- 1 Şubat 2012
- 2.023
- 3.794
- 333
Hep aynılar demek ki :) El alem zaten çocuk gelişim uzmanı herşeyin en iyisini bilirler, geçende bana benim çocuklarım bu ayda çok güzel iletişim kuruyorlardı diyen bir akraba vardı ya onun üstüne bana birde ders verdi çocuklarımla ben çok ilgilendim çok konuştum vs.. Yaa öyle mi bende baby tvnin karşısına oturttum yüzüne bile bakmadım çocuğun diyesim geldi :)) Ağzımızla kuş tutsak yaranamayız kimseye, bazen en yakının bile olsa kulak tıkamak en iyisi yoksa insanın psikolojisini bozuyorlar çocuğunda kusur aramaya başlıyorsun..ay güldüm ya istemsizce, ali'yi söyleyince o kadarı normal demesi:)) bunu söyleyen öz annelerimiz yahu.. boşver ben artık anlatmaya bile çalışmıyorum bazen, he diyip geç. bak şimdi sena konuşmuyor ya benim yüzümdenmiş o da:)
bu arada geçende bi tanıdık bayram şekeri var ya, sert olanlardan bide minik. kalk sen kızımın eline ver bana sormadan. bide parçala da yesin diyor. yine aynı kişi, sena aşağıya bişey atınca benim yerime ona parmak sallıyor hııı diyor. bak ona böyle kız diyor. yerime terbiye ediyor çocuğumu. ben de yapma annecim deyip öptüm gıcığına:) öyle değil dedi kararlı bi şekilde hayır diyeceksin. ben de gittim bi daha öptüm:))
yani öyle işte paylaşmak istedim:)
Canım besin alerjilerinin çoğunluğu geçiyor sadece kabuklu yemişler ve deniz ürünleri kalıcı olabiliyor o da herkeste değil.. Daraltma gönlünü hele bir doktora gidin bakalım ne diyecekkızlar selam. benimde çok içim sıkılıyor. çocuklarda mukuslu kaka geçmiyor. geçen perşembe götüremedim doktora önümüzdeki pazartesi götüreceğim gastroya . ateş yok ishal yok ama günde 1-2 kere mukuslu kaka var. yoğurdu kestik ishal kesildi. ama süt ve mama içiyorlar onlarda da laktoz var. acaba laktozdan mı bilmiyorum doktora gidene kadar kafayı yiyeceğim sanırım. birde ya gulutense diye düşünüyorum. o daha da zor. o kadar gulutensiz ve sağlıklı beslemeye çalışıyorum ekmeklerini bile özel gerçek ekşi mayalı alıyorum dünyanın parasını verip. herşeyi doğal vermeye çalışıyorum neden böyle oluyor ya. sakındığın göze çöp batar misali oldu. inşallah gluten, laktoz, protein hasssasiyeti falan değildir. eğer öyle birşeyse bu kadar küçük yaştaki çocuklar zamanla bu hassasiyeti atlatabilir mi ne düşünüyorsunuz?
haklısın canım. ama ben müdahale edecem artık yanlış yapana, kimse çocuğumdan kıymetli değil. alınan alınsın.Hep aynılar demek ki :) El alem zaten çocuk gelişim uzmanı herşeyin en iyisini bilirler, geçende bana benim çocuklarım bu ayda çok güzel iletişim kuruyorlardı diyen bir akraba vardı ya onun üstüne bana birde ders verdi çocuklarımla ben çok ilgilendim çok konuştum vs.. Yaa öyle mi bende baby tvnin karşısına oturttum yüzüne bile bakmadım çocuğun diyesim geldi :)) Ağzımızla kuş tutsak yaranamayız kimseye, bazen en yakının bile olsa kulak tıkamak en iyisi yoksa insanın psikolojisini bozuyorlar çocuğunda kusur aramaya başlıyorsun..
