O adam cennetlik :)))Bize ne demeli o zaman evde 4 cadı bir adam:))))
Bazen çocuk hasta ya da huzursuz diye onun istediklerini yapıyoruz. Benimki de mis gibi beşiğinde yatardı. Önce anneme ziyarete gittiğimizde yer yatağına alıştı sonra eve gelince beşiği reddetti daha sonra bize ulaşabileceği şekilde hemen yanımızda ayrı yatakta yatmaya alıştı şimdi mümkün değil beşiğinde ya da ayrı odada uyumuyor. Ben çözüm bulamadım. İnşallah sen bulursun kuzum. Bebek arabası olayı daha zor. İlk uykuya daldığı yer bebek arabası olmamalı bence. İsterse geç uyusun ama bebek arabasında gezdirmeyin.Kızlar belki basit gözüken ama çok ciddi konuda yardımınıza ihtiyacım var. Aralık ayında 1 hafta tatildeydik ve bu sürede kızım hep bebek arabasında uyudu biz odamıza geçtiğimizde yatağına aldık. Tatil öncesi uyumalarında ve gece uyanmalarında yanına yatardım döne döne yarım saatte falan uyurdu. Tatil dönüşü 1saat 1.5saat 2saat yok uyumuyo ve çığlık çığlığada ağlıyo. Evde bebek arabasında uyutmaya başladım ohh mis 5dk da uyuyo hoop beşiğine alıyorum gece uyandığında da eşimle aramızda döne döne uyumaya devam.. biliyosunuz 2 hafta önce hastalandı kızım bu defa gece uyanmalarında da aramızda yatmayı reddedip bebek arabasında uyumaya başladı 2 haftadır bi gece eşim bi gece ben derken gece yarısı uyanmalarında da bebek arabasında gezdirir olduk ve maalesef 10 gündür falan gece yarısı uykularında bebek arabasından beşiğine aldığımız an çığlık çığlığa.. bu gece 2.30da uyandı şu saate kadar belki 5 kez bebek arabasında uyuyoo beşiğe alıyorum çığlık çığlığa..
Belki basit bişey Allah beterinden korusun ama çok çaresiz hissediyorum hüngür hüngür ağlayasım var nasıl çözüm bulucam bilmiyorum. Eşime söyledim bikaç gün sonra bebek arabasını evden arabaya götürüyoruz ağlarsa ağlasın bizde pes etmeyip bi şekilde bundan vazgeçiricez diye. Çözüm yolu varmı sizce napmalıyım?
gelin buyrun :))Ohh misss deniz kenarında yasayanlara bayılıyorum:)))) cok sanslisiniz
Sodyum nitrit ve türevi koruyucu(birçok ülkede yasaklı) madde canım. Raf ömrünü uzatmak için katılıyor. O yüzden marketten fermente de yazsa sucuk olmamak lazım. Bir tek migros ta gurme marka var e code free üreten. O da kese kağıdında üstünde kocaman yazıyor.
Ayy ne mutlu anlar Allah her isteyene yaşatsın aramak çok zor.. bakalım canım bu ay olmadığını düşünüyorum ama nasip tabiki kızıma kardeş ne büyük mutluluk olur:)
Oyuncaklar girince ben kalemlerinde indirime gireceğini düşünüyorum ama bakalım umarım öyle olur. Şu an ilgisini çekmesede ilerde çeker canım sen arada yokla:)
Manyetik tahta ne marka bende almak istiyorum kalemi kalın mı?
