- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #39.321
Ayakları terliyor benim kızımın. Benim de hep ayaklarım terler, maalesef çok kötü bir şey. Ayaklarım hep üşür.kızlar bebeklerinizn el ve ayakları terliyor mu ? acaba sadece benim oğlumun mu öyle diye merak ettim aşırı sıcak olmasa bile genellikle nemli
Bizim de 4 ay dolduğunda 7200 dü canım doktoru normal demişti. Ben hiç anne sütü veremiyorum sadece mama ile besliyorum o yüzden başladım ek gıdaya. Mutlaka mama sayısı azalır ya da miktarı azalır canım bende mamayı azaltmak için başladım zaten ek gıdaya. Günde 5-6 kere mama yiyordu şuan 4 kere falan veriyorumBen 180 verince bitiremiyor, doyuyo doyuncaya biberonu çıkarıyor ağzından. Zorlamaya çalışınca da kusucakmış gibi yapıyo öğürüyo falan ondan zorlamıyorum. O yüzden 150 cc yapıyorum onu da bazen bitiriyor bitirdiği zaman 2,5 saatte bir 150 cc içiyo. 150 bitiremeyip 120 cc içtiğindeyse 2 saat falan sonra bidaha istiyo mama. Doktorumla konuştuğumda da aynı şeyi söyledi aslında. Kilosuna takılma emeklemeye başlayınca verecek. Diş çıkaracağı zaman iştahsızlığı olabilir o zaman bu kadar kilo alamayabilir demişti ama yine de takılıyor aklımaBiz bide daha ek gıdaya geçmedik 5.ay dolduğunda geçicez sanırım, bizimde azalır mı mama sayımız acaba? @Alas 4.ayda 8 kiloydu. Cuma günü 5.aylık olacak sanırım 9 kilo olmuştur. Çünkü 1 kiloya yakın aldı bu aya kadar.
naturel kuru kayısı yiyorum sütümden geçiyor kayısı yiyince yapıyor yemezsem geç yapıyorGünaydın, Kızım 10 gün sonra 5. ayını bitirecek. Normalde günde 1 2 kere kakasını yapan kızım 4 gün yapmayınca aksama doğru yarım fitil verdim. Aman Allahım nasıl ağrıtan bir şeymiş o. Kakasını yapana kadar katıldı kızım. Kaka yapınca da kabız olmadığını farkettim ve çok pişman oldum verdiğime. Hemşireyi aradım bu dönem bebeklerin kilo alma dönemi o yüzden 4 5 günde 1 kere yapmasını normal kabul ediyoruz. Huzursuzluğu karın ağrısı vs yoksa vermeseydiniz dedi. Ben ettim siz etmeyin
Evet bu aralar yine sıçrıyor 6 aya kadar normal diye biliyorumoğlum uykuda aşırı sıcramaya başladı sizlerde de öyle mi kızlar ?
korkuyor olabilir mi gün içinde yaşadıkları fazla geliyor olabilir mi sizce . hava alsın dıye dışarı cıkarıyoruz hayvanları falan gösterıyoruz acaba erken mi bu diye düşündüm
Bizim de 4 ay dolduğunda 7200 dü canım doktoru normal demişti. Ben hiç anne sütü veremiyorum sadece mama ile besliyorum o yüzden başladım ek gıdaya. Mutlaka mama sayısı azalır ya da miktarı azalır canım bende mamayı azaltmak için başladım zaten ek gıdaya. Günde 5-6 kere mama yiyordu şuan 4 kere falan veriyorum
Benimki hem meme hem mama aliyor.4 saatte bir 180 veriyordum.4 ay kontrolunde 6600 gr ciknca dr mamayinazalt dedi.150 ye dusurdum..eger oncesi cok emerse 120 ye dusuruyorum..gunde 4 kez mama veriyorum.Bebeğini mama ile besleyen arkadaşlarım, kaç saatte bir kaç cc mama ile besliyorsunuz? Birde karşılaştırmak için sormuyorum ama kiloları ne kadar? Ben çok korkuyorum obez olacak diye. Napıcam nasıl yapıcam bilmiyorum. Kaç saatte ve kaç cc verdiğinizi o yüzden sordum. Ona göre cc azaltmaya yada saati uzatmaya bakıcam da yardımcı olun lütfen
Benimki hem meme hem mama aliyor.4 saatte bir 180 veriyordum.4 ay kontrolunde 6600 gr ciknca dr mamayinazalt dedi.150 ye dusurdum..eger oncesi cok emerse 120 ye dusuruyorum..gunde 4 kez mama veriyorum.
Mama verdigimiz icin bana da ek gidaya gecme degil de ufak ufak birseyler tattirabilirsin dedi..simdiye kadar armut suyu tatirdim sdc cok az..oof sorma az kilo alsa zayif diye uzuluyor insan,cok ciksa obez mi olur?kafalar karisiyor..saglikli olsunlar da gerisi hallolur bir sekildeBen 180 verince bitiremiyo. Eğer bitirdiyse oda arada, o zaman dediğin gibi 3,5-4 saat duruyo. Ama genelde 150 cc yapıyorum oda bazen bitiriyor. Bazen 120cc içiyo. 150cc Bitirince 2,5-3 saat sonra bidaha istiyo. Benimki sadece mama ile besleniyo. Korkuyorum açıkçası obez olur falan diye ama doktoruyla konuştuğumda kiloyu takma emeklemeye başlayınca verecek diyo. Cıma günü kontrolümüz var. Sanırım ek gıdaya geçeriz bizde. O zaman mama azalır biraz inşallah. Teşekkür ederim canım.
Benimkinin kilosu normal olmasına rağmen bana zayıf geliyor canım annemi anlamaya başladım artıkMama verdigimiz icin bana da ek gidaya gecme degil de ufak ufak birseyler tattirabilirsin dedi..simdiye kadar armut suyu tatirdim sdc cok az..oof sorma az kilo alsa zayif diye uzuluyor insan,cok ciksa obez mi olur?kafalar karisiyor..saglikli olsunlar da gerisi hallolur bir sekilde
Ne guzel yazmışsiniz,ne guzel anlatmişsiniz kendinizi,cok etkilendim....Şiir tadinda olmuş:)bende hakkıyla anne olabilmek için uğraşan biriyim,oglum 5 aylik oldu,birbirimize alışmaya çalışıyoruz,herşey iyi hoşta ben bi türlü uyku düzeni oluşturamadimgündüzleri toplamda 3,5 saat kadar uyuyor bi sorun yok ama geceleri 2 saatte bir kalkiyor,ya emzigini verip beşiginde sallayarak yada emzirerek tekrardan uyutmaya çabalıyorum çok yoruluyorum,napabilirim bi öneriniz varmi?
Bayildim kendinizi anlatma seklinize su gibi, bir cirpida da okudum yazdiklarinizi...
Okurken de utandim biraz desem yalan olmaz.Ben tek cocukla bile bu tadi alamayip genellikle soyleniyo olurken sizi 3 cocuklu olarak tebrik ediyorum cocuklariniz cok sansli :)
Ah bayıldım sana, yazdıklarına, yaptıklarına.. cok tatliş bi annesin sen gercekten cok zor olduguna eminim ama üstesinden gelebildiğine de eminim canım allah sağlık versın herdaim
Saygıyla eğiliyorum önünüzde. Takdir tebrik hepsini sonuna kadar hakediyorsunuz. Bizde 3kız 2erkek kardeşiz. Kızlar gerçekten daha çok ilgiye ihtiyaç duyuyor. Ben hep kardeşlerime göre daha az sevildiğini düşünerek büyüdüm bu yüzden de hep anneme kızdım. İlgi görmek için çok başarılı olmaya gayret ettim ama hep bir yanım kırıldı. Çocukluğum bir büyük ablamı ve kardeşimi kıskanmakla geçti. Ben öyle olmayacağım dedim şimdi tüm enerjimi oğluma veriyorum. İdolümsünüz
Çok güzel özetlemişsiniz ayrıca tebrik ediyorum 3 cocuga yetişmek çoook zor olmalı bizde 4 yaş ve 4 aylık bebek çok zorluyor gerçekten ama sevgi vermeye gelince bende kendimi ikiye bölmüş durumdayım 1 dakka içinde ikisini kaç kere öptüğüm sayılamaz bile küçük uykusuz olduğu için uyudugu anda bende iş yapmam gerektiğinden Büyükle mutfakta bulaşık yıkıyoruz yemek yapıyoruz bizde kızlar gerçekten çok daha ilgi istiyor ve hassas oluyorlar okadar dikkat etsekte arada kıskanclıgı belli eden cümleler kuruyor Allahtan çok akıllı kızım zarar verici hiç bişey yapmıyor ama bazen ufaklık saatlerce uyumayınca ablayı ihmal edince oturup ağlıyorum haksızlık mı oldu kardeş ona diye her dakka söz veriyorum yaz olsun telafisini yapıcam kuzucum diye annelik gerçekten en zor meslek...
Harikasin..5/6 yas daha genc olsam seni okuduktan sonra 2.cocugu da isterdim hemen kesin
Allah sni cocuklarina bagislasin,onlqrin acilarini gostermesin..hep beraber cok mutlu,keyifli ,saglikli bir hayat surun isallah
Cok guzel yazmissin canim. Kizlar biraz daha uysal. Bende evden disari cikmiyorum. Cikmam herekirse mecburiyetten cikiyorum. Anneme gidiyoruz. Bizdede cogu gun sizin gibi geciyor. Tum gun onlarin ozbakim ihtiyaclarini giderme oyunla geciyor. Buyugu ayakta sallayarak uyutuyorum birsey izlerken oynarken ona anlatmami istiyor hep . Oda konusuyor. Suan yeni yeni cumle kurmaya basladi. Kelimeler soyluyor tektek. Ama cok huysuz. Sinirli. Vurmaya calisiyor firlatiyor oyuncaklari. Firlatma vurma huyunu biraktirmaya calisiyorum. Emzirirken yanima geliyor . Uyutacakkdn onu uyutmami istiyor. Gozlemliyor beni, yaninda gulerek konusmuyorum kardesiyle. Benim yedirmemi benim uyutmami sagliyo. Gece gunduzun devami. Gece de uyaniyor ayakta salla diyor. Uykusu cok az. Kendi krndine uyumaz. En ufak sesten uyanir. Gece su ve sut icme var. Gunduz disari cikartamazsam dans ediyoruz ancak oyle yoruluyor. Yemek yedirirkende masal anlatiyorum hikayeler oyle yiuor. Yemek iside uzun suruyor. Hic saniye boş vakit yok. Bir sey olmazsa agliyor devamli. Yada aglayarak istiyor. Kucagima oturuyor kucukle ilgilenmiyim diye. Arada seviyor kardesini. Bizimkinde pek uyum yok. Kesinlikle yalniz birakmiyorum ikisini.
Ne güzel yazmışsın. Anne olmadan önce kendi kendime söz verdim asla şikayet etmeyeceğim dedim . Bir tanıdığım çocuk bakmak çok zor bazen alıp karnıma geri koyasım geliyor dedi . Annemin benim için böyle bir şey dediğini hayal ettim de çok üzülürdüm herhalde. Sense ne güzel sevgiyle heyecanla büyütüyorsun kızlarını.
Canım yazını okurken resmen kızıma tekrar tekrar sarılıp opesim geldi . Okadar güzel içten yazmissinki icime işledi resmen. Kendimden utandım bir tanecik bebeğim var ve şikayetler bitmiyor.Allahım herkesi iyi kıymetini bilen annelerden eylesin inşallah. Ayrıca takdir ederim seni. Ne güzel sevgi saygı ile büyüyen nesiller oldukça kimsenin sırt yere gelmez .Çocuklarımıza sağlık sıhhat versin Rabbim.
Bidaha gerektiğinde yağ vazelin gibi bişi de sürerimCanim üzüldüm bilgilendirdiğin için Sağol. Bende fitil. İçin bir şey söylemek istiyorum fitil yapmadan 30 sn kadar suda bekletip yaparsan daha az canı yanacaktir
Bizimkide öyle hiçbir iş yapamıyorum ek gıdaya da başladık akşam nasıl oluyor anlamıyorumNe zamandır yazmadın canım merak ettim. Bizde iyiyiz çok şükür. Çok kucakcı tüm gün koynumda
Canim sen saglik ocagina gidip tarttiracaktin naptin?Kızlar avent marka pompam güzel sağmıyor. Hastane tipi pompa kiralamak istiyorum. Önerebileceğiniz pompa markası ve kiralama yeri var mı?
Mama verdigimiz icin bana da ek gidaya gecme degil de ufak ufak birseyler tattirabilirsin dedi..simdiye kadar armut suyu tatirdim sdc cok az..oof sorma az kilo alsa zayif diye uzuluyor insan,cok ciksa obez mi olur?kafalar karisiyor..saglikli olsunlar da gerisi hallolur bir sekilde
Tarttırdım kilo alımı iyi sık sık emziriyorum.sütüm arttı memem sertleştiğinden beri tek meme idare ediyoruz makinem çok yavaş sağıyor çoğu zaman memeyi tam boşaltmıyor.memeyi sıkınca süt fışkırıyor ama makineyle sağamıyorum o yüzden hastane tipi kiralayıp deneyim diyorumCanim sen saglik ocagina gidip tarttiracaktin naptin?
Bir de ise mi baslayacaksin depopamak icin mi sagiyorsun
Ben daha başlamadım canım iki gün sonra 5 ay bitiyor. 6 bitince başlicaz. Emiyor şimdilik oğlum. Sen mama mı veriyorsun canım ondan mı başlicanBizimkide öyle hiçbir iş yapamıyorum ek gıdaya da başladık akşam nasıl oluyor anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?