- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #37.081
tavsiye için teşekkür ederim. soğuk buharla alakalı kafamda bir soru var, odanın sıcaklığını çok etkiliyor mu? sinbonun makinesi oda sıcaklığını da gösteriyor mu?Sınbo soğuk buhar makinesi kullanıyorum. Çok memnunum. Fiyat olarak da en uygunu
benım oğlan ancak ben söylersem dinliyor hatta ben yarıda kesınce yaygarayı koparıyor söylemeyınce aglıyor akşama kadar oyun yapmaktan yorgun düşüyorumBenim oğlan çok ilginçtir kırmızı balık arı vız vız küçük kurbağa dinleyerek ve tabi ayaklarımda sallayarak uyuyor
fark azdı galiba canım yoksa kapanmıyor ki ben de olabildiği kadar verıyorum ama özellıkle meme ucu düzelmiyor. valla ne yapsak bilemedimKızlar benimkide sol mememi sevmiyordu. Sağ mememe vantuz gibi yapışıp saatlerce bırakmıyordu. Sonra aynada baktım ki sağ meme büyümüş ve düşmüş, sol ise gebelik öncesi gibi.
İnternette araştırdım bir çok kişinin memeden kestiklerinde bile düzelmemiş bu farklılık. Bir de süt üretimi tembelleşiyormuş. Korkumdan ısrarla solu verdim. İstemediği zaman çevirip diğer memeymiş gibi koltuk altından verdim. Çok sonra anlıyordu. Sık sık onu vererek farkı kapattım. Şimdi ikisini de aynı oranda alıyor.
ya biliyor musun benimki de öyle. sürekli konuşayım, oynayalım istiyor. bir de uykuya direndiği ve çok kısa uyuyup uykusunu alamadığı için huysuzlanıyor. gecelerimiz zaten çok krizli ve ben uykusuzluktan gerektiği kadar ilgilenemiyorum, bazen uyusun diye fazladan uğraşıyorum sonra da vicdan azabı çekiyorum. sırf kafa dinlemek için uyuttum diye. zaten 15-20 dk uyuyor ama işte bebeğim uyumak istediği için değil de ben biraz dinleneyim diye uyuttuğum için kendime kızıyorum :/benım oğlan ancak ben söylersem dinliyor hatta ben yarıda kesınce yaygarayı koparıyor söylemeyınce aglıyor akşama kadar oyun yapmaktan yorgun düşüyorum
Sadece anne sutu alıyor canim. Persentil eğrisinde ancak %5 te sanırım kilosu 3 farklı doktor söyleyince ister istemez kafama takıldı canim ya. Zaten alerji ishal meme reddi gibi sıkıntılar var. Şimdi birde gelişimi taktım kafaya
arkadaşlarım buhar makinesi almak istiyorum. bilhassa soğuk üfleme özelliği olandan. kullanıp memnun kaldığınız marka ve dikkat etmemi tavsiye ettiğiniz önerileri bekliyorum
Evet panik yapma canım su bes haftalık sürec kritik sonra gececek :) Harika haftalar isimli kitaptan detaylıca takip ediyorum canım gelişim takvimi ekli dosyadaki gibi mesela ama yesille boyadıgım haftalara özellıkle dikkat cekıyor kıtapAa ciddi misin? Ben de kendimi kotu hissetmeye baslamistim cunku herkes biraz disari cikartin da insan gorsun yavrucak tarzinda yorumlar yapmaya baslamisti. Saol canim bilgi icin :) bu arada bu atak haftasi gelisimlerini nereden takip ediyorsun ben de edeyim
İnstahramda baldan anne var canım belki kızına göre uyutma şekli bulursun. Hamama gitmişsiniz artık canım ama sıcak olduğu için mikroplar fena sevdi mi prenses hamamıKızlar uzun zamandır topiğimizi takip edemiyorum. Size soracak sorularım birikti.
1. Kızım artık karnı doyunca memeyi bırakıyor. Bu sebeple ben artık emzirerek uyutamıyorum. 5-10 dk dan fazla emmiyor, dolayısıyla uykuya geçemeden memeyi bırakıyor. Ayakta sallamaya başladım 1 haftadır. Aslında hiç sallamak istemiyorum ama benim kız çok ağlak olduğu için öyle yatırayım da poposunu pışpışlayarak uyutayım diyebileceğim bir Bebek değil. Bana ne önerirsiniz ? Nasıl uyutsam sizce ?
