Ben daha önce hiç ekmek yapmadım, sadece hamburger ekmeği denemişliğim var.. Ekşi mayalı ekmek makinede yapılmıyor diye biliyorum.. Hazır toz ekşi mayalar var dr otkerin omlarla oluyor ama ekmek Makinesinde.. Bende senin gibiyim , birde benim annem beceriklidir ama aktarmadı sağolsun bende sonradan hep kendi çabamla öğrenmeye çalışıyorum
Çok yanlış düşünüyor bence , musluk tamir etmenin bulaşık yıkamanın cinsiyeti olmaz.. Bak ikimizde benziyoruz bir noktada donanımsız yetişmişiz şu anda nasıl zorlanıyoruz.. Aynısını evlatlarımız da yaşamasın mesela Ali biraz büyüsün tamir takımı da alacağım şu an bu kadarını anlıyor o yüzden vileda ile bulaşık takımı aldım.. Kızım olsaydı ona da aynı oyuncakları alırdım.. Böyle şeylerle cinsiyetinde sapma olmaz eşin çok farklı düşünüyor aksine ilgili bilgili ve çekici bir adam olur , en azından kendine yeter herşeyde o neydi bu neydi diye koşturmaz.. Bu sabah kahvaltıda Acar Baltaşı dinledim , cinsiyet ayrımcılığıyla büyüyen çocuklar ilerki yaşamlarında daha sınırlı düşünüyormuş daha çok kalıplara bürünüyormuş.. Aslında birkaç bilimsel makale araştıralım eşine okutalım daha ikna edici olur
Yine de alacağını alıyordur , yetmese bence anlarsın çocuğun hareketlerinden
geçmiş olsun canım en azından sebebi belli oldu. ilaçlarını içip iileşsin kuzucukSağol canım iyiki varsınız. amip çıktıaynı zamanda astrovirüs. Ve norovirüs de pozitif çıktı. Evet canım ediyormuş yarın antibiyotiğe başlıcaz. Sabah 10 da çağırdı doktor. Dişinde apse gibi bişey var onu da göstericem. Yavrum diş bi yandan mikrop bi yandan savaşıyo iyice mızmız oldu kıyamıyorum yine de çok ağlamadı yetişkinleri bile yıkmış bu amipli dizanteri gene iyi dayandı aslan
oyuncaklara bu kadar takılmak için çok erken 3-4yaslarinda evet külotlu çorap giydirmeyin diyen doktor var cinsiyet karmaşası yaşamasın diye.ama şuan anlamsız.benim oğlum vilada seti ile oynuyor,toz alıyor bu erkek-kadın ayrımı değil ki
Sağol canım evet belki de daha rahat uyuyorlardır bizim sesimizden filan uyanmadan. Ben de senin gibi düşünüyordum kendime yer yatağı yaptım hatta beşiğinin yanında uyuyacaktım ama gerek kalmadı. İnşallah böyle devam edip bir düzen kurabiliriz.
bizim hep böyle ama ilaç kullanmak istemiyorum, azilar geliyor ama dişten önce de böyleydi. bazen 4e düşüyor uyanması bayram ediyorum. memeye düşkün oldu büyüdukce, bir de birini emerken diğerinin ucunu eziyor ölüyorum... uykusundan uyanıp ihhh ihhh diye vuruyor yatağına birkaç gündür, rüya görüyor sanırım6-7 defa uyanmak çok zor ya:/ Memeyi azalttıkça bir de diş belasından biraz kurtulunca anca düzelecekler. Şimdi ben de ilaççı olacağım ama benimki 3-4 kere anlamsız bir şekilde uyandığı dönemde yeni gelen diş olmadığından doktor day&night kullanabilirsin demişti. Düzene girdiği için vermedim ama 6-7 senin de onun da yaşam kalitesini etkiler hep böyleyse düşünebilirsin. Bizimki 2-3 defa uyanıyor.
ben de içimden gün gelip uyumak istediğinde 6da uyandiracagim seni oğlum diyorumHaftasonu ailemin yanına geldik, bugün sülalecek toplaştık ve tüm sülalem bana sabır diledi :) büyük kızım(tüm hayatım boyunca çocuklara aşırı ilgili biriydim ve çoook çocuk bakıp büyütmüşlüğüm vardır) gerçekten türünün tek örneği. Huysuz olduğu gün sana dünyayı tam anlamıyla dar eder bütün gün ulur :) Her gören böyle görmedim diyor.
