2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kendileri hep ben on numara yetiştiririm kitaba ne hacet modunda çünkü.

Bu sayfaları eltim WhatsApp aile grubunda paylaşmış kb, kaynım, eşim vs herkes var grupta. Eltim de 4çocukla eşine bunları benimsetmeye çalışıyor.
Benim eşim de seninki gibi. Bişey lazım mı, sen ne istiyorsun falan bu şekilde ama bendeki ampul yeni yandı sen öyle deyince. Ama evde halaa ben suyu koyuyorum sen çayı demlersin diyor ben bebe uyutmaya çalışırken. İşin maddi kısmını hallederek destek olmuş hissediyorlar galiba

Hangi kitabı canım bu
Hatice Kübra tongar- bağırmayan anneler

Bu sayfaları eşe yollamak bile bir adım galiba. Bizimki az önce oğlan uyandı diye kendisi uyutmaya çalıştı :) normalde en fazla alıp kucağıma verirdi

Can merhaba anne sütü herşeyi için bebeğe iyi diyorlar. Denedin mi sütünü az sağ bişeye pamuğu batır sil bebişin yüzünü. Yada direk parmağını batır öyle sil. Faydası olur belki. Bebek yeni doğduğunda oluyor ya bnm bebeğim de öyle şeyler çıktı. Aylık kontrolde aile hekimi avantaj verdi çokta ilaç taraftarı değilim 1 hafta durdu krem evde. 1 kez falan kullandım. Kendi Dr una gidince dedim bu kremi verdi aile hekimi diye kortizonlu krem kullanma onu. Dedi. Gerçi sizinkiler egzamaymış ama belki sütün ona da iyi gelir inş.

eşim benim yerime söylüyor cnm. Ben de atıyorum çocuk çok huysuz benden alıp uyutmaya çalıştı anne lütfen müsade et çocuğu uyutayım dedim ses çıkarmadı. Ben direk soğk davranıyorum anlıyor

5.5 kg 59 cmdi normal dedi doğumu 45 cm 2.7 kg[/QUOTE]
Çoooookkk bencilce hem. Allah kolaylık versin canım sana. Bari tavrını dediklerine alındığını şeyleri belli et ki daha da fazla aşmasın haddini kırıp üzmesin. Bn hep şunu derim. Beğendiğini söyleyen beğenmediğini duymayı göze alır.
Bnde bariz bi şekilde karşılık verip kırmam ama bazen bardağı taşırıyorlar kibarca söylemek gerekiyor. Yoksa olan bizim sinirlere oluyor.

inşallah canım ya, sanki kocaaaaman bir şeyi örüp bitirmişsin de en başa kadar sökülmüş gibi çok can sıkıcı

Çoooookkk bencilce hem. Allah kolaylık versin canım sana. Bari tavrını dediklerine alındığını şeyleri belli et ki daha da fazla aşmasın haddini kırıp üzmesin. Bn hep şunu derim. Beğendiğini söyleyen beğenmediğini duymayı göze alır.
Bnde bariz bi şekilde karşılık verip kırmam ama bazen bardağı taşırıyorlar kibarca söylemek gerekiyor. Yoksa olan bizim sinirlere oluyor.[/QUOTE]

yani anlamazlarsa da ben de mesafeli duruyorum, ne yapayım beni istemediğim biri gibi olmaya zorluyorlar. tek bizim çocuğumuz yokmuş. rahatla sevemiyorlarmış (yanaktan öptürmediğimiz için) ve dahası... Geçen gün eşime benden için çok bakıyor çok ilgileniyor demiş. Yani benim derdim çocuğu ilgili ama sıkmadan yetiştirmek öpecem diye boğmamak. Umarım anlıyorlardır.

Aynenncanım sorma, suan dertlerini anlatamıyolar bi de en azından konusmaya baslamıs olsalar ozaman konusarak bı sekılde ortak bı noktada bulusabılırdık, meme cıkartmanın 4-5 sanıye surmesı gerektıgını anlayabılırdı belkı :) ama sımdı varsa yoksa ingaağğ ingiiğğ inbüüğğ :)

