- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #31.421
Gazdandır o canım. Sancı geldiğinde uyuyamıyor ve sürekli emmek istiyor17 saattir uyumuyor bebeğim. Bu süre içinde hep memede olmak istiyor. Çıldırmak üzereyim pijamalarımla yatıp pijamalarımla kalkıyorum günüm gecem kalmadı kaç defa kakalı bez aldım doymuyor desem bunlar ne. Napıcamı şaşırdım. Süt olsun ağlamasın diye çılgınlar gibi yiyorum midem bulanıyor tüm yiyeceklerden artık
Bizim Doğum ücretine dahildi para ödemedik.Kızlar cocuk doktorumuz kalca ultrasonuna ıstek yazmıstı buna gore direkt randevu almadan herhangı bır hastaneye gıttıgımızde ulstrason cekıyorlarmı yoksa yıne hastanenın cocuk doktorundan randevu almak mı gerekıyor? Nekadar odedınız ultrasonuna
Ben de çekemiyorum :) ben de serum fizyolojik aldım ama birer damla damlatıyorum sadece. Sen enjektörle ne kadar sıkıyorsun burnuna ?Kızlar ben burun aspiratörü ile kızımın burnunu temizleyemiyordum artık nasıl yapacağımı öğrendim eczaneden serum fizyolojik aldım siringayla çekip burnuna sıkıyorum burnunu iki üç defa sıkıyorum sonra aspiratörle güçlü bi şekilde çekiyorum ama ole 1 2 saniye değil yüksek Vakumla burnundakiler gelene kadar yanımda mutlaka pecete bulunduruyorum çok faydasını gördük daha önce kızıma kiyamadigimdan azıcık cekiyordum gelmiyordu özellikle gripten sonra daha iyi öğrendim @iiz canım sende cekemiyordun galiba belki bu bilgiler yardimci olur
Çok haklısın ama bu aşı konusu büyük sorumluluk bilmiyorum ben de kafam çok karışık :/Evet Facebook'ta bi topluluk var paylaşılan linkler ve birkaç çalışma var sınırlı sayıda çocuk üzerinde denenmiş. Ben 2. Aya girdim ama yaptırmıyorum. Kendim işim gereği sık seyahat edip çok hastalanıyordum ve Türkiye de birçok insanı yatak döşek yatırabilecek bir virüs kaptım Maldivler'den Kurtköy emsey hastanesinde 13 gün yattım ve iyileşemeden taburcu oldum. Sebep; bu virüs Türkiye de olmadığından ya da bilinen bir virüs olmadığından hangi antibiyotiğe direnç göstereceğini bilemiyoruz dediler. 3. Farklı antibiyotik sonrası çıkış kağıdımı imzalayıp tedaviyi reddettim hastaneden çıktım eve geldim. Elimde damar yolu ile aktara ve markete uğradım. Çörek otu yağı, hurma, yaş zencefil, kereviz, pırasa, sarımsak soğan.... birçok sebze birçok baharat. 28. Gün sonunda tahlil için gittim Ne ilaç kullandım ne bişey ve tamamen arınmıştım. Bu virüse bağışıklık kazandım. Şu an pasif taşıyıcıymışım. Bulaşıcı değil. Kızımda hamileliğimde benden taşıyıcı olarak doğdu. Hastanenin endokronoloji doktoru tebrik etmişti. Yani demem o ki. İnsan istedikten sonra doğada her şey mevcut İsrail menşeli aşılarda değil çare :)
Serum fizyolojik bildiğimiz normal serum mu ?Canim ben bakim çantası almamıştim onun için bilmiyorum ama söyle anlatayım otribebenin aspiratörü satılıyor içinden iki uç çıkıyor onunla bebişin burnunu Aspire ediyorum Uçlar tek kullanımlık ama 3 4 defa kullandım yıkayıp. Şimdi otribebenin yedek uçlarından aldım 10lu. Aspiratör alırken yedek uçlarından da almani tavsiye ederim. Otribebenin serum fizyolojigini diyorsun galiba canım. Onların içinde az oluyo hemde pahalı diye ben normal.serum aldım eczaneden 5.5 liraya siringayla çekip burnuna sıkıyorum
Benim de gelmiyordu sütüm sonradan normale döndü canım merak etme sütün gelecek :) mastiti yaşayan bilir, Allah yardımcın olsun canım.Kızlar mastit yuZunden 39derece atesle gece acile gittim bi memem oldugu gibi kıpkırmızı. Mevlütte telastan sagamadım gece de acısı cıktı ıste deli gibi sıtma yaptı fln. Bugun yıne doktora gittim ama sütüm gelmiyor suan pompayla cekıyorum damla damla cok az geliyorinsallah tıkanıklık gecınce sutum de yerıne gelir bana dua edin
1ml kadar sıkıyorum toplamda canım sikarken bi kısmı dışarı gidiyor zaten 1 damla çok az burnundakileri yumusatmaya yetmez canımBen de çekemiyorum :) ben de serum fizyolojik aldım ama birer damla damlatıyorum sadece. Sen enjektörle ne kadar sıkıyorsun burnuna ?
