- 31 Mart 2016
- 2.301
- 3.182
- 63
- 37
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #36.601
Geçmiş olsun canım. Belki diyetinde olan başka bir şeye alerjisi vardır. Bide ishal olduğunu nasıl anladınız. Kakalı bez sayısından mı? Demir ilacını burada sormuştum da cevap alamamıştım. Kızım topiğinin ablalarından olduğu için herhaldeKızlar oğlum bayadir ishaldi alerjiden kaynaklı olduğunu düşünüyordu doktor. Bende o yüzden alerjisi olan gıdaları diyet yapıyordum ancak hiçbir düzelme yoktu. Bugün 4. Ay kontrolümüz vardı başka bir doktora götürdüm durumunu anlattım tekrar kaka tahlili yapıldı tahlilde birşey çıkmadı. Ancak kakasının ve oğlumun durumun normal olmadığını pediyatrik gastroenteroloji bölümüne götürmemi söyledi. Bu bölüme giden var mi içinizde??
Bu arada 4. Ay aşılarmışızi olduk ve Demir damlasi verdiler sağlık ocağından. Ben vermeyi düşünüyorum bu konuda sizler ne yapıyorsunuz??
Peteğe su kaseye soğanSogan kesıp petege mı koyuyorsunuz canım bende yapayım ev mınımumda yaktıgımız halde cok sıcak, petekleri kapatınca da soguk oluyor boylece burnu tıkanıyor hep
Sağol canim teşekkür ederim. İshal olduğunu ilk olarak kakalı bez sayısından anladım ancak sonra sayı azalsa bile kakanın kıvamı hep su gibi bezi komple emiyor kakayı.Geçmiş olsun canım. Belki diyetinde olan başka bir şeye alerjisi vardır. Bide ishal olduğunu nasıl anladınız. Kakalı bez sayısından mı? Demir ilacını burada sormuştum da cevap alamamıştım. Kızım topiğinin ablalarından olduğu için herhaldeBen araştırdım düşündüm vermeye karar verdim. Çünkü kızım düşük doğum ağırlıklı doğduğu için risk grubunda. Doktor şöyle açıklama yaptı Bebekler ilk aylarda çok hızlı büyüdükleri için demir kapasiteleri yetersiz kalıyor. Hemşire de 4 aylıkken koruyucu dozda verdiklerini 9 ayda test yapılacağını ve doz ayarlaması yapılacağını söyledi. İnternetten okuyunca çok kafası karışıyor insanın
Kızlar soguk almısım ben ilac kullanamıyoruz ama tylolhot fln içebilir miyiz ne önerirsiniz
Bebekler içinde kullanılabilen probiyotikler sorunu çözer belki. İshal veya kabızlık durumlarında verebiliyor doktorlar. Kızım da rota aşısından sonra uzun süre toparlayamadı.Sağol canim teşekkür ederim. İshal olduğunu ilk olarak kakalı bez sayısından anladım ancak sonra sayı azalsa bile kakanın kıvamı hep su gibi bezi komple emiyor kakayı.
Başka birseye ekstra alerjisi olduğunu pek sanmıyorum hatta alerjisi gerçekten var mi ondan bile emin değilim canim. Çünkü ben antibiyotik kullandıktan sonra oğluma yan etki yaptı bir daha da düzelmedi canim.
Bazı doktorlar da Demir ilacının gereksiz olduğunu hızlı büyüdükleri icin kanları az gibi gözüküyor gayet normal 6 Aydan sonra toparlanıyor eger toparlanmazsa o zaman vermek gerekir diyor. Açıkçası bu bana daha mantıklı geldi kan tahlili yapılmadan rutin olarak herkese ayni ilaçlarım verilmesi pek aklıma yatmıyor açıkcası.
Bize probiyotik olarak biogaia verdiler onu kullanıyoruz ama bir değişiklik yok canimBebekler içinde kullanılabilen probiyotikler sorunu çözer belki. İshal veya kabızlık durumlarında verebiliyor doktorlar. Kızım da rota aşısından sonra uzun süre toparlayamadı.
