2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Ben 2 doz tercih ettim çabuk bitsin diye. 3 doz olan daha mı iyiydi acaba
Ben yaptır madım. Ne çocuk doktoru ne de hemşire yaptır demedin.4.ayda yapılır mı acaba.istemiyorum aslında yinede hasta felan olsa vicdan yaparım yada hasta olursa sorumluluk.aşılarla ilgili çok komplo teorileri var.

:)))reklam mı bu :)))

Biz 2.aydan sonra hep mama kullandık süt yok. Aptamil kullanıyoruz.diğerleri kabızlık yaptı ama.hangi mama bilen var mı uyarıda geçen?

Haklısın aslında canim. O konuda kafama takılan birşey var persentil eğrisi ve tablosu arasındaki fark ne ve hangisi daha dogru bir fikrin var mi canim
İkiside aynı şey aslında percentil egrisinin daha kolay bakılması için tablolastirmislar tablodan bakmak daha kolay. Kaynim dr ilk o söylemişti bu egriye bakmami. Ve tüm değerler birbirine yakınsa endiselenme demişti. Benim kızımin da baş çevresi 3 haftada hiç ilerlememis biraz bende kafama taktım ama yapacak birsey yok inşallah sağlıklılardir

Rica ederim canım ben 2 hafta süt diyeti yaptım ama %100 yapamadım sonra 1 hafta tam yaptım kızımda pek bi değişiklik olmadı. Dr a gittik bana 1 ay diyet yap öyle gel dedi daha önceki gittiğimde 2 hafta yapacagimi söylemişti bende bu tutarsizliktan sonra tamamen bıraktım diyeti. Çoğu şey yasak aç kalıyorum, bu defa sütüm olmuyor mama da veremiyorum çocuğum beslenemedigi için iyice huzursuzlaniyor. Birde bizdeki belirtiler çok yoğun değildi. Sırtında döküntü ve kakasinda gizli kan çıktı. Dr hemen süt diyeti verdi. İllaki alerjisi olan çocuklar vardır ama bu dönemde bu alerji işi biraz moda oldu her sıkıntısı olana alerji diyip dr lar kendilerine mahkum ediyorlar. Türkiye de hastalığın da modası olduğunu düşünüyorum malesef...

Kızlar ben uyku eğitimi denmez ama uyku düzenine başladım. Şimdi anladım ki bebeğim hep sinyal vermiş ben anlamamışım. Akşamları krize girmiş gibi ağlıyordu. Sebebi uyku saati geciktiği için dalamamakmış.
Saat sabah 7de sıkışmış gibi ağlayarak uyanıyor. Hemen alıp alt açmaya yatırıyorum bezi sadece çişli oluyor, bezi gevşetince peş peşe kakasını yapıyor. (Bez taşıp alt açmayı batırıyor tabi ) Rahatlayıp karnını doyurup yatırıyorum. 45dk sonra uyanıyor. Saat 9.30 yine sinyal veriyor memeye alıyorum en geç 10da yatakta. 45.dakikada uyanıyor hemen alıp emziriyorum yada ilk uykuda çok emdiyse sallıyorum geri uyuyor. 11.30dan 13e kadar uyanık oluyor sonra yine uyuyor. 14.30 gibi uyanıyor. Oyun vs oyalanıyoruz. Ama mutlaka saat 15.45 te memeye geçip saat 16 gibi uykuya geçmiş olmasını sağlıyorum. Yoksa daha geç saate kalıp yatma vakti şekerleme yapıyordu uzun uykuya gitmemiz 23ü buluyordu. 17 de uyanıyor. Burda geri uyumak istiyor ama müsade etmiyorum. Akşam 18.20 odasına geçiyoruz. Kıyafet değişimi, biraz masaj, bakım vs yapıp ışığı kapatıyorum. Kısa sürede memede uyuyor. Ama biraz uzun tutuyorum yoksa 1saat sonra uyanıp aktivite istiyor. Saat 19.30 da bilemedin 20de odasından çıkmış oluyorum. Gece 3e kadar 1defa saat 23gibi memeye kalkıp 5dk emip uyuyor. 3te bezini değiştiriyorum burda uzunca emiyor. Burdan sonrakiler 2saatte bir 5-10dk meme kalkmaları. Döngü yine sabah 7ye geliyor.
Şu 5dk lık meme kalkmaları hastalık yüzünden alışkanlık oldu. Ama en azından akşamları krizsiz sorunsuz uykudayız .

Kısacası bu saatlere uydurmaya çalışıyorum o da uyum sağlıyor ama ne olursa olsun uyanık kaldığı süreyi 1saat45dakikayı geçirmiyorum.

Uyku konusunda yardımcı olamayacağım ancak bence bu oturtma konusunda çocuğun tepkileri önemli olduğunu okumuştum canım. Mesela benim oğlum yatınca huysuzlaniyor ellerimi uzatıyorum ellerimi tutup kendini kaldırmaya oturmaya çalışıyor destekli olarak oturttuğum zaman çok mutlu oluyor canim. O yüzden kızının tepkilerine göre karar vermelisin bence.
Yanlış anlamazsan hamam konusunda çok dikkatli olmanı öneririm Allah korusun mikrop kapabilir kuzucuk. Temizliğinden şüphen yoksa eger gidilebilir tabi ki canim.

Ahşap kolye olayını bende deneyeceğim bugün umarım ise yarar canim. Bilgiler icin teşekkür ederim insallah anlattığın gibi ayından kaynaklı olarak kesif dönemindedir ve biran önce geçer canim.

Canım sana bi kaç sorum olacak?
1)1.45 saat olayında uyumak istemiyorsa nasıl uyutuyorsun?(ben denedim çok sinirlendi memede sakinleşti)
2)gündüz uykularında en uzun kaç saat uyumasınan veriyorsun?
3)gece uykularında uyandığında tekrar uykuya geçişi kolay oluyor mu?uykusunu aldığı için uyanık kalıp oynamak istemiyor mu?

missdincer canım annem beni,abimi,2 yeğenimi ayakta sallayarak büyüttü
Allah’a şükür hiç bir sağlık sorunumuz yok.ayıptır söylemesi hepimiz zekiyiz de
Uyku konusuna gelince ben uyku eğitimini beceremezsem iki sene sonra kreşe gidecek.orada nasılsa yorulacak ve yorgunluktan gece 9 da sızıp kalacak diye düşünüyorum.kendimi öyle motive ediyorum:)

Canim ısın ilginç kısmı bize gizli kan yok 3 kere bakıldı negatif çıkıyor. Ben bezlerini devamlı takip ediyorum şükür kan görmedim hiç. Bizde geçmeyen ishal var ağız çevresinde küçük kızartılar birde arada hırıltılı solunum var. Tahlillerde birşey çıkmıyor. çocuğun alerjisi var mi yok mu eger alerjisi yoksa da bu çocuk neden ishal kafamda deli sorular

İnşallah güzel sonuçlar alırsınız

Canım arkadaşa sormuşsun ama bende bildiğimi yazayım 1.45 2 saatlik mevzuda bebeğin uyku sinyali vermesi gerekiyor uyku sinyali kaçarsada çok ağlıyor uykuya geçerken

Canim bizim kızında devamli kakasi ishal gibi ama bebeklerde bu görülen birseymiş diye biliyorum günde kaç kez kaka yapıyor

tavsiye için teşekkür ederim. soğuk buharla alakalı kafamda bir soru var, odanın sıcaklığını çok etkiliyor mu? sinbonun makinesi oda sıcaklığını da gösteriyor mu?
Yok canım göstermiyor sıcaklığı nemi. Ayrıca saatli sıcaklığı ve nemi gösteren aletler var. Onlardan alabilirsin. Odanın sıcaklığını da çok değiştirmiyor. Ben bütün gece en kısık ayarda çalıştırıyorum. Beşikten de uzağa koyuyorum makineyi.

1.45 ten daha uzun durmasını isterim ama durmuyor. Ayına göre 2-2,5 saat diyorlar ama bizimki uyumak istiyor. Mecbur 1.45 ayarladım 5dk geç kalsak biraz zorlanıyor uykuya girmede. Babası evdeyse yada evde başka bir uyaran varsa süre uzuyor ama bu sefer memeyi pek ememeden söylenerek uyuyakalıyor. Uykuyu seviyor bizimki. Oldu ki ilgilenemedim çok geç kaldık memede de uykuya giremiyorsa Ayağımda hafif sallayarak uyutuyorum. Çok sürmeden kapatıyor gözleri.
Rem uykusu diye bi geçiş varmış ve bebekler bunu öğrenmedikleri için uykunun 45.dakikasında desteğe ihtiyaç duyarlarmış. Gündüz 45.dakikada gözünü açıp destek ister gibi bakıyor. Memeye koyduğum zaman yada biraz sallayınca devam ediyor. 2saati buluyor.
Gece geçişleri kolay. Yatağı anne yanı. Yanımda yatıyor. Çok bekletmeden memeyi verince dalıyor. Meme vermeden pış pış pat pat emzik yöntemini denedim tutmadı. İlerde yine denemeyi planlıyorum. Not aldım Gözü kapattığı an ve açtığı süreleri. Gündüz yaklaşık 5saat, gece 11saat

Biz 2.aydan sonra hep mama kullandık süt yok. Aptamil kullanıyoruz.diğerleri kabızlık yaptı ama.hangi mama bilen var mı uyarıda geçen?
Benim doktorum canım aptamil bebelac içerik olarak çok zayıf kullanmazsanız daha iyi olur dedi bir de bu mamaların içinden tırnak saç kurt ve bunun gibi bir sürü madde çıkmış internette şikayet vardan bakarsan görebilirsin fotoğraflarıyla yüklemişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…