Canım annelık icgudusel biliyosun ama babalık gercekten sonradan zaman ıcınde kazanılan bırsey. İstedikleri kadar anladıklarını zannetseler de aslında anlamıyorlar, anlamaları da suan mumkun değil. Babalık kavramı ılk 1 yılın sonunda tam anlamıyla yerlesıyormus erkeklere yanı daha epey zamanımız var gıbı. Ancak bu sürecte sınırlerını kımsenın de bozmasına ızın verme rahat hissettirecekse lafımı söylüyorum ben hiç esirgemiyorum, ister esım ıster annem ister kv olsun bu hassas dönemımde hassas davranmıyorsa ben de cevaplarımda hassas olamam kusura bakmasınlar. Herkes bi sapkasını önune koyacak oturdukları yerden konusmayacak. Hergece nerede olursak olaşım 9da odaya kapanıyoruz allah bılır kacta uyuyor bu cocuklar saatlerdır wc ye gidememıs olmalısın, su icmek ıster mısın bıraz da ben uyutayım dıyebılecekken dızı ızlemeyıp vakıt gecırerek olmuyor. Hos ben varken kızımı kımseye uyutması ıcın vermem de teklıf bıle yetebılıyor bazen. Nekadar destek olsalar da bızım fedakarlıklarımızın yanında cıdden ne yapsalar yetmıyor. Hem kımseye mukemmel anne olacagız dıye söz vermedık.. gercekten bazen cok bunaldıgımda kızımı park yatagına oyuncaklarıyla bırakıp bı balkona cıkıp hava alıyorum bırkac dakıka o bıle ıyı gelıyor. Aksam yemeklerınde cızgı fılm ıZlemesıne ızın verıyorum ki 20dk rahat yemek yiyelim. Yanı daha iyi anne olucaz derken giden bizden gidiyor ve bunun sonu da yok. Aralarda kendımız için es ler vermeli, mukemmellikten bi tık uzaklasabılecegımız anlar yaratmalıyız. Bız ıyı olmazsak bebegımız de ıyı olmaz cunku..

Aynen canım elimden gelenin en iyisini yaptım hep ama mükemmel olcaz diye bişey yok aynısıno anneme söyledim dün elde kolda durmaktan yatırdıgımız an ağlıyor tv yi gördü nasıl sustu kısa sürede olsa çok mecbur kalınca koyuyorum ablası diyo annee tv ye bakıyor diyorum sen konus bakmasn kucuk cocuga nasl anlatayım yemek yapmam..yemem .. vs lazım diye :)

yani anlamazlarsa da ben de mesafeli duruyorum, ne yapayım beni istemediğim biri gibi olmaya zorluyorlar. tek bizim çocuğumuz yokmuş. rahatla sevemiyorlarmış (yanaktan öptürmediğimiz için) ve dahası... Geçen gün eşime benden için çok bakıyor çok ilgileniyor demiş. Yani benim derdim çocuğu ilgili ama sıkmadan yetiştirmek öpecem diye boğmamak. Umarım anlıyorlardır.[/QUOTE]
Kaynanamız aynı olabilir mi kimi görse sevemiyoruz ki öpemiyoruz ki diyo. İlk altı ay kimse öpmesin diye direkt söyledim çünkü. Sonrası içinde çözüm bulmalıyım. Şu uyku konusuna gelince sen onca titiz davran uğraş pat biri gelsin düzen kaçsın. Ben şunu yapıyorum çok yabancı gelmediği için bize. Oğlum zaten sevmez kalabalık. Ağlar. Saati gelince de uyutim ben siz oturun diyorum. Yanımda gelen geliyo bazen sessizce oturuyo yada kalkıyorlar. Yapcak bişey yok insanlar çocuk sevecek diye saat başı kalkan benim. Kim olursa olsun düzenimi bozmamaya çalışıyorum. Bebekli ev ona göre gelsinler akşam oturması olmuyo yani bebekle. Üfff ne çok derdim varmış

Çok çok haklısın canım. Kim olursa olsun nerde olursak olalım oturma saatini kaçırmamaya çalışıyorum. Geçen kaynanam ve görümcem geldi akşam 8 gibi 9 da geçtim odaya onlar dizi izledi evde tv yok gibi. Bazen dizi izlemeye mi geldiniz diyorum.

Kizlar bebegm balgamli öksüruyo ne yapabilirm bzm memlekette pazarlari acil disinda cocuk dr bulmam imkansiz acilede gotrmek istemiyorm yarn cocuk dr gotrcm ama korktm ilerleyip cigerlerine zarar verir mi die basina gelen var mi kizlar

Benim bebekte 4 gündür uyumuyor ne gece ne de gündüz malesef misafir ve dugunlerden dolayı alt üst olduk önceden gece duyurdu iki defa uyanirdu şimdi hiç uyumuyor düzelir diye dua ediyorum sende sikma canını inşallah düzelir geçicidir bu durum merak etme canim

Ben kvnin böyle haddinden fazla sahiplenmeleri yüzünden çok herşeyi yüklendim. Derdi bizimle diye düşünecekler düşüncesiyle kendi aileme bile çok yüklenmedim. Taşınıcam gündüz çocuk sakinken toparlanıyorum. Es vermem gerekecek dediğin gibi yoksa lastik patlayacak..

türk anaları bizden önceki jenerasyonlar bebeleri kendi gezmelerine göre uyuttuğu için rahat davranıyolar. Tamam bazen olabilir ama küçük bebesi olan kadına da bu kadar yapılmamalı senin adına diyoru yani.

