2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
kızlar bebeklerinizn el ve ayakları terliyor mu ? acaba sadece benim oğlumun mu öyle diye merak ettim aşırı sıcak olmasa bile genellikle nemli
Ayakları terliyor benim kızımın. Benim de hep ayaklarım terler, maalesef çok kötü bir şey. Ayaklarım hep üşür.

Bizim de 4 ay dolduğunda 7200 dü canım doktoru normal demişti. Ben hiç anne sütü veremiyorum sadece mama ile besliyorum o yüzden başladım ek gıdaya. Mutlaka mama sayısı azalır ya da miktarı azalır canım bende mamayı azaltmak için başladım zaten ek gıdaya. Günde 5-6 kere mama yiyordu şuan 4 kere falan veriyorum

naturel kuru kayısı yiyorum sütümden geçiyor kayısı yiyince yapıyor yemezsem geç yapıyor

Evet bu aralar yine sıçrıyor 6 aya kadar normal diye biliyorum

Anladım canım bizimde cuma günü kontrol o zaman konusucaz ek gıda olayını, sanıyorum başlarız bizde. Çok teşekkür ederim

Benimki hem meme hem mama aliyor.4 saatte bir 180 veriyordum.4 ay kontrolunde 6600 gr ciknca dr mamayinazalt dedi.150 ye dusurdum..eger oncesi cok emerse 120 ye dusuruyorum..gunde 4 kez mama veriyorum.

Benimki hem meme hem mama aliyor.4 saatte bir 180 veriyordum.4 ay kontrolunde 6600 gr ciknca dr mamayinazalt dedi.150 ye dusurdum..eger oncesi cok emerse 120 ye dusuruyorum..gunde 4 kez mama veriyorum.

Ben 180 verince bitiremiyo. Eğer bitirdiyse oda arada, o zaman dediğin gibi 3,5-4 saat duruyo. Ama genelde 150 cc yapıyorum oda bazen bitiriyor. Bazen 120cc içiyo. 150cc Bitirince 2,5-3 saat sonra bidaha istiyo. Benimki sadece mama ile besleniyo. Korkuyorum açıkçası obez olur falan diye ama doktoruyla konuştuğumda kiloyu takma emeklemeye başlayınca verecek diyo. Cıma günü kontrolümüz var. Sanırım ek gıdaya geçeriz bizde. O zaman mama azalır biraz inşallah. Teşekkür ederim canım.

Mama verdigimiz icin bana da ek gidaya gecme degil de ufak ufak birseyler tattirabilirsin dedi..simdiye kadar armut suyu tatirdim sdc cok az..oof sorma az kilo alsa zayif diye uzuluyor insan,cok ciksa obez mi olur?kafalar karisiyor..saglikli olsunlar da gerisi hallolur bir sekilde

Benimkinin kilosu normal olmasına rağmen bana zayıf geliyor canım annemi anlamaya başladım artık

Merhaba arkadaşlarım. Tüm bu nezaket dolu iltifatlarinizi aynen sizlere iletiyorum :)

Çünkü ruhen ve bedenen sağlıklı evlatlar yetistirmenin telaşında iyi birer anne olmak gayretiyle burada toplandigimiza göre tüm bu güzel meziyetler hepimizin

Canım 3 çocuklu bir anne olarak diyecegim şu ki yetişkinlere olduğu gibi her bebek/cocuk farklı bir uyuma alışkanlığına sahip. Ama benim tecrübem 16aydan önce uyku eğitimi veremediğim. Bu nedenle 16 ay kendimi de bebegimi de bunaltmayacagim uyku sürecinde. Anne uyutmayi denerken gerilince o bebek uyumuyor kesinlikle. Bir de yaklaşık 1.5-2 saat süren "uyku döngüsü" tamamlanıp yeniden başlanması gereken zamanda bazı bebekler yeniden kendiliğinden uykuya geçmeyi henüz kendileri başaramadığı için annesinin pişpişine/emzirmesine/sallamasina ihtiyaç duyabiliyor. Bu dönem 1-1.5 yaş civarı daha rahat düzene girebiliyor kanaatimce.

Canım kendine haksızlık etme. Benim için de bir çocuk 3 çocuktan daha zordu... Tecrübesizlik mi dersin, endişeler mi dersin, her kafadan çıkan farklı sesler mi dersin... ...her ne dersen ışte. Ben bunları ilk bebeğim 6 aylık olduğunda asabildim. Söylenmeyi bıraktım. Bu hep böyle zor olmayacak bebeğim büyüyüp bana arkadaş olacak dedim... ...ve herşey o andan sonra değişti... ...anneligi bir yük değil büyük bir ödül olarak görmeye başladım. Eminim sizler de kardeşlerini daha kolay buyuteceksiniz bu minnoslarin

Ah bayıldım sana, yazdıklarına, yaptıklarına.. cok tatliş bi annesin sen gercekten cok zor olduguna eminim ama üstesinden gelebildiğine de eminim canım allah sağlık versın herdaim

Zor demeyelim de zahmetli, emek isteyen diyelim mi... ...
:) eminim sizler benden kat he kat daha iyi ve sevgi dolu anneler olacaksınız.

