- 4 Haziran 2008
- 1.854
- 3.565
- 658
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #24.581
Yok tatlım inmeyebiliyor ben hep.yukarda taşıyorum. Benim.kızımda hiç inmedi öyle doğuma gittim.. oğlumda de yukarıda hala..34 de bile inende oluyor ama..Doğum için acaba karnın gerçekten aşağı mı inmesi lazım ya benim karnım baya yukarıda göğsümle yapışık
Canım beni. ilk kizimda karnım yukarıdaydı öyle gittim doguma.ama bu bu hamileliğim de karnım baya aşağa inmişti..beni girenler diyordu karnin aşağa inmiş..canim insallah sende rahat bi doğum yaparsın..zaten şancı birden geliyor..Doğum için acaba karnın gerçekten aşağı mı inmesi lazım ya benim karnım baya yukarıda göğsümle yapışık
Benımkı 34 de indi seymacımm önceki gun acayıp bi sancım oldu hatta ıse gıdemeden hep yattım ertesı gun bı kalktım karnım asagı dusmus. Kosarak doktora gıttım tabı normal demıstı ozmaan :)Doğum için acaba karnın gerçekten aşağı mı inmesi lazım ya benim karnım baya yukarıda göğsümle yapışık
Aaa doktora bak sen :) harikaymış.
Canım aslında perine masajı zor değil sadece çok sıkıcı. Nette videolar var. Ben her akşam duş aldıktan sonra parmaklarıma zeytinyağı sürüyorum ve 3-4 dakika afedersin iki boğum parmağımı içerş sokup u çizecek şekilde yağlıyorum.videolu anşatımlar güzel. Başta çok sertti biraz yumuşadığını hissediyorum bugünlerde.
Plates topu çok zevkli ya :)
Sırf çömelme olsun diye merdiven siliyorum:)
Annenin olayına çok sevindim:) inşallah hastane kısmı o kadar uzun sürmez. Geçen gelinimiz hastaneye vardıktan 3 saat sonra doğum yaptı.(ilk doğumunu hastaneye vardıktan 50 dakika sonra yapmıştı:) ) İnşallah bizimkide öyle hatta daha kısa sürer.
Epidural normal doğum yapan varsa tecrübelerini paylaşabilmi kızlar
Ben epidural düşünüyorum ama bakalım hayırlısı olsun hepsinin kendine göre bir zorluğu var illaki anne olmak kolay değil katlanicaz artık napalimİlk doğumu mu o şekilde yaptım evet gerçekten rahat Doğum esnasında ağrın olmuyor ama ben uzun süre bel ağrısı ve yine belde uyuşukluk çektim çok da tavsiye etmiyorum
Bende başta yanlış anlamıştıö videoda anladım içerde olmak lazımmış diye:)Şu perine masajı videosunu ben de izleyeyim bakalım ben sadece dıştan yaptım masajı, yanlış yapmışım demek ki.
Benim içime sanki çok kısa sürede doğuracakmışım gibi doğuyor :) sanki hastaneye gittiğimde açıklık 6-7 cm diyecekler 2-3 saat içinde doğurmuş olacağımumarım hepimizin kolay, hızlı en önemlisi de sağlıklı doğumları olur.
Yok tatlım inmeyebiliyor ben hep.yukarda taşıyorum. Benim.kızımda hiç inmedi öyle doğuma gittim.. oğlumda de yukarıda hala..34 de bile inende oluyor ama..
Beni gören yok karnın aşağı inmiş diyor yok İnmemiş diyorlar en iyisi kulak askıyım ben bi anda sancım suyum gelirdi doğururum inşallahCanım beni. ilk kizimda karnım yukarıdaydı öyle gittim doguma.ama bu bu hamileliğim de karnım baya aşağa inmişti..beni girenler diyordu karnin aşağa inmiş..canim insallah sende rahat bi doğum yaparsın..zaten şancı birden geliyor..
sen kendin bile hissetmişsin canım bakalım doguma giderken foto çekicem :)Benımkı 34 de indi seymacımm önceki gun acayıp bi sancım oldu hatta ıse gıdemeden hep yattım ertesı gun bı kalktım karnım asagı dusmus. Kosarak doktora gıttım tabı normal demıstı ozmaan :)
Beni gören yok karnın aşağı inmiş diyor yok İnmemiş diyorlar en iyisi kulak askıyım ben bi anda sancım suyum gelirdi doğururum inşallah
sen kendin bile hissetmişsin canım bakalım doguma giderken foto çekicem :)
Haklısın canım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah her şey biraz da nasipCanım epidural aslında o kadar masum bir şey değil araştırdığım kadarıyla. Epidural aldığında kasılmaları hissetmiyorsun. Nu da ıkınma zamanı geldiğinde ıkınmayı zorlaştırıyor. Çünkü hissi kaybediyorsun. Ikınma zamanı uzayınca bebeğin strese girme oranı yükseliyor çünküepidural son evreyi uzatıyor. Bu da normal doğumu daha çabuk sezeryana döndürebiliyor.
Normal doğumda ise her kasılöayla birlikte eğer vücut gevşemiş ve rahat olursa kendi ağrı kesşcisinide üretiyor. Ve bir yerde bebeği oradan dünyaya getirebilmek için o kasılmalara/ağrılara ihtiyacımız var.
Canım bende çok tavsiye etmiyorum ancak ilk doğumum da yaptım dr ıkınman gerektiği zaman söylüyor dahası
Haklısın canım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah her şey biraz da nasip
bizim de 11 çktı bugünkü kontrolde doktor iyi dediCilttdn bakildi bugun. Dusmus degeri ciltten 11 di. Taburcu olduktan sinra kan tahlilinde 15 yada uzerini yatiriyorlar.
Doğum yapan anneler dogumda kac kılo gitti takıp edenınız varmı
Kaldırmadım kı canım takvim bitti artıktakvimsiz kaldım 40+0 ile yola devam
Bende de 2 gündür ishal var ama 2 gündür sebze yiyorum belki ondan olabilir diye düşündüm.
Ya da Doğumun habercisi de olabilir bilmiyorum .
5. Gün muayenesinden geldik sarılık gerilemiş, sğlık ocağı topuk kanı da alındı. Hemşire çok.ilgiliydi çok sevdm. Emzirmekle ilgili aklına takılan olursa gel dedi. Bugün.ilk kez kilom çok düşük çıktı, 4.5 kilo gitmiş ama bilemiyorum kalıcımı. Kadın dogumcu dikişlerime baktı rahmime baktı iyiymiş.. Daha az acıyor zaten bugün. Göbek bağımızda fıtık oluşumu var. Kurudu iyice ama şiş duruyor. Benden haberler böyle..
Günaydın canım. Tecrübe ile ne ilgisi var. Popoyu silmek için ayakları kaldırdın mı tamam olanlar oluyor.Günaydn hepimize hayirli mutlu bi gün olsn :) ben mi cok tecrubesizm yoksa elimde olan bsy degil mi ? Her bebegimn altini degistrdigmde bende batiyorum afedersnz bebegin bacaklarini kaldirdgm gibi bi anda kakasi su gibi fiskiriyo :) tabi gülme krizine giriyorum sonrda üzüluym ne zamn ögrencm die benm bebegmn cok gzi var g3celeri tok ama kipkirmizi olup agliyo gazdn dolayi acaba ne yapabilirim bi onerinz var mi
ekledim cnm senie o zaman maşallaj cnm
B BenanAsiye seni merak etmistik cnmhoşgeldin
A angel5angel cnm buralardamısın bilmiyrum ama doğumum 6 eylülde oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?