- 12 Temmuz 2017
- 147
- 88
- 48
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #37.101
Ben yaptır madım. Ne çocuk doktoru ne de hemşire yaptır demedin.4.ayda yapılır mı acaba.istemiyorum aslında yinede hasta felan olsa vicdan yaparım yada hasta olursa sorumluluk.aşılarla ilgili çok komplo teorileri var.Ben 2 doz tercih ettim çabuk bitsin diye. 3 doz olan daha mı iyiydi acaba
:)))reklam mı bu :)))Kızlar dün kontrole götürdüm kızımı. Dr 4. Aydan sonra algıları çok açılıyor zeka kartları alıp kullanmanızı tavsiye ederim gibi şeyler söyledi. Bende buraya yazayım dedim ülkenin geleceği için biz annelere çok büyük görevler düşüyor. ÇocuklarımızI en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Algıları bu kadar açıkken hem dini hem sosyal hem kültürel açıdan aktiviteler bularak bebişlerin eğitimine başlamalıyız..
Biz 2.aydan sonra hep mama kullandık süt yok. Aptamil kullanıyoruz.diğerleri kabızlık yaptı ama.hangi mama bilen var mı uyarıda geçen?Biz mama kullanıyoruz canım evolvia ile başladık o çok yaramadı bize kilo olarak bebelac doktorumuz önermedi içeriği çok zayıfmış sma kof şişlik yapıyor tam beslemiyor şuan similac kullanıyoruz çok memnunuz. Tam olarak bunu sormamışsın sanırım geç gördüm mesajı ama umarım faydası olur dediklerimin :)
İkiside aynı şey aslında percentil egrisinin daha kolay bakılması için tablolastirmislar tablodan bakmak daha kolay. Kaynim dr ilk o söylemişti bu egriye bakmami. Ve tüm değerler birbirine yakınsa endiselenme demişti. Benim kızımin da baş çevresi 3 haftada hiç ilerlememis biraz bende kafama taktım ama yapacak birsey yok inşallah sağlıklılardirHaklısın aslında canim. O konuda kafama takılan birşey var persentil eğrisi ve tablosu arasındaki fark ne ve hangisi daha dogru bir fikrin var mi canim
Rica ederim canım ben 2 hafta süt diyeti yaptım ama %100 yapamadım sonra 1 hafta tam yaptım kızımda pek bi değişiklik olmadı. Dr a gittik bana 1 ay diyet yap öyle gel dedi daha önceki gittiğimde 2 hafta yapacagimi söylemişti bende bu tutarsizliktan sonra tamamen bıraktım diyeti. Çoğu şey yasak aç kalıyorum, bu defa sütüm olmuyor mama da veremiyorum çocuğum beslenemedigi için iyice huzursuzlaniyor. Birde bizdeki belirtiler çok yoğun değildi. Sırtında döküntü ve kakasinda gizli kan çıktı. Dr hemen süt diyeti verdi. İllaki alerjisi olan çocuklar vardır ama bu dönemde bu alerji işi biraz moda oldu her sıkıntısı olana alerji diyip dr lar kendilerine mahkum ediyorlar. Türkiye de hastalığın da modası olduğunu düşünüyorum malesef...Suan icin birşey kullanmıyorum canim. Persembe günü tekrar kontrolümüz var o zaman doktora sorayım canim bilgi icin teşekkür ederim. Sen ne zamandır sut ürünleri diyeti yapıyorsun canim? Birde tepkilerde değişme var mi hiç canim?
İyiyim çok şükür canım arada girip takip edebiliyordum şimdi çok özledim sizi şükür kızımın da uykuları düzene girdi artık daha çok vakit bulabilirim sanırım :)Aman uykuya dalma sorunumuz düzelmeden ayaklar yeniden geldi :) canım sen bu aralar yoktun nasılsın
Uyku konusunda yardımcı olamayacağım ancak bence bu oturtma konusunda çocuğun tepkileri önemli olduğunu okumuştum canım. Mesela benim oğlum yatınca huysuzlaniyor ellerimi uzatıyorum ellerimi tutup kendini kaldırmaya oturmaya çalışıyor destekli olarak oturttuğum zaman çok mutlu oluyor canim. O yüzden kızının tepkilerine göre karar vermelisin bence.Kızlar uzun zamandır topiğimizi takip edemiyorum. Size soracak sorularım birikti.