Demem o ki kelin ilacı olsa.. :)
Uyku bence de ihtiyaç, çocukları hala uyku denen şeyden uzak bir anne olarak biz bu çocukları yapmayı beceremedik diyorum :)
En çok içime dokunan kısmı bunlar yarın öbür gün okullu olunca kesin yatağa yapışır kazımak zorunda kalırız :)
yaa o meme mıncıklama bizde de var zorla açtırıo diğer memeyi. gece de uyanıp anne meme meme diyo.bizim hep böyle ama ilaç kullanmak istemiyorum, azilar geliyor ama dişten önce de böyleydi. bazen 4e düşüyor uyanması bayram ediyorum. memeye düşkün oldu büyüdukce, bir de birini emerken diğerinin ucunu eziyor ölüyorum... uykusundan uyanıp ihhh ihhh diye vuruyor yatağına birkaç gündür, rüya görüyor sanırım
canım seni çok iyi anlıyorum, şuan ikizler için bende aynı şeyleri düşünüyorum. Büyük kızımın videolarına bakıyorum arada, 16 aylıkken bıcır bıcır konuşuyormuş. 18 aylıkken cümle kurarak konuşuyormuş. Ama bunlarda daha tık yok. Anne, anneanne, dede, gak vs dışında cümle yok. oğlum arada birkaç bir şey söylüyor anlamsız. Demek ki her çocuğun gelişimi farklıymış. Zaten anormal bir durum olsa sen mutlaka anlarsın, annelik içgüdüsü.. Mesela ben kızımın rahatsızlığını öğrenmeden önce nedense içimde hep bir tuhaflık hissediyordum, bir sorun olduğuna dair.Bugün canım sıkıldı kızlar.. Kuzenim Doğum yaptı demiştim , bebek evine geldi herşey yolunda şükür , bizde bebek görmeye gittik.. Orda kuzenimin etlisi de vardı.. Aliye bir iki bişeyler söyledi Ali hiç iplemedi etrafı karıştırdı oynadı zaten Ali’nin genel mizacı öyle, 1 dakika durup dinlemez eğer kitap anlatmamı istemediği durumlar hariç.. Artık kendini ifade etmesi gerekir, komutlara cevap vermesi gerekirdi benim çocuklarım bu aylarda gayet aktifti dedi canım sıkıldı.. Zaten komut almayışı canımı sıkıyordu iyice aklıma takıldı.. Birde ben Aliye kadar hiç bebek görmedim , o yüzden bişeyleri kaçırıyor olabilirim varsa bir sıkıntı dost olarak acı söyleyin teselli etmeyin bişeyi yoktur diye.. Attı, cici, mama, meme,agga(ayak),kuş(gak), araba (ann) dışında anlamlı sözcük yok son günlerde babasına bababa diyerek koşmaya başladı bilumum hayvan taklitleri yapıyor ve sıcağa tehlikeye cıs ,pis bişeye dokunduğunda eee ,öpücüğe mmahh ,uykuya ee piş piş diyor Birde en sevdiği kitabına piti diyor.. Organların hiçbirini göstermiyor sorunca hatta üsteleyince arkasını dönüp gidiyor ama Baba nerde Anne nerde deyince bazen işaret ediyor bazen iplemiyor.. Oyuncaklarda öyle kedi at nerde diye sorunca çoğunlukla göstermiyor.. Mesela kediyi getir dediğim zaman kediyi eline alsa bile bana getirmiyor kediyi alıp gülerek kaçıyor, ben bunu hep oyun yapıyor olarak yormuştum.. Eline birşey verip babaya götür desem kesinlikle yapmıyor.. Komutları hiç iplemiyor, dediğimiz nesneye baksa bile eline alsa bile getir götür yapmıyor.. Bazen tamamen duymazdan geliyor.. Tekerlek çevirmeye bayılıyor ama teleelek çevirirken bizimle iletişim halinde, mesela onun çevirdiği tekerleği ben durduruyorum gülüyor , sonra ben çeviriyorum tekerleği o durduruyor falan.. Kitap dinlemeyi seviyor, kitapta yemek varsa mamam, kedi varsa miyav gibi tepkiler veriyor , oyuncaklarına ve bize yemek yediriyor, kedisini beşikte sallayıp ee piş piş yapıyor, oyuncaklarına dıgıdık dıgıdık yapıyor, saklanmayı kovalamaca oynamayı seviyor, sokağa çıkmaya kediye köpeğe çocuğa bayılıyor gidip çocuklara sarılıyor.. Çağırdığımızda çoğunlukla geliyor göz teması neşesi çok güzel şükürler olsun.. Bu bahsettiğim oyunları da kendi istediği zamanlarda yapıyor kısıtlı sürelerde , yoksa hiç dinlemiyor sürekli koşturuyor ve bişeyler karıştırıyor, çekmece indiriyor dolap boşaltıyor, bunları yaparken onu başka bişeye yöneltmenin imkanı yok bas bas bağırıyor.. Ben çocuğumun özgür ruhuna vermiştim bu komut olayını, yoksa ayına göre bir gelişim eksikliği mi var?
