- 9 Temmuz 2008
- 1.876
- 2.539
- 658
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #39.401
Canım kehribar kolyesi aldım ben . Herkes çok memnun çok araştırdım salyaya ağrıya ateşe iyi geliyormuş. Bakalım inşallah bizde de işe yarar .Canım ben konuyu kaçırdım benimde oğlumun çok salyası akıyor. Ne gibi bir önlem aldınız bunun için
Sağol canım bende bir bakayım o zaman bizimde salyaları aşırı akıyor kıyafetinin önü sırılsıklam oluyorCanım kehribar kolyesi aldım ben . Herkes çok memnun çok araştırdım salyaya ağrıya ateşe iyi geliyormuş. Bakalım inşallah bizde de işe yarar .
Bize de düşük kilolu ve biraz erken doğdu diye söyledi rop muayenesini. Göz doktoru da küvezde oksijen tedavisi gördüyse gözde hasar kalabiliyor o yüzden gerek yok size ama yapalım yine de dedi. Çok şükür bir şey çıkmadı.Bize öyle birşey demedi canım 6 ay dolunca götürürsünüz dedi göz doktoruna da oraya götürücem daha önce benim ameliyat olduğum doktor vardı ona güveniyorum o yüzden ona götürücem :)
Benim de kardeşimde şaşılık vardı canım genetik olmasın diye götüreceğim bakalım aklımda KalmasınBize de düşük kilolu ve biraz erken doğdu diye söyledi rop muayenesini. Göz doktoru da küvezde oksijen tedavisi gördüyse gözde hasar kalabiliyor o yüzden gerek yok size ama yapalım yine de dedi. Çok şükür bir şey çıkmadı.
6. Aydan sonra inşallah yavaş yavaş bende başlarım inşallah.Ben gün içinde meyve yoğurt veriyorum canım bu hafta da çorbalara başladık :)
Cnm biz 13 Eylül doğumluyuz 1 haftadır falan akşamları kaşık maması veriyorum çunku biberonu asla kabul etmedi ama kaşık masını güzel yiyor 1 çay bardagı kadar da olsa..kilo alimi 2 ay üst üste iyi olmadığı icin mama verdim yani ek gıda sayılmaz ama yinede sadece sütümü alsaydı diyorum.Ama bunada şükür tabiki.herkese günaydın uykusuz bir geceden sonra çok üzgünüm kızımı daha önce gündüz ve gece uykuda mama içiriyordum (çünkü sütüm az ilk iki ay emmediği için sağınca 10-20cc çıkıyor ikisinden) dün mama içireye çalıştıkça gündüz uyandı içmedi gecede emzirdikten sonra mama veriyordum biberon ağzına değer değmez ittirdi içmedi doymayınca ağladı uyumadı. gün içindede en iyi ihtimalle 3 saatte bir 90cc ancak içiyor. 20 eylül doğumlu sizin bebekleri duyunca benim kızım oldukça az besleniyor. 4 aylık olup gece kaşık maması falan veren varmı. onu deneyeyim bi süre uyur belki diyorum. çünkü çalışıyorumda aynı zamanda. işe başlayınca uykusuzluktan zaten sütüm azalmıştı iyice çekilecek diyede korkuyorum. bu arada anne sütünüde sadece uykulu döneminde alıyor her zaman emziremiyorum
2. ayından bu yana böyle istahsız halbuki ilk iki ay çok güzeldi kilo alımıda yemeside ama emmiyordu emsin çok istedim ama bu seferde düzensiz oldu ve süt yetmedi. şimdiyse iştahsız.
tadımlara başladım yoğurtla geçen hafta ama onada pek istekli değil bi yemek kaşığından ileriye gidemedik. dün havuç suyu verdim o da rahatsızmı ettiki gece diyorum. kızımı çok seviyorum. bedenen ve zihnen bunları düşünmekten yorgunum uzun oldu ama tecrübeli anne varse lütfen yardım normalmi yaşadıklarımız
Bizimki de doktorunu sevmiyor nedense korkuyor ondan :) bir de dedesine karşı biraz soğuk. Geçen ağlıyordu susmayınca dedesi ne istiyorsun oğlum diye biraz bağırıp sesini yükseltti şuan gitmek istemiyor dedesinin kucağına6. Aydan sonra inşallah yavaş yavaş bende başlarım inşallah.
Bugün kontrolümüz vardı hemde rota aşısının 2. Dozu vardı yaptırdık.
