- Konu Sahibi angel5angel
-
- #32.581
elma kaynat iç bol bol benım sütüm tasıyor öyle gunde 3 bardak iç farkı görSüt artırmak, çoğaltmak için ne yiyorsunuz.iyice azaldı emiyor günde 2-3 defa ama süt gelmeyince bağırabağıra ağlıyor sinirleniyor bebişko.mama veriyorum. Sağıncada çıkmıyor 30ml o da emzirmediysem.
doğru uyku arttırıyor ve meyve kaynatıp içmek en cok elm kaynatmak kabugu çiğidi sapuıyla hemdebenim sütümü en güzel arttıran şey gece uykusu ,su ve hoşaf gibi sıvı gıdalar ve humana çayı oldu.
boza,tahin helvası,ayva,dereotu,bunları da çok tüketiyorum.Allah’a şükür sütüm kızıma yetiyor
ben de gevsek baglıyrm kıyamıyorumm hıcc sevmıyorum su bezlerı sonucta naylonnnnBende galiba gevşek bağlıyorum ama sıkı bağlayıcı kızım rahatsız olacakmış gibi hissediyorum
21 eylül sanirim ayni belirtilerBende 8. Hafta atağı yaşıyorum çok fena gazımız var ve sürekli ağlıyor.Gündüz uykusu kuş uykusu gibi yarım yarım..Gecede aynı şekilde..
13 Eylül doğumlu sizinki ne zaman doğmuştu.
cabim bende sadece emziriyorum. bence sagmaya gerek yok. sagarsan memeye daha fazla süt üret mesaji gider durmadan sütün daha fazla olacak. bebek ememeyecegi icin o kadarini mastit filan olabilirsin. sahsen ben yapmiyorum.insallah hasta olmayiz.yani emziremeyecek kadar olmasi icin cok cok hasta olmak lazim. bide tamamen bosalttiginda yeniden dolmasi icin belli bir süre gecmesi lazim o sirada bebegin emmek istese bos memeyi emmek istemeyebilir. sende aa dolabta sütüm var onu vereyim dersin. öyle böyle derken bebegin biberona alisabilir. buda neme reddine sebebiyet verebilir.ihtimaller . ben hastanedeyken sagmistim. zahmetli is. (zorunda olunca her türlü katlanilr orasi ayri) her seferinde hem emzir hem sag. yani ona ayiracagim eberji ve valti saglikli kalmaya harciyorum ben.Günadin kizlar, her nekadar gece gunduz kavramimiz yerle bir olmus olsa da günaydin:)
Sadece emziren anneler size bir sorum var, her emzirme sonrasi sut sagma makinesi ile memede kalan sutu bosaltiyor musunuz ?
Gecenlerde bir misafir geldi kafami karistirdi. normalde hic sagmiyorum ben ucresiz izin alacagim ise baslamama da daha var diye. Ama hasta olursun ilac kullanamazsin bebegini emziremeyecek bir durum olur sagdigun sutleri kullanirsin dedi.bana da mantikli geldi ama ne sıklikta sagmaliyim? Bebegim genelde gunduzleri 1 en fazla 2 saatte emmek istiyor sagdiiktan sonra ne kadar surede dolar? Bi de cocuk emecekken meme bos olur falan korkuyorum acikcasi:)
kalça çıkığı ultrasonu mu demek istedin canımBiz gittik hastaneye kalça cikikligi testi yapildi sadece
Biz gittik hastaneye kalça cikikligi testi yapildi sadece
Kalca cikikligina bakildi ikinciayda egER O OLmasaydi gotrmuycektim simdi 3 ay rotavirus asisi var eczaneden alip sglik oc yaptiricm doktora gotrmucm cnki boy ve kiloya bakiyo sadece bide genel muayene bi sikinti yoksa gereksz bnce boya kiloya saglik ocagida bkio
Biz bugün gittik 2 aylık kontrolümüzde rutin kontrol yapılıyor cnm.
Eğer bir rahatsızlığı yoksa bebişin..Kalça çıkığı varmı kontrolü yapıldı birde buda önemli birşey bence.
1.ayda böyle bır test mı v ar bıze 3. ay denıldıKızlar bu kalça çıkıklığı testi dediğiniz 1.ayda da yapılmıştı kalça ultrasonu o mu yoksa başka bi testmi?
