- 9 Şubat 2017
- 459
- 632
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #38.281
Beraber duş alın canim hatta duş alırken emzirmeyi dene en etkilisi bu benceMeme reddi yaşayan annelerimiz nasıl aştınız bu durumu benim kız 3 gündür emmiyo çok korkuyorum hiç emmicek sütüm azalıcak diye
Ben artık doktorları çok takmamaya çalışıyorum boy kilo konusunda canim. Sağlığı açısından duzenli kontrole gidiyorum. Sağlığı yerindeyse çok şükür diyorum. Aslında tıp ve teknoloji ilerledi evet ama kaygılar arttı bence. Bi tablo belirlemişler bütün çocukların o tabloya uymasını bekliyorlar. Fabrikasyon mu canim bunlar hepsi ayni olsun. Eskiden böyle seyler yoktu sağlıklıysa sorun yoktu. Şimdi kısa, uzun, zayıf, kilolu hepsi sorun. Su anneleri bi rahat bıraksınlar bence :))Bursa da:)
Benim de 2.ay kontrolde,bebegini sakin karsilastirma baska bebeklerle ,minyon olacak,moralin bozulur diyordu ben de cok dikkat ettim beslenme saatlerine aman kilo alsin diye..simdi de obezite tehlikesi olur sonra ergenlikte size kizar diyor:)
5.ayda ortasini tutturacagim isallah:)
Bende aldım alışması icin arada veriyorum eline ama suyu hiç sevmiyor canim. Ağzına su gelince yuzunu ekşitip tükürüyor :))Kızlar bebeklerinize su veriyor musunuz? Alıştırma bardağı aldım ama denemedik henüz :)
Markasını bilmiyorum canım ama Trendyol da var gitti gidiyorda da varHangi markada var canım o parmaklı aparatlar acaba
Biz 2 aylıktan beri veriyoruz canım mama da kullanıyoruz çünküKızlar bebeklerinize su veriyor musunuz? Alıştırma bardağı aldım ama denemedik henüz :)
Kızlar bebeklerinize su veriyor musunuz? Alıştırma bardağı aldım ama denemedik henüz :)
Artirici birsey yaptiniz mi galactago humana vsrabbim tez zamnda sagligina kavustrp annesine babasna bagislar hep aklimda hic cikmiyo insallah guzel bi geleck onu bekliyodr canm bebegim emerken eskiden nefes nefese kalirdi cok hizli geliyodu sutum simdi sanki bos bi biberonu emiyo gibi ve emmidgnde agliyo ben sutumu sagiyorm cok az geliyo 6.aya basmamza az kaldi suan memleketteym kucuk bi yer bir kac dr dan ibaret biraz cevreye sordktan sonra bi dr gostercm dr lar hakkinda hic bi bilgm yok hemen gitmek istemiyorm
Benımkı level atladı karnı cok ac ama memeye geldıgı an kendını kasıp aglıyor memeyi almıyor. Cunku ben sütyenden memeyi cokarana kadar sinirden öldüğü için inadından emmiyor :) ayakta hafif yürüyerek memeyi verdıgımde alıyor bi süre sonra oturup emzırmeye devam edıyorum. Tekrar aglarsan yenıden ayaga kalkıyorum bu kısır döngü cingene kızım emmeyı bıtırene kadar devam edıyor kı 5dk fln suruyor doyması. Enson buldugu huysuzluk bu bakalım daha basımıza neler acacak :)Benimki de uykuda alıyor ama çok iştahlı çekmiyor dişleri görünmeye başlamış beyaz beyaz o yüzden istemiyo olabilir diye düşündüm peki emmediği zaman nasıl besliyordun
Çok artis canım bizim bu bebekler. Açım neden 5 10 saniye önce davranmadın doyurmak için diyorlar. Tabiri caizse. Bizde meme reddi yaşıyorduk yavaş yavaş aşıyoruz inş. Dün bnm kızım da o inattan 7 saat aç durdu emcek tutamadı ağladı sonrada iş çığırından çıktı. Cadı bunlar cadı.Benımkı level atladı karnı cok ac ama memeye geldıgı an kendını kasıp aglıyor memeyi almıyor. Cunku ben sütyenden memeyi cokarana kadar sinirden öldüğü için inadından emmiyor :) ayakta hafif yürüyerek memeyi verdıgımde alıyor bi süre sonra oturup emzırmeye devam edıyorum. Tekrar aglarsan yenıden ayaga kalkıyorum bu kısır döngü cingene kızım emmeyı bıtırene kadar devam edıyor kı 5dk fln suruyor doyması. Enson buldugu huysuzluk bu bakalım daha basımıza neler acacak :)
Maşallap boyu güzel uzamışBizim 4. Ayda kilomuz 5650 boyu 67 cm idi . Ben kilosu az diye üzülüyordum ,kilosuna iyi dedi doktor .ay ay persentil değerlerine bakıyorlar . Doktor önemli olan aylık persentil değeri dedi.
