2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
4.ay aşılarından sonra benim oğluma da bişeyler oldu. yada zaten olacaktı aşı huzursuzluğuyla denk geldi bilmiyorum ama acı acı gözyaşıyla ağlayarak uyanıyor. gazı bitmemişti ama ağlamasına kalmadan çıkartabiliyordu. artık sürekli inliyor, ağlıyor minicik bir pıt çıkıyor ve öyle uyuyabiliyor. gece boyu böyle. ama son bikaç gündür aynı saatlerde uyanmayı alışkanlık yaptığından şüpheleniyorum. takipteyim açıkçası.

yürüteç tavsiye edilmiyor, bu konuyla alakalı nette araştırma yaptın mı?
ek gıda 6.ay dolunca başlamak istiyorum. besinlerin sindirilmesi için gerekli enzimler 6.aydan sonra salgılanıyor. 6-8.ay arası tadım ayları. yani besinlerle doymak değil tanıştırmak gerekiyormuş.

Merhaba bizde hemen hemen aynı şeyleri yapıyoruz kilo durumumuz iyi oldugu için tahlilsiz 6 aydan önce bende kullanmıyorum. Elma armut puresi yeni ve çok az vermeye başladım yogurt verdiğim gece çok sık kalktı ve gaz yaptı az vermiştim ama tekrar denicem sonra. Bizde ufaktan oturuyorz yatmak hiç istemiyor yürüteç aklımdan geçmiyor değil artık yoruluyorum ama erken düşüncesiyle koymadım genelde hiç koymayın diyorlar bilemiyorum

Canım bizde de bitmedi aslında kendi çıkartmaya başladı ama şuan ıkınmaktan uyuyamadık okadar sırtına vurdum çıkmadı uykuya dalmak için emmek istiyor bu sefer iyice gaz doluyor eller hep ağızda dişler geliyor çünkü dişlerden sonra rahatlarız inşallah

Gunaydin kizlar,mart ayinda bizde ek gidaya başliyacaz inşllah,rica etsem mama sandalyesidir,önlüktür,kaşıktır,tabaktir,alıştırma bardagıdir bunlari ne marka nerden aldiginizi yazar misiniz?başka neler almak gerekir bu süreçte fikri olan varmi?

Canım bizde gitmedik daha aynı gün doğmuştu bebişler ama sağlık ocakları hemen veriyor kilolu zayıf demeden nasıl oluyo bu durum :)
Bizim saglik ocagi vermedi zaten bana unuttular sanirim.
Kiloyla cok alakali degip bu demir ilaci oyle olsa bizimki 6 kilo hemen baslatmasi gerekirdi
Acikcasi ben de baslamak istemiyordum kabiz falan yapabiliyormus. İnsallh 6 aydan sonra da gerek kalmaz da kullanmayiz.
Ve tabi suan da ihtiyaci yoktur umarim

Bende kullanmıyorum tahlil yaptiricam ek gida icinde 180 gunun dolmasını bekliyorum.

Bende elma armut püresi ile başladım ek gıdaya canım yoğurt denemedim daha. D vitaminini dışarıdan alıyorum bende sağlık ocağının verdiğini kullanmıyorum Demir ilacı ferro var onu kullanıyoruz 6 Aydan önce tahlil yapmıyoruz dediler bize ama bu ay kontrolünde doktoruna soracağım tahlil yaparız derse ona göre kullanmaya devam edeceğim 6 Aydan önce yapılmıyor derse kendi doktoru da tahlil yapılana kadar kullanmayı düşünüyorum Demir ilacını

Herkese günaydın ya kızlar benim 10 Eylül doğumlu kızım var dönmüyor ve böyle çabasında yok çok takıyorum sizde durumlar nasıl
Bizimki de beline kadar neredeyse kalkıyor canım ama tam dönmüyor yarım yarım yeni başladı dönmeye ama normal bir durummuş her bebek hemen dönecek diye birşey yok dedi doktorumuz benim oğlum da 13 Eylül doğumlu :))

Çok çok tşk ederim Rabbim evlatlarımızı bağışlasın beline kadar kalkıyor dediğin başını mı kaldırıyor benim ayaklarından destek alarak belini kaldırıyor ama başını falan değil

Canım benım doktorum da ferro verdı onu kullanıyorum. Bazen yarım saat sonra emzırdıkten sonra bıle demır ılacının bır kısmını kustugu oluyor sizde de oluyor mu? Doktorum olabılır cok takılma dedi

Canım benim bebeğimde 12 Eylül doğumlu ayağından destek alarak belini kaldırıyor ama henüz tam dönüş yapmıyor normaldir diye düşünüyorum zamanla dönerler. Bişi sorucam kızlar bebeğim seslendiğimde bakıyor ama bir yere daldığında falan ne kadar seslensem de dönmüyor bazen geç dönüyor normal mi acaba sizin bebişler nasıl seslenme konusunda bide sessiz bir ortamda hemen dönüyor ama dediğim gibi bişeylere daldığında çok geç bakıyor bazen de bakmıyo normal midir

Canım kızım 10 gün sonra 5 aylık olacak. Eğitici masalcı tırtıl ve Beatbo yu seviyor. Fischer Price in oyuncakları. Çıngırakları var ama pek ilgilenmiyor. Oyuncaktan daha çok sohbet istiyor. Ben Bebek arabasının tekerlerini sildim evde ona oturtuyorum ana kucağı gibi. Bizimki de dikeliyor oturmak istiyor, kucağımda oturmasına izin veriyorum ama henüz hiç kendi başına destekli oturmadı. Bir kere fotoğraf çekmek için oturttum sadece.

Ya bu bebeyatmaz ı ben de beğendim ama bebekler onu en fazla 15-20 gün kullanıyor diye almak istemiyorum. Alıyoruz alıyoruz sonra evde koyacak yer kalmıyor :)

Peki vermeyen doktorlar neden vermiyorki
Ben 3 cocuk doktoruna sordum, hepside tahlile gerek yok mutlaka demir ilacini ver dedi...doktorlari bile gectim WHO yani dünya saglik örgütü bile tetkik yapilmaksizin 4.aydan 12.aya kadar demir ilacinin kullanilmasini söylüyor... bebek vucuduna aldigi oksijeni bile demir sayesinde kullanabiliyor, zeka,üreme ve diger organ sistemlerinin çalışbilmesi için demire ihtiyaç var bu denli önemli...diger doktorlarin vermeme sebebi şu olabilir,bebege kabizlik yapabiliyo ya da dişleri çıkınca leke yapabiliyor, çürütebiliyo, malesef bu riskler var ama kar -zarar ilişkisine bakinca demiri vermemek daha fazla zarar degil mi?

kızlar bebeğim seslendiğimde bakıyor ama bir yere daldığında falan ne kadar seslensem de dönmüyor bazen geç dönüyor normal mi acaba sizin bebişler nasıl seslenme konusunda bide sessiz bir ortamda hemen dönüyor ama dediğim gibi bişeylere daldığında çok geç bakıyor bazen de bakmıyo normal midir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…