2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    221
Ben küçükken cok antibiyotik kullanmislar bana. Surekli bademciklerim.sisiyormus filan derken. Benim bagirsak floram da bozulmusmudur acaba ? Nasil anlaşılır ki. Gorunurde sorun yok
Canım kullanılan her antibiyotik çeşidi bağırsak floramızda belirli bir grup yararlı bakteriyi de öldürüyor. Yani malesef bu antibiyotik kullanımı bugün olmasa yarın bize negatif olarak geri dönecek. Bunu minimize etmek için bağırsağı bol bol besleyeceksin.
Keşke zamanı mazide bu bilinç olsaymış bizim nesil full antibiyotik mağduru :/
 
Su mu sütmu?yarim ölçü dedigin yarim bardakmi?
  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 damla vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
Bu tariften memnunum. Ama kızlara süt şeker filan vermek istemediğim için ufaklık henüz hiç yemedi ablası da çok nadir yiyor.
Sende böyle kriz anlarında hazır Dr oetker yerine bu tarifi tercih edebilirsin :)
 
Canım stres olma elini yüzünü kolunu yıka daha da geçmezse abdest al çünkü kuzun şu anda sana muhtaç senin stresin onu ekstra gerer. Böyle düşün teskin et kendini.
Ateşi aşırı çıkmamış korkma(ben 41 i gördüm kızlarda). Dönüşümlü ve sürekli kullanımı bende şimdiye kadar yapmadım benim kızlara ağız yoluyla aldıkları ateş düşürücüler iyi etki etmediği için genellikle fitil(paranox s) tercih ediyorum. Günde 3 defayı geçtiğim hiç olmadı.
Ama temel mantık olarak evet dolveni o şekilde vermen gerekiyor. Şayet aşırı 38in üstünde değilse ateş düşürücü de tavsiye etmem. Bu esnada geniz akıntısına bağlı olarak kusması olabilir o da normaldir. Ateş yarına daha dinmiş olur diye düşünüyorum. Sıkıntılı gece bu gece olur. Şayet yarın ateşi 39u geçmezse doktora götürmeni de tavsiye etmem çünkü yapacağı birşey yok (39 ciddi bir ateş değil yani çocuktan kan alınmasını vs gerektiren bir ateş değil 39 üstü ciddiye alınmalı)

Çocuğu soy giydirme, giydirecek olursan çorabına limon sıkıp onu giydirebilirsin evde papatya varsa demleyip verebilirsin nar suyu içirebilirsen o da ateş düşürür dut kurusu kaynatıp içirebilirsin ayrıca sirkeli(doğal fermente olmalı) veya gül suyu eklediğin su ile duş aldırmak fayda eder canım. Çok geçmiş olsun.
 




Cok sagol canım. Cok seyrek arada yapayım bari . Hazir paketli gida vermek istemiyorum bende.
 
Polyanna82 1 hafta sonra demişsin :) enfluviri bırakmalımıyım acaba
Canım doktoruna sor ilacı vss bir götürün hatta bugün görsün baksın döküntülere neyse söyler size konuşun için rahat etsin, başka bişey olmasın Allah korusun burda kimse uzman değil teşhis koyamaz ben senin yerinde olsam öyle yapardım.
 
ztn doktoruna sormadan burdaki fikirlere göre tabi ki hareket etmem. doktoruyla irtibattayız. döküntüleri takip edicez olmadı götürücez bugün ben işteym anca eşim işten döndüğünde götürecek
 
ztn doktoruna sormadan burdaki fikirlere göre tabi ki hareket etmem. doktoruyla irtibattayız. döküntüleri takip edicez olmadı götürücez bugün ben işteym anca eşim işten döndüğünde götürecek
Çok doğru.Çocuk sağlığı bu, doktor değiliz hiçbirimiz bana da ilaç dokunmuş gibi geldi ama tahminle şunu yap bunu et demeye korkarım ben en doğrusunu doktor bilir. Akşama nöbetçi dr lar geliyor herzaman kendi doktoru görmesi en iyidir eşin yada sen izin alıp çıksanız olmaz mı?(Öğretmenler erken çıkıyor onu atlıyorum öyleyse izne gerek kalmaz daha iyi olur)
 
eşim öğretmen :) 3 te çıkıyor o götürcek canım :)
 