Canım bende 9 da uyutuyodm söylediğin giibi üst üste misafir geldi aynı saatte uyutamadm sonra anneme geldik yine düzen bozuldu ama cabuk topladık 3.gece 10 da uyuyor eve gidince tekrar erkene alıcam yani alıştıkları için eskisi gibi zorlamadan erkene çekersin korkma bende çok korkmuştm anneme geldiğim gün 12 de zor uyutmustmBu uyku olayı o kadar nankör ki. Emek emek alıştırdım kızımı 9 ile 10 arası uyuyor. Atak haftası diş vs sadece uyanma sayısı değişiyordu. Resmen o uyusun diye tüm konforlarımdan vazgeçtim. Yeri geliyo akşam 9 dan 10.30 a kadar sadece o uyusun diye wc bile erteliyorum. Annemlere kv lere bile gitsek aynı. Annemlerde tam koyu muhabbet dönecek ben odaya kapanırım... Eşim bile fedakarlığımı anladığını sanıyor ama sadece öyle sanıyor. Ama sonuç ne, akşam sevdiğimiz bir aile arkadaşımız bebek görmeye geldi biraz da uzak mesafeden iyi hoş çok güzel ama akşam geldiler. 1 yaşında da çocukları var. 9 da geldiler 12 ye geliyodu gittiler. Tamam bizimkinin bütün uyku kuşları uçtu dün gece uyutasıya kadar bi dünya çile, ama sabah 6 da yine uyandı. Gece emmeye daha çok uyandı. Bu akşam da uyumuyor şimdi. Yani bakın sadece 1 gece düzeni bozuldu sonuç bu. Tamam, uyuyan bir bebek ama uyutana kadar gerçekten çok uğraşıyorum. Gündüz aman o uyanmasın diye uğraş bazen yan yatar pozisyonda bekliyorum etlerim ağrıyo artık. Ama gel gelelim ben artık bu saatlerde gerilmeye başlayınca sevgili baba sorar aa sen böyle değildin gerilmezdin ne oldu? Ben aylardır onun uykusu kaçmasın diye (bi zararımız yok kızımla bizim ona ama uyuyamıyor yine de) çekyat tepesinde uyuyayım, ama sinirlerim sağlam kalsın. Allah var şimdi arkadaşlarımın eşleri içinde en çok çocuk bakan tiplerden ama yani böyle bazen etten kemikten olduğumu unutuyor. Ben de ne yaptım verdim çocuğa oyuncaklarını oynasın. Ne yapayım bu akşam da kötü anne olayım...
Canım vazelin de sürebilirsin. Ama kokusuz boyasız. Vaseline marka. Bana iyi geliyor. Bu arada parfümlü ıslak mendil kolonya ya da bebe yağı kesinlikle kullanma. Advantan kortizon içeriyor. Reklamlarda bephantol un atopik ciltler için çıkardığı bir merhem gördüm. Bebek için uygundur yazıyordu ve kortizonsuz. Belki onu da deneyebilirsin. Bir de coresatin in pembe olanı var o da kortizonsuz bir krem ve bebeklerde kullanılıyor. Eğer kızarıklıklar çok fazla değilse kortizonsuz kremleri denesen daha iyi olabilir. Doktoruna sorabilirsin belki, benimki sadece fikir.Advantan verdi canım. Birde her gün bioderma atoderm cream sürüyoruz cildiyeye bi göster istersen geçmiş olsun
Ben de yeni başladım okumaya. Güzel bir kitap ama maalesef eşim verdiğim hiç bir kitabı okumadığı gibi bunu da okumazBu kitabı eşlere okutmalı tabi anlayıp kendilerine çeki düzen verirlerse
Çok güzel özellikle ilk yazı tam bizlik tamam eşimden çok memnunum ama mesai iş derken sadece kendini bizim isteklerimizi alınca rahatlatıyor sanırım bana ayrı kızına ayrı soruyor telefonda ne istersek alıp getirince görevi bundan ibaret sanıyor malesefBu kitabı eşlere okutmalı tabi anlayıp kendilerine çeki düzen verirlerse
Vazelin bi yerde daha okudul. İslak mendil değil de baby me pamuk mendil kullanıyorum kendim ıslatıyorum yanı. Bebe yağı vs asla kullanmadım. Yüzü buraya attığımdan daha kötü hale geldi şu an bile tam geçmiş değil. Bepahtpol almayı düşünüyorum reklamlarda gördüm bende. İlacı not alıyorum kortizonlu kullanmaktansa daha az zararlı bişi kullanmak daha iyi olun. Bilgilerin için teşekkür ederim canım başından geçen insan daha iyi bilir.Canım vazelin de sürebilirsin. Ama kokusuz boyasız. Vaseline marka. Bana iyi geliyor. Bu arada parfümlü ıslak mendil kolonya ya da bebe yağı kesinlikle kullanma. Advantan kortizon içeriyor. Reklamlarda bephantol un atopik ciltler için çıkardığı bir merhem gördüm. Bebek için uygundur yazıyordu ve kortizonsuz. Belki onu da deneyebilirsin. Bir de coresatin in pembe olanı var o da kortizonsuz bir krem ve bebeklerde kullanılıyor. Eğer kızarıklıklar çok fazla değilse kortizonsuz kremleri denesen daha iyi olabilir. Doktoruna sorabilirsin belki, benimki sadece fikir.
Hangi kitabı canım buBu kitabı eşlere okutmalı tabi anlayıp kendilerine çeki düzen verirlerse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?