- Konu Sahibi angel5angel
-
- #38.341
eksik mi olmuş ?ben usg resmini koyduğumu sanıyordumPardon anlayamadım
Göğsündeki sertlik yaşadığın stresten kaynaklı maalesef. Ben ne zaman stres olsam hemen o gece ağrıyla uyanıyorum. Ki bu genelde kv ile görüştüğüm zaman oluyor . Çok iyi anlıyorum seni. Allah yardımcın olsun. Bizim ilk haftalarımızda kv göğüslerime bakıp bakıp senin sütün yok göğsün fos baksana diyip diyip burnun kıvırdı yüzüme karşı. Saygımdan sustum en son napim yoksa yok ne yorucam kendimi mama veririm bende rahatlarım dedim. Bir süre sustu en azından. Hep anne sütü aldı bebeğin çok şükür. Şimdide kilosu iyi diye, biraz az mı verseniz yemeğini diyorlar. İlla bir laf edecekler yani.Ayy bunaldim valla kac gundur resmen anneligimi sorgulatiyorlar bana.
Yok neden sadece tek memeyi veriyormusum yok neden 2 saati beklemeden emziriyormusum neden her memeyi dakika tutup 10 dk emzirmiyormusum neden bezini siki bagliyormusum neden cokcok su icmiyormusum neden meyve yemiyormusum neden banyo yaptirirken su tutup cikarmiyormusum da kopukluyormusum neden hic uyumuyormus acmiymista uyumuyormu Neden neden neden cildircam yaYazmistim ya yatili misafir var diye omrumu yediler.
Dun gece bebegim aglama krizine girdi ev kalabalik annem aldi sakinlestrmeye gitti ben de oturdum agladim artik dayanamadim.
Bunlarin ustune gece emzirmeye bir kalktim sag gogsumde de ceviz buyuklugunde bi sertlik sicak dus masaj sagma emzirme hicbisey fayda etmedi orada duruyor hala napcam bilmiyorum
Baklagillere yanaşmadım ama turunçgil tüketmeye başladım. Normalde bir mandalina bile fena gaz yapardı şimdi sürekli yiyorum yoksa hastalanıyoruz vitaminsiz kalıp. Artık Bir sıkıntı olmuyor çok şükür.Emziren anneler artık gaz yapan yiyecekleri yemeğe başladınız mı ? Ben cesaret edemiyorum hala
Onu ihmal etme canim goster bir dr a..inan cok iyi anliyorym seni..ben de yanlizken cok daha mutluyum bebegimle..malesef karisma huyu cok var insanlarimizda..hamileyken herkes kadin dogum dr idi simdi cocuk:)bosver senden iyi kimse bakamaz yavruna,he he de kendi bildigini yap yine
Canım o sertliği ihmal etme bence, duş masaj sağmayla falan geçmediyse bi doktora görün istersen.
Şu insanları anlamak güç gerçekten. Yani sen emziren bi kadınsın, Allah korusun en ufak bi üzüntüde sütün falan kesilir moral bozucak şeyler söylemeyelim diye düşünmeleri gerekirken söyledikleri şeylere bak. Yani daha güzel şeyler söyleseler, mutlu edicek şeyler söyleseler nolur ki? Ne eksilebilir ki hayatlarından? Sen o kuzunun annesisin ya, senden daha mı iyi bilecekler Allahım Yarabbim. Takma dicem ama insan takıyo kendimden biliyorum. Sen yine de kuzun için sakin olmaya çalış canım, çünkü oda hisseder huzursuzluğunu. Boşver, gitmişlerdir inşallah, gitmedilerse de hiç de dinleme konuşsunlar sen kuzunla ilgilen, onlara cevap vermeye tenezzül bile etme. Rabbim yardımcın olsun
Ah canim ya Allah sabır versin sana ne deyim bilemedim. Git desen olmaz kalsalar sana eziyet... Dayan biraz gidecekler ve rahat edeceksin öyle düşün. Birde çok fazla alttan alma ben böyle bakıyorum böyle yetiştiriyorum 4 ay böyle baktım. Bu zamana kadar siz mi getirdiniz bu çocuğu diye söyle çok zorlarlarsa. Bosver sen kırılıp üzüleceğine birazda karşındakiler üzülsün
Canım ağzı olan konuşuyor,2 saatliğine çocuğu onlara ver sensiz bakabilecek mi bakalım. Bebeği sevip sevip ağlayınca bize veriyorlar bi de oturdukları yerden karışıyorlar.takma boşver,misafirliklerinş bilsinler.bilniyorlarsa da sana yardım etsinler evde iş yapsınlar.çok kızarım böyle tiplere
Geçen gün benim mememde sertleşti,bütün gece mememde sıcak pedler durdu,(su torbası veya havlu da olur)sonra kızımı hep tersten emzirdim ve memem yumuşayana kadar aynı memeyi emzirdim diğerini sağdım.bi de sarımsak yuttum.bana bınlar iyi geldi inşallah sana da iyi gelir
Ayy canım ya. Lohusayken girmediğin depresyona sokacaklar seni. İçine atma derim bak olan sana oluyo sonra. Kim ne laf istiyosa söyleki çekinsinler
Göğsündeki sertlik yaşadığın stresten kaynaklı maalesef. Ben ne zaman stres olsam hemen o gece ağrıyla uyanıyorum. Ki bu genelde kv ile görüştüğüm zaman oluyor . Çok iyi anlıyorum seni. Allah yardımcın olsun. Bizim ilk haftalarımızda kv göğüslerime bakıp bakıp senin sütün yok göğsün fos baksana diyip diyip burnun kıvırdı yüzüme karşı. Saygımdan sustum en son napim yoksa yok ne yorucam kendimi mama veririm bende rahatlarım dedim. Bir süre sustu en azından. Hep anne sütü aldı bebeğin çok şükür. Şimdide kilosu iyi diye, biraz az mı verseniz yemeğini diyorlar. İlla bir laf edecekler yani.