Evet canım katkısız ve fermente, ısıl işlem yok, hatta ben kılım biliyorsun, üretimhanesinde çalışan bir ahbap var ondan video istedim :))) aldım dolapta 15 günde küf oluştu heh dedim tamam :))
Refikanın tarifinde tarçın var onu koymuyorum canım. Makine olmadan huni ile dolduruyorum. Tek zahmetli kısmı doldurma oluyor. Ama kızlar öyle çok seviyor ki gözüm zahmeti görmüyor :)
Canım benim kızlarda Ali Asaf cinsten :) bana hiç garip gelmedi. Canı istese yapar belki de anlamsız geliyor ona iç dünyasını bilmiyoruz ki. Bu huyunun tek kötü diyeceğimiz tarafı başına buyruk özgürlüğüne düşkün olduğunu alenen beyan ediyor olması. Bende iki tane var, insan onunla da baş etmeyi öğreniyor. Kendim de asiyim biraz zaten gizliden gizliye hoşuma gidiyor :)
canım yeni gördüm mesajını. anlattıklarında hiçbir gariplik yok. benim anladığım senin de dediğin gibi özgür ruhlu bir çocuk. o kadının yorumu saçma olmuş. bu yaşta bir bebekten itaat etmesini bekleyemeyiz zaten. oğlun yine baya baya sesler çıkarıyormuş taklit falan. sena "sıfır" ben napayım:) gelişimi yaptıkları gayet güzel sevinmelisin bile canım takma hiç kimseyi.Bugün canım sıkıldı kızlar.. Kuzenim Doğum yaptı demiştim , bebek evine geldi herşey yolunda şükür , bizde bebek görmeye gittik.. Orda kuzenimin etlisi de vardı.. Aliye bir iki bişeyler söyledi Ali hiç iplemedi etrafı karıştırdı oynadı zaten Ali’nin genel mizacı öyle, 1 dakika durup dinlemez eğer kitap anlatmamı istemediği durumlar hariç.. Artık kendini ifade etmesi gerekir, komutlara cevap vermesi gerekirdi benim çocuklarım bu aylarda gayet aktifti dedi canım sıkıldı.. Zaten komut almayışı canımı sıkıyordu iyice aklıma takıldı.. Birde ben Aliye kadar hiç bebek görmedim , o yüzden bişeyleri kaçırıyor olabilirim varsa bir sıkıntı dost olarak acı söyleyin teselli etmeyin bişeyi yoktur diye.. Attı, cici, mama, meme,agga(ayak),kuş(gak), araba (ann) dışında anlamlı sözcük yok son günlerde babasına bababa diyerek koşmaya başladı bilumum hayvan taklitleri yapıyor ve sıcağa tehlikeye cıs ,pis bişeye dokunduğunda eee ,öpücüğe mmahh ,uykuya ee piş piş diyor Birde en sevdiği kitabına piti diyor.. Organların hiçbirini göstermiyor sorunca hatta üsteleyince arkasını dönüp gidiyor ama Baba nerde Anne nerde deyince bazen işaret ediyor bazen iplemiyor.. Oyuncaklarda öyle kedi at nerde diye sorunca çoğunlukla göstermiyor.. Mesela kediyi getir dediğim zaman kediyi eline alsa bile bana getirmiyor kediyi alıp gülerek kaçıyor, ben bunu hep oyun yapıyor olarak yormuştum.. Eline birşey verip babaya götür desem kesinlikle yapmıyor.. Komutları hiç iplemiyor, dediğimiz nesneye baksa bile eline alsa bile getir götür yapmıyor.. Bazen tamamen duymazdan geliyor.. Tekerlek çevirmeye bayılıyor ama teleelek çevirirken bizimle iletişim halinde, mesela onun çevirdiği tekerleği ben durduruyorum gülüyor , sonra ben çeviriyorum tekerleği o durduruyor falan.. Kitap dinlemeyi seviyor, kitapta yemek varsa mamam, kedi varsa miyav gibi tepkiler veriyor , oyuncaklarına ve bize yemek yediriyor, kedisini beşikte sallayıp ee piş piş yapıyor, oyuncaklarına dıgıdık dıgıdık yapıyor, saklanmayı kovalamaca oynamayı seviyor, sokağa çıkmaya kediye köpeğe çocuğa bayılıyor gidip çocuklara sarılıyor.. Çağırdığımızda çoğunlukla geliyor göz teması neşesi çok güzel şükürler olsun.. Bu bahsettiğim oyunları da kendi istediği zamanlarda yapıyor kısıtlı sürelerde , yoksa hiç dinlemiyor sürekli koşturuyor ve bişeyler karıştırıyor, çekmece indiriyor dolap boşaltıyor, bunları yaparken onu başka bişeye yöneltmenin imkanı yok bas bas bağırıyor.. Ben çocuğumun özgür ruhuna vermiştim bu komut olayını, yoksa ayına göre bir gelişim eksikliği mi var?
probiyotik ile mayalama yoğurt arasındaki fark ne?Bende öyle çok şaşırdım ki...
Bak sen böyle deyince aklıma geldi. Daha önce Hasan Önal hocadan bahsetmiştim ya hani alt katımdaki alerjik bebeğin doktoru. Annesi iyi gelsin diye probiyotik yoğurt veriyormuş. Hasan Önal da annesine zehir veriyorsun deyip kestirmiş ve yalnızca evde mayalama yoğurt yemesi gerektiğini söylemiş.