2. Kızım tam 4 aylık oldu. Deneme amaçlı 30 sn kadar mama sandalyesine oturttum, hiç eğilip bükülmeden dimdik rahat bir şekilde oturdu. Kısa kısa oturtsam bir zararı olur mu ? İnternette bazıları bebeğin eğer rahat bir şekilde oturabiliyorsa, oturmasında bir sakınca olmadığını söylüyor. Ne dersiniz ?
3. Kızımı bugün hamama götürdüm çok sevdi :)
Şansımıza hamamda 4-5 kişi vardı, birisi de bebekliydi 3 aylık hem de.
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum
Bende evde odadan odaya geçceksem hala konuşmaya devam ediyorum bekle annecim hemen geliyorum diyorum ama gözünü kapıdan ayırmıyor bazen bi bakıyorum dudağını bükmüş beni görünce hemen gülüyor hoşuma gidiyorbenım oğlan ancak ben söylersem dinliyor hatta ben yarıda kesınce yaygarayı koparıyor söylemeyınce aglıyor akşama kadar oyun yapmaktan yorgun düşüyorum
Benımkıde emmek yerıne odada dıkkatını ceken bırseye yonelıyot bırı konusursa tv acıksa hemen memeyı bırakıp ona dönuyor oyuzden ben en sade odama gıdıp sessız ortamda hıc konusmadan emzırıyorum. Dıkkatı bendr kaldın dıye ahsap bı kolyem vardı onu takıyorum arada oynuyor emerken göz hızasında kaldıgınıvın emmeye devam edıyor. Benım de bırkac kere memeyı alması ıcın yuruyerek memeyı tutturdugum sonra oturup devm ettıgım olmustu ama bu da normalmiş. Suan dıs dunyayı kesfetme noktasındalar oyuzden aclıktan ölmedılerse bıraz ınceleme yapmak ıstıyorlarUzun zamandır böyle canim bir ara kucağımda hoplata hoplata emzirdim sonra daha kötü oldu uyurken emiyor birtek. Düzeliyor gibi oluyor bazen sonra yine istemiyor isin kotu tarafı sağıp biberonla vereyim desem de onu da istemiyor. Denemediğim yöntem kalmadı yanı. Resmen beslenmek istemiyor canim.
Ya bizimki bu aralar uyku konusunda çok Berbat bundan mı acaba aşıya götürmeye korkuyorumEvet panik yapma canım su bes haftalık sürec kritik sonra gececek :) Harika haftalar isimli kitaptan detaylıca takip ediyorum canım gelişim takvimi ekli dosyadaki gibi mesela ama yesille boyadıgım haftalara özellıkle dikkat cekıyor kıtap
Yaa o herkes bilmiyor mu bu bebek uzun süre böyle olcak kızım her annemlere gitmemde bir süre ağlıyordu sonra alışıyordu ve bayada uzun sürüyor bu durum yabancılamaları normal canımAa ciddi misin? Ben de kendimi kotu hissetmeye baslamistim cunku herkes biraz disari cikartin da insan gorsun yavrucak tarzinda yorumlar yapmaya baslamisti. Saol canim bilgi icin :) bu arada bu atak haftasi gelisimlerini nereden takip ediyorsun ben de edeyim
Aman uykuya dalma sorunumuz düzelmeden ayaklar yeniden geldi :) canım sen bu aralar yoktun nasılsın15 ve 19 haftalar arası atak dönemi canım yabancılara karşı ağlaması bu atak döneminin özelliği benim kızım da öyle. Ayrıca bu dönemde iştahsızlık uykuya dalmakta zorlanma anneye bağlılık da artıyor
Allah yardım etsin canım inşallah hersey yolundadırİyi geceler kızlar
Yarın sabah oğlumun beyin ultrasonu var daha önce bahsetmiştim bi kanama gördüler beyninde yanlıl teşhis gibi duruyor ama yarın sağlaması mahiyetinde bi ultrason çekilip haftalık takipleri başlayacak. Bize dua eder misiniz inşallah bişey yoktur temiz çıkar sonuçlarımız
Canım bizimkide artık nadir memede uyuyor uyumak istiyor ama ayaga alınca ağlıyor yatakta sallıyorum ağlıyor 1 2 saat ugrasıyorum en son ya yatakta yada memeyi tekrar emip uyuyor aksam uykusuna zor dalıyor pıs pıs işlemiyor bizde de bakalım zamanla düzelirler inş. Oturmaya gelince bebek hazırsa 4 ayda çok yormadan oturtablrsn canmKızlar uzun zamandır topiğimizi takip edemiyorum. Size soracak sorularım birikti.
