana çekti bu konuda ve aynı dediğin gibi eşimse parmakla gösterilir efendilikte. Eşim şimdiden çete diyo bize :)
3 asi kız Eşin kollasın kendini Benim eşimde aynı parmakla gösterilen cinsten, bende öyleyimdir ama efendilikten değil:))))

Yaşı da büyük değil ki küçüğü 6 yaşında.. Benim çocuğum da kendi bildiğini fazlasıyla okuyan bir cins, her zaman kendi istekleri doğrultusunda hareket ediyor..

3 asi kız Eşin kollasın kendini Benim eşimde aynı parmakla gösterilen cinsten, bende öyleyimdir ama efendilikten değil:))))
Aynen canım :)) bende aynı millet aldı ağzı var dili yok çocuğu diye bakıyor :))) bir de ben çocuk gibi takılırım mesela hayallerimden.biri de kızlarla birlikte scootera binmek ama eşim çok ağır abi :)

Aynı aynı :))) Ben hep limitleri zorlayan değişik şeyler isteyen taraf oluyorum :)) Ne güzel denk gelmiş bence , ağır abilerin harekete biz çılgınların azıcık dizginlenmeye ihtiyacı var :)))

Aynı aynı :))) Ben hep limitleri zorlayan değişik şeyler isteyen taraf oluyorum :)) Ne güzel denk gelmiş bence , ağır abilerin harekete biz çılgınların azıcık dizginlenmeye ihtiyacı var :)))
Aynen canım eşimde sürekli yeni icatlar açıyon başıma deyip bir yandan da sırıtıyor :))) Allah gerçekten öyle güzel dengeliyor ki herşeyi :))

Yaşı da büyük değil ki küçüğü 6 yaşında.. Benim çocuğum da kendi bildiğini fazlasıyla okuyan bir cins, her zaman kendi istekleri doğrultusunda hareket ediyor..
Anlattığım arkadaşın da kızı 6 yaşında ve karıştırıyorlar canım.

Bebeklerimizin şu an belli kişilik özellikleri yok canım. Kendi bildiğini okuyan diyemeyiz o yüzden.

Verdiğimiz komutların anlamlarını biliyorlar ama nasıl uygulayacaklarını bilmiyorlar. Çoğu zaman başka şeye odaklanıyor, hatta bazen gözümüzün içine bakarak yapma dediğimiz şeyi yapıyorlar. Bunlar gayet normal. Dürtülerle hareket ediyorlar.

2 yaşına kadar bebek sayılıyorlar ama işin kötüsü bu durum 3 yaşına kadar sürecek :) 2 yaşını bitirdikten sonra ödül-ceza yöntemi uygulamaya başlamamız lazım. Cezadan kastım kızmak, vurmak falan değil. Eğitimde “ikinci tür ceza” diyoruz. Yani mahrum bırakma. Sevdiği bir şeyden mahrum bırakarak cezalandırma ile öğreteceğiz çoğu zaman.
Tabii ki sürekli mahrum bırakmayla tehdit etmeden, aşırı ceza verip usandırmadan. İnce bir ayarı var yani :)

http://www.tduymaz.com/antibiyotik-sonrasi-probiyotik-kullanimi-yanlis-mi/

Kızlar boş vaktinizde tavsiye ettiğim bir yazı. Yeni rastladım konu ile ilgili yabancı kaynak tarama yapıcam çok çok ilgimi çekti.
Çok şaşırdım doğrusu, bildiğimiz doğrularin aksini söylüyor.. Bir kuzenimin sakroiliak isimli bir nadir görülen hastalığı var, kuyruk sokumu kemiği iltihabı.. Evlerden ırak , öyle bişey ki kendi basına bir sürahi bir demlik kaldıramıyor çok yürüyemiyor.. Bu kuzenimin bağırsaklarda da sorun vardı, gastro doktoru Probiyotik yoğurt tavsiye etmiş.. Kullandığı probiyotik bağırsağına iyi gelmiş ama bel ağrılarını daha da çoğaltmış. Romatoloji doktoru probiyotik belindeki iltihabı da besliyor deyip bıraktırmış.. Makale çağrışım yaptırdı bana..

Canım başına buyrukluktan bahsettiğim , burda arkadaşlar da anlatıyor çevremden de duyuyorum komut alan yap deyince uygulayan bebekler var onlarla kıyaslayarak bu yorumu yaptım.. Klasik eğitimde aldığımız yöntemleri ben pek benimseyemedim bana doğal ebeveynlik akımının yöntemleri daha doğru geliyor açıkcası..

Bende öyle çok şaşırdım ki...
Bak sen böyle deyince aklıma geldi. Daha önce Hasan Önal hocadan bahsetmiştim ya hani alt katımdaki alerjik bebeğin doktoru. Annesi iyi gelsin diye probiyotik yoğurt veriyormuş. Hasan Önal da annesine zehir veriyorsun deyip kestirmiş ve yalnızca evde mayalama yoğurt yemesi gerektiğini söylemiş.

Bahsettiğin hastalığı bir kişide duydum bu sakroiliak eklemlerin iltihabı diye. Allah şifa versin çok zor. Galiba tam bir tedavisi de yok?
Bu konuda aidin salih hanımın açlık ve su orucunu tutanları duymuştum. İstersen bir araştırsın kuzenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…