benim ki de kepçe operatörü olursa hiç şaşırmam öyle hayranlıkla izliyor ki :)) Hayırlı olsun mayanız, bende hazır veriyorum kefiri kefirzadem veriyorum.. Evdeki kefiri öldürmüşüz :/ Elektrik süpürgesi olsa bende alırdım kendinin olursa benimkini rahat bırakır belki :) Tamir setinde de aynı fikirdeyiz biraz daha büyümesini istiyorum şu an işlevsel oynayamaz Ali onunla.. Bizimkilerin zevkleri benziyor , ikeadan peluş sebze sepeti aldım onu da çok sevdi :) Çok tatlı kuzucuk Allahım esirgesinÇok yaşa mercimek. Ben de aldım aklımdaydı hep unutuyordum. Vileda seti mutfak seti alışveriş arabası :) Elektrik süpürgesi bulamadım:/ Tamir setini ahşap almayı düşünüyorum büyükçe odasında köşe yapacağım taşınınca:)
Ben de bugün arkadaştan kefir mayası aldım şimdi besleniyor hayvancık. Benimki hergün kefir içiyordu hazır tabi. Son günlerde kefir içmedi meyveli verdim içim de rahat etmiyordu iyi oldu.
Bu da cool Erol Doğum gününde kızlarla ilgilenemedi. Mekanın karşısında ev taşınıyordu. Oraya asansörlü taşıma Şirketi gelmiş kepçe niyetine ona kaçıp kaçıp gitti.
Arabada dursun diye açılmamış topitop veriyoruz bu ara. Bir mekandan çıkınca vermişlerdi ona takıntı yaptı bu ara.
bizim hep böyle ama ilaç kullanmak istemiyorum, azilar geliyor ama dişten önce de böyleydi. bazen 4e düşüyor uyanması bayram ediyorum. memeye düşkün oldu büyüdukce, bir de birini emerken diğerinin ucunu eziyor ölüyorum... uykusundan uyanıp ihhh ihhh diye vuruyor yatağına birkaç gündür, rüya görüyor sanırım
benim ki de kepçe operatörü olursa hiç şaşırmam öyle hayranlıkla izliyor ki :)) Hayırlı olsun mayanız, bende hazır veriyorum kefiri kefirzadem veriyorum.. Evdeki kefiri öldürmüşüz :/ Elektrik süpürgesi olsa bende alırdım kendinin olursa benimkini rahat bırakır belki :) Tamir setinde de aynı fikirdeyiz biraz daha büyümesini istiyorum şu an işlevsel oynayamaz Ali onunla.. Bizimkilerin zevkleri benziyor , ikeadan peluş sebze sepeti aldım onu da çok sevdi :) Çok tatlı kuzucuk Allahım esirgesin
Sağol canımgeçmiş olsun canım en azından sebebi belli oldu. ilaçlarını içip iileşsin kuzucuk
Ona da garip gelmiş Perşembe tekrar çağırdı. Diğerleri için ilaca gerek yokmuş vücut kendi yener dedi.Amip tedavi için enterogermina nidazol ve xilaplus yazdı.Canım çok çok geçmiş olsun. Ama üçünün birden pozitif çıkması bana çok garip geldi. Doktora bunu bir danışsana. Antibiyotik olarak flagyl şurup kullanılıyor.
Bir de amip parazit olduğu için kekik yağı her sabah aç karnına bir iki damla suya ekleyip verebilirsin veya ağzına damlatıp hemen su içirebilirsin. 1 ay süreyle devam et bu uygulamaya canım.
bende indirimden clementoni çalışma tezgahı nı aldım bakalım severse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?