1. Kızım artık karnı doyunca memeyi bırakıyor. Bu sebeple ben artık emzirerek uyutamıyorum. 5-10 dk dan fazla emmiyor, dolayısıyla uykuya geçemeden memeyi bırakıyor. Ayakta sallamaya başladım 1 haftadır. Aslında hiç sallamak istemiyorum ama benim kız çok ağlak olduğu için öyle yatırayım da poposunu pışpışlayarak uyutayım diyebileceğim bir Bebek değil. Bana ne önerirsiniz ? Nasıl uyutsam sizce ?
2. Kızım tam 4 aylık oldu. Deneme amaçlı 30 sn kadar mama sandalyesine oturttum, hiç eğilip bükülmeden dimdik rahat bir şekilde oturdu. Kısa kısa oturtsam bir zararı olur mu ? İnternette bazıları bebeğin eğer rahat bir şekilde oturabiliyorsa, oturmasında bir sakınca olmadığını söylüyor. Ne dersiniz ?
3. Kızımı bugün hamama götürdüm çok sevdi :)
Şansımıza hamamda 4-5 kişi vardı, birisi de bebekliydi 3 aylık hem de.
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum
Ahşap kolye olayını bende deneyeceğim bugün umarım ise yarar canim. Bilgiler icin teşekkür ederim insallah anlattığın gibi ayından kaynaklı olarak kesif dönemindedir ve biran önce geçer canim.Benımkıde emmek yerıne odada dıkkatını ceken bırseye yonelıyot bırı konusursa tv acıksa hemen memeyı bırakıp ona dönuyor oyuzden ben en sade odama gıdıp sessız ortamda hıc konusmadan emzırıyorum. Dıkkatı bendr kaldın dıye ahsap bı kolyem vardı onu takıyorum arada oynuyor emerken göz hızasında kaldıgınıvın emmeye devam edıyor. Benım de bırkac kere memeyı alması ıcın yuruyerek memeyı tutturdugum sonra oturup devm ettıgım olmustu ama bu da normalmiş. Suan dıs dunyayı kesfetme noktasındalar oyuzden aclıktan ölmedılerse bıraz ınceleme yapmak ıstıyorlar
Canım sana bi kaç sorum olacak?Kızlar ben uyku eğitimi denmez ama uyku düzenine başladım. Şimdi anladım ki bebeğim hep sinyal vermiş ben anlamamışım. Akşamları krize girmiş gibi ağlıyordu. Sebebi uyku saati geciktiği için dalamamakmış.
Saat sabah 7de sıkışmış gibi ağlayarak uyanıyor. Hemen alıp alt açmaya yatırıyorum bezi sadece çişli oluyor, bezi gevşetince peş peşe kakasını yapıyor. (Bez taşıp alt açmayı batırıyor tabi ) Rahatlayıp karnını doyurup yatırıyorum. 45dk sonra uyanıyor. Saat 9.30 yine sinyal veriyor memeye alıyorum en geç 10da yatakta. 45.dakikada uyanıyor hemen alıp emziriyorum yada ilk uykuda çok emdiyse sallıyorum geri uyuyor. 11.30dan 13e kadar uyanık oluyor sonra yine uyuyor. 14.30 gibi uyanıyor. Oyun vs oyalanıyoruz. Ama mutlaka saat 15.45 te memeye geçip saat 16 gibi uykuya geçmiş olmasını sağlıyorum. Yoksa daha geç saate kalıp yatma vakti şekerleme yapıyordu uzun uykuya gitmemiz 23ü buluyordu. 17 de uyanıyor. Burda geri uyumak istiyor ama müsade etmiyorum. Akşam 18.20 odasına geçiyoruz. Kıyafet değişimi, biraz masaj, bakım vs yapıp ışığı kapatıyorum. Kısa sürede memede uyuyor. Ama biraz uzun tutuyorum yoksa 1saat sonra uyanıp aktivite istiyor. Saat 19.30 da bilemedin 20de odasından çıkmış oluyorum. Gece 3e kadar 1defa saat 23gibi memeye kalkıp 5dk emip uyuyor. 3te bezini değiştiriyorum burda uzunca emiyor. Burdan sonrakiler 2saatte bir 5-10dk meme kalkmaları. Döngü yine sabah 7ye geliyor.
