- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #36.061
Anne sütü mü alıyor canımİyi geceler nöbetçi anneler burda mı? Kızlar ek gıdaya başlama ile ilgili konuşmussunuz. ben eçen sağlık ocağına gittim hemşire artık yavaş yavaş başlayabilirsin dedi armut rendesi ve yoğurt vermeye başladım. Armut rendesini sevdi ama yoğurt pek hoşuna gitmedi.
Neden bu kadar acele ettiniz canım. İlk altı ay sadece anne sütü. Sağlık ocaklarında hastanelerde mama reklamlarında bile söylüyor. Besinlere ilgi gösterir tanımak ister farklı gelir ona. Tadını bilmiyor ki canı çekme olayı olsun.Şu an sütündeki herşey yeterli bebeğin için. Bence altı ayın dolmasını bekle. Tabii senin kararın.adece anne sütü ve sütte sıkıntı yok çok şükür. Ama farklı tatlar istiyor gibi geldi bana. Biz yerken elimizde olanla ilgilenmeye başladı çünkü ve armutu çok sevdi
ütü mü ! nerede o kadar zaman 3. ay da rahatladık ama henüz o kaar değil bebeğim daha yeni yeni bize ve düyaya alışıyor farkediyorum onu bırakıp hala iş yapamıyorum en fazla etrafı biraz toparlamak ve bir şeyler yiyebilmek saçımı toplamak elimi yıkamak..vs daha ötesi ancak babasının destegiyleyaa canim bence cok pimpiriklenmemek lazim. zaten düsünmemiz gereken on yüz milyon tane konu on yüz milyon tane ayri görüs var. birde musluk suyunu kaynat et bilmiyorum ama birinci cocukta bile zor. henüz evde yalnizken ortaligi toplamaktn öteye gidemedigim icin. ben bazi meselelerde rahatim. yani düsünmüyorum. ütüymüs. banyo suyuymus. ya da ne bileyim disari cikmaymis.... hatta bir kac kez bir kac damla su verdim agzina . hic aklima bile gelmedi kaynatmak.
asi , ek gida, mahremiyet, uyku , psikoliji gibi konular zaten zihnimi cok mesgul ettigi icin bazi seyleride unutuyorum, bilincli bir görmezden gelme hali. kizimin kafasinda böyle hafif bir leke gibi bir seyler vardi bir kac haftadir. bugün yarin geer önemli degil derken görümcem dedi konakmis :) hic aklima bile gelmedi. önemsemememisim. simdi bir kac banyodur zeytinyagi filan sürüyorum. geciyor yavas yavas :)
rahat olalim :)
ben de sadece anne sütü veriyorum ve 6 aydan önce sütüm yetmeye devam ettikçe hiç bir şey vermeyeceğim sadece bu haftadan itibaren günlük 1 çay kaşığı su vermeyi düşünüyorum gerek yok dense de ben vermek istiyorumNeden bu kadar acele ettiniz canım. İlk altı ay sadece anne sütü. Sağlık ocaklarında hastanelerde mama reklamlarında bile söylüyor. Besinlere ilgi gösterir tanımak ister farklı gelir ona. Tadını bilmiyor ki canı çekme olayı olsun.Şu an sütündeki herşey yeterli bebeğin için. Bence altı ayın dolmasını bekle. Tabii senin kararın.
Tamam o zaman. Sağol canım. Doktora sorayım diyorum unutuyorum hepOlmazmis cnm tuz orani cok dusukmus bizim ozellikle dikkat etmemis gereken bir durum var dr muz hicbise olmaz dedi
Bizimki de biz yemek yerken agzini sapirdatiyor cigneme hareketi yapiyor falan.agustos annelerinde kilo alimi dusecek olsa da ek gidaya 6 ay baslamak istemeyenler var.bence de onemli bir durum.sut kesilir meme reddi olur vs bence o zaman baslanmaliadece anne sütü ve sütte sıkıntı yok çok şükür. Ama farklı tatlar istiyor gibi geldi bana. Biz yerken elimizde olanla ilgilenmeye başladı çünkü ve armutu çok sevdi
Cnm ben sizlerden once dogum yaptim 28 agust ta.emin ol o bir surec ve geciyor.senin yanlos eksik yaptigin birsey yok.tam duzene girdik derken 4.ay asisi altust etti herseyiSelam kizlar iyi hafta sonlari herkese,
Bu gun annem geliyor benimle bir sure daha kalmaya zaten gelmeyecek olsaydi beni aramak icin Muge Anli ya cikmalari gerekecekti
Hamilelikte ve lohusalikta girmedigim sendroma resmen bu gunlerde girdimhicbir sekilde bebegimi uyutamiyorum. Bebegi gunduz uyuyan arkadaslarim rica ediyorum nasil uyutuyorsunuz bi anlatin...
Neyi nerde yanlis yapiyorum cozum nedir bulamiyorum...
