- Konu Sahibi angel5angel
-
- #25.061
Aldiysan yara olmadan takman daha iyi. Oncesinde lansinoh ve gogus kalkani kullaniyordum. Yara oldu yinede. Kapaklar daha kolay ve temiz oluyor. Antibakteriyel ozelligide var. Mantar olusumunuda engelliyor.nasıl gümüş kapaktan memnunmusun? doğumdan hemen sonra mı kullanmaya başladın?
ben de baya kararsız kaldım ama sonra dayanamadım aldım her ihtimale karşı.
Hiç bir aşıyı yaptırmayacakmısınız? Bende bu konuda hala kararsızım.Canım ben de dilekçe hazırladım anne baba olarak imza attık hastanenin başhekimliğine vereceğiz ve dilekçe nosu alacağız o telaşta aşı vs yapmasınlar diye. K vitamini de aşıya girmiyor ama biz hiçbir müdahaleyi tarafımıza bilgi verilmeden yapılmasına karşıyız gibi şeyler yazdık. K vitamini de yaptırtmayı düşünmüyorum. Topuk kanı için ne diosun ?
canım fenilketonürinin kanda belirlenmesi için yani doğru sonuç vermesi için en az 5 gün anne sütü alması lazım. hastanede alınana aslında biraz gerwksiz gibi bişey oluyoMrb kızlar...Bende de hiç belirti yok.. gününü bekleyecek benimde sıpam galiba..Yarın dr.kontrolümüz var bakalım dr.umuz ne diyecek.. Doğurmayan çok az kaldı gibi artık..oğum yaptığınız hastane alıyor zatenNiye topuk kanı için sağlık ocağına gidiyorsunuz ki kızlar? doğum yaptığınız hastane alıyor ki zaten
Asi olmayanlar yuzunden salginlar oluyor. Tanidigim arkadasin akrabasinin iki cicugu zehirli ishalden hastanede yattigini soyledi. Kendi cocuguna bulasmis ama hafif atlatmislar. Rota asisini iyiki yaptirdik dedi ozel asi o. Elbet zararli yonude vardir. Kar zarar meselesi olarak dusunun. Sonucta hamileykende ilac aldik icinde bir suru yan etki yazili ama bdbegin sagligi icin. Drunla gorus oyle karar ver bence onemli bir konu bu .Hiç bir aşıyı yaptırmayacakmısınız? Bende bu konuda hala kararsızım.
Kızlar bu arada bende pazartesi doğuma gircem.
Evet canım şuan bu konu o kadar karışıkki. Kimi doktor yaptırın diyor, bir kısmı yaptırmayın diyor. Face de gruplara katıldım, yaptırmayan çok kişi var. Ama göze alamıyorum işte. İleride ne olacağı belli değil. Kızımın aşıları tam. Şükür bir sıkıntımız olmadı bugüne kadar.Asi olmayanlar yuzunden salginlar oluyor. Tanidigim arkadasin akrabasinin iki cicugu zehirli ishalden hastanede yattigini soyledi. Kendi cocuguna bulasmis ama hafif atlatmislar. Rota asisini iyiki yaptirdik dedi ozel asi o. Elbet zararli yonude vardir. Kar zarar meselesi olarak dusunun. Sonucta hamileykende ilac aldik icinde bir suru yan etki yazili ama bdbegin sagligi icin. Drunla gorus oyle karar ver bence onemli bir konu bu .
Tabi ki öyle bakalım dört gözle bekliyorum saglıkla kucaklarımız dolsunCanım hadi hayırlısı olsun normal yada sezeryan hiç önemli değil onu kucağına aldığında herşeye değiyor :)
Evet yaptirmayanda var sma yaptiranlarin yaninda sayisi cok degil. Sorumlulugu buyuk bir sey. Aldigimiz karar hayatini etkiliyor. Kendinize olsa karar vermek kolay. Kisiye danisilarak o yaptirmiyor bende yaptirmayim diye karar alinacak birsey degil. Uzman biriyle gorusup karar ver. Tibbi gerekceleriyle anlatsin. Bide ilk cocuguna yaptirdin ikinciye ayni karari almazsan onun sorumluluguda var. Hayirlisi olsunEvet canım şuan bu konu o kadar karışıkki. Kimi doktor yaptırın diyor, bir kısmı yaptırmayın diyor. Face de gruplara katıldım, yaptırmayan çok kişi var. Ama göze alamıyorum işte. İleride ne olacağı belli değil. Kızımın aşıları tam. Şükür bir sıkıntımız olmadı bugüne kadar.
