- Konu Sahibi angel5angel
-
- #3.081
Kizlar iyi aksamlar bende de hic bir degisiklik yok devamli bulantilar daha baslamadimi gibi sorularla karsilasiyorum ama insallah diyorum kolay bi hamilelik donemi gecirecegim icindir. Gecen hafta 5+4 te keseyi gorduk 10mm onumuzdeki sali da kalp atısları icin gidicez iyi dusunmek istiyorum iyi olsun yani hic bir hamilelik belirtisi yasamiyorum tkilmayin hic rahat iyi dusunelim iyi olsun
Ben de henüz açıklamadım canım hatta dr um 12. Haftayı bekleyelim dedi düşük riskim de var benm. İlk trimester zordur genelde hem daha kalp atışını da duymadık dedi. Bence biraz beklemekte fayda var.Kızlar doktorum çok net bir şekilde kalp atışını duymadan hamileliği açıklamamı söyledi. Siz hamileliğnizi ilan ettiniz mi? Paylaşmamak çok kötü bence ama dr dedi işte.
Çok dert etme canım beslenme elbette çok önemli ama şu an çok fazla şeye ihtiyaçları yok zaten..ama ceviz süt balık ve kırmızı et tüketebiliyorsan çok daha iyi olur tabii.Vee bende de tiksinmeler başladısabah öğürtüler kusma yok ama midem bulanıyor yumurta falan hiç canım istemiyor artık tuzlu ekmek domates dürümü istedi canım. Böyle de tuhafım
Bence annene söylemek istiyorsan söyleyebilirsin. Sonuçta allah korusun kötü bişey olursa bunu da annenle paylaşırsın. Annen dinler acını paylaşır. Ben bir önceki bebeğimi çok daha ileri haftalarda kaybettim doğumdan sonra. Mecburen herkes biliyordu. Kimsenin sormasından rahatsız olmadım tam tersine sürekli anlatmak istedim birilerine acımı. İçinden geçeni yap sendeCevap veren arkadaşlaraşok teşekkürler. Ben de daha anneme bile söylemedim tek eşim biliyor ama annene karşı vicdanım rahat değil.
Canım bendede 3 cm dı cumartesi gittiğim doktor hiçbirşey demedi bende acaba bu cumartesi tekrar mı gitsem diye düşünüyorumKizlar bugun doktora gittim. Kese 10 mm ufacık cok guzel duyguymuş. Ama onun yaninda 79 mm kist var. Gecen hafta cumartesi 75mmdi. Doktor cok sorun olmayacağını söyledi. Belli tahliller istedi ve haftaya sali kontrole cagirdi. Kesenin buyumesine ve bebise bakariz. Belki vajinal kalp atis bile gorulebilir dedi. 4.5-5 haftalik dedi.
Benim de iştahım çok açık canım ama doktorum bir sürü şeyi yasakladığı için mecbur dikkat ediyorum yediklerimeBenim iştahım çok açık öyle olan var mı yani dünyayı yesem doymuyorum buna rağmen bir kilo vermişim bir hafta da
Bende çok dikkat ediyorum ekmek ve şekeri çıkardım hayatımdan ama kızartma çok seviyorum. Dr neleri yasakladı neleri önerdiBenim de iştahım çok açık canım ama doktorum bir sürü şeyi yasakladığı için mecbur dikkat ediyorum yediklerime
Seninki kucukmus canim benim 7.9 cm düşün. Doktor zaten önemli birsey olursa soyler zatenCanım bendede 3 cm dı cumartesi gittiğim doktor hiçbirşey demedi bende acaba bu cumartesi tekrar mı gitsem diye düşünüyorum
Hoşgeldin canım hayırla sağlıkla tamamına Ersin inşallah. Benimde 2 sene olmadı hazıranda aşılama dlucaktı ama Rabbim nasip etti son adet 5 aralık mıMerhabalar :) iki yıl beklemeden sonra ben de eylül annesi olacağım inşallah. Daha önce hiç hamile kalmadım tüp bebek ve aşılamaya rağmen nasip bu zamanaymis :) 7+1 günlüğüz bugün kontrolden geldik 1.1 cm bebeğim. Sizler ne durumdasınız ?
