- 4 Ocak 2017
- 3.852
- 4.486
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #38.901
Yok canım ben mamadan 1 saat sonra falan veriyorum hiç kusmadı şimdiye kadarCanım benım doktorum da ferro verdı onu kullanıyorum. Bazen yarım saat sonra emzırdıkten sonra bıle demır ılacının bır kısmını kustugu oluyor sizde de oluyor mu? Doktorum olabılır cok takılma dedi
Demir eksikliginin yaratabilecegi sorunlarin farkindayim fakat tahlil yapmadan ilac kullanimi bana da mantikli gelmedi. Sonucta biz bile takviye kullanacaksak kafamiza gore kullanmiyoruz tahlil sonucunda varsa eksik bir deger ona gore aksiyon aliyoruz.Ben 3 cocuk doktoruna sordum, hepside tahlile gerek yok mutlaka demir ilacini ver dedi...doktorlari bile gectim WHO yani dünya saglik örgütü bile tetkik yapilmaksizin 4.aydan 12.aya kadar demir ilacinin kullanilmasini söylüyor... bebek vucuduna aldigi oksijeni bile demir sayesinde kullanabiliyor, zeka,üreme ve diger organ sistemlerinin çalışbilmesi için demire ihtiyaç var bu denli önemli...diger doktorlarin vermeme sebebi şu olabilir,bebege kabizlik yapabiliyo ya da dişleri çıkınca leke yapabiliyor, çürütebiliyo, malesef bu riskler var ama kar -zarar ilişkisine bakinca demiri vermemek daha fazla zarar degil mi?
http://www.doktorattila.com/demir/Demir eksikliginin yaratabilecegi sorunlarin farkindayim fakat tahlil yapmadan ilac kullanimi bana da mantikli gelmedi. Sonucta biz bile takviye kullanacaksak kafamiza gore kullanmiyoruz tahlil sonucunda varsa eksik bir deger ona gore aksiyon aliyoruz.
Eger suan eksik ve kullanmiyorsak 2 ayda cok bisey olacagini dusunmuyorum acikcasi. Zaten 6.ayda da belli olmus olacak...
bende saglik ocaginin verdigi d vitamini kullanmiyorum katkisiz buldum onu veriyorum.Demir ilacini da gecen gun verdi acmadim bile.anne sutu aliyor kilosu gelisimi iyi cok sukur.4 bucuk aylik bebegim 6mayinda tahlil yapip vermeyi dusunuyorum. Gun icinde ara ara oturtuyorum kendi istiyorKizlar bende eylul annesiyim ama bayadir buraya bakamiyordum. Biraz fikrinize ihtiyacim var..
Ogluma saglik ocaginda 4. Aydan itibaren baslayaym diye vegaferon demir ilaci verdiler. Ben saglik ocagindan verilen d vitamini de kullanmiyorum, onun yerine baska bi d vitamini kullaniyorum. Ve dolayisiyla vegaferonu da kullanmadim. Acikcasi tahlil yapmadan da 6. Aydan once kullanmak istemedim. Benim gibi olan var mi?
Bir de ek gidaya gecmeye basladiniz mi? Ben yavastan elma armut puresi vermeye basladim. Yogurt denedim pek sevmedi.. siz neler yediriyorsunuz,,? Bu arada oglum sadece anne sutu aliyor.. o yuzden bayaaaa bi zor olcak galiba hazirlamak:))) sadece emzirmek rahattiii:)
Ha ayrica cok hareketli bir oglum var surekli ayakta durmak istiyor hic yatmak istemiyor vs. Yavas yavas oturmaya da basladik. Erken diyeceksiniz belki ama en fazla 5 dk olmak uzere yurutece de koyuyorum ara ara cok seviniyor ve yuruyo:) bi ben miyim bunu yapan??
Herkese günaydın ya kızlar benim 10 Eylül doğumlu kızım var dönmüyor ve böyle çabasında yok çok takıyorum sizde durumlar nasıl
Bu konuda neden ayrı acaba Dr lar bizimki 6 aydan sonra bakıcaz dedi.Canım benım doktorum da ferro verdı onu kullanıyorum. Bazen yarım saat sonra emzırdıkten sonra bıle demır ılacının bır kısmını kustugu oluyor sizde de oluyor mu? Doktorum olabılır cok takılma dedi
Ben de bu konuda sizin gibi düşünüyorum, çok iyi ifade etmişsiniz. Ben de büyük oğluma 6. Ayında yaptırdığım tahlil sonucu 12 çıkınca ve diğer kan depoları da iyi olunca 1 yaşına kadar kan ilacı vermedim. 1 yaş kontrolde kanı 9 çıkmıştı ve depolar sınırdaydı. Tam 1 yıl depoları doldurmak için uğraştım. Her ay tahlil yaptıramayacağıma göre bu oğlumda risk almayı düşünmüyorum. Artık ne gerekiyorsa içicek.Ben 3 cocuk doktoruna sordum, hepside tahlile gerek yok mutlaka demir ilacini ver dedi...doktorlari bile gectim WHO yani dünya saglik örgütü bile tetkik yapilmaksizin 4.aydan 12.aya kadar demir ilacinin kullanilmasini söylüyor... bebek vucuduna aldigi oksijeni bile demir sayesinde kullanabiliyor, zeka,üreme ve diger organ sistemlerinin çalışbilmesi için demire ihtiyaç var bu denli önemli...diger doktorlarin vermeme sebebi şu olabilir,bebege kabizlik yapabiliyo ya da dişleri çıkınca leke yapabiliyor, çürütebiliyo, malesef bu riskler var ama kar -zarar ilişkisine bakinca demiri vermemek daha fazla zarar degil mi?