Benim dayanilmayacak kadar degildi. Nst de 15 dk bir 70 lerdeydi. Bana sorsan 70 demem. Agri esigiyle alakali. Dus aldim gecmedi. Gece uyutmadi dinlenmektede gecmedi. Sabaha kadar surdu uyutmadi. Hafif oluyor arada siddetleniyor. Adet sancisi gibi. Cok az tamsmdn gidiyordu. Ertesi sabah acile gittim.Bu doğum sancılarını dayanılmaz olunca mı anlıcaz ya. Bugun sanki adet olucakmışım gibi tüm gün ağrım oldu belim karnım ağrıdı. Yarın kontrolüm var doktora gidicem bakalım
evet canım ama rutin olarak hastanede de alınıyorHastanedeki yapilmasa bile saglik.ocagindaki yapilmali yani..dogru mu anladim canim
benim daha ikisi düştü diğerleri duruyorNormal doğum yapan arkadaşlar (dikişi olanlar) düştü mü dikişler ne zaman iyileşti ? Bir de hemoroid oldunız mu onlar ne durumda.. Benim dikişlerim bir bir arada düşüyo ama acıtan bitanesi varki o dşmedi bi türlü. 5 dikiş vardı, bide estetik operasyon vsrdı onun dikişleri de düşüyor. Hemoroidleri nası iyileştiricem bilmiyorum, kabız olmak yasak
çok geçmiş olsun canım inş hepsi düzelir dua ediyoruzHerkese Merhaba,
Uzun süredir takip ediyordum ama ilk kez yazıyorum.
Benim 38. Haftamda dr um suyumun azaldığını ve doğumu gerçekleştirmemiz gerektiğini söyledi.Mevcut durumda açılma yoktu ve suni sancı büyük ihtimalle başarılı olmayacakti.2 gün sonrasi icin sezeryan planlandi.Ben o kadar normal dogurmak istiyordum ki acilma olsun diye sürekli hurmayedim ve sıcak duş aldım.Hastaneye gittigimde aç susuzdum ve hemen ameliyathaneye alinacaktim ki dr uma muayene etmesini rica ettim.Açilma varsa suni sancı istedigimi belirttim.Baktı,evet çok farkli 2 gün öncesine göre dedi.Kafası iyi basıyor ve acılma olmus dedi.Suni sancı aldim ama su bile içmedim sezeryana dönebilir diye.İlk saatler dayanilabilirdi ama sonrasında beni bayıltin dedigimi hatirliyorum.Yatarak sanciyi karsilamak cok zordu nst ye bagladiklarinda.Meger son dakikalarmis ne kadar sürdü bilmiyorum catala aldilar.İlk 2 ıkınma basarisiz oldu cok halsizlesmistim.3cude dr bastirdi ve dunyalar guzeli kizim dunyaya geldi.Ama eşi kalmisti icerde.ve cok yirtilmistim.narkoz verildi hatirlamiyorum ama eşini kazımışlar ve dikmişler 3 saat.Uyandigimda kizim kuvozdeydi.Akcigerde enfeksiyon var dediler.Dunyalar basima yikildi.Ya birsey olursa...!Ertesi gün ben taburcu oldum ama kizim kaldi.Git gide iyiye gidiyordu ama bn o kadar agliyordum ki....Karnimda yok,evde yok...Ufacik caniyla orda...Oksijene bağlı.Bir sonraki gün bana emzirmem için vereceklermiş ki cigerlerinden kanama gecirdi.Prof. omrumde boyle kanama görmedim çok riskli derken bn birsey olursa naparim diye bin bir türlü endiseyle bekliyordum.Neyse ki kanama durdu.Mucize dendi hala yaşıyor.Simdi karaciger ve böbregin tekrar calismasini bekliyoruz.O kadar büyük acı ki o doğum sancilarini 40 kere daha cekerim ii olsa...Daha kucağima alamadim.Durum riskli.Herkesten dua bekliyorum.Ufacık bir dua...
Aynı zamanda kardesimin omuriliginde kist tespit edildi yürüyemiyormuş.Göremedim bile onu da ameliyata alacaklar.
Allah hepinizin bebeklerini sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin kolayliklar versin.Tüm hastalara bol şifalar diliyorum.Ne olursa olsun şükredin...