Artık yabancılara baya dudak büzüyor Afra:)
Hemşiremiz az sevmek istedi içli içli dudak büzerek ağladı boncuğum..
Çok minnoş bu kuzular ya:)Bizimki de doktorunu sevmiyor nedense korkuyor ondan :) bir de dedesine karşı biraz soğuk. Geçen ağlıyordu susmayınca dedesi ne istiyorsun oğlum diye biraz bağırıp sesini yükseltti şuan gitmek istemiyor dedesinin kucağına
Aynen canım bazı insanlara hemen gülümsüyor bazılarına gitmek bile istemiyor yavaş yavaş algılamaya başlıyorlar herşeyi :)Çok minnoş bu kuzular ya:)
Verilen enerjiyi bizden daha iyi algılıyorlar ben buna inanıyorum.
Ben ilk zamanlar kendi yesin diye eline haşlayip verecem ama baktim yemiyor ,kendim vericem...ille blw olacak diye tutturmam, ilk zamanlar cocuk anne sütü dışında ilk defa yiyeceklerle tanişiyor,yesin mi oynasin mi mıncıklasın mi yutsun mu afallayip kaliyo agzina götürüp bi ısırık almasi uzun bi zaman gerektirebiliyo o yüzden zorlanirsa devreye girerim galibaBende 30gün sonra yani 180 gün tamamlanınca BLW yi uygulayacağım. Yeğenim şuan 18 aylık damak tadı çok gelişti ve 8.aydan beri kendisi yiyor yemeğini :) ilk aylar etraf biraz batıyor ama sabırlı olununca sonuç gerçekten harika oluyor. Ben de beceririm inşallah :)
Allah hepsini size bagışlasin....Ücuncuyu 38 yaşinda dogurmuşsunuz anladigim kadariyla,cok zor olmadi mi?Ben 33 yaşindayim ve şu an 5 aylik bi evladim var,ikinciyi yapmam diyorum hem yaşim geçti gibi ,hem bu hamilelik ve dogum süreci cok zor geldi,daha genc olsaydim belki ikinciyi yapardim ,ama şimdi bünyeme bile güvenemiyorum,o yüzden sizi tebrik ediyorum valla:)Üç kız çocuklu bir anne olarak iyiki varlar iyiki onlar benim evlatlarım diyorum.
Bir arkadaşımız bahsetmişti nasıl 3 çocuğa yetebildiğini..
Aslında bize verilen annelik duygusu her çocukta istemsiz olarak yetebilecek seviyeye geliyor.
12 yaşında 8 yaşında ve 5 aylık kızlarım,mucizelerim....
Hemen hemen etrafımdaki herkes hani birde erkek olsaydı dedi ,diyenleri görmedim duymadım:)
Herbirine ayrı zaman ayırman gerekiyor ve bunu zorda olsa yapıyorum,sağlıkları yerinde olsun hepsi geçiyor.. yorgunluklar tatlı anılara dönüşüyor..
Onlara hep özel olduklarını hissttirdim ve bunu tek tek dile getirdim sen özel bir çocuksun bunu biliyorsun degilmi dedim. güzel enerji sağlamaya çalıştım en çokta zor süreçlerde ve şimdi büyük kızlarımdan meyvelerimi almaya başladım:)
Zorlukları olsada ilerde birbirlerine güzel kardeş arkadaş olmaları için çokta iyi yapmışım.diyorum:)
38 yaşımdayım hayattaki ilk iyikilerim kızlarım.
Elbbette çok yorucu,uykusuz günlerim oldu oluyorda ama hani bir söz var işimi severek yapıyorum,bende anneliğimi severek yapıyorum :)görev olarak yapmazsam yaptıklarımı daha keyifli geçiyor zaman :)
Tabi bu süreçte yıkanacak tabağı buzdolabında bulduğum,minnoşun bezini kızların kitaplığında bulduğum oluyor yorgunluktan:))
Uzun oldu yazdıklarım kusura bakmayın bende çok çocuklu bir anne olarak herşeye ve herkese yetersiniz topiğin güzel anneleri demek istedim...
Benim kızım da tam olarak dönmedi hala. Doktora gittik bi problem yok dedi çok şükür. Ama yattığı yerden kafasını baya baya kaldırıyor. Bu arada ev taşımak yerleştirmek çok zordur bilirim Allah yardımcın olsun canımArkadaşlar günaydın ev taşımadan dolayı bayadır giremