- 31 Mart 2016
- 2.301
- 3.182
- 63
- 37
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #39.001
Canım bence karıstırma ozellıkle tadım asamasında besınler karıstılmamalı. Bır besının bebek uzerındekı etkılerını gozlemlemek ıcın sadece aynı besın bebege ust uste 3gun tadımlık verılmelı. Sonra baska bır besıne gecılmelı o da 3gunn tek basına verılmelı. Alerjık vb bır sorun yoksa emın olduktan sonra ılerıde ıkı besın bırlestırılebılır. (Havucla patates gıbı) ben boyle okumustum canımKızlar Oğluma yoğurt vermeyi denedim ama hiç sevmedi yediğini tükürdü içine meyve rendeleyip karıştırsam biraz daha tatlı oluyor ya yer mi acaba
Cnm daha pekmez ve cicibebe ve labne ile yapacağım kahvaltısında başlamadım.
Ama mama aldim peynirli pekmezli tadımlık veriyorum çünkü sadece anne sütü alıyor ve 2 aydır 250 gr. Aldı.
Diğer kızlarımda yaptığını anlatmıştım ama kesinlikle ağır gelmez üzüm pekmezi 1 çay kaşığı kadar ,cicibebe ,labne peynir karışımı 6. Ay bitiminde yumurta sarısının 4/1 'ni katarak vermiştim.
Tabi benim kızlarım reflü olduğu için yutamıyorlardı ondan böyle kahvaltı yaptırdım ama direk peynir ve yumurta veren olabiliyor.
Ozaman dr.muz yutamıyor diye böyle vermemi tavsiye etmişti.Cokta severek yemişleri :)
çok teşekkür ederim uzun anlatmanız daha iyi oldu tecrübesiz bir anne olunca ve 4 buçuk ayda ek gıdaya geçince kafası karışıyor insanın ne yer ne yiyemez diye:)Sadece anne sütü alıyor benim minnoş biberon mamasını kabul etmiyor ama kaşık mamasını aldı.
Sadece öğlen kahvaltı maması gibi veriyorum ama 1 çay bardağı kadar ancak o kadar yiyor.
Birde meyve püresi sadece elma armut ama oda yarım çay bardağı kadar yetirebiliyorum.
Bazende kahvaltı maması veremediysem ,akşam gece maması veriyorum tabi yine kaşık maması.
Sen kendin daha iyi belirliyorsun aslında acıktığında yiyebileceği keyifli zamanları.
Bildiğin yerden al tabi pekmezi hazırlardan değil,çay kaşığı kadar tam doluda degil agir gelmez korkma 2 kızımı öyle büyüttüm nasipse 3. Kızımı büyütcem:)
Uzun oldu yanlış anlatmamak için tane tane yazayım dedim:)
Üşütür diye düşünüyorum. Banyodan sonra başını örtmeyi dene sen bir de.Bereyle aramiz cok iyi degil canim. İlk dogdugunda da taktirmadi hic.
Gunduz ev 23_24 derece oluyor usutur mu ki yine de. İstisnasiz her banyo yaptigi gunun gecesi diger gecelerden daha fazla tikaniyor.
3 gün kuralını uygulayacağım canım ama 3 günden sonra da yememeye devam ederse o zaman karıştırmayı düşünüyorum. Hiç istemiyor çünkü yoğurt yemeyiCanım bence karıstırma ozellıkle tadım asamasında besınler karıstılmamalı. Bır besının bebek uzerındekı etkılerını gozlemlemek ıcın sadece aynı besın bebege ust uste 3gun tadımlık verılmelı. Sonra baska bır besıne gecılmelı o da 3gunn tek basına verılmelı. Alerjık vb bır sorun yoksa emın olduktan sonra ılerıde ıkı besın bırlestırılebılır. (Havucla patates gıbı) ben boyle okumustum canım
Ben kullaniyorum canim disarda cok iyi oluyor illa emzirme odasi aramana gerek kalmiyor.Emzirme önlüğü kullanan var mı e bebek te indirimde de kullanışlı mi acaba
Anladım canım sağol onu bilmiyordum. 3 gün deneyeyim hala yemezse ara vereyim o zaman dediğin gibi. Teşekkür ederim :)Canım bir yerde okumuştum bebeğiniz bir şeyin tadını beğenmezse 10-15 gün ara verin sonra tekrar deneyin, başka bir şeyle karıştırarak vermeyin ki o tadı öğrensin diyordu, örnek olarak da yoğurda meyve katmayın yazıyordu.
