- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #36.741
Benimki de sürekli kalkıyor. Bi gözüm kapalı emziriyorum.cok az emiyo ac oldugu icn degil de sanki bi sikintisi var gibi bide canm ben ucak kalkarken cok tedirgn oluyom o sira emzirecegimi hic sanmiyom emzirmesem ne olur ki
Evet canım kızım kendiliğinden yapamıyordu...bizde idrar enfeksiyonu çıktı bide yüksek çıktı@Dostacilisoyler kızlar ben devamlı kuru kayısı yiyorum kuru kayısı yiyince kakasını yapıyor yemezsem kendiliğinden yapmıyor
T Taube canım senin minnoş kendiliğinden hiç mi kakasını yapmıyordu?
Acaba biZde de mi enfeksiyon var ondan kendi yapamıyor?
Canım seni çok iyi anlıyorum bizde o durumdaydı..bize cocuk cerrahisi bir aylik tedavi vermişti.dusun bize 5 kutu fitil verdi.bir hafta hergun fitil vericen dedi..sonra 2 günde bir fitil vericen dedi onu takip edicez dedi..neyse benim için rahat olmadi bu son doktorumuza gittikGeçmiş olsun canım. Bizde yaptırdık ama enfeksiyon çıkmadı. İlk kaka yapöıyor diye götürdüğümde 5 günü geçerse gliserin fitil ver zeytinyağı ile uyar demişlerdi, şimdi ise erkek bebeklere iyi olmaz öyle şeyler bekleyin düzelir diyolar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Dört gözle kaka bekliyoruz hergün
Canim hoşgeldin aramizaMerhabalar,
Ben de 18 eylülde bir kız bir erkek ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim. Biraz okudum da çok faydalı paylaşımlar olmuş inşallah ben de takipteyim bundan sonra
Doktorumuz çok fazla Bilgi vermiyor malesef canim. Zaten doktorlardan yana şansım bi turlu gülmedi. Oğlum düzelince diyeti açarken 3 gün kuralına göre yiyeceğim gıdalar artacaktır diye umuyorum. Ama oğlum ne zaman duzelir once hangi gıdadan başlamam gerekir hiç bilmiyorum kafam çok karışıkBen hamileligimde de diyet yapmıştım karbonhidrat ve hayvansal gıda diyeti şimdide deneme amaçlı inek sutu diyeti yapıyorum zorlugunu çok iyi bilirim. Umarım neye alerjisi olduğu hemen çıkar da sende biraz olsun rahat edersin. Yulaf ve bal kabağı alerjen olmayan yiyecekler diye biliyorum onlarida günlük diyetine ekleyebilirsin tabi dr aksi birsey soylemediyse
oğlumun sevdiği bir oyuncağıyla söylediklerini denedim canım normalde asla ağzına almaz uyanıkken ama 1 dk kadar emzirebildim bu sayede. teşekkür ederim ısrarla deneyeceğimÇevreyi keşif dönemi olduğu için galiba seninkisi. Bizimki de oyuncak etti memeyi. Açken bile memeyi daha yeni vermişken bırakıp etrafa bakıyor. Çareyi memedeyken göz hizasına oyuncak koymakta buldum. Hatta onu uyku arkadaşı yapsın diye eline tutturuyorum. Hem kokum da sinmiş oluyor bu sırada. Gözünü ona dikip memeyi bırakmıyor. Oyuncağımız bu.
Bazı anneler göğsüne renkli boyalarla desenler çiziyormuş ilgiyi çekmek için
canım suan 4. ayımız bitti 2. ayından itibaren meme reddi yaşıyorum ama son 2-3 haftadır asla emmiyor uyanıkken. emzik bıraktırma işini bende çok düşündüm doktorum ısrarla emzikten kaynaklanmıyor bıraktırma dedi. ama ben emziği bıraktırmayı denedim bu sefer ciddi şekilde parmak emmeye başladı uykusu gelince biz de emziğe geri döndük. ama inşallah sende etkili olur.Hoşgeldin. Bende aynı durumdayım o uzun süre sizde ne kadar bilmiyorum ama bnde 50 gündür aynı savaşı veriyorum. Uyku harici emmiyor. Onu da emerken gaz olursa ağlayarak bırakıyor ve gaz çıksada sonra devam etmiyor. Bazen yanına yatarak bazen kucakta ama hep uyurken emziriyorum. Sütüm varken böyle olması insanın zoruna gidiyor. Karnı güzel doymayınca gece uykuları da düzgün olmuyor. Gündüz güzelce karnı dosya gece bi bütün uyuyordu taa ki meme reddi başlayana kadar. Bide bu süreç de ufak bi soğuk algınlığı gibi bişey atlattı bebeğim o zana daha bi kötü oldu. Sağıp çay kaşığı yada enjektörle verdim. Şükür hastalığı atlattık. Şimdi gündüz uyku süre 45dk uyanıklık süresi 1,5 saat. Uyuyunca emzirsem gaz olu canım direk kalkıyor uyku olmuyor. Az uyusun 20 dk Sonra falan emzireyim desem uyanıyor bn uyurken beni doyurmadın der gibi ağlıyor. Çok zor bi süreç. Ama bn bebeğime 35 günlükken falan emzik verdim sadece uyutmak için tokken. Ama bnm kuzum işi abarttı şu ara uyurken onu çekip duruyor. Alıp emziriyorum sonra bırakıyor emziği. Bugün itibariyle şunu uygulamaya başladım. Uyurken emzirmicen uyanınca acıkınca mecbur emicek. Biraz zorlanıyorum ama bilmiyorum sonuç ne olacak nasıl olacak. Emziği de bırakmaya çalışıyoruz
M Mry Mry canım benim kızım bazen 3saat uyanık kalıyor ve emerken uyuyor.kızım hiç bi zaman uyku penceresindeki sürelerde uyumadı.