Dun gece yataga yattigimda pestilim cikmisti ve erken uyudu gece 1de
Evet Can'ım 4. Ay aşısı bizi de çok etkiledi. Bir de erken diş çıkarması bizi mafetti. İlk dişi hiç anlamadım ama ikinci diş çok yordu. Çok fazla gıcık tarzı bir öksürüğü vardı. Diş çıktıktan sonra bıçak gibi kesildi öksürük ve her şeyi düzene girdi çok şükür..Cnm ben sizlerden once dogum yaptim 28 agust ta.emin ol o bir surec ve geciyor.senin yanlos eksik yaptigin birsey yok.tam duzene girdik derken 4.ay asisi altust etti herseyi
Sağol Can'ım Allah razı olsun. İnsan hayatta hiç beklemediği şeyleri biran da yaşamaya başlıyor. Babam diyorsun dayanamam diyorsun ama her şeyi kabul edip dayanıyorsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin.minikhikayem canim cok gecmis olsun. Kolayca atlatirsiniz insallah bu sureci bol moral cok önemli. Rabbim anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah.
canbebekds size de gecmia olsun canim. Zor bir durum gercekten
Masallah kuzuya:) bizimki de hasir husur kasiyor sanirim yolda disleri:) allah onlarin da yardimcisi olsun..uykuya gecememeleri dis kasinmasi asi sonrasi huzursuzluk vs asil onlarin hissettigi seyler...bizim hissetiklerimiz bunlarin yansimasiEvet Can'ım 4. Ay aşısı bizi de çok etkiledi. Bir de erken diş çıkarması bizi mafetti. İlk dişi hiç anlamadım ama ikinci diş çok yordu. Çok fazla gıcık tarzı bir öksürüğü vardı. Diş çıktıktan sonra bıçak gibi kesildi öksürük ve her şeyi düzene girdi çok şükür..
Evet kesinlikle, bir derdi olmasa çok sakin oluyorlar zaten. Ama bazı bebeklerde bildiğin huysuz.. Yani karakterleri öyle. Mesela büyük oğlum bu gruba giriyor. Karakteri bebekken neyse şimdi de o..Masallah kuzuya:) bizimki de hasir husur kasiyor sanirim yolda disleri:) allah onlarin da yardimcisi olsun..uykuya gecememeleri dis kasinmasi asi sonrasi huzursuzluk vs asil onlarin hissettigi seyler...bizim hissetiklerimiz bunlarin yansimasi
Canim buna inanmak istiyorum ama o kadar karamsar bi insan oldum ki...Cnm ben sizlerden once dogum yaptim 28 agust ta.emin ol o bir surec ve geciyor.senin yanlos eksik yaptigin birsey yok.tam duzene girdik derken 4.ay asisi altust etti herseyi
Kaç aylıksınız canım sizİyi geceler nöbetçi anneler burda mı? Kızlar ek gıdaya başlama ile ilgili konuşmussunuz. ben eçen sağlık ocağına gittim hemşire artık yavaş yavaş başlayabilirsin dedi armut rendesi ve yoğurt vermeye başladım. Armut rendesini sevdi ama yoğurt pek hoşuna gitmedi.
Eskıden kucagımda pıspıslayıpnarada poposuna vurup kolık muzıgı ıle uyutuyordum canım bu ataklardan sonra onu da ıstemez oldu yenı huyumuz memeyı kapatıp besık pozisyonunda emzırır gibi kucagıma alıp yuruyerek pıspıslıyorum. Ilk 5 dk uykusu olup uyuyamadıgından bayagu huysuzlanıyor sızlanıyor ama devam ettıgımde bes dk ıcınde gozunu yumuyor bende koltukta oturup dalana kadar oıspıslama devam edıyorum aynı pozısyonda. Tabı benımkının gunduz uykuları cok kısa bazen 30 genelde 45 nadiren de 1 saat. Sabah ilk uykusu bir saat digerleri daha kısa. Sunu da farkettim yakına uzandıgımda yada sarılır gibi yapıpnkolumda uyuttugumda benım kokumla ıkı saate kadar uyuyabılıyor cok yoruldugumda boyle yapıyorum ıkımızde dınlenmıs oluyoruz hem. Benı de dorduncu ay asısı stress i sarmadı degıl valla yenı atlatıcaz atakları derken bı baskası eklendıCanim buna inanmak istiyorum ama o kadar karamsar bi insan oldum ki...
4. Ay asimiza 20 gun var simdiden onun sikintisi da sardi beni... İnsallah kolaylikla atlatiriz
Kehribar kolye aldim cok şükür etkisiyle 2 gündür uyuyo ayagimda sallıyorum tavsiye ederim.Selam kizlar iyi hafta sonlari herkese,
Bu gun annem geliyor benimle bir sure daha kalmaya zaten gelmeyecek olsaydi beni aramak icin Muge Anli ya cikmalari gerekecekti
Hamilelikte ve lohusalikta girmedigim sendroma resmen bu gunlerde girdimhicbir sekilde bebegimi uyutamiyorum. Bebegi gunduz uyuyan arkadaslarim rica ediyorum nasil uyutuyorsunuz bi anlatin...
Neyi nerde yanlis yapiyorum cozum nedir bulamiyorum...
Dun gece yataga yattigimda pestilim cikmisti ve erken uyudu gece 1de
Vermeyin bagirsaklari ve midesi hazir degil simdi olmasa bile ileride bobrek bagirsak mide sorunlarina yol acabilir yiyecegi 2 kasik yoğurdun ne faydasi olabilir bu ayda dunya saglik örgütünün ve saglik bakanliginin yazilarini okuyun lütfenadece anne sütü ve sütte sıkıntı yok çok şükür. Ama farklı tatlar istiyor gibi geldi bana. Biz yerken elimizde olanla ilgilenmeye başladı çünkü ve armutu çok sevdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?