2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Ben oyun halısından çok memnunum iyki almışım dediğim tek şey belkide şuan yirmi dkdan fazla oyalanıyor yemek yaparken iş yaparken çok iyi oluyor şiddetle tavsiye ediyorum

Ben hamileligimde de diyet yapmıştım karbonhidrat ve hayvansal gıda diyeti şimdide deneme amaçlı inek sutu diyeti yapıyorum zorlugunu çok iyi bilirim. Umarım neye alerjisi olduğu hemen çıkar da sende biraz olsun rahat edersin. Yulaf ve bal kabağı alerjen olmayan yiyecekler diye biliyorum onlarida günlük diyetine ekleyebilirsin tabi dr aksi birsey soylemediyse

Selam kizlar,
Bebisleri gunduz uyku araliklarina uygun sekilde uyuyup uyuyan annelere bir sorum var :) gece uykusu baslayana kadar bu sekilde mi devam ediyor? Yoksa gece uykusundan once daha uzun bir uyaniklik mi sagliyorsunuz ?
Gece uykusundan önce ki ara yarım saat sarkıyor bizde genelde. 2.5 saat oluyor.

Ben ilk soru hakkında bilgi sahibi değilim ama ikinciyi cevaplayabilirim. Kızımın oyun halısı var 3. Aydan sonra tam anlamıyla oynamaya başladı. Şu an 4. Ayı bitirdik ve baya ilgisini çekiyor. İlk başlarda piyanolu oyun halısı almadığım için pişman olmuştum ama şimdi oyun halimizdsn gayet memnunum. Playgro ışıkli müzikli oyun halısı hayvanlı olanı oyun halimiz.
Ayrıca ben kızıma küçük hikaye kitaplarından aldım onları okuyorum resimlerine bakiyor ilgisini çekiyor çok uzun süreli değil ama yinede günlük aktivitelerine alabilirsin. Zeka kartları aldım şu an ayına uygun değil ama kartı gösterip onun hakkında konuşuyorum inceliyor dinliyor...

Oyun halısında bu aralar baya oyalanıyor. Hışırtılı kitaplar(adı başka bir şey olabilir emin değilim) var onları çok seviyor. Şarkı açıp hareketler uyduruyorum, çok eğleniyor. Aynada kendisini gösteriyorum, konuşuyorum.

Iyi aksamlar kizlar benm bebegmn uyku duzeni cok kotu oldu geceleri bile artk 8 defa kalkiyo yarm saatte bir bide benm pazar gunu 2 saatlk ucak yolculgm var memelekete gidecem bebegime ucagin herhangi bi zarari olur mu

Iyi aksamlar kizlar benm bebegmn uyku duzeni cok kotu oldu geceleri bile artk 8 defa kalkiyo yarm saatte bir bide benm pazar gunu 2 saatlk ucak yolculgm var memelekete gidecem bebegime ucagin herhangi bi zarari olur mu
Her seferinde emziriyor musun kalktığında? Uçak yolculuğundan hiç korkma. Kızım 2, 5 aylıkken uçak yolculuğu yaptık kalkarken emzirdim inişte de emzirecektim. Uyanmadı

Her seferinde emziriyor musun kalktığında? Uçak yolculuğundan hiç korkma. Kızım 2, 5 aylıkken uçak yolculuğu yaptık kalkarken emzirdim inişte de emzirecektim. Uyanmadı
cok az emiyo ac oldugu icn degil de sanki bi sikintisi var gibi bide canm ben ucak kalkarken cok tedirgn oluyom o sira emzirecegimi hic sanmiyom emzirmesem ne olur ki

Nesne devamlılığıni farketmesini destekleyecek ce-e oyunlari yapıyorum bende. Elimle/mendille yüzümü kapatiyorum, ce-e derken açıyorum. İnanılmaz hayretle inceliyor, yüzümü gözümü, agzimi ve ortadan kaldirdigim engeli (elim ya da mendil).

Kollarını kendisine dolayip "anne (/baba/ablalar) seni ne kadar seviyor" diyorum, sonra kollarını iki yana açarken "çoooookkkk" diyorum.
Artık bu oyunumuzu öğrendi, hareketlerde bana eşlik ediyor. Çok gülüyor. Tanıdık birşey olduğu için mutlu oluyor. Bu da beyninin öğrenme egzersizi oluyor bir nevi.

"(ayaklarını gidiklarken) bu ayaklar kimiiiinnn?" diyorum. Buna da bayılıyor.

Yorganın nevresimini söktum, pamuk kumaştan satene değişen kumaşın üstünde altıni degistirirken dokuma farkını hem eliyle hem de ayağıyla hissetme çabası da çok hoşuma gitti.

Denerseniz belki... ...bunlar da bizim oyuncaksiz oyunlarimiz

Canım biz öyleydik..bizi anlatmışsın..ben iki doktora getirdim normal dedi..en sonu cocuk cerahine göturdum..beni çok korkuttu..neyse bende sonunda ıyi bi çocuk doktoruna bulduk..diger doktorlar bizden hiç tahlil istemedi..bu doktorum bizde kan tahlili idrar tahlili istedi..megerse kızım idrar enfeksiyondan dolayı kakasini yapamiyormus.cok yuksek çıkmıştı..bize antibiyotik verdi.cok şükür kızım hergun günde iki defa kakasini yapıyor..isterseniz sizde bi idrar tahlili yapın.

Sıkıntılarımız senle aynı canım yaZ ben bugün geve vermem gereken havayı vermedim çocuk hep ayni ilk zaman fayda etti ama çocuk şu an aynı durumda o ilaçlarda çok zararlıymış

Sıkıntılarımız senle aynı canım yaZ ben bugün geve vermem gereken havayı vermedim çocuk hep ayni ilk zaman fayda etti ama çocuk şu an aynı durumda o ilaçlarda çok zararlıymış
Doktor birak diyene kadar devam etseydim canim. Ben de o zaman iyilesmiyor gibi hissedip hergun agliyordum ama sikintilar kademeli olarak azaldi ve ilaclarin cok buyuk faydasi oldu.bir de bol bol emzirmenin...
ilaclar cok masum degil tabi ama vermemen durumunda olusacak zarar daha fazla olabilir ki ben solunumla ilgili oldugu icin buyuk itinayla takip emistim ilac saatlerini.
Tabi anne olarak karar senin insallah tez zamanda toparlar yavrucugun

Dostacilisoyler kızlar ben devamlı kuru kayısı yiyorum kuru kayısı yiyince kakasını yapıyor yemezsem kendiliğinden yapmıyor
T Taube canım senin minnoş kendiliğinden hiç mi kakasını yapmıyordu?
Acaba biZde de mi enfeksiyon var ondan kendi yapamıyor?

M Mry Mry canım benim kızım bazen 3saat uyanık kalıyor ve emerken uyuyor.kızım hiç bi zaman uyku penceresindeki sürelerde uyumadı.
Mesela uyku penceresine göre bizim kızların 2 saatten fazla uyanık kalmaması gerekiyormuş.ama Benim kızım en az 2,5 saat uyanık kalıyor.ben pencerelere göre uyutayım öyle uyku düzeni kurayım dedim.ama kızımı zorla uyutmaya çalıştıkça sinirlendi ve memeden başka türlü sakinleştiremedim.
Yakın çevremde 4 çocuk büyüdü 3 ü geç uyuyordu üçü de büyüdü.
Kuzenimin 2,5 yaşındaki kızı hala gece 2 den öğlen on ikiye kadar uyuyor.o da büyüdü
Elimden geldiğince artık uyku olayını araştırmıyorum ve gece dışında zorla uyutmuyorum.aksi halde ben stres yapıyorum bu sefer kızım İnada bindiriyor ve ikimiz de yıpranıyoruz

Geçmiş olsun canım. Bizde yaptırdık ama enfeksiyon çıkmadı. İlk kaka yapöıyor diye götürdüğümde 5 günü geçerse gliserin fitil ver zeytinyağı ile uyar demişlerdi, şimdi ise erkek bebeklere iyi olmaz öyle şeyler bekleyin düzelir diyolar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Dört gözle kaka bekliyoruz hergün

M Mry Mry uyutuyorum yerine yatırıyorum hemen uyanıyorsa tekrar yarım saat uyutmak için uğraşıyorum.tekrar uyursa uyuttuğum pozisyonu bi yarım saat daha bozmuyorum sonra yerine yatırıyorum.böyle yapınca bazen uzun uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…