Şu 5dk lık meme kalkmaları hastalık yüzünden alışkanlık oldu. Ama en azından akşamları krizsiz sorunsuz uykudayız .
Kısacası bu saatlere uydurmaya çalışıyorum o da uyum sağlıyor ama ne olursa olsun uyanık kaldığı süreyi 1saat45dakikayı geçirmiyorum.
Canim ısın ilginç kısmı bize gizli kan yok 3 kere bakıldı negatif çıkıyor. Ben bezlerini devamlı takip ediyorum şükür kan görmedim hiç. Bizde geçmeyen ishal var ağız çevresinde küçük kızartılar birde arada hırıltılı solunum var. Tahlillerde birşey çıkmıyor. çocuğun alerjisi var mi yok mu eger alerjisi yoksa da bu çocuk neden ishal kafamda deli sorularİkiside aynı şey aslında percentil egrisinin daha kolay bakılması için tablolastirmislar tablodan bakmak daha kolay. Kaynim dr ilk o söylemişti bu egriye bakmami. Ve tüm değerler birbirine yakınsa endiselenme demişti. Benim kızımin da baş çevresi 3 haftada hiç ilerlememis biraz bende kafama taktım ama yapacak birsey yok inşallah sağlıklılardir
Rica ederim canım ben 2 hafta süt diyeti yaptım ama %100 yapamadım sonra 1 hafta tam yaptım kızımda pek bi değişiklik olmadı. Dr a gittik bana 1 ay diyet yap öyle gel dedi daha önceki gittiğimde 2 hafta yapacagimi söylemişti bende bu tutarsizliktan sonra tamamen bıraktım diyeti. Çoğu şey yasak aç kalıyorum, bu defa sütüm olmuyor mama da veremiyorum çocuğum beslenemedigi için iyice huzursuzlaniyor. Birde bizdeki belirtiler çok yoğun değildi. Sırtında döküntü ve kakasinda gizli kan çıktı. Dr hemen süt diyeti verdi. İllaki alerjisi olan çocuklar vardır ama bu dönemde bu alerji işi biraz moda oldu her sıkıntısı olana alerji diyip dr lar kendilerine mahkum ediyorlar. Türkiye de hastalığın da modası olduğunu düşünüyorum malesef...
İnşallah güzel sonuçlar alırsınızİyi geceler kızlar
Yarın sabah oğlumun beyin ultrasonu var daha önce bahsetmiştim bi kanama gördüler beyninde yanlıl teşhis gibi duruyor ama yarın sağlaması mahiyetinde bi ultrason çekilip haftalık takipleri başlayacak. Bize dua eder misiniz inşallah bişey yoktur temiz çıkar sonuçlarımız
İkiside aynı şey aslında percentil egrisinin daha kolay bakılması için tablolastirmislar tablodan bakmak daha kolay. Kaynim dr ilk o söylemişti bu egriye bakmami. Ve tüm değerler birbirine yakınsa endiselenme demişti. Benim kızımin da baş çevresi 3 haftada hiç ilerlememis biraz bende kafama taktım ama yapacak birsey yok inşallah sağlıklılardir
İnsallah canim. Bas çevresinde belli bi Aydan sonra buyume yavaşlıyormuş öyle bi durumdur belki canim birşeyi yoktur yanı insallah.
