- 28 Mart 2014
- 2.883
- 2.361
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #37.121
teşekkür ederim. biraz daha araştırayım bakalım.Yok canım göstermiyor sıcaklığı nemi. Ayrıca saatli sıcaklığı ve nemi gösteren aletler var. Onlardan alabilirsin. Odanın sıcaklığını da çok değiştirmiyor. Ben bütün gece en kısık ayarda çalıştırıyorum. Beşikten de uzağa koyuyorum makineyi.
Evet benim kızım da yatınca ellerini tuttuğumda kalkmaya çalışıyor ve oturunca hiç de öyle rahatsız gibi durmuyor ama yine de günde toplam 4-5 dk ya geçirmiyorum, daha çok küçük 4 aylık. Kemiklerine zarar vermekten korkuyorum.Uyku konusunda yardımcı olamayacağım ancak bence bu oturtma konusunda çocuğun tepkileri önemli olduğunu okumuştum canım. Mesela benim oğlum yatınca huysuzlaniyor ellerimi uzatıyorum ellerimi tutup kendini kaldırmaya oturmaya çalışıyor destekli olarak oturttuğum zaman çok mutlu oluyor canim. O yüzden kızının tepkilerine göre karar vermelisin bence.
Yanlış anlamazsan hamam konusunda çok dikkatli olmanı öneririm Allah korusun mikrop kapabilir kuzucuk. Temizliğinden şüphen yoksa eger gidilebilir tabi ki canim.
Allah yardım etsin canım inşallah hersey yolundadır
Tekrar geçmiş olsun canim. inanıyorum temiz çıkacak herşey sen gönlünü ferah tut yeter. Allah yardımcınız olsun dua edeceğim bol bol canim
Rota sık görülen ve bebeği çok rahatsız eden bir hastalıkmış. O yüzden ben yaptırmayı tercih ettim. 4. Ayda yapılır mı bilmiyorum canım. Bir sor istersen hemşireye ya da doktoraBen yaptır madım. Ne çocuk doktoru ne de hemşire yaptır demedin.4.ayda yapılır mı acaba.istemiyorum aslında yinede hasta felan olsa vicdan yaparım yada hasta olursa sorumluluk.aşılarla ilgili çok komplo teorileri var.
Saatleri okurken başım döndüKızlar ben uyku eğitimi denmez ama uyku düzenine başladım. Şimdi anladım ki bebeğim hep sinyal vermiş ben anlamamışım. Akşamları krize girmiş gibi ağlıyordu. Sebebi uyku saati geciktiği için dalamamakmış.
Saat sabah 7de sıkışmış gibi ağlayarak uyanıyor. Hemen alıp alt açmaya yatırıyorum bezi sadece çişli oluyor, bezi gevşetince peş peşe kakasını yapıyor. (Bez taşıp alt açmayı batırıyor tabi ) Rahatlayıp karnını doyurup yatırıyorum. 45dk sonra uyanıyor. Saat 9.30 yine sinyal veriyor memeye alıyorum en geç 10da yatakta. 45.dakikada uyanıyor hemen alıp emziriyorum yada ilk uykuda çok emdiyse sallıyorum geri uyuyor. 11.30dan 13e kadar uyanık oluyor sonra yine uyuyor. 14.30 gibi uyanıyor. Oyun vs oyalanıyoruz. Ama mutlaka saat 15.45 te memeye geçip saat 16 gibi uykuya geçmiş olmasını sağlıyorum. Yoksa daha geç saate kalıp yatma vakti şekerleme yapıyordu uzun uykuya gitmemiz 23ü buluyordu. 17 de uyanıyor. Burda geri uyumak istiyor ama müsade etmiyorum. Akşam 18.20 odasına geçiyoruz. Kıyafet değişimi, biraz masaj, bakım vs yapıp ışığı kapatıyorum. Kısa sürede memede uyuyor. Ama biraz uzun tutuyorum yoksa 1saat sonra uyanıp aktivite istiyor. Saat 19.30 da bilemedin 20de odasından çıkmış oluyorum. Gece 3e kadar 1defa saat 23gibi memeye kalkıp 5dk emip uyuyor. 3te bezini değiştiriyorum burda uzunca emiyor. Burdan sonrakiler 2saatte bir 5-10dk meme kalkmaları. Döngü yine sabah 7ye geliyor.