Hayırlı olsun canım yerleştirmek için acele etme benim bile daha yerleşmemiş kolilerim var Allah yardımcın olzunSelamlar sevgilerr uzun zamandır giremedim cunkuu ev tasiyoruz istanbuldan tee malatya yayarin eşyalarımiz gelcek ins. Sonra yerlesme derdi basliycak. Malatya da yaşayan varmı yeni bir doktor bulmam gerekicekte
Tahlillerimi saglik ocaginda yaptirdim ben d vitamini dusuk cikti 3.aydan sonra takviyeye basliycam.
7+4 te son kontrole gittim elleri ayakları cok net gorunuyodu2gun onden gidiyo gelisimi dedi doktor. Bida subat sonunda gidicem kontrole 2li test icinde 11.ve13. Haftalar arası dedi.
1tane hamile pantolonuyla 1tane de hamile tayti aldim pek rahat 38beden giyiyodum normalde ama 40 beden aldim gobek kısmı ayarlaniyo 2.3ay giyerim heralde
Beyaz ekmeği yasakladı onun yerine tam buğday ya da çavdar ekmeği ye dedi pirinç pilavı yerine bulgur pilavı önerdi makarna ve tavuğu yasakladı. Kızartma evde yapılırsa abartmamak kaydıyla yiyebilirsin dedi. Günde 2 bardak süt bir avuç fındık ve ceviz haftada en az 1 kere kesin balık yemem gerekiyormuş. Abur cubur yasak. ilk aylarda maydanoz yasak. bir de ıhlamur hariç bitki çaylarını önermedi zencefil zerdeçal tarçın falan da kullanma dedi ilk aylarda. bir de dışarıdan yeşillik yeme nasıl yıkandığı belli değil dedi çiğ köfteyi de kesin yasakladı bu kadar canım senin doktorun ne dedi :)Bende çok dikkat ediyorum ekmek ve şekeri çıkardım hayatımdan ama kızartma çok seviyorum. Dr neleri yasakladı neleri önerdi
Ben milim diye okudum yada sen yanlış yazdın canım üç aydan sonra kayboluyormuş genelde. Ben büyük ihtimalle cumartesi gidicem. Sağılsinlar diğer gittiğim doktor hiç bilgi vermedi Baştan savdıSeninki kucukmus canim benim 7.9 cm düşün. Doktor zaten önemli birsey olursa soyler zaten
Canım allah razı olsun son adetim 6 aralık ama geç döllenme olmuş sen ne kadarlık evlisin 2 yıl mı ? Bi de sorun neydi sizdeHoşgeldin canım hayırla sağlıkla tamamına Ersin inşallah. Benimde 2 sene olmadı hazıranda aşılama dlucaktı ama Rabbim nasip etti son adet 5 aralık mı
Doktorum ozellikle çay ve kahveyi yasakladı hazır yiyecekleri şeker ve ekmeği de çünkü biraz da kiloluyum dikkat ediyorum o yuzdenBeyaz ekmeği yasakladı onun yerine tam buğday ya da çavdar ekmeği ye dedi pirinç pilavı yerine bulgur pilavı önerdi makarna ve tavuğu yasakladı. Kızartma evde yapılırsa abartmamak kaydıyla yiyebilirsin dedi. Günde 2 bardak süt bir avuç fındık ve ceviz haftada en az 1 kere kesin balık yemem gerekiyormuş. Abur cubur yasak. ilk aylarda maydanoz yasak. bir de ıhlamur hariç bitki çaylarını önermedi zencefil zerdeçal tarçın falan da kullanma dedi ilk aylarda. bir de dışarıdan yeşillik yeme nasıl yıkandığı belli değil dedi çiğ köfteyi de kesin yasakladı bu kadar canım senin doktorun ne dedi :)
Bana şeker konusunda birsey demedi çayı da 2 bardağa kadar icebilirsin dedi ama ben içmiyorum. Bebisler sağlıklı olsun da canım gerekirse yemeyiz napalım :)Doktorum ozellikle çay ve kahveyi yasakladı hazır yiyecekleri şeker ve ekmeği de çünkü biraz da kiloluyum dikkat ediyorum o yuzden
Çok dert etme canım beslenme elbette çok önemli ama şu an çok fazla şeye ihtiyaçları yok zaten..ama ceviz süt balık ve kırmızı et tüketebiliyorsan çok daha iyi olur tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?