2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Geçmiş olsun canım. Gözlemle bu gece. Allah korumuş Gerçekten çok ama çok dikkatli olmak lazım

Canım çok geçmiş olsun. Sen daha iyi anlarsın kuzunu. Keyfi yerindeyse iyidir inşallah. Rabbim beterinden korusun

missdincer canım gecmıs olsun merak etme birşey yoktur insallah ben büyük kızımı ilk 5 aylık düşürmüştüm Kaş la göz arasında doktora da goturdum doktor gözlemle küsmüyorsa keyfi yerindeyse gözleri falan kaymıyorsa bir problem olmaz takıpleyin demişti yanı onlar da gözlem altındantutuyorlar başka birşey yok ama merak etme iyidir meleğin Zaten bir kaç ay sonra düşmeye başladıklarında alışacak gözün ben ilk düştüğünde çok korkmuş panıklemiş kendıme çok kızmıştım sonra alışıyor ınsan merak etme canım Allah korusun melegını

Canım tıkalı olunca sut bıraz tuzlu oluyormus sut azalsa bıle yerıne gelıyor korkma. Tıkalı süt kanallarını acmalısın buyuzden sıcaga yakın ılık bı su tutup iyice masaj yapabılır sonrasında bebegını emzırebılırsın. Eğer memen cok şiş ve sertse bebek bu sekilde ememeyebilir. Bu durumda bıraz pompayla cekıp yumusama basladıgında ve hızlı süt üretimi tetiklendiğindr bebegını emzirebilirsin. Unutma ki hiçbir pompa süt kanallarını bebegınden daha iyi acamaz. Memenın dıs - iç kısmındaysa kitle, bebegının cenesi o bolgeye gelecek sekılde yandan ters emzirebilirsin. Boylece pozisyon gereği sevdiği meme sanıp emebilir. Alt kısımdaysa kitle bebegını kolyuk altına yatır ve yıne cenesının o kıtle uaerinde oldugundan emın ol canım. Gece dus almak zor olursa masaj ıslemını hemencık fön makınasıyla memenı ısıtıp da yapabilirsin umarım ise yarar, bıze durumundan haber et canım gecmıs olsun

Atak haftasında gece uykularında duzen bızulabılırmıs bundan olabılır mı? Uykuda inlemeler de bıseyden rahatsız oldugu anlamına gelırmıs cok sıcak cok soguk cok ısıklı veya seslı ortam gıbığ

Güneş alıştı canım. Daha doğrusu ben alıştım. Aynı odada yatarken kıpırdasa dalar belki diye biraz beklerdim şimdi birazcık kıpırdasa başındayım.
Gece bebek telsizi mi kullanıyosun canım nasıl hemen kıpırdasa duyabılıyorsun? Nekadarlıkken tam kendı odasına gecırdın mesela bırde gecelerinuykuda mı beslıyorsun kendısı uyansın dıye mı beklıyorsun

Bi arkadasimiz fon turuyorum.rahatliyor demisti birde lahana demislerdi lahanayi haslayip ilik koyucaktin oyle hatrliyorum bi googledende bak istersenn insallah ilerlemez cnm gecmis olsn
İlık şu torbası koydum canım masaj yaptım sağdım ama çıkmadı bi damla oğlan uyandı sonra emdi baya da rahatladım.

Ne kadar sure sonra sislik kayboldu peki

Sakin baskasinin yaninda emzirme canm nazar degiyor iki kere yasadm ayni durumu cok duzenli emmesine rahmen ve sutumde cok cok olmamasina ragmen benimde aynisi oldu
Maalesefki ben de emzirdim ve anlamadigim o oldu surekli emzirdim memede hic sut bekletmedim ama oldu yine de

Aynı şey oldu şu an bende de ya rahatlatamıyorum sağıyorum damla süt çıkmıyo.
Gecmis olsun sana da canim nasil oldu gitti mi sislik

İyi demissin canim hakediyorlar.
Soylediklerini yaptim yatiyorken hic degisme yokty ama sanki suan bi tık kuculmus gibi

Canim aslinda aklima ilk sen geldin eski postlarina baktim yazdiklarini bulayim bi daha ugrastirmayayim seni diye ama pek basarili olamadim :)
Sertlik memeyi yere paralel 2 parcaya bolersek ustte kalan tarafta ortada canim yani cenesi pek fayda edemeyecek bi yer ama yine de o sekilde emzirmeyi denedim. Baya eusa girdim ve sicak kompres yaptim hatta kompreste sicakligi abartmisim sanirim memenin ustu kipkirmizi yanmis gibi oldu simdi baktim gitmis o kirmizilik. Cook sicak uuguladigim icin midir bilmiyorum o cevizden buyuk ana sertlik disinda 2 tane de nohut kadar biseyler olusmus
Ama suan gece yatarknki halinden daha az agrili ve azcikta olsa kuvulmus galiba.
Bu soylediklerini uygularsam ne kadar sure sonra normale donmus olmasi gerek ? Ona gore doktora gideyim sabah.

