2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canım uyuyamadım yine bu akşam gaz sancısından geçser inşallahş bugun
Canım bana komposto falan hiç bişey fayda etmedi. Kayısı çayı aldım aktardan marketlerde de varmış. Sabah aç karnına onu içtim gün içinde hem tuvalete çıktım hem gaz sancim kalmadı istersen dene

Ya kızlar lohusalıktan uykusuzluktan sanırım uyursam eğer bebeğe bişi olacak korkusu yaşıyorum ya (
Canm elinde değil 6 gün uyumadım kızım sanki ya ağlıyor ya memede kaldı diye ama cocuk uyuyodu sonra birdn bire atlattım sende düşünceleri kafana sokmamaya çalış Allah yardımcın olsun

Ay pardon bide humana var tabi :)) Allah razi olsun canim insallah hepimiz saglikla kavusuruz yavrularimiza. Resmen 2 gündür sadece 4 saatlik uykuylayim. Zor bi gün olucak
Ben de oyleydim uyuyamiyordum.hatta yaz boyu uyuyamadim 28 agustosta dogum da olunca simdi de bebek icin uyumak nasip olmuyor.ama yasanan hersey cok guzel.hepsine deger.hic korkma allahin izniyle bak ben asiri kaygili bir insanim buna ragmen cok zordu diyemem.her anin keyfinsi cikar

Canım ne yazık kı ben acillik oldum migren atakları çok fena bi haftaya geçermiş

çok geçmş olsn cnm

yok ilk gün öyle uyuyolar sonra bidaha öyle olmuyo :)

hayır canım alakası yok. kardeşimin bebeği küvezde şimdi 3 kere satılık oldu. özelde ama para vermiyor.küvez hem devlette hem özelde parasız

doğru karar vermişsin bence çünkü özel bir durum var sen zorlayacak bir şeye gerek yok

doğuma gitmeden okumamız gerek bir yazı
doğum ile ilgili gerçekler yazının başlığı

https://pozitifdogumhikayeleri.word...doktorun-kaleminden-dogumla-ilgili-gercekler/

1. Gebelik hastalık değildir. Fizyolojik bir süreçtir.
  2. Her doğumda epizyotomi gerekmez (ilk doğumda gebelerin sadece yüzde yirmisine epizyo açılmalıdır. Doktorunuza bu soruyu sorun. Eğer “ilk doğumda yırtılmaması için her gebeye yapılır” diyorsa durumu tekrar değerlendirin. İngiltere’de şu an her gebeye epizyo açan doktor yönetime hesap vermektedir)
  3. Epidural anestezi kesinlikle fizyolojik değildir: Getirdikleri kadar götürdükleri de vardır.
  4. Önceden kemik pelvisi değerlendirip doğumun olup olamayacağına karar vermek diye bir yöntem yoktur. (Halk arasında çatı muayenesi, kemik muayenesi olarak bilinir.) Bunun amacı genellikle sezaryen için bahane üretmektir. Doğum dinamik bir süreçtir. Doğumun olup olmayacağına doğum eyleminde karar verilir.
  5. Hastaneye doğum yapmak için yatan gebelerin doğurma oranı %90’dır.
  6. Kordon dolanması çok nadiren sorun çıkarmaktadır. Yine su azalması çok nadiren görülen bir problemdir. Ultrasonda amnion sıvısı ölçülüp 2 santim kalana kadar doğum beklenebilir.
  7. Dünyada sezaryen sonu ölüm oranı doğum sonu ölüm oranının dört katıdır.
  8. İdrar kaçırma, cinsel ilişkide rahatsızlık gibi şikayetler normal doğum olmadan sezaryen doğumlarda da görülmektedir. Ve bu oranlar her iki grupta da düşüktür.
  9. Oksitosin cinsel ilişki sırasında, emzirmede, aşık olunduğunda ve doğumda, özellikle de doğal doğumda yükselmektedir.
  10. Doğum ile ilgili anlatılan hikâyelerin çoğu doğru olmayıp abartma içerir.
  11. Doğum sırasında hidroterapi (Jakuzi içinde) epidurale yakın rahatlama vermektedir.
  12. Sezaryen bir doğum yöntemi olmayıp anne ve bebeği acil bir durumdan kurtaran operasyondur.
Op. Dr. İbrahim Yanık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…