Canım benim kızımın ateşi 41'e kadar çıkıyor. Daha ben dönüşümlü vermedim hiç. Tek parol veya calpol veriyorum. Çünkü dolven ve türlerini böbrekten dolayı bize kullanmayın dediler. İlla dönüşümlü vermek zorunda değilsin ki. 4 veya 6 saatte bir 5 ml calpol veriyordum ben.
 
Allah bin kere razı olsun.gece calpol verdim 4saatte bir,uyuyamadı oksurmekten. doktora gittik röntgen ve kan istedi öğleden sonra çıkacak sonuçlar ama boğazları şişmiş, yara yutkunamaz böyle dedi.sabah kahvaltı yapamadı oksurmekten sadece emiyor ama sütüm çok az. doktor belki serum bağlarız diyince elim ayağım uyuştu.ilk defa ateşlendi, ne yapacağımı bilemedim.doktora gitmek mı gitmemek mi? sanırım memlekette annemden bulaştı, o da hasta çünkü o da perişan oldu sucluluktan.alsamdan beri eşimle tartışıyoruz,bana sürekli terliyorsun beni diyip bağırıyor. tüm gece ben oğlumun başındaydım o salonda kanepede uyudu. sinirlenme esra ağlama diyorum dayanamıyorum. kayinvalidemi aradım o gelecek,elim ayağım boşalıyor
 
evet ben de okudun dün gece,tekrar tekrar araştırdım. dolven fransa,isveç,amerikada yasaklanmış bebeklere.yan etkileri çok ama daha etkili.calpol verdim 4 saat arayla. sonucları bekliyoruz ama yavrum yiyemiyor,uyuyamıyor
 
kendi kendine mi geçicek döküntüler ne kdr süre sonra kayboluo Polyanna82
Doktorunuz zaten peşi sıra döküntü olursa 6. Hastalık demişti fotoyu yollarsan o da aynı cevabı verecektir. Döküntüler için ilaç kullanmaya gerek yok iz kalmıyor, bir haftada tamamen bitiyor. Kaşıntı yaptığı için huysuzluk yapabilir. O yüzden ılık duş iyi gelir. Hastalığa herpes virüs tip 6 sebep oluyor. Enfluvir herpes virüse etki etmez. O yüzden doktora danışığ bırakmak yerinde olur.
 
Çok geçmiş olsun canım, merak etme toparlanır zamanla. Yalnız boğaz enfeksiyonu olduysa zor oluyor, benim kız ememiyordu bile. Mecbur biz antibiyotik kullanıyoruz. Çünkü WBC yüksek çıkıyor. Umarım sizin viral bir olaydır.
 
Bademcikleri şiştiyse çok zor geçer çünkü emmek su içmek bile can yakıyor(bizde de öyle olur ya zaten), Allah yardımcın olsun canım.
Susuz kalırsa serum bağlanır serum kötü birşey değil canım zaten kuzey şu anda öylesine halsizdir ki seruma aşırı tepki vermez üzülme. Bak hastanelerde sürekli kalan çok daha kötü hastaları düşün.
Anne için çok zor ama çocuk dediğin böyle büyüyor malesef sen ilk defa yaşadığın için şu anda aşırı streslisindir. Kendini darlama canım. Eşinle kavga etmen normal zaten insan eşiyle çocuk olduktan sonra full tartışır hale geliyor malesef.

Gelişmeleri yazarsın çok dua edicem.
 
inşallah canım bakalım kan ne çıkacak.Rabbim şifa versin yavrularımıza
 
çok sağol canım benim. insallah çabucak geçer. inleyerek uyuyor kucağımda yatağa yatırınca agliyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…