2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
amin canım allah size de dirlik versin :*)

Söylerim canım kuzenime, modern tıptan alternatif tıbba herşeyi deniyor.. En son büyükbaş hayvan dışkısına saracaklardı onu bile deneyecekti.. Bir çözümü bulunamamış maalesef, ataklar halinde bazen hafif bazen ağır ama asla düzelmiyor Bende arada probiyotikle mayalıyorum hep yoğurttan maya alınca içinde probiyotik miktarı azalıyor diye arada canlandırmak için yapıyordum

Çok zor bir durum canım Allah yardımcınız olsun, bebek arabasını ortadan kaldırıp 1 hafta kıyameti göze almaktan başka bişey gelmiyor aklıma

Sena’nın 0 olduğunu nerden çıkardın bende anlattıklarından yola çıkarak diyebilirim kesinlikle 0 değil.. O ses çıkarma taklit kısmı var evet ama burda böyle anlatınca gözünde çok oyuncu bir çocuk canlanmış olabilir ,aslında çoğunlukta bizi iplemeyen ortalıkta koşturan bişeyler kurcalayan bir velet :) Gün içinde sınırlı bir zamanda da olsa oyuncu olduğu için sorgulama gereği duymamıştım, ta ki hepimizin ortak düşmanı teyze yorumlarıyla aklım karışıncaya kadar..

ah o teyzeler.. her çocuk mizacıyla doğuyor kesinlikle. bence oyuncu hareketli meraklı çocuk zeki çocuktur (yanlış anlaşılmasın) eskiden şimdiki gibi oyuncaklar mı vardı? gelişim teorileri var mıydı? çocuklar sokakta, tahtadan bezden bebeklerle oynarlardı. kavga edip düşüp eve glirlerdi. bunun için bide anneden dayak yerlerdi:)) biz de kardeşimle küçükken kubağalarla, böceklerle, çamurla oynardık.
demek istediğim kendi kendine oyun üreten, keşfeden çocuk iyi bişey. bırak Ali dağınık kalsın:))

Doğal ebeveynlik ile ilgili hangi kaynakları okudun canım? Ben hiç rastlamadım bu konuyla ilgili kaynaklara
Feysbukta attechment parenting grubu var öncelikle oraya üye olabilirsin..İnternet sitesi var ordan nedir ne değildir hangi amaca hizmet eder gibi bilgiler var http://www.attachmentparentingturkiye.com/34/ Yerli Kaynaklar olarak Nilüfer Devecigil ışığın yolu, Ebubekir Ertem, Adem Güneş (Adem Güneş’in bazı söylemleri çok uç ) takip ediyorum yabancı olarak doğal ebeveynliğin temelini ilk atanlardan william sear (doğal ebeveynlik) var Ek olarak benim okuduğum konuş ki dinlesin dinle ki konuşsun ve oyun oynama sanatı kitapları var.. Sadece ebeveynlik değil daha geniş kapsamlı olarak hayat felsefesi haline gelecek APnin tavsiye ettiği şiddetsiz iletişim kitabı var.. Adem güneşin her kitabı doğal ebeveynlik ekolüne göre yazılmış(bazen abartıyor anneyi kurban ediyor Adem güneş aslında APde böyle bişey yok), ebubekir Ertemin de makalelerini takip ediyorum..

Keşke yine öyle olsa , çocuğa imkan sunamıyoruz o yüzden enerjilerini atamıyorlar, hayatı tanıyamıyorlar diye çok üzülüyorum.. İstesem de Aliyi toplayamam zaten :)) Mizacı neyse o , çok haklısın.. Bunu zaten değiştiremem değiştirmekte istemem.. Türk işi doğal ebeveynlikte Aziz misafir kavramı vardır onu çok severim.. Aziz misafirini manipüle etmezsin mizacını olması gerekeni olduğu gibi ortaya çıkarması için desteklersin sadece rehberlik edersin.. Günümüzde gelişimsel bozukluklar otizm vs yaygın olunca birde teyzeler eklenince hemen mizaç mı sıkıntı mı diye düşündüm..

Yılda bir tazeleme anlaşmıştım canım Nisan yağmurundan hatırlıyor musun?? İşte o yapılmalı diyor hasan hoca. Probiyotik yoğurda karşı. Çünkü içinde bağırsak florasının yapısını değiştiren başka bakteriler varmış.

Allah yardımcısı olsun inşaallah şifa olan birşey bulur benim de rastladığım olursa yazarım canım.

Hatırlıyorum canım.. Geçen yıl kaçırmıştım bu yıl denerim inşallah.. Bu arada ekşi maya işine giriştim 3. Gündeyiz sevgili mayamla hafif bir alkol kokusu var iyiye delalettir sanırım.. Sağolasın canım , durumu çok zor kuzenimin hayatını kökten değiştirdi öldürmüyor belki ama süründürüyor..

ben de ekşi maya yapacam tarif rica etsem?

Mayaladıgimiz yoğurttan mi MAYALAYINCA PROBİYOTİK miktarı azaliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…