2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
liliyaa bu arada yazacam unuttum çoook geçmiş olsun nasıl oldu Sena?
sağol canım grip bir bebeğe göre çok şükür yine iyi. iki gece sabaha kadar sürekli ağladı. burnu tıkalıydı nefes alamıyordu o yüzden. su gibi akıyor burnu. sabaha burnunun etrafı kurumuş sümüklerle uyanıyor. burnunu temizlerken de çok zorlanıyorum kıyameti koparıyor. öksürük veya halsizlik yok. ama hala iştahsız. mamayı gündüz kestik, sadece gece uyurken içiyor 1 kere, onu da iyi ki içiyor çünkü bütün gün aç.

Parkta falan görüp istemediler mi hiç? Komşu kızının ağzındaki sakıza dalıyor bizimki
Bizim burada pek sakız çiğneyen yok canım biliyorsun full parktayız olmadı oyun alanında ama hiç ağzı sakızlı çocuk gördüğümü hatırlamıyorum.
Verecek olursan da aşağıda resimdeki formda vermek daha sağlıklı olur herhalde canım en azından tutarsa strese girmezsin.

Eklentiler

• images (6).webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 58
Oy kuzum ya kıyamam, iyi ki akıyor burnu akmasa baş ağrısı yapar. Düzelirken sümük rengi yeşile dönüyor, oradan anlarsın :)
Ben burun mendili olarak hani bebekliklerinde kullandığımız ağız mendilleri oluyordu ya pamuklu kare onlardan kullanıyorum, nispeten daha az kızıyor.
İnşaallah böylece geçmiş olur. Hastalık geçince iştah da düzelir zaten. Bir de bir buçuk yaşından sonra genelde bebekler bir tık daha iştahsız oluyor büyüme yavaşladığı için belki öyle bir durum yaşıyor olabilirsiniz.

aslında haklısın ama şimdi memlekete gidip 1 ay kaldım. eşimle zaten tartışıyoruz sürekli, şimdi öyle davransam kendi ailene gittin benimkiler gelince rahatsız mı oldun diye düşünür. inan kimsenin tribini çekecek gücüm yok, ruhum bedenimden de yorgun

kızım grip demiştim, burnu akıyor gözü sulanıyor. dokyora götürmüyorum ve ilaç vermiyorum diye annem bana "analık gibisin" dedi:) çok tatlı.
Senin bildiklerini annen bilmiyor canım, o yüzden onun gözünde çok umursuz görünüyorsundur ondan bu tepkisi.. herhalde benim annem de benzer birşeyler söylerdi

Ne bu canım, ben 45 dakika bile kocamla göz göze duramam canım sıkılır Abartıyor gerçekten Adem Güneş.. Evet araya oyuncak koymadan direk çocukla temas edecek şekilde basit taklit oyunları gülüşmeler kovalamaca vs. tavsiye ediliyor ama böyle bir kalıba sokmak çok gereksiz, kaldı ki tutsun bakalım 1,5 yaşındaki çocuğu 45 dakika

İnşallah çok sağol canım

Çok güzel atlatmışsınız , çok geçmiş olsun..

Senin bildiklerini annen bilmiyor canım, o yüzden onun gözünde çok umursuz görünüyorsundur ondan bu tepkisi.. herhalde benim annem de benzer birşeyler söylerdi
anneme kalsa her bişeye ilaç.. aman be ya susuyorum artık napim anlatsam da ikna olmuyor çünkü :))

ankaradalar kayınpederin yaşlı, şeker hastası. o gelince ister istemez daha fazla ilgilenmek gerekiyor. ben biraz yüküm azalsın çocuk hastayken istemistim
Öncelikle çok geçmiş olsun canım, şimdiden kafanda kurup kendini üzme, sen hizmet edecek yeni gelin değilsin ki, yardıma ihtiyacı olan uykusuz yorgun stresli bir annesin.. Eğer çiğ insanlar değillerse zaten yardıma geldiklerinin farkındadırlar ona göre davranırlar.. Ya da anlamıyorlarsa açıkça söyleyebilirsin ihtiyaçlarını siz bir ailesiniz sonuçta.. Böylece kimse senden beklenti içine girmez, zaten biraz bile düşünce varsa o beklentiyle gelmiyorlardır diye düşünüyorum

anneme kalsa her bişeye ilaç.. aman be ya susuyorum artık napim anlatsam da ikna olmuyor çünkü :))
Değiştirmeye anlatmaya çalışmak çok yorucu :) Bende asla sonuç alamadım :) Çok üstüme gelirse la havle çekiyorum susmaya çalışıyorum , tartışınca da bişey değişmiyor birde üstüne saygısız insan pozisyonuna düşüyorsun.. Geçen gün annem telefonda komşunun torununu anlattı Ali’den 5 ay büyük siyah deyince Black diyormuş renkleri sayıyormuş bıcır bıcır konuşuyormuş Ali biraz geri miymiş geç mi konuşacakmış vs.. Bende Ali’nin yapabildiklerini anlattım ayına göre normal o kadarını yapsın dedi.. La havle dedim içime attım :) Benim sürekli kanayan yaram bu imtihanım :) Asla düzelmeyecek , ben kendimi frenlemeyi öğrenmeye başladım yeni yeni :)

ay güldüm ya istemsizce, ali'yi söyleyince o kadarı normal demesi:)) bunu söyleyen öz annelerimiz yahu.. boşver ben artık anlatmaya bile çalışmıyorum bazen, he diyip geç. bak şimdi sena konuşmuyor ya benim yüzümdenmiş o da:)
bu arada geçende bi tanıdık bayram şekeri var ya, sert olanlardan bide minik. kalk sen kızımın eline ver bana sormadan. bide parçala da yesin diyor. yine aynı kişi, sena aşağıya bişey atınca benim yerime ona parmak sallıyor hııı diyor. bak ona böyle kız diyor. yerime terbiye ediyor çocuğumu. ben de yapma annecim deyip öptüm gıcığına:) öyle değil dedi kararlı bi şekilde hayır diyeceksin. ben de gittim bi daha öptüm:))
yani öyle işte paylaşmak istedim:)

sakız diince bana da bi garip geldi hiç aklıma gelmemişti. bizim evde de çiğmeyen yok. çocuk hiç görmedi bile sakız
Bizim kreşe giden komşu çocuğumuz var :) Onun sayesinde 5 ayda beş kez hasta oldu zaten. Ama faydası da oluyor. Ablası gibi hep onun peşinde koşuyor :) bir şeyler öğreniyor

kızlar selam. benimde çok içim sıkılıyor. çocuklarda mukuslu kaka geçmiyor. geçen perşembe götüremedim doktora önümüzdeki pazartesi götüreceğim gastroya . ateş yok ishal yok ama günde 1-2 kere mukuslu kaka var. yoğurdu kestik ishal kesildi. ama süt ve mama içiyorlar onlarda da laktoz var. acaba laktozdan mı bilmiyorum doktora gidene kadar kafayı yiyeceğim sanırım. birde ya gulutense diye düşünüyorum. o daha da zor. o kadar gulutensiz ve sağlıklı beslemeye çalışıyorum ekmeklerini bile özel gerçek ekşi mayalı alıyorum dünyanın parasını verip. herşeyi doğal vermeye çalışıyorum neden böyle oluyor ya. sakındığın göze çöp batar misali oldu. inşallah gluten, laktoz, protein hasssasiyeti falan değildir. eğer öyle birşeyse bu kadar küçük yaştaki çocuklar zamanla bu hassasiyeti atlatabilir mi ne düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…