Bebeğinin ağlaması da düzeni bozulduğu için ve senin stresini hissettiği için. Bizimkinde hep öyle oluyor. Sana da bebeğine de Allah sabırlar versin
Baklagillere yanaşmadım ama turunçgil tüketmeye başladım. Normalde bir mandalina bile fena gaz yapardı şimdi sürekli yiyorum yoksa hastalanıyoruz vitaminsiz kalıp. Artık Bir sıkıntı olmuyor çok şükür.
Evet canım boyu uzun ama kilomuz düşük . Sağlıklı olsunlarda gerisi sıkıntı değil inşallah .Maşallap boyu güzel uzamış
Koltuk altı denilen pozisyon sanırım. Bebeğin çene kasları daha güçlü olduğu için bulunduğu tarafı daha iyi ezip emiyor.Cok saolun kizlar. Aksama dogru 4 gunlugune gelenleri yolculadik sadece yigenim kaldi suan. Onun zarari yok ama benim sinirler gevsemis konusasim bile yok evdekilerle.
Gogsum cok agriyor doktora gitmeden gecirebilsem cok iyi olacak bu sogukta hic evden cikasim yok.
Masaj duş sagma ve emzirme disinda yapmam gereken ne var. Cunku bunlari yaptim hic azalma olmadi hala agriyor ve sert.disardan bakinca hicbisey belli degil elleyince elime geliyor.
karamera canim tersten emzirdim demissin ya o nasil oluyor?
Canim benim sertlik meme ucuyla boynum arasinda kalan bolgede ama yine de deneyecegim bu pozisyonu da saolKoltuk altı denilen pozisyon sanırım. Bebeğin çene kasları daha güçlü olduğu için bulunduğu tarafı daha iyi ezip emiyor.
Yaa kendim ıslatıyorum diye içim rahattı onda.Bence baby me pamuk mendili de kullanma Canım. Normal pamuğu kaynamış ılımış suyla ıslatıp kullansan daha iyi olur. Beni çok kaşındırıyor ıslak mendiller.
Cok saolun kizlar. Aksama dogru 4 gunlugune gelenleri yolculadik sadece yigenim kaldi suan. Onun zarari yok ama benim sinirler gevsemis konusasim bile yok evdekilerle.
Gogsum cok agriyor doktora gitmeden gecirebilsem cok iyi olacak bu sogukta hic evden cikasim yok.
Masaj duş sagma ve emzirme disinda yapmam gereken ne var. Cunku bunlari yaptim hic azalma olmadi hala agriyor ve sert.disardan bakinca hicbisey belli degil elleyince elime geliyor.
Ayy bunaldim valla kac gundur resmen anneligimi sorgulatiyorlar bana.
Yok neden sadece tek memeyi veriyormusum yok neden 2 saati beklemeden emziriyormusum neden her memeyi dakika tutup 10 dk emzirmiyormusum neden bezini siki bagliyormusum neden cokcok su icmiyormusum neden meyve yemiyormusum neden banyo yaptirirken su tutup cikarmiyormusum da kopukluyormusum neden hic uyumuyormus acmiymista uyumuyormu Neden neden neden cildircam yaYazmistim ya yatili misafir var diye omrumu yediler.
Dun gece bebegim aglama krizine girdi ev kalabalik annem aldi sakinlestrmeye gitti ben de oturdum agladim artik dayanamadim.
Bunlarin ustune gece emzirmeye bir kalktim sag gogsumde de ceviz buyuklugunde bi sertlik sicak dus masaj sagma emzirme hicbisey fayda etmedi orada duruyor hala napcam bilmiyorum
Bizimre kilomuz düşük canım boşver sağlıkları yerinde olsunEvet canım boyu uzun ama kilomuz düşük . Sağlıklı olsunlarda gerisi sıkıntı değil inşallah .
Bundan aldım canım mothercare da indirimdeydi 45tlHangi alıştırma bardağını aldın ? Ben de 6 ay dolunca ek gıda ile birlikte su vermeye başlayacağım da alıştırma bardağı alsam mı diye düşünüyorum.