Hepinize cok tesekkur ediyorum kizlar insallah sabah uyandigimda tamamen gecmis olur

C
Canım coook sıcak olmamalı içindeki sütü pişirir mastit artar demişti eczacım. Sıcaga yakın ılık suyla msj yapmalısın. Ama agrın gecıyorsa, kızarıklık da gecıyorsa kısa surede toparlayacaksın demektir. Hızlı mudahale etmek önemli umarım sabaha bıraeyın kalmaz . Her sagım ve emzırme oncesı sıcaga yakın uygulama yaparsan kanallar acık oldugu için basarılı oluruz. Memenın ust bılgesındeki mastit için iyice masaj yapıp o sertliği dagıttıktan sonra emzirdiğinde gecıyor sabah durumunda agırlık olursa doktora gozukebılırsın ama mastit in ilac tedavısı yok gercekten bu uygulamaları harfiyenyapmadan gecmeyecektır. Hemen antibiyotik veren doktorlarda da var mastit için mesela bunları da dererlendırmek lazım. Insallah dogan gunesle tum agrın gıder

Saga sola donuyorlar sadece tam donemiyorlar diyoruz ve birakiyoruz hakli olarak ama ilk anneligi olanlar aman dikkat birden donmeye basliyorlar ve bu durhm herkeste olabiliyor ben ilk oglmda yasadim salonda kose koltugun pufuda birlesikte iki kislik yatak gibi oluyor o zaman daha bile genis ortasina koyup nasilsa saga salo donuyor die mutfaga mama hazirlamaya gitmistim bir ciglik salona kostum oglm yerdeydii ahh hic unutmam dnya basima yikilmisti iki uc saat uyutmamistim ben hersey normal gorunuyordu ama icim rahat etmemisti bende gotrmedim doktora ne kadar dogru bilemiyorum tabi iyiki yazdin b3nimde aklomdaydi soylemek aman dikkatli olun yuvarlanmalar basliycak yakimda die cok gecmis olsun canm

missdincer canım gecmıs olsun kuzunun keyfi yerindeyse panık yapma bence de hemen götürmemekle iyi yapmıssın. Arada cıkartıp yere serdiğim bi battanıyemız vardı bende artık bu posttan sonra onu devamlı salonda tutarım altınu bıle koltukta degıstırmem. Emzırme yastıgından ıkı sanıyede kayıp kendını asagı kaydırıyor canı sıkıldıgında artık.. neredeyse tüm aktiviteleri yerde yapmaya hazırlan demıstı doktorumuz sanırım öyle yapmak lazım artık.

Gecmis olsun canim.ne kadarlikti bebegin?cani yansa aglardi surekli merak etme olmamistir birsey bence

Canım keyfi yerindeyse bişey yoktur korktuğundan ağlamıştır emmesinde hareketlerinde değişen bişey yoksa iyidir

Son düzenleme:
günaydın merhaba herkese. bizde 15. hafta ataklarına girdik sanırım. meme reddi istahsızlık uykuda huzursuzluk ne ararsanız var doğumundan bu yana mamada kullanıyordu ama mamayıda 2 satte 60cc yada 75 cc çok nadir geceleri 90 cc içiyor. 2 aylıkkende bu kadar içerdi şimdide böyle 2 aydır 300gram alıyor. gündüz bezleri hep boş boş. iştahsızlık yaşayan varmı aranızda

Canim gecmis olsun Allah korumus. Biseyi olsaydi aglardi huzursuz olurdu diye dusunuyorum.ben de dikkat edeyim suan donemez diye rahattim

Canim azalmis :) tamamen kaybolmamis ama hem agrisi cok az suan hem de boyutu kuculmus
İnsanin basina ilk kz gelince ne yapacagini bilemiyor cok kaynar suyla masaj yapmam hataydi.
Bugun de masaj ve emzirmeye devam edersem tamamen gececek gibi bakalim :)

canım, kızım 3.5 aylıkken anakucağından kendini atıp kafası kalorifere vurmustu ahatırlarsan. Doktor cok da önemsememişti. Kemikleri bile kırılmazmış daha o kadar tazeymiş. Telefonu tutmuştu sağa sola takip ediyormu diye. Bi de fışkırtarak kusarsa getirin demişti. Bir de o gece uykuya daldıkça 3 kere uyandırın dedi uyanıp ağlarsa sorun yok demişti. Geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…