Kaynanamız aynı olabilir mi kimi görse sevemiyoruz ki öpemiyoruz ki diyo. İlk altı ay kimse öpmesin diye direkt söyledim çünkü. Sonrası içinde çözüm bulmalıyım. Şu uyku konusuna gelince sen onca titiz davran uğraş pat biri gelsin düzen kaçsın. Ben şunu yapıyorum çok yabancı gelmediği için bize. Oğlum zaten sevmez kalabalık. Ağlar. Saati gelince de uyutim ben siz oturun diyorum. Yanımda gelen geliyo bazen sessizce oturuyo yada kalkıyorlar. Yapcak bişey yok insanlar çocuk sevecek diye saat başı kalkan benim. Kim olursa olsun düzenimi bozmamaya çalışıyorum. Bebekli ev ona göre gelsinler akşam oturması olmuyo yani bebekle. Üfff ne çok derdim varmış[/QUOTE]

Valla ben de artık öyle yapayım iyi fikir. Bebenin ayıbı olmaz. Zaten huysuzlanıyor oturduğumdan da bişey anlamıyorum. Öpme konusuna gelince.. Normal de öpmüyolar ki anacım şaaap şuuup dudaklarının içiyle. E sen az önce bişeyler yedin içtin bi suyla ağzını sildin bitti mi yani bacağından öp kolunun içinden öp ne var yani ölücekmisin. Arkadaşımın oğlu.1.5 yaşında doğduğundan beri yüzü atopik egzama kanıyor bile bazen kadın anlatıyo ama eşi bile dinlemiyo günah yani o çocuğa Allah hesap sorar yani vicdansızlık

yani anlamazlarsa da ben de mesafeli duruyorum, ne yapayım beni istemediğim biri gibi olmaya zorluyorlar. tek bizim çocuğumuz yokmuş. rahatla sevemiyorlarmış (yanaktan öptürmediğimiz için) ve dahası... Geçen gün eşime benden için çok bakıyor çok ilgileniyor demiş. Yani benim derdim çocuğu ilgili ama sıkmadan yetiştirmek öpecem diye boğmamak. Umarım anlıyorlardır.[/QUOTE]
Sadece öpmek ve kucakta tutmak mı bebek sevmek oluyor anlamıyorum. Öpmeyin kardeşim öpmeyin ben bile annesiyle yavrumu başından öpüp kokluyorsam başkası ndn öpsün. Zamanında kendilerine de karışıldığı için kızmışlardır şimdi geri kalmıyorlar karışmaktan. Umarım bizlerde böyle olmayız kv olunca.

Kizlar bebegm balgamli öksüruyo ne yapabilirm bzm memlekette pazarlari acil disinda cocuk dr bulmam imkansiz acilede gotrmek istemiyorm yarn cocuk dr gotrcm ama korktm ilerleyip cigerlerine zarar verir mi die basina gelen var mi kizlar
Canim gecmis olsun seni korkutmak istemem ama balgam sıkınti. Bzde de balgam ve oksurmeyle basladi rsv virusu kaptigimizda. İleri asamasi bronsiolit daha sonrasi da zaturre demisti doktor.
Yarin gitsen cok ilerlemis olur mu bilemedim ama bgun doktor bulamayacagin icin yarin gotur doktora derim.
Cok ta panikbyapma cok yorlgun degilse balgami. Bizimki agizdan balgam burundan sumuk ayni anda gelmisti cok oksurup agliyordu.
Tekrar gecmia olsun kuzuya

Sadece öpmek ve kucakta tutmak mı bebek sevmek oluyor anlamıyorum. Öpmeyin kardeşim öpmeyin ben bile annesiyle yavrumu başından öpüp kokluyorsam başkası ndn öpsün. Zamanında kendilerine de karışıldığı için kızmışlardır şimdi geri kalmıyorlar karışmaktan. Umarım bizlerde böyle olmayız kv olunca.[/QUOTE]
Aynen canım sadece öpmek sanki çocuk sevmek. Valla kızan kızsın vakti gelince uyutuyorum kimdeyse alıyorum yavrumu. Millet on dk daha sevsin diye bütün gece uykusuz kalan biziz. Bu gece sen bak altını al desen kimse yanaşmaz ama

Hakikaten oyle yaaa...sagolsun ne istesem alir sadece bebekle ilgili ya da market alisverisleriyle ilgili istegim olur benim.kendim icin en son ne zaman ne istedim hatirlamiyorum.gecen gun bunaldigimi soyledigimde oylesine bir konusmada " ne istersen oluyor yedigin onunde yemedigin ardinda"dedi.soyleyecek birsey bulamadim daha dogrusu anlamsiz geldi karsilik vermek.demek erkekler boyle temel ihtiyaclari satin almayi rahatlama araci olarak goruyorlar.haksizlik nankorluk etmek istemiyorum gercekten hicbir eksigimiz yok ama insan doluyor ya da bunaldim dediginde karsidan boyle bir cevap almak cok incitici

Sütü denedim ya ama etki etmedi. Burda arkadaş kortizonsuz tavsiye etti doktora onları sorucam. Teşekkür ederim:)

Çok haklısın canım valla gelen de sağolsun gece 1 den önce gitmiyor . İse başlayınca nasıl olacak bakalım inşallah duzelir

Benimki de öyle ya nazlanıp emmiyo hele açmaya başlayınca göğsü daha çok sinirleniyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…