Mesela uyku penceresine göre bizim kızların 2 saatten fazla uyanık kalmaması gerekiyormuş.ama Benim kızım en az 2,5 saat uyanık kalıyor.ben pencerelere göre uyutayım öyle uyku düzeni kurayım dedim.ama kızımı zorla uyutmaya çalıştıkça sinirlendi ve memeden başka türlü sakinleştiremedim.
Yakın çevremde 4 çocuk büyüdü 3 ü geç uyuyordu üçü de büyüdü.
Kuzenimin 2,5 yaşındaki kızı hala gece 2 den öğlen on ikiye kadar uyuyor.o da büyüdü
Elimden geldiğince artık uyku olayını araştırmıyorum ve gece dışında zorla uyutmuyorum.aksi halde ben stres yapıyorum bu sefer kızım İnada bindiriyor ve ikimiz de yıpranıyoruz
Canim sen bu uyudugu pozisyonda yarim saat bekliyor sonra uzun uyuyor yazdiginda ben onu da denedim hatta 1 saat tuttum ayagimda yok yine olmadi.
Hosgeldin canim aramiza, ikizlerle hayat nasil :)Merhabalar,
Ben de 18 eylülde bir kız bir erkek ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim. Biraz okudum da çok faydalı paylaşımlar olmuş inşallah ben de takipteyim bundan sonra
Hosgeldin canim. Masallah bebislerine ne güzel ayni anda hem kızın hem oğlun olmuş. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin insallah.Merhabalar,
Hosgeldin canim aramiza, ikizlerle hayat nasil :)
Hosgeldin canim. Masallah bebislerine ne güzel ayni anda hem kızın hem oğlun olmuş. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin insallah.
Canim hoşgeldin aramiza
...masalllah bebeklerine..
Hoşgeldin. Birbirimizden çok şey öğreniyoruz burada, üzüntülerimizi sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Senin de duble tecrübelerini bekliyoruzMerhabalar,
Dışarı çıkartıyor musun?dışarıda yorulursa belki uykusu artarCanim sen bu uyudugu pozisyonda yarim saat bekliyor sonra uzun uyuyor yazdiginda ben onu da denedim hatta 1 saat tuttum ayagimda yok yine olmadi.
Arkadaslarim ve anlattigim yakinlarim iinanmiyor ama sabah uyandiginda ilk uykusuna kolay geciyor ve bi 45 dk uyuyor. Ondan sonra imkani yok uyutamiyoruz. Bazen gece 2 ye kadar sadece emerkenki sekerlemeleriyle bekliyor.Gozler kipkirmizi kafa dusuyo ve cook huysuz mizmiz oluyo ama uyumuyo
Ben de o araliklara gore uyutalim belki gece uykusunun baslama saati degisir dedim ve bir gun denedik. Dedgin gibi cok agladi ve o gece 3 te uyudu
Hamilelik ve dogumdan zor oldu bu bebek uyutma isi benim icin
Bir yandan da Sirf uyumadigi icin annemi yollayamiyorum ve bi insana bagli olmakta zor biseymis. Her ne kadar annem de olsa onun da evi duzeni var. Benim yuzumden buralarda falan iste cok uzattim canim kusura bakma.
Bol bol dua edioruz suan, insallah bebislerimizin uykulari bir nebze duzelir
Kafam karıştı ilaçlar bi taraftan hırıltı bi taraftanDoktor birak diyene kadar devam etseydim canim. Ben de o zaman iyilesmiyor gibi hissedip hergun agliyordum ama sikintilar kademeli olarak azaldi ve ilaclarin cok buyuk faydasi oldu.bir de bol bol emzirmenin...
ilaclar cok masum degil tabi ama vermemen durumunda olusacak zarar daha fazla olabilir ki ben solunumla ilgili oldugu icin buyuk itinayla takip emistim ilac saatlerini.
Tabi anne olarak karar senin insallah tez zamanda toparlar yavrucugun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?