Evet canım, üzerinde de yazıyor. 1000 de 9 oranında tuzlu suSerum fizyolojik bildiğimiz normal serum mu ?
Cnm bizde 2490 gr. Doğduk 37 haftalık doğum yaptım üstelik 46 cm. Doğdu benim kuzum.
Yani 53 günde toplam 1 kilomu almış anlamadım.Yani öyleyse bile kötü değil bence.
Ama 1 ayda aldıysa 1 kiloyu çok güzel.
17 saattir uyumuyor bebeğim. Bu süre içinde hep memede olmak istiyor. Çıldırmak üzereyim pijamalarımla yatıp pijamalarımla kalkıyorum günüm gecem kalmadı kaç defa kakalı bez aldım doymuyor desem bunlar ne. Napıcamı şaşırdım. Süt olsun ağlamasın diye çılgınlar gibi yiyorum midem bulanıyor tüm yiyeceklerden artık
2.350 doğdu. 2100 e düşmüştü. İki aylık kontrolde 4750 olmuştu. Arkadaşımın bebeği de zayıf doğdu. Sonrasında da kilo alımı az olmuş. Hala çok kilolu değil. Ama maşallah sağlıklı. Önemli olan gelişiyor olması ve sağlıklı olması. Sen balık yumurta etini ye gerisi önemli değil
minikhikayem 2310 doğdu 2090 a düştü hastaneden çıkarken 2 aylık kontrolde 5170 çıktı günde bir defa mama veriyorum
çok beğendiğim bi uygulama ama androidde trkçesi yokKızlar Harika Haftalar ( orijinal ismi Wonder Weeks) diye bir kitap ve uygulama var. Bebeğimizin bazı haftalarda sıçramalar yaşadığı için daha çok memeye düşme, daha az uyuma, mızmızlanma gibi durumları yaşadığını söylüyor.
Bir de grafik hazırlamışlar. Grafiği paylaşıyorum.
Bulutlu olan haftalar sıçrama haftaları.
Geçmiş olsun tatlım ya nedir bu çektiğin gerçekten bi an önce düzelir inşllhKızlar mastit yuZunden 39derece atesle gece acile gittim bi memem oldugu gibi kıpkırmızı. Mevlütte telastan sagamadım gece de acısı cıktı ıste deli gibi sıtma yaptı fln. Bugun yıne doktora gittim ama sütüm gelmiyor suan pompayla cekıyorum damla damla cok az geliyorinsallah tıkanıklık gecınce sutum de yerıne gelir bana dua edin
Çok zor gerçekten canım ya bende hergün 7 saat ugrasıyorum derin uykuya geçmesi için uyuyor ama gazdan sürekli kalkıp emmek istiyor17 saattir uyumuyor bebeğim. Bu süre içinde hep memede olmak istiyor. Çıldırmak üzereyim pijamalarımla yatıp pijamalarımla kalkıyorum günüm gecem kalmadı kaç defa kakalı bez aldım doymuyor desem bunlar ne. Napıcamı şaşırdım. Süt olsun ağlamasın diye çılgınlar gibi yiyorum midem bulanıyor tüm yiyeceklerden artık
Yoo canım bilmem bende gaz yapmadı çocuğumdada ne yaparsam yapayım gazlı zatencanım lactamil gaz yapmıyor mu ben onu hamıleıkte içmiştim vitamın alayım dıye baya baya gaz yapıyor. hata ben onu hamıleıkten önce kılo alabılmek ıcın ıcmıstım o zamanda gaz yapımıstı. sen de yamadı mı o bebege bence aşırı gaz yapar . ben de içecektım ama gaz olaynı düşününce vazgeçtim
Canımmgecmıs olsun dunku hemsıre bana bu kremleri kullanma en guzeli anne sütüdür kendi sütünü sür devamlı göğüs uclarına dedi canım bi dene istersenGöğüs uçlarım çok fena durumda çatladı ağzına komple memeyi alamıyor yanı doğru bir elzirme olmuyor ve ben açık yaraya tuz basılmış limon sıkılmış gibi yanıyorum
Krem hiç fayda etmede zaten ayva çekirdeği ıslatacaktım süt sürüyüm deniyimCanımmgecmıs olsun dunku hemsıre bana bu kremleri kullanma en guzeli anne sütüdür kendi sütünü sür devamlı göğüs uclarına dedi canım bi dene istersen
Dün kızım 15 saat uyumadı ve devamlı emmek istedi.herhalde sıçrama günüydü.önerebileceğin başka uygulamalar var mı canım?Kızlar Harika Haftalar ( orijinal ismi Wonder Weeks) diye bir kitap ve uygulama var. Bebeğimizin bazı haftalarda sıçramalar yaşadığı için daha çok memeye düşme, daha az uyuma, mızmızlanma gibi durumları yaşadığını söylüyor.
Bir de grafik hazırlamışlar. Grafiği paylaşıyorum.
Bulutlu olan haftalar sıçrama haftaları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?