Evet canımk
kalça çıkığı ultrasonu mu demek istedin canım
Bunlarin hepsi benim de kafami kurcaladi aslinda canim. ihtiyacim olursa diye biraz sagip dolapta birakirim. Ise gitmeye yakin da rutin olarak sagmaya baslarim.cabim bende sadece emziriyorum. bence sagmaya gerek yok. sagarsan memeye daha fazla süt üret mesaji gider durmadan sütün daha fazla olacak. bebek ememeyecegi icin o kadarini mastit filan olabilirsin. sahsen ben yapmiyorum.insallah hasta olmayiz.yani emziremeyecek kadar olmasi icin cok cok hasta olmak lazim. bide tamamen bosalttiginda yeniden dolmasi icin belli bir süre gecmesi lazim o sirada bebegin emmek istese bos memeyi emmek istemeyebilir. sende aa dolabta sütüm var onu vereyim dersin. öyle böyle derken bebegin biberona alisabilir. buda neme reddine sebebiyet verebilir.ihtimaller . ben hastanedeyken sagmistim. zahmetli is. (zorunda olunca her türlü katlanilr orasi ayri) her seferinde hem emzir hem sag. yani ona ayiracagim eberji ve valti saglikli kalmaya harciyorum ben.
belki arada olabilir. ne bileyim iki günde bir filan. ama sürekli olursa denge bozulur gibi.
Bize o testi 1. Ayda yapılmadı hatta doktorum 2. Ayı da biraz geçsin öyle yapalım dedi ultrason a girdik 1. Ayda o ultrason yapilmadiKızlar bu kalça çıkıklığı testi dediğiniz 1.ayda da yapılmıştı kalça ultrasonu o mu yoksa başka bi testmi?
Canim biz de 1. Ayda kalca ultrasonu yaptirdik. Benim bildigim onun disinda kalcayla ilgili birsey yok ilerleyen aylardaKızlar bu kalça çıkıklığı testi dediğiniz 1.ayda da yapılmıştı kalça ultrasonu o mu yoksa başka bi testmi?
Anladım canım, eğer sadece boy kilo rutin kontroller yapılıyosa götürmicektim hastaneye, sağlık ocağında zaten yapılıyo onlar aşı için gidince diye ama bu kalça çıkıklığı testi birinci ayda yapılan kalça ultrasonundan farklı bişey sanırım o yüzden götürücem, teşekkür ederim
Hayır ben 1. Ay yaptirmamistim yani bize bu ay demişti doktorumuz kalça çıkıklığı ultrasonunu o yüzden bugün yapıldı.Anladım canım, eğer sadece boy kilo rutin kontroller yapılıyosa götürmicektim hastaneye, sağlık ocağında zaten yapılıyo onlar aşı için gidince diye ama bu kalça çıkıklığı testi birinci ayda yapılan kalça ultrasonundan farklı bişey sanırım o yüzden götürücem, teşekkür ederim
canm ateş cikmadi ama o gun aksama kadar agladi gozleri şişti yani o kadar aglamaktn bide sol kolunu hareket ettiremiyodu 3 ogun calpol agri kesici verdim de fayda etmedi ikinci gunde rahatszdo ama ilk gune gore iyiydikullanabilirsin canım kangurular 3 aydan sonra uygun
ateşi filan mı çıktı huysuzluğu mu oldu cnm ?
ben hamilelik boyunca 18 kilo aldm 8 i gitti 10 u kaldi gitmuyo ya tabi bende de bi istah bi istah var gider mi bide göbek de 5 aylik gibi duruyo hala korseyi 2.gundn itibaren takmama ragmengöbekler ne durumda kızlar?
göbekler ne durumda kızlar?
Kizlar bu goz muayenesiyle ilgili her doktor farkli birsey soylemis. Kimi cocuk doktoru kendisi bakiyormus kimi doktor 2. Ayda kimisi 3. Ayda kimisi de 6. Ayda yaptirin diyor.
Sizler yaptirdiniz mi ya a ne zaman yaptiracaksiniz?
canm ateş cikmadi ama o gun aksama kadar agladi gozleri şişti yani o kadar aglamaktn bide sol kolunu hareket ettiremiyodu 3 ogun calpol agri kesici verdim de fayda etmedi ikinci gunde rahatszdo ama ilk gune gore iyiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?