Şu 5dk lık meme kalkmaları hastalık yüzünden alışkanlık oldu. Ama en azından akşamları krizsiz sorunsuz uykudayız .
Kısacası bu saatlere uydurmaya çalışıyorum o da uyum sağlıyor ama ne olursa olsun uyanık kaldığı süreyi 1saat45dakikayı geçirmiyorum.
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız
Dün 5 kez yapti tamamen su gibiydi bazen 7 ye kadar çıkıyor bazen 2 ye düşüyor hiç belli olmuyor canim. Kakasını gören doktor normal degil bu kaka diyor ilk çocuğum olduğu icin normal mi anormal mi anlayamıyorum bende canim.Canim bizim kızında devamli kakasi ishal gibi ama bebeklerde bu görülen birseymiş diye biliyorum günde kaç kez kaka yapıyor
Sen ne kullanıyorsun.birde şu fransız salomonella çıkan mama hangileri acaba bilgisi olan duyan var mı?Benim doktorum canım aptamil bebelac içerik olarak çok zayıf kullanmazsanız daha iyi olur dedi bir de bu mamaların içinden tırnak saç kurt ve bunun gibi bir sürü madde çıkmış internette şikayet vardan bakarsan görebilirsin fotoğraflarıyla yüklemişler
Gün içinde ara ara kısa sürelerle oturtulabilir bence dedigin gibi canim.Evet benim kızım da yatınca ellerini tuttuğumda kalkmaya çalışıyor ve oturunca hiç de öyle rahatsız gibi durmuyor ama yine de günde toplam 4-5 dk ya geçirmiyorum, daha çok küçük 4 aylık. Kemiklerine zarar vermekten korkuyorum.
Hamam konusuna gelince aslında tam olarak hamam değil de kaplıca, suyu mikrop barındırmıyor. Ben küçüklüğümden beri giderim bugüne kadar hiç mikrop kapan ne duydum ne gördüm. O yüzden bebeğimi de götürdüm.
Cnm walla aynı şeyleri yaşadım 50 gün boyunca hergün yeni bişeyi kesiyodum artk hiçbişe kalmamştı tükettiğim ama emmede bi deişiklik olmadı yine savaşıyoduk çığlığı basıyodu memeyi görnce en son yine kan görnce koptu bende film hersyi bıraktım emzirirken eşim kuvvetlce ayaklarını titretiyo öyle rahatlıyo sanki bi denesen senle konşmştuk ama dedm mi bilmiyorum ön süt fazlalığı da benzer sorunlar yapıyo.bide egzama türü pütürcükler için coresatin pembe tavsye ederm.yaşadklarını çk iyi anlıyorum 1 ay maddi manevi yıpranmştım her tahlil yapıldı böbrek usg sine kdr.ama sonuç alamıyoduk.ben artk ön süte bağlıyorumCanim valla iyice psikojim bozuldu 2 aydır ishal, meme reddi birde neye olduğunu bilemediğimiz alerjisi derken birde bu çıktı kilosu az diyorlar. Sürekli doktor doktor geziyoruz bi dünya değişik değişik tahliller yapıyorlar sadece patates yiyerek yasıyorum ama elde hiçbir sonuç yok. O yüzden herşeyi kafaya takar oldum iyice canim.
Cok şükür yanlışmış çok sevindim canim tekrar geçmiş olsun.Allah razı olsun kızlar hamdolsun yanlış teşhismiş fakülteden verdikleri rapora göre oğlumun yoğun bakımda olması gerekiyomuş şu an ama çok şükür yanlış bu benim ikinciye başıma geliyo bidaha asla tek dr a gvenip biley yapmam kimlerin canını yakıyolar böyle kim bilir bir haftadır önrümden ömür gitti Allah kimseyi hastanelere düşürmesin
Bizimki de ağlıyo özellikle başka yere gidersek basıyo çığlığıKizlar kizim eve gelen misafirlerin suratina bakip bakip agliyor bi sure sonra normale donuyoracaba cok fazla disari cikarmarigimizdan mi?