Teşekkür ederim canım. Beni de buharda pişirmek düşündürüyor. Bende süzgeçte yapmayı denicem. Ama el kadar havucu yada eti saatlerce buharda nasıl yaparım diyorum. aklım da kaldı çok pratik duruyor. Yarın beslenme gereçleri indirimde. Hiç biri ikinci kez indirime gitmezken bu yine indirimde olucak. İlla al beni diyor sankiCanım blw de püre yapılmıyor, ben sterilizatör aldım toplam 1-2 kere kullandım öylece duruyor. Şimdi blw de sebzeleri buharda yumuşatmak gerekiyor Ya acaba sterilizatör de yumuşatsam olur mu diye düşünüyorum. Sonuçta mantık aynı su buharı ama henüz denemedim. Bence bu makine çok da gerekli değil gibi.
Dün cerrahpaşya götürdük çok önyargılı gittim ilgilenmezler diye ama kayıttan hemşireye doktora herkes süperdş. Doktorda atopik dermatit dedi buna neyin sebep verdiğini bulmamız gerekir dedi cilltrnnalerji testi yapılmıyor küçük diye kan tahlilide orda yokmuş özelde yaptırın ama sonuç doğru olmayabilir dedi. Alerjiye gönderdi alerji sağılsun bebek olduğu için randevuyu en erken verebildikleri tarihe verdi o arada diğer tahlilleri yaptırıcaz. Nette baktım bebeklerdede citte alerji testi yapanlar varmış ikilemdr kaldım atopik dermatit olan anneler sizde bu testleri yaptırdınız mı
Emzirme önlüğü kullanan var mı e bebek te indirimde de kullanışlı mi acaba
Rica ederim cnm.çok teşekkür ederim uzun anlatmanız daha iyi oldu tecrübesiz bir anne olunca ve 4 buçuk ayda ek gıdaya geçince kafası karışıyor insanın ne yer ne yiyemez diye:)
Sağol canım belki denesem yapabilirim ama bebekle hiç onlara kalkisamiyorum bizim kız çok yaramaz hep ilgi kucak istiyorBen kullaniyorum canim disarda cok iyi oluyor illa emzirme odasi aramana gerek kalmiyor.
Benim bazi arkadaslarimin anneleri dikmis. varsa biraz el becerin kare bi kumasin bir kosesine boynunu saracak bi serit ucuna da cirtcirt veya dugme dikebilirsin.
Sağol canım bende dün arabada susturamadim çok ağladı müslin örttüm üzerimize öyle emzirdim. İhtiyacım var yaniCanım ben kullanıyorum hep cantamda taşırım kimsenin yanında emzirmiuorum mutlaka önlük tanıyorum özellikle arabada dışarı da iyi oluyor
Ben onunla emziremiyorum canım çok özeniyorum çıkayım dışarda restoranda vs. rahat edeyim ama yok. Hem ben beceremiyorum hem oğlum alışık olmadığından herhalde istemiyor eliyle sıyırıp duruyor. Normalde görüyorum ama çok kullanan var. Keşke kullanabilsemEmzirme önlüğü kullanan var mı e bebek te indirimde de kullanışlı mi acaba
Özgürce emzire bilmek güzel olsa gerek. Evde antrenman yapıp oğlunu alistirabilirsin belki. Benim kızımın da sevmeme ihtimali yüksek ama yinede alıp deneyecem.Ben onunla emziremiyorum canım çok özeniyorum çıkayım dışarda restoranda vs. rahat edeyim ama yok. Hem ben beceremiyorum hem oğlum alışık olmadığından herhalde istemiyor eliyle sıyırıp duruyor. Normalde görüyorum ama çok kullanan var. Keşke kullanabilsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?