- 28 Mart 2014
- 2.883
- 2.361
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #39.381
alıştırma bardağı hatta ağız kısmı yuvarlak normal bardak olabilir, mamayı değiştirmeyi deneyebilirsin?1-2 aylıkken çok denedim kabul etmedi eds yönteminide denedim onuda kabul etmedi
Yaa onları anlamak çok zor gerçekten ben 2. Bebeği düşünürken çok arası açılmasın falan demiştim eltim (3 cocuklu) bu devirde cocuk isteyenin aklı yok deyip durdu bana sinir oluyodum eşimde sende yap öyle de boşver diyodu :) hayır tek cocukla kalan biri desem tamam anlıcam yap yap sonra başkalarının hevesini kırHadi ergenlik kabul edilebilir. Şimdiden 3 aylık olsun 5 aylık olsun emeklesin yürüsün heryeri karıştırmaya başlasın asıl sen ozaman görcen diyorlar. Sanki bu anneler çocuk olmadı. Yada çocuklarının köşe yastığı gibi koydukları yerde kalacaklarını falan sanıyorlardı. Bunları söyleyip karşıdaki annenin gözünü korkutmaya mı çalışıyorlar amaçları ne merak ediyorum doğrusu. Yeğenleriyle hertürlü oyun oynamış ve bebeğim uyuduğunda teyze hadi gel oynayalım dediklerinde hala onlarla oynayan bi anneyim. Kendi meleğim de aynı şekilde olacağımıza inanıyorum. Her şeyi zor diyen annelere bunları gösterebilmek gerek.
Yaa onları anlamak çok zor gerçekten ben 2. Bebeği düşünürken çok arası açılmasın falan demiştim eltim (3 cocuklu) bu devirde cocuk isteyenin aklı yok deyip durdu bana sinir oluyodum eşimde sende yap öyle de boşver diyodu :) hayır tek cocukla kalan biri desem tamam anlıcam yap yap sonra başkalarının hevesini kır
Hahaha yerim onu. Sabahtan beri gaz yapıyor ne kadar çok biriktirmiş. Evet sancısı olmuyor ama uyuyamıyor da.Biz varız canım ağlamıyor ama sürekli uyanDı dalmak içinde meme istiyor gaz iyice birikiyor sabah bezini açıp bacaklarını kaldırınca çıkan gazlar bebeğimi güldürdü okadar diyim :))
ilki tüp bebek mi?Bence hicbir cocuk kardessiz birakilmamali tabi engel olmama gibi bi durum yoksa bn hep buyugun tek kalicak (kendiliginden olmamisti cunki ) saniyordum ve cok uzuluyordum allah biliyor agliyordum da hayatta bize birsey olsa tek kalicak die ikinciyi ogrendihimde de aglamistim allah sesimi duydu diee simdi kardewini severkn ona guldugunde annne bana guluyor diyorr seviniyor ve binlerce kere daha sukrediyorum ikinci old icin
Çok bariz kıskanma nidaları yükselmiş eltinden canım. Şakayla karışık deseydin ya sende " hadi biz ikinciyi istiyoruz sende 3tane senin aklın nerdeydi. " deseydin daha da diyemezdi. Biraz ağır olucak ama haketmiş sanki böyle bi laf çarpıtmayı. Ona neyse senin çocuğun sanki o doğurup o büyütecek. Allah akıl fikir versin öyle insanlara.Yaa onları anlamak çok zor gerçekten ben 2. Bebeği düşünürken çok arası açılmasın falan demiştim eltim (3 cocuklu) bu devirde cocuk isteyenin aklı yok deyip durdu bana sinir oluyodum eşimde sende yap öyle de boşver diyodu :) hayır tek cocukla kalan biri desem tamam anlıcam yap yap sonra başkalarının hevesini kır
ilki tüp bebek mi?
Evet cnm
Maşallah canım .Bebek bu tabii iyi günleri de olacak sıkıntılı günleri de. Canları sağolsunBana da hep öyle diyorlar canım dışarı çıkmaya fırsatın bile kalmayacak falan valla hepsini yapıyorum eşimle de çocuğumla da arkadaşlarımla da çıkıyorum. Öyle söyleyenlere de çocuk bu yapacak diyorum ne yapayım yani olacak. Her çocuğun huyu bir değil ki benim oğlum çok uysal bir bebek Allahtan
Canım bu arada sizin gittiğiniz doktor Recep bey ayrılmış hastaneden yerine bayan bir doktor gelmiş bilgin olsun :) önümüzdeki ay göz doktoruna götürün dedi sen kaç aylıkken götürdün onu merak ettim senin bebiş benimkinden büyükMaşallah canım .Bebek bu tabii iyi günleri de olacak sıkıntılı günleri de. Canları sağolsun
Gerçekten mi daha yeni gelmişti ne çabuk ayrıldıCanım bu arada sizin gittiğiniz doktor Recep bey ayrılmış hastaneden yerine bayan bir doktor gelmiş bilgin olsun :) önümüzdeki ay göz doktoruna götürün dedi sen kaç aylıkken götürdün onu merak ettim senin bebiş benimkinden büyük
Bize öyle birşey demedi canım 6 ay dolunca götürürsünüz dedi göz doktoruna da oraya götürücem daha önce benim ameliyat olduğum doktor vardı ona güveniyorum o yüzden ona götürücem :)Gerçekten mi daha yeni gelmişti ne çabuk ayrıldı5 gün sonra 6 ay bitecek canım . Kadir bey gözü için rop muayenesi niye yaptırmadınız falan demişti o yüzden acele ettim biraz da .