Benimde bi haftadır hafif sızı şeklindeydi bugun belime yayıldı iyice bakalım gece şiddetlenir inşallah :) yarın aksam nst ye giricem bende o zaman anlaşılır belkiBenim dayanilmayacak kadar degildi. Nst de 15 dk bir 70 lerdeydi. Bana sorsan 70 demem. Agri esigiyle alakali. Dus aldim gecmedi. Gece uyutmadi dinlenmektede gecmedi. Sabaha kadar surdu uyutmadi. Hafif oluyor arada siddetleniyor. Adet sancisi gibi. Cok az tamsmdn gidiyordu. Ertesi sabah acile gittim.
Hiç bir aşıyı yaptırmayacakmısınız? Bende bu konuda hala kararsızım.
Kızlar bu arada bende pazartesi doğuma gircem.
Ama dogar dogmaz hep b asisi var zorunlu olan takvimde. Sen bu bilgileri jinekologdan mi aldin. Ctesi gittigimde ben de netlestirecegim.insEvet canım bende ebeye sordum. Doğar doğmaz almıyorlarmış. Beni o kısmı biraz sarsıyordu. 2 gğn sonra çocuk doktpru kontrol ediyormuş o zaman alıyorlarmış. Bütün hastalıklara bakıyorlarmış herhangi bir problem filan var mı diye. Bu iyi bir şey.
Ayrıca aşı konusunda da aşılar 6 ay sonra başlıyormuş. Çocuk doktorunla karar veriyormuşsun. Ben zaten aşı karşıtı bir doktora gideceğim problem olmayacak. K vitamininide oral veriyorlarmış. Onu kabul ettim.
Herkese Merhaba,
Benim 38. Haftamda dr um suyumun azaldığını ve doğumu gerçekleştirmemiz gerektiğini söyledi.Mevcut durumda açılma yoktu ve suni sancı büyük ihtimalle başarılı olmayacakti.2 gün sonrasi icin sezeryan planlandi.Ben o kadar normal dogurmak istiyordum ki acilma olsun diye sürekli hurmayedim ve sıcak duş aldım.Hastaneye gittigimde aç susuzdum ve hemen ameliyathaneye alinacaktim ki dr uma muayene etmesini rica ettim.Açilma varsa suni sancı istedigimi belirttim.Baktı,evet çok farkli 2 gün öncesine göre dedi.Kafası iyi basıyor ve acılma olmus dedi.Suni sancı aldim ama su bile içmedim sezeryana dönebilir diye.İlk saatler dayanilabilirdi ama sonrasında beni bayıltin dedigimi hatirliyorum.Yatarak sanciyi karsilamak cok zordu nst ye bagladiklarinda.Meger son dakikalarmis ne kadar sürdü bilmiyorum catala aldilar.İlk 2 ıkınma basarisiz oldu cok halsizlesmistim.3cude dr bastirdi ve dunyalar guzeli kizim dunyaya geldi.Ama eşi kalmisti icerde.ve cok yirtilmistim.narkoz verildi hatirlamiyorum ama eşini kazımışlar ve dikmişler 3 saat.Uyandigimda kizim kuvozdeydi.Akcigerde enfeksiyon var dediler.Dunyalar basima yikildi.Ya birsey olursa...!Ertesi gün ben taburcu oldum ama kizim kaldi.Git gide iyiye gidiyordu ama bn o kadar agliyordum ki....Karnimda yok,evde yok...Ufacik caniyla orda...Oksijene bağlı.Bir sonraki gün bana emzirmem için vereceklermiş ki cigerlerinden kanama gecirdi.Prof. omrumde boyle kanama görmedim çok riskli derken bn birsey olursa naparim diye bin bir türlü endiseyle bekliyordum.Neyse ki kanama durdu.Mucize dendi hala yaşıyor.Simdi karaciger ve böbregin tekrar calismasini bekliyoruz.O kadar büyük acı ki o doğum sancilarini 40 kere daha cekerim ii olsa...Daha kucağima alamadim.Durum riskli.Herkesten dua bekliyorum.Ufacık bir dua...
Aynı zamanda kardesimin omuriliginde kist tespit edildi yürüyemiyormuş.Göremedim bile onu da ameliyata alacaklar.
Allah hepinizin bebeklerini sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin kolayliklar versin.Tüm hastalara bol şifalar diliyorum.Ne olursa olsun şükredin...
Canım benim çok geçmiş olsun..insallah en kısa zamanda herşey yoluna girer..rabbim. buyuktur..dualarimiz seninle canım.Herkese Merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?