Bahsettiğin hastalığı bir kişide duydum bu sakroiliak eklemlerin iltihabı diye. Allah şifa versin çok zor. Galiba tam bir tedavisi de yok?
Bu konuda aidin salih hanımın açlık ve su orucunu tutanları duymuştum. İstersen bir araştırsın kuzenin.
Şöyle bişey var nette bumu canım fiyatıda 149?Evet kalemi kalın cok güzel tutuyor kalemi. Clemontoni canım markası. Ben cok memnun kaldim. Daha once baska bir marka almistim onu 2 gunde haletti bu kaliteli.
Kızlar belki basit gözüken ama çok ciddi konuda yardımınıza ihtiyacım var. Aralık ayında 1 hafta tatildeydik ve bu sürede kızım hep bebek arabasında uyudu biz odamıza geçtiğimizde yatağına aldık. Tatil öncesi uyumalarında ve gece uyanmalarında yanına yatardım döne döne yarım saatte falan uyurdu. Tatil dönüşü 1saat 1.5saat 2saat yok uyumuyo ve çığlık çığlığada ağlıyo. Evde bebek arabasında uyutmaya başladım ohh mis 5dk da uyuyo hoop beşiğine alıyorum gece uyandığında da eşimle aramızda döne döne uyumaya devam.. biliyosunuz 2 hafta önce hastalandı kızım bu defa gece uyanmalarında da aramızda yatmayı reddedip bebek arabasında uyumaya başladı 2 haftadır bi gece eşim bi gece ben derken gece yarısı uyanmalarında da bebek arabasında gezdirir olduk ve maalesef 10 gündür falan gece yarısı uykularında bebek arabasından beşiğine aldığımız an çığlık çığlığa.. bu gece 2.30da uyandı şu saate kadar belki 5 kez bebek arabasında uyuyoo beşiğe alıyorum çığlık çığlığa..
Belki basit bişey Allah beterinden korusun ama çok çaresiz hissediyorum hüngür hüngür ağlayasım var nasıl çözüm bulucam bilmiyorum. Eşime söyledim bikaç gün sonra bebek arabasını evden arabaya götürüyoruz ağlarsa ağlasın bizde pes etmeyip bi şekilde bundan vazgeçiricez diye. Çözüm yolu varmı sizce napmalıyım?
Günaydın kızlarnasılsınız ne var ne yok
https://i.hizliresim.com/v6PAPp.jpg
Kızıma yaptığım bulut yastığımız nasıl olmuş
Epeydir aklımdaydı Dün yaptım
Doğal ebeveynlik ile ilgili hangi kaynakları okudun canım? Ben hiç rastlamadım bu konuyla ilgili kaynaklaraCanım başına buyrukluktan bahsettiğim , burda arkadaşlar da anlatıyor çevremden de duyuyorum komut alan yap deyince uygulayan bebekler var onlarla kıyaslayarak bu yorumu yaptım.. Klasik eğitimde aldığımız yöntemleri ben pek benimseyemedim bana doğal ebeveynlik akımının yöntemleri daha doğru geliyor açıkcası..
Eki Görüntüle 2231387
Şöyle bişey var nette bumu canım fiyatıda 149?