Canim bizim gittigimiz hastane zaten 6 aydan once yapmiyor. Genel derken hafif uyutma oluyor. Buyuk oglumda genel olmadi uyutulup makineye baglanmadi. Tam emin degilim . Uzun surerdi uyanmasi cinku. Hafif uyutuyorlar. Kisa surdu çıkti islemden . Benide spinal sezeryanda hafif uyuttular islemi duymadim hemen uyandim oyle birsey. Lokal olmuyor eli kolu oynuyor dönüyor.Anladım canım. AmaMavikelebek0134 arkadaşımız dedi ki, 6.ay da hareketli olduğu için lokal anestezi yapmayabilir doktor, genel anestezi olur dedi. Bu konuda ne düşünüyorsun canım
Kızlar daha önce sordum ama cevap gelmedi bebeğiniz her seslendiğinizde bakıyor mu oğlum bakıyor ama bazen bşr yere daldığında falan ya çok geç bakıyor ya da hiç bakmıyor normal mi acaba sessiz ortamda hemen bakıyor ama konuşulan bir ortamda yada kendisi bşr yere odaklandıpında bakmıyor normal mi sizinkiler nasıl
Peki daldığında yani oyuncağa veya başka bişeye bakmıyor mubenim bebeğim de bir şeye dalmadıysa bakıyor seslendiğimde
Birşeye ya da bir yere çok odaklanmışsa bana bakmamayı tercih ediyor canım benim oğlumda. İlgileri bu dönemde çabuk dağılıyor ondan olabilirKızlar daha önce sordum ama cevap gelmedi bebeğiniz her seslendiğinizde bakıyor mu oğlum bakıyor ama bazen bşr yere daldığında falan ya çok geç bakıyor ya da hiç bakmıyor normal mi acaba sessiz ortamda hemen bakıyor ama konuşulan bir ortamda yada kendisi bşr yere odaklandıpında bakmıyor normal mi sizinkiler nasıl
Benim oğşumda dönmüyor vucudunu beline kadar kaldırıyor sesleme konusunda aynıyız herlde ismine dönüyor ama bazen başka şeylere odaklanınca hiç pas vermiyor bana :) ama beşikte olsun ağlarken ufacık ayak sesime bakınıyor hemen:)))Canım benim bebeğimde 12 Eylül doğumlu ayağından destek alarak belini kaldırıyor ama henüz tam dönüş yapmıyor normaldir diye düşünüyorum zamanla dönerler. Bişi sorucam kızlar bebeğim seslendiğimde bakıyor ama bir yere daldığında falan ne kadar seslensem de dönmüyor bazen geç dönüyor normal mi acaba sizin bebişler nasıl seslenme konusunda bide sessiz bir ortamda hemen dönüyor ama dediğim gibi bişeylere daldığında çok geç bakıyor bazen de bakmıyo normal midir
Aynı bizBenim oğşumda dönmüyor vucudunu beline kadar kaldırıyor sesleme konusunda aynıyız herlde ismine dönüyor ama bazen başka şeylere odaklanınca hiç pas vermiyor bana :) ama beşikte olsun ağlarken ufacık ayak sesime bakınıyor hemen:)))
Canım çok teşekkür ederim cevabın için endişelenmiştim bir an niye bakmıyo diyeBirşeye ya da bir yere çok odaklanmışsa bana bakmamayı tercih ediyor canım benim oğlumda. İlgileri bu dönemde çabuk dağılıyor ondan olabilir
Hehe normal canım bizimkinin 4 yaşında ablası var ona çok bakar güler ama eve misafr gelince onlara bakıp gülüyor kızımda kardeşim bana baksın diye dibine giriyor hiç bitürlü bakmıyor istemezse:)Aynı bizbazen sessizce odaya giriyorum ayak sesime dönüyo bazende boğazımı patlatıyorum dönmüyor. Endişelenmiştim bende ohh çok şükür ki normalmiş :)
Benimki de öyle ama normal bence. Şuan herşey o kadar ilgilerini çekiyor ki. Bazen memeyi bırakıp diğer yöne bakıyor. Sesleniyorum ama nafile, yüzünü çevirmeye çalışıyorum, tüm gücüyle inatla kafasını o yönde tutuyor. Bir dr sunumunda dinlemiştim. 8.aydı galiba ancak o zaman ismiyle yada hitapla seslenildiğinde dönüp bakarmış. Şuan dönüp baksalarda sadece meraktan :))Kızlar daha önce sordum ama cevap gelmedi bebeğiniz her seslendiğinizde bakıyor mu oğlum bakıyor ama bazen bşr yere daldığında falan ya çok geç bakıyor ya da hiç bakmıyor normal mi acaba sessiz ortamda hemen bakıyor ama konuşulan bir ortamda yada kendisi bşr yere odaklandıpında bakmıyor normal mi sizinkiler nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?