O zaman işe yaramaz canım. Çenesinin o hizaya gelmesi lazım. Ben de çok sık tıkanma yaşıyorum. Sol memem seninki gibi ucunda ve göğsün orta kısmında, sağ memem ise koltuk altında oluyor (koltuk altı pozisyonu burda işe yarıyor).Canim benim sertlik meme ucuyla boynum arasinda kalan bolgede ama yine de deneyecegim bu pozisyonu da saol
Ben kvnin böyle haddinden fazla sahiplenmeleri yüzünden çok herşeyi yüklendim. Derdi bizimle diye düşünecekler düşüncesiyle kendi aileme bile çok yüklenmedim. Taşınıcam gündüz çocuk sakinken toparlanıyorum. Es vermem gerekecek dediğin gibi yoksa lastik patlayacak..
3senede 3kere ev tasımıs bırı olarak tasınma zaten ayrı bi psikoloji. Yataga yattıgında bıle bısey unuttum mu dıye dusunmekten yada beynınde yarın yapılacakları not etmekten ve hatta yorgunluktan yataan da uyuyamıyosun. Ustelık emzıklı kadınsın bebıs olur olmaz uyanıo saatlerce uyumayabiliyor da. Yanı zor bı donem ama gececegını bılıyoruz, bı sekılde bunu da atlatıcaz oyuzdn kendını cok yıpratmadan herseyı oldugu kadar yapmaya calısarak ılerle bence canım fazlasını yapmaya calıstıgında kendınden verıyosun ama senın bebegın ıcın herdaım saklaman gereken bı enerjın olması gerektıgı ıcın dıger ıslerdekı seni biraz sınırlama calısabılırsennıyı gelebılır. Toparlanmana yardım edebılecek bırılerı yokmu? Aılene yuklenmek gıbı dusunme sonucta yedı kat yabancı degıl ama ınsan bu zor donemde ilk ailesinden destek görmeli
türk anaları bizden önceki jenerasyonlar bebeleri kendi gezmelerine göre uyuttuğu için rahat davranıyolar. Tamam bazen olabilir ama küçük bebesi olan kadına da bu kadar yapılmamalı senin adına diyoru yani.
Canım memedeki sertliği giderebıldın mı iyimisin şimdiCok saolun kizlar. Aksama dogru 4 gunlugune gelenleri yolculadik sadece yigenim kaldi suan. Onun zarari yok ama benim sinirler gevsemis konusasim bile yok evdekilerle.
Canım vazelin de sürebilirsin. Ama kokusuz boyasız. Vaseline marka. Bana iyi geliyor. Bu arada parfümlü ıslak mendil kolonya ya da bebe yağı kesinlikle kullanma. Advantan kortizon içeriyor. Reklamlarda bephantol un atopik ciltler için çıkardığı bir merhem gördüm. Bebek için uygundur yazıyordu ve kortizonsuz. Belki onu da deneyebilirsin. Bir de coresatin in pembe olanı var o da kortizonsuz bir krem ve bebeklerde kullanılıyor. Eğer kızarıklıklar çok fazla değilse kortizonsuz kremleri denesen daha iyi olabilir. Doktoruna sorabilirsin belki, benimki sadece fikir.
İste ben de onu anlamiyorum kendisinin de 1 yasinda bi torunu var bu asamalari onlar da yasadi ama ne diyim Allahtan kirginlik olmadan gittiler kendimi zor tuttumokurken bile içim sıkıldıçok şükür gitmişler valla çocuğum olalıberi kimsenin çocuk yetiştirme şekline karışmadım. Hoş karışmazdım ama yorum yapardım sadece. Allah aklımızı korusun bu insanlardan
Aynisini yaptim dus emzirme sagim bende bi rahatlama olmadiO zaman işe yaramaz canım. Çenesinin o hizaya gelmesi lazım. Ben de çok sık tıkanma yaşıyorum. Sol memem seninki gibi ucunda ve göğsün orta kısmında, sağ memem ise koltuk altında oluyor (koltuk altı pozisyonu burda işe yarıyor).
Duşta kese yapıp masaj yapıyorum (sağa sola çeviriyorum resmen) duş başlığını tutuyorum uzun süre. Duştan çıkar çıkmaz sağım veya emzirme rahatlatıyor beni. Ertesi güne kalırsa sertlik daha da büyüyor ve acısı artıyor bilgine. İnşaAllah geçer.
Gideremedim canim hatta hic azalmadi bile. Az oncede bebegim o memeyi emmek istemedi acaba sut az mi geliyorkiCanım memedeki sertliği giderebıldın mı iyimisin şimdi
Ben de yeni başladım okumaya. Güzel bir kitap ama maalesef eşim verdiğim hiç bir kitabı okumadığı gibi bunu da okumazaslında babanın da en az anne kadar okuyup öğrenmesi gerekir ki anne baba aynı dili konuşabilsin çocuğa. Geçen gün babası kızımı severken salak bu yaaaa dedi. Nasıl uyuz oldum anlatamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?