Günde kaç kakalı bezi oluyor. Geçen gün 6 tane değiştirdim. Bugün 4. Bana da fazla gibi geliyorBize probiyotik olarak biogaia verdiler onu kullanıyoruz ama bir değişiklik yok canim
Oh çok şükür,inşallah hastaneden çıktığı anne babasına kavuştuğu haberini de en kısa zamanda duyacağızCanim kaani diyalizden ayirmislar yarim saat once bakalim deniycekler. Şimdilik sorun yok. Kalp ritmi bira düşmüş ama sorun değil dediler. 77lerde kalp ritmi. 60 sınırmış
Son mesaj
Gün gün değişiyor canim. 7 olduğu da oluyor 3 olduğu da kıvamı nasıl su gibi mi yapiyor canimGünde kaç kakalı bezi oluyor. Geçen gün 6 tane değiştirdim. Bugün 4. Bana da fazla gibi geliyor
Canim kaan bugub uyandi ilk defa gozu acik gorduk. Aksam yada sabah diyalizi kesicekler bakcaklar durumuna. Sonra solunumdan ayirmayi deniycekler. Sol tarafinda ozellikle kolunda hareket kisitliligi varmis. Cok hareket ettirmiyor zaten. Beyinde zihinsel bisey varmi daha net bisey diyemiyorlar o uyaninca belli olcsk
Son mesaj
Kızlar oğlum bayadir ishaldi alerjiden kaynaklı olduğunu düşünüyordu doktor. Bende o yüzden alerjisi olan gıdaları diyet yapıyordum ancak hiçbir düzelme yoktu. Bugün 4. Ay kontrolümüz vardı başka bir doktora götürdüm durumunu anlattım tekrar kaka tahlili yapıldı tahlilde birşey çıkmadı. Ancak kakasının ve oğlumun durumun normal olmadığını pediyatrik gastroenteroloji bölümüne götürmemi söyledi. Bu bölüme giden var mi içinizde??
Bu arada 4. Ay aşılarmışızi olduk ve Demir damlasi verdiler sağlık ocağından. Ben vermeyi düşünüyorum bu konuda sizler ne yapıyorsunuz??
Kızlar soguk almısım ben ilac kullanamıyoruz ama tylolhot fln içebilir miyiz ne önerirsiniz
Sağlık ocağının verdiğinin içinde paraben var o yüzden onu kullanmayı hiç düşünmedim bile canim. Eger fikir değiştirirsem aklımda bulunsun size hangi kan ilacını verdiler canim??kaandan güzel Haberler peşpeşe maşallah çok güzel daha ds iyi olacak inşallah
bizim de bugün kontrolümüz vardı doktor kendisi verdi ilacı ama özel bir ilaç parabensizmiş, düşül doğum kilolu olduğu için başlamanı öneririm dedi doktor, kesin kullan demedi. Böyle esnek davranması bende daha çok güven oluşturuyor..
zeynepcm tylolhot da tamamen ilaç içerikli bir ürün. Bildiğimiz ilaç. Ama bilmiyotuz genelde. İçmemeni öneririm.. Ihlamur kök zencefil, tane karabiber kaynatıp içmeni tavsiye ederim. Gebelikte çok ağır grip geçirdim hiç bir şey içemedim hep böyle çaylarla atlattım cnm. Bir de ballı limon fondip yapabilirsin..
Genelde sağ kulağa yapıyorlar o hareketi. 3 boyut farkındalığı başlıyormuş. Onun için yapıyorlarmış. Keşif amaçlı yani :)
İyi bari yaa sağolasın içimi ferahlattin bende alerji yüzden mi oluyor yoksa diş için mi yapıyor ne sıkıntısı var çocuğun diye kaygilaniyordum
Evet baya sıvı oluyor. Normal sanıyordum benGün gün değişiyor canim. 7 olduğu da oluyor 3 olduğu da kıvamı nasıl su gibi mi yapiyor canim
Ferrum fort yazdı doktor bize. Onu kullanıyorum. Ben de baya araştırdım artıları eksileri düşündüm kullanmaya karar verdim.Gunesulas canım bu Demir damlasını ben kullanmayı düşünüyorum
İlk 4 ay anne sütündeki Demir yeterli ama 4aydan sonra anne sütünden aldığı Demir yetmeyebilir
Dr verirse ben kullanacağım.Demir eksikliği var mı yok mu diye devamlı kan tahlili de yaptıramayacağız.demir eksikliği nedeniyle gelişiminde sorun olmasındansa Demir ilacını kullanayım tedbir amaçlı daha iyi olur.
d vitamini gibi Demir ilacını da araştırıp öyle vermeyi düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?