Bende 30gün sonra yani 180 gün tamamlanınca BLW yi uygulayacağım. Yeğenim şuan 18 aylık damak tadı çok gelişti ve 8.aydan beri kendisi yiyor yemeğini :) ilk aylar etraf biraz batıyor ama sabırlı olununca sonuç gerçekten harika oluyor. Ben de beceririm inşallah :)Ben yogurtla baslayacam inşallah,günde 1 veya 2 kez taddırıcam,3 gün kuralina uyucam,3 gün kuralinda bi besini 3 gun boyunca veriyosun alerji yapmiyosa o besini yedirilebilir listene alıyosun... sonra sebzelerle devam edicem,meyveleri en son vericem,tatli oldugu için meyveyi seven cocuk sebzeyi yemez olabiliyormuş o yüzden önce sebze sonra meyve vermeyi düşünüyorum...havucu,patatesi,bal kabagini,elmayi,armudu falan haşlarim püre yapar yediririm,elinede arada veririm kendi yesin diye fırsat yaratırım...Daha sonra tuzsuz peynir(labne veya lor),yumurtanin sarisini taddiricam,böyle 1 ay geçer herhalde...7.ayda sebzeleri karıştırıp çorba yaparim,çorbaya pirinç katarim.Pirinc en masum tahil alerji yapmaz.Geceleri tam pirinç unu ve irmikle muhallebi yaparim,irmikte çok besleyici,belki muz ya da elmada katarim...Çorbalara sonrasinda kıyma da katarim besleyici olsun diye,sabah kahvaltilarinda bulamaç yapmak istemiyorum,ben bile igreniyorum onun yerine yumurtanin sarisi ve lor ile omlet yaparim...yaninda kendi yaptigim bebe biskuvisi ve ihlamur çayı olur...blw kitabi aldim onda pankek,omlet,corba tarifleri var ara ara yapmaya çalışırım ,bakalim ne kadar başaracam bende merak ediyorum
Evet canım kesinlikle bizde 2 kardeşiz anneme hep diyorum keske kız kardeşim de olsaydı bitane diye şimdi 2 cocukluyum kızıma bir kız kardeş isterdim ama büyütmek çok zor gerçekten en azından bir kardeşi olmalı insanın kızımda çok seviyor kardeşiniBence hicbir cocuk kardessiz birakilmamali tabi engel olmama gibi bi durum yoksa bn hep buyugun tek kalicak (kendiliginden olmamisti cunki ) saniyordum ve cok uzuluyordum allah biliyor agliyordum da hayatta bize birsey olsa tek kalicak die ikinciyi ogrendihimde de aglamistim allah sesimi duydu diee simdi kardewini severkn ona guldugunde annne bana guluyor diyorr seviniyor ve binlerce kere daha sukrediyorum ikinci old icin
Bende sipariş verdim bakalım inşallah bizde de işe yarar .Ben kullaniyorum,burada zeynep arkadasimizda kullaniyordu,baska kullananlarda vardi galiba..2/3 hafta olmistur benim..sanki kullanmaua basladigimizdan beri salyalar azaldi
Prospektüste yan etkilerinde uykusuzluk sık görülüyor yazıyor. Uyku binde 1 görülür diyo biz binde 1 e denk geldik sanırımAhh ahh he güzel eczaneden bizede aynısını öyledir damla uyku yapar diye bizde hiç uyku yapmadı
Canım ben konuyu kaçırdım benimde oğlumun çok salyası akıyor. Ne gibi bir önlem aldınız bunun içinBende sipariş verdim bakalım inşallah bizde de işe yarar .
Canım sorma çok güzel çözmüşsün inan herzaman söylüyordu bu cümleyi büyük oldugu için hıı diyip geçiyordum ama insanın içinde kalıyor ya söylenen şeyler bide benimle aynı durumda olan erkek kardeşinin karısı var ona sürekli ikinciyi yap diyip bana öyle demesi deli ediyordu beni elti işte atsan atılmıyor satsan satılmıyor:))Çok bariz kıskanma nidaları yükselmiş eltinden canım. Şakayla karışık deseydin ya sende " hadi biz ikinciyi istiyoruz sende 3tane senin aklın nerdeydi. " deseydin daha da diyemezdi. Biraz ağır olucak ama haketmiş sanki böyle bi laf çarpıtmayı. Ona neyse senin çocuğun sanki o doğurup o büyütecek. Allah akıl fikir versin öyle insanlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?