birşey istemezler aslında ama işte yapmayınca da olmuyor. kahvelerini,meyvelerini... yemek biz bazen gecistiriyoruz ama onlar olunca çorbası,yemeği,pilavı illa oluyor.istemesem de yoruluyorum
sağol canım cevabın için biraz için rahatladı sen böyle diyince. bi de ara ara ağızları kokuyor böyle ağız kokusu ile karşılaşan oldu mu hiç? bu ağız kokusu da sindirim kaynaklı diye düşünüyorum.Canım besin alerjilerinin çoğunluğu geçiyor sadece kabuklu yemişler ve deniz ürünleri kalıcı olabiliyor o da herkeste değil.. Daraltma gönlünü hele bir doktora gidin bakalım ne diyecek
Kızlar bakın maaşallah bebeğe bravo sizce de yetenek doğuştan mı gelir yoksa öğrenilir mi?
https://www.google.com/amp/s/ceotudent.com/1-yasinda-harika-cizimler-yapan-bebek?amp
Görse kesin ister zaten çocukların böyle şeyler ilgisini çekiyor çok :)sakız diince bana da bi garip geldihiç aklıma gelmemişti. bizim evde de çiğmeyen yok. çocuk hiç görmedi bile sakız
Yok canım zaten durum ortada neden öyle düşünsün soğuk davranmak değil ki bu aksine daha samimi davranmak, eşinin canı sıkılmıştır yalnız, ondan öyledir.aslında haklısın ama şimdi memlekete gidip 1 ay kaldım. eşimle zaten tartışıyoruz sürekli, şimdi öyle davransam kendi ailene gittin benimkiler gelince rahatsız mı oldun diye düşünür. inan kimsenin tribini çekecek gücüm yok, ruhum bedenimden de yorgun
Annemi de hiçbir doğruya ikna edemiyorum. Sadece kendi bildiğini okuyor.Değiştirmeye anlatmaya çalışmak çok yorucu :) Bende asla sonuç alamadım :) Çok üstüme gelirse la havle çekiyorum susmaya çalışıyorum , tartışınca da bişey değişmiyor birde üstüne saygısız insan pozisyonuna düşüyorsun.. Geçen gün annem telefonda komşunun torununu anlattı Ali’den 5 ay büyük siyah deyince Black diyormuş renkleri sayıyormuş bıcır bıcır konuşuyormuş Ali biraz geri miymiş geç mi konuşacakmış vs.. Bende Ali’nin yapabildiklerini anlattım ayına göre normal o kadarını yapsın dedi.. La havle dedim içime attım :) Benim sürekli kanayan yaram mi bu imtihanım :) Asla düzelmeyecek , ben kendimi frenlemeyi öğrenmeye başladım yeni yeni :)
bizde komşu sıfır ztn komşu olsa da biz evde diiliz annemde de bebekli komşu yok. çocuğum asosyal büyüyo resmen. oyun grubuna fln götürmek istiyorum aslında.Bizim kreşe giden komşu çocuğumuz var :) Onun sayesinde 5 ayda beş kez hasta oldu zaten. Ama faydası da oluyor. Ablası gibi hep onun peşinde koşuyor :) bir şeyler öğreniyor
hiç bmyle kutlamalara girmemişimdr. ztn bu haftada full annemde kaldım oğlan soğukta daha fena olmasn die. eşim evimizde kalıyor bizi görüp yemek yiyip gidio.
Bikç yerde daha dile getiresim geldi dye hatrlıyorum bu durumu,yani dediğim gbi senin iyi yaklaştgını biliyorum ama her çocuk farklı oldgu için baska seylere mahal vermemek adına belirttim,doktorlar şaka gbi ztn.Yok yahu neden yanlış anlayayım :) ben daha evvel 7-8 farklı çocukta 6. Hastalık gördüm, doktora gidilse dahi ateş sonrası batın bölgesinde olan döküntüye(döküntü binde bir ihtimal farklı bir sebepten kaynaklanmış olssa dahi) herhangi bir tahlil yapılmadan altıncı hastalık der geçilir(sende biliyorsun) bu sebeple zafrinaya öyle yazdım ki çocuğu alıp hastaneye götürmesinler(zaten telefon yoluyla iletişim halindeler o da sorup teyit edecektir diye).
Elbette benim sözüme itimat etmesini beklemiyorum dediğin gibi rahatlasın diye yazdım.