1. Kızım artık karnı doyunca memeyi bırakıyor. Bu sebeple ben artık emzirerek uyutamıyorum. 5-10 dk dan fazla emmiyor, dolayısıyla uykuya geçemeden memeyi bırakıyor. Ayakta sallamaya başladım 1 haftadır. Aslında hiç sallamak istemiyorum ama benim kız çok ağlak olduğu için öyle yatırayım da poposunu pışpışlayarak uyutayım diyebileceğim bir Bebek değil. Bana ne önerirsiniz ? Nasıl uyutsam sizce ?
2. Kızım tam 4 aylık oldu. Deneme amaçlı 30 sn kadar mama sandalyesine oturttum, hiç eğilip bükülmeden dimdik rahat bir şekilde oturdu. Kısa kısa oturtsam bir zararı olur mu ? İnternette bazıları bebeğin eğer rahat bir şekilde oturabiliyorsa, oturmasında bir sakınca olmadığını söylüyor. Ne dersiniz ?
3. Kızımı bugün hamama götürdüm çok sevdi :)
Şansımıza hamamda 4-5 kişi vardı, birisi de bebekliydi 3 aylık hem de.
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum
Evet panik yapma canım su bes haftalık sürec kritik sonra gececek :) Harika haftalar isimli kitaptan detaylıca takip ediyorum canım gelişim takvimi ekli dosyadaki gibi mesela ama yesille boyadıgım haftalara özellıkle dikkat cekıyor kıtap
Yaa o herkes bilmiyor mu bu bebek uzun süre böyle olcak kızım her annemlere gitmemde bir süre ağlıyordu sonra alışıyordu ve bayada uzun sürüyor bu durum yabancılamaları normal canım
İnsallah canim teşekkür ederimDestek olabildiysem sevimdim canım umarım sonuç alırsınız kısa zamanda
Mama ver deselerde vermiyorum canim. Zaten alerji mamalarının tadı o kadar kötü ki anlatamam çok kötü kokuyor. Uyurken emzimeyim uyanınca illa acıkıp emecek deyip bende denedim 5 6 saat gibi bir sure boyunca emmedi hiç mecbur uyutup emzirdim canim. Bu aralar uyanıkken kucakta gezdirip pişşş pişşş sesi yapıyorum gezerken memeyi açık bırakıp kendisinin almasını bekliyorum o şekilde emiyor.Sağlıklı olsun da kilosu olur zamanla. Kilosu az diye mama ver falan derlerse sen bilirsin ama eğer alırsa mamayı sonra seni tamamen bırakabilir. Bn şu ara 4 5 gündür uyurken emzirmiyorum uyanınca acıkınca. Mecbur alıyor. Yattığı yerden gözlerini örttürüyorum bazen direk beni almıyor emziği veriyorum 5 10 saniye sonra onu alıp göğsümü veriyorum. Uykuya dalınca emiyor emerken gazı oluyor. Gaz olunca da onun için ağlayıp uykuyu tamamen sapıtıyorduk. İnş emme işi düzene girerse hepsi düzelecek öyle inanıyorum.
O kadar ishale kilo vermemiş dr lar bunun için iyi diyeceklerine moral bozuyorlar canım boşver. Sen üzülünce bebiş bunları da alıyor sütümüzle. Olumsuz duyguları emzirmeyelim yavrularımıza.
Umarım artık neye alerjisi olduğu bulunur da sende yavrun da rahat edersiniz.
Meyve yada gaz çayı falan içiyor musun onlarda olabilir mi alerji nedeni.
Tekrar geçmiş olsun canim. inanıyorum temiz çıkacak herşey sen gönlünü ferah tut yeter. Allah yardımcınız olsun dua edeceğim bol bol canimİyi geceler kızlar
Yarın sabah oğlumun beyin ultrasonu var daha önce bahsetmiştim bi kanama gördüler beyninde yanlıl teşhis gibi duruyor ama yarın sağlaması mahiyetinde bi ultrason çekilip haftalık takipleri başlayacak. Bize dua eder misiniz inşallah bişey yoktur temiz çıkar sonuçlarımız
Benimde çok döküldü kuaförde sağlık ocağı doktorda normal hormonel dedi.troid başlamıltı hamilelikle kontrole gideyim dedim.6çıkan troid 125çıktı saç dökülmesi yaparmış ve daha pek çok sorun.normal deyip geçiyor herkes.bir kan değerlerinize baktırın siz yinede. Işin ilginci sağlık ocağında bir ay önce normal demişti doktor.Valla bende kestiricem heryerde saç görmekten bıktım doktor geçer hamilelikte dökülmeyen saçlar dökülüyo şuan dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?