Bizde atak haftasındayız o zaman gecenin bir yarısı kalkıyo uyumuyor normalde uyuyo ama birkaç seferdir böyle yapıyo huysuz ağlıyo sürekli ne zaman geçecek bu ataklar ya15 ve 19 haftalar arası atak dönemi canım yabancılara karşı ağlaması bu atak döneminin özelliği benim kızım da öyle. Ayrıca bu dönemde iştahsızlık uykuya dalmakta zorlanma anneye bağlılık da artıyor
Tahlil sureci bitince yine birşey çıkmazsa sanırım bende dedigin gibi önsüte bağlayacağım durumu canim. Gerçekten çok yıpratıcı bir süreç maddi ve manevi çok yoruyor insanı. Bilgiler icin çok teşekkür ederim iyiki varsiniz moral oluyorsunuz allah hepinizden razı olsun.Cnm walla aynı şeyleri yaşadım 50 gün boyunca hergün yeni bişeyi kesiyodum artk hiçbişe kalmamştı tükettiğim ama emmede bi deişiklik olmadı yine savaşıyoduk çığlığı basıyodu memeyi görnce en son yine kan görnce koptu bende film hersyi bıraktım emzirirken eşim kuvvetlce ayaklarını titretiyo öyle rahatlıyo sanki bi denesen senle konşmştuk ama dedm mi bilmiyorum ön süt fazlalığı da benzer sorunlar yapıyo.bide egzama türü pütürcükler için coresatin pembe tavsye ederm.yaşadklarını çk iyi anlıyorum 1 ay maddi manevi yıpranmştım her tahlil yapıldı böbrek usg sine kdr.ama sonuç alamıyoduk.ben artk ön süte bağlıyorum
Yine uyku uğraşlarına başladık niye uyumuyor bu çocuk
Allah yardımcınız olsun canım ilk çocuk olunca zor oluyo haklısın inşallah işinde iyi sizi anlayan bi doktor denk gelir de bi an önce düzelirsiniz Allah şifa versinDün 5 kez yapti tamamen su gibiydi bazen 7 ye kadar çıkıyor bazen 2 ye düşüyor hiç belli olmuyor canim. Kakasını gören doktor normal degil bu kaka diyor ilk çocuğum olduğu icin normal mi anormal mi anlayamıyorum bende canim.
Aslında bizim kız akşam 6 7 gibi uyuyor hatta bazen 9da bile uyuduğu oluyor ama uyaninca oyun oynamak istiyor öyle olunca uyku vakti baya geç oluyor erken uyuttugum da uyaninca nasıl yapsam uyumaya devam eder acabaCnm cocugun uyumak istediği zmani kacirio olabilirmisin 11 gibi yatiriyordm bn zorlanigordm uyutmaya biraz daha dikkatli takip ettim 10 gibi uyumak istihormus meger ben anlamiyormusum
Benımkıde emmek yerıne odada dıkkatını ceken bırseye yonelıyot bırı konusursa tv acıksa hemen memeyı bırakıp ona dönuyor oyuzden ben en sade odama gıdıp sessız ortamda hıc konusmadan emzırıyorum. Dıkkatı bendr kaldın dıye ahsap bı kolyem vardı onu takıyorum arada oynuyor emerken göz hızasında kaldıgınıvın emmeye devam edıyor. Benım de bırkac kere memeyı alması ıcın yuruyerek memeyı tutturdugum sonra oturup devm ettıgım olmustu ama bu da normalmiş. Suan dıs dunyayı kesfetme noktasındalar oyuzden aclıktan ölmedılerse bıraz ınceleme yapmak ıstıyorlar
Amin canim Allah razı olsun. İnsallah denk gelir iyi bir doktor.Allah yardımcınız olsun canım ilk çocuk olunca zor oluyo haklısın inşallah işinde iyi sizi anlayan bi doktor denk gelir de bi an önce düzelirsiniz Allah şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?