Kaldı ki altıncı hastalık için acilde gittikleri doktorun antibiyotik vermesi doktorlarımızın ne muntazam ve mükemmel kararlar verdiklerinin göstergesi :/
Bunun montaj oldgunu düşünüyorum gelişimsel olarak mümkün diil ya da Allahın mucizesi.Kızlar bakın maaşallah bebeğe bravo sizce de yetenek doğuştan mı gelir yoksa öğrenilir mi?
https://www.google.com/amp/s/ceotudent.com/1-yasinda-harika-cizimler-yapan-bebek?amp
Cok gecmis olsun canım..Kızlar merhaba, arada öldüğüm için yazamadım. Şimdi sesi kısık bir kadın olarak yeniden doğdum aranıza döndüm:)
İlk ben hasta oldum. Öksürük ile başladı, kemik ağrısı ve gözlerde yanma ile devam etti. İkinci gün Erol öksürmeye başladı. Eyvah dedik pılımızı pırtımızı toplayıp anneme geldik. Benim dermanım yoktu. Göğsümde hırıltı başladı. Erol da benim belirtilerimden iki gün geriden geliyordu. Ancak Erol’da inatçı ateş de vardı. 41leri gördük. 39 u görünce calpol, 41i görünce de bir kez fitil verdim. Biz daha geçen ay ishal ateş vs den dolayı antibiyotik kullanmıştık. Bu defa doktora gitmemek için (daha da panikleyip ilaca boğulmamak) elimden geleni yaptım. Keçiboynuzu özü üzerine limon suyu koyup ılık suyla içirdim. Ballı ıhlamur yaptım. Günlük yakıp pamukları bir gün göğsünün önüne bir gün arkasına koydum. İki gece öksürükten uyuyamadık. Bir gece de burun akıntısından.. Anca atlattık.
Herkesin başında sanırım hastalık illeti.
Hepimize geçmiş olsun.
Benim aklıma güreşe tutuşmak geldihem göz hem ten teması var. Hem de iyice yorar, uyutur
Arada atarım agzima bende :) Arven goruyor ben sisiriyorum o patlatiyor.tabi eller hep sakız :))) ama ver ben agzima atayim gibi bi istegi olmadi henuz :)Sevgili deneyimli anneler, bebelere ne zaman sakız verebiliriz? Kızım sakız diye çıldırıyor da
Ellerine saglik canım guzel gorunuyor :)
Göz göze derken çocuk annesinin gözünün üzerinde oldgunu hissetmeli ona bakan sevgi dolu gözleri yakalamalı ben sevdim bu işi,çnkü 2 çocukla yemekti ihtiyçlardı derken bazen yüzümü çeviremeden cevap veriyorum üzülüyorum göz teması çok önemli gerckten.Ne bu canım, ben 45 dakika bile kocamla göz göze duramam canım sıkılırAbartıyor gerçekten Adem Güneş.. Evet araya oyuncak koymadan direk çocukla temas edecek şekilde basit taklit oyunları gülüşmeler kovalamaca vs. tavsiye ediliyor ama böyle bir kalıba sokmak çok gereksiz, kaldı ki tutsun bakalım 1,5 yaşındaki çocuğu 45 dakika
Ben de 17 yıldır ilk kez evde hazırlıyorum. Hep dışarıda olurduk. Yaşlandım galiba. Evcimen oldum :)hiç bmyle kutlamalara girmemişimdr. ztn bu haftada full annemde kaldım oğlan soğukta daha fena olmasn die. eşim evimizde kalıyor bizi görüp yemek yiyip gidio.
Ben de yeteneğin doğuştan olduğunu düşünüyorum. Aybeb öyle istemiyolarsa katiyen yapmıyolar. Bugünlerde bizimkine sen kimsin deyince elini göğsüne götürüp ismini söylüyor. Sanırım gün içinde çok sormaya başladım bazen duymazdan geliyo:)Eğer gerçekse kesinlikle yetenektir.. Bebeklere böyle birşeyin öğretilebileceğini sanmıyorum.. Bunu bırak en basit bişeyi bile canı istemezse öğrenmiyor yapmıyor
Dimi çok tatlışşşAman ben bunu yerim yaa :)
BendeŞok oldum
Bunun montaj oldgunu düşünüyorum gelişimsel olarak mümkün diil ya da Allahın mucizesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?