Canım arkadaşa sormuşsun ama bende bildiğimi yazayım 1.45 2 saatlik mevzuda bebeğin uyku sinyali vermesi gerekiyor uyku sinyali kaçarsada çok ağlıyor uykuya geçerkenCanım sana bi kaç sorum olacak?
1)1.45 saat olayında uyumak istemiyorsa nasıl uyutuyorsun?(ben denedim çok sinirlendi memede sakinleşti)
2)gündüz uykularında en uzun kaç saat uyumasınan veriyorsun?
3)gece uykularında uyandığında tekrar uykuya geçişi kolay oluyor mu?uykusunu aldığı için uyanık kalıp oynamak istemiyor mu?
Canim bizim kızında devamli kakasi ishal gibi ama bebeklerde bu görülen birseymiş diye biliyorum günde kaç kez kaka yapıyorCanim ısın ilginç kısmı bize gizli kan yok 3 kere bakıldı negatif çıkıyor. Ben bezlerini devamlı takip ediyorum şükür kan görmedim hiç. Bizde geçmeyen ishal var ağız çevresinde küçük kızartılar birde arada hırıltılı solunum var. Tahlillerde birşey çıkmıyor. çocuğun alerjisi var mi yok mu eger alerjisi yoksa da bu çocuk neden ishal kafamda deli sorular
Sağol canım bakayım bi. Hamamı sevdi. Çıplak durmayı çok seviyor orada tamamen soydum çok hoşlandı.İnstahramda baldan anne var canım belki kızına göre uyutma şekli bulursun. Hamama gitmişsiniz artık canım ama sıcak olduğu için mikroplar fena sevdi mi prenses hamamı
Yok canım göstermiyor sıcaklığı nemi. Ayrıca saatli sıcaklığı ve nemi gösteren aletler var. Onlardan alabilirsin. Odanın sıcaklığını da çok değiştirmiyor. Ben bütün gece en kısık ayarda çalıştırıyorum. Beşikten de uzağa koyuyorum makineyi.tavsiye için teşekkür ederim. soğuk buharla alakalı kafamda bir soru var, odanın sıcaklığını çok etkiliyor mu? sinbonun makinesi oda sıcaklığını da gösteriyor mu?
1.45 ten daha uzun durmasını isterim ama durmuyor. Ayına göre 2-2,5 saat diyorlar ama bizimki uyumak istiyor. Mecbur 1.45 ayarladım 5dk geç kalsak biraz zorlanıyor uykuya girmede. Babası evdeyse yada evde başka bir uyaran varsa süre uzuyor ama bu sefer memeyi pek ememeden söylenerek uyuyakalıyor. Uykuyu seviyor bizimki. Oldu ki ilgilenemedim çok geç kaldık memede de uykuya giremiyorsa Ayağımda hafif sallayarak uyutuyorum. Çok sürmeden kapatıyor gözleri.Canım sana bi kaç sorum olacak?
1)1.45 saat olayında uyumak istemiyorsa nasıl uyutuyorsun?(ben denedim çok sinirlendi memede sakinleşti)
2)gündüz uykularında en uzun kaç saat uyumasınan veriyorsun?
3)gece uykularında uyandığında tekrar uykuya geçişi kolay oluyor mu?uykusunu aldığı için uyanık kalıp oynamak istemiyor mu?
Benim doktorum canım aptamil bebelac içerik olarak çok zayıf kullanmazsanız daha iyi olur dedi bir de bu mamaların içinden tırnak saç kurt ve bunun gibi bir sürü madde çıkmış internette şikayet vardan bakarsan görebilirsin fotoğraflarıyla yüklemişlerBiz 2.aydan sonra hep mama kullandık süt yok. Aptamil kullanıyoruz.diğerleri kabızlık yaptı ama.hangi mama bilen var mı uyarıda geçen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?