Wuuuu harika canım.Allah huzurunuzu daim etsin :)))ohh mis:) burda da hava çok güzel sahilde teknede balık ekmek yedik şimdi parktayız. bu da manzara :)
Eki Görüntüle 2231215
Canim yazdiklarin gayet normal..canini sikmana hic gerek yok.hicbir bebek digerine benzemez.her bebegin karakteri farkli biliyosun.ki Ali masallah kendini cok iyi ifade edebilen bi bebek :)Bugün canım sıkıldı kızlar.. Kuzenim Doğum yaptı demiştim , bebek evine geldi herşey yolunda şükür , bizde bebek görmeye gittik.. Orda kuzenimin etlisi de vardı.. Aliye bir iki bişeyler söyledi Ali hiç iplemedi etrafı karıştırdı oynadı zaten Ali’nin genel mizacı öyle, 1 dakika durup dinlemez eğer kitap anlatmamı istemediği durumlar hariç.. Artık kendini ifade etmesi gerekir, komutlara cevap vermesi gerekirdi benim çocuklarım bu aylarda gayet aktifti dedi canım sıkıldı.. Zaten komut almayışı canımı sıkıyordu iyice aklıma takıldı.. Birde ben Aliye kadar hiç bebek görmedim , o yüzden bişeyleri kaçırıyor olabilirim varsa bir sıkıntı dost olarak acı söyleyin teselli etmeyin bişeyi yoktur diye.. Attı, cici, mama, meme,agga(ayak),kuş(gak), araba (ann) dışında anlamlı sözcük yok son günlerde babasına bababa diyerek koşmaya başladı bilumum hayvan taklitleri yapıyor ve sıcağa tehlikeye cıs ,pis bişeye dokunduğunda eee ,öpücüğe mmahh ,uykuya ee piş piş diyor Birde en sevdiği kitabına piti diyor.. Organların hiçbirini göstermiyor sorunca hatta üsteleyince arkasını dönüp gidiyor ama Baba nerde Anne nerde deyince bazen işaret ediyor bazen iplemiyor.. Oyuncaklarda öyle kedi at nerde diye sorunca çoğunlukla göstermiyor.. Mesela kediyi getir dediğim zaman kediyi eline alsa bile bana getirmiyor kediyi alıp gülerek kaçıyor, ben bunu hep oyun yapıyor olarak yormuştum.. Eline birşey verip babaya götür desem kesinlikle yapmıyor.. Komutları hiç iplemiyor, dediğimiz nesneye baksa bile eline alsa bile getir götür yapmıyor.. Bazen tamamen duymazdan geliyor.. Tekerlek çevirmeye bayılıyor ama teleelek çevirirken bizimle iletişim halinde, mesela onun çevirdiği tekerleği ben durduruyorum gülüyor , sonra ben çeviriyorum tekerleği o durduruyor falan.. Kitap dinlemeyi seviyor, kitapta yemek varsa mamam, kedi varsa miyav gibi tepkiler veriyor , oyuncaklarına ve bize yemek yediriyor, kedisini beşikte sallayıp ee piş piş yapıyor, oyuncaklarına dıgıdık dıgıdık yapıyor, saklanmayı kovalamaca oynamayı seviyor, sokağa çıkmaya kediye köpeğe çocuğa bayılıyor gidip çocuklara sarılıyor.. Çağırdığımızda çoğunlukla geliyor göz teması neşesi çok güzel şükürler olsun.. Bu bahsettiğim oyunları da kendi istediği zamanlarda yapıyor kısıtlı sürelerde , yoksa hiç dinlemiyor sürekli koşturuyor ve bişeyler karıştırıyor, çekmece indiriyor dolap boşaltıyor, bunları yaparken onu başka bişeye yöneltmenin imkanı yok bas bas bağırıyor.. Ben çocuğumun özgür ruhuna vermiştim bu komut olayını, yoksa ayına göre bir gelişim eksikliği mi var?
Canim bebekler birseye cok cabuk alisiyorlar.tek cozum bebek arabasini ortadan kaldirip baska bi yontemle uyutmak.insallah cabuk adapte olur..Kızlar belki basit gözüken ama çok ciddi konuda yardımınıza ihtiyacım var. Aralık ayında 1 hafta tatildeydik ve bu sürede kızım hep bebek arabasında uyudu biz odamıza geçtiğimizde yatağına aldık. Tatil öncesi uyumalarında ve gece uyanmalarında yanına yatardım döne döne yarım saatte falan uyurdu. Tatil dönüşü 1saat 1.5saat 2saat yok uyumuyo ve çığlık çığlığada ağlıyo. Evde bebek arabasında uyutmaya başladım ohh mis 5dk da uyuyo hoop beşiğine alıyorum gece uyandığında da eşimle aramızda döne döne uyumaya devam.. biliyosunuz 2 hafta önce hastalandı kızım bu defa gece uyanmalarında da aramızda yatmayı reddedip bebek arabasında uyumaya başladı 2 haftadır bi gece eşim bi gece ben derken gece yarısı uyanmalarında da bebek arabasında gezdirir olduk ve maalesef 10 gündür falan gece yarısı uykularında bebek arabasından beşiğine aldığımız an çığlık çığlığa.. bu gece 2.30da uyandı şu saate kadar belki 5 kez bebek arabasında uyuyoo beşiğe alıyorum çığlık çığlığa..
Ayyy Allah korusun.uzun zamandir kizamik vakasi gormedim duymadimKızlar Amerika’da bazı yerlerde kızamık salgını başlamış diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?