Anneliğin altın anahtarı bu ışte "vicdanimiz yavrumuza nasıl davranmayı telkin ediyor". Başkaları bırak şu cocugu, ağlasa da susar, alıştırma kucağa dese de örneğin, senin vicdanın ağlayan minigini kucaklamak istiyorsa onu alıp sevgiyle kucaklamalisin. Hepsi bu :)

Asla haksızlık diye düşünme. Bir çocuğa birakilabilecek en değerli miras kardeştir bence. Ortancam doğduğunda ilk kızım "anne onu senden daha çok seviyorum" demişti bana. Düşünsene ne kadar değerli olduğunu onun için. Pozitif düşün. Kendini suçlu değil mutlu hissetmelisin bence..

Harikasin..5/6 yas daha genc olsam seni okuduktan sonra 2.cocugu da isterdim hemen kesin
Allah sni cocuklarina bagislasin,onlqrin acilarini gostermesin..hep beraber cok mutlu,keyifli ,saglikli bir hayat surun isallah

Ben 39 oldum bu sene eminim sen benden çok daha avantajlisin yaş konusunda

Canım once büyük bebegimin ihtiyaclarini gideriyorum ben de. Gecede bir ya da iki kez benimki de süt icin kalkiyor. Ağlama bagirma bizde de var malesef. Ama ağlarken ona sakin bir sesle "acaba ne istoyorsun. Anlayamadım. Keşke soylesen ne istedigini." demeye başladım. 1 ay sonra agladiktan sonra istediğini de peşinden söylemeye başladı. Bana vurma ya da oyuncak fırlatma gibi davranışlarını da "oyuncağı atmana gerek yoktu. Söyleseydi n ben onu yerine koyardım" gibi şeyler söyleyerek istek ve ihtiyaclarini nasil elde etmesi gerektiğini öğretmeye çalışıyorum. İse yarıyor gibi canım.

Canım evlatlarımız evimize gelen değerli birer misafir. Nasıl incitilir... Büyük kızım 11 aylıkken ateşli havale geçirdiğine goturdugumuz çocuk nörologu kızımı kucağında havaya kaldırıp "sen ne kadar güzel bir insansın" demişti. Çok etkilenmistim. O benim bir parçam olsa da benden baska bir insan. O da en azından başkalarına sabrettigimin daha da fazlasını hakediyor kesinlikle.

Benim yazdıklarım nedeniyle bir anne yavrusuna sevgiyle sımsıkı sarılmış :) ne mutlu :)

Teşekkür ediyorum hepinize.
Minik poğaça ayakları sevgiyle öpüyorum

Son düzenleme:
CaBu sabah 7.30 da emzirip işe gidiyorum aksam 18.30 da dönüyorum yani 11 saatte 400-520 arası anne sütü içiyor. Bu demek ki saat başı 40-50 cc alıyor. 10 gun sonra 5. ayı olacak kilosu 7500 civarı

Ben hiç düşünmedim ne kadar vereyim diye ne kadar içerse o kadar alıyor. Günü gününü tutmuyor sadece 300 aldıgı gün de var 550 aldıgı gün de

Kızlar avent marka pompam güzel sağmıyor. Hastane tipi pompa kiralamak istiyorum. Önerebileceğiniz pompa markası ve kiralama yeri var mı?

Aynen öyle canım. Zayıfken ne zaman kilo alıcak, toparlıcak diye düşünüyordum şimdide çok mu kilo aldı acaba obez mi olur diye düşünüyorum. Dediğin gibi sağlıklı olsunlar da kiloyu da verir herhalde emeklemeye falan başlayınca

Canim sen saglik ocagina gidip tarttiracaktin naptin?
Bir de ise mi baslayacaksin depopamak icin mi sagiyorsun
Tarttırdım kilo alımı iyi sık sık emziriyorum.sütüm arttı memem sertleştiğinden beri tek meme idare ediyoruz makinem çok yavaş sağıyor çoğu zaman memeyi tam boşaltmıyor.memeyi sıkınca süt fışkırıyor ama makineyle sağamıyorum o yüzden hastane tipi kiralayıp deneyim diyorum

Bizimkide öyle hiçbir iş yapamıyorum ek gıdaya da başladık akşam nasıl oluyor anlamıyorum
Ben daha başlamadım canım iki gün sonra 5 ay bitiyor. 6 bitince başlicaz. Emiyor şimdilik oğlum. Sen mama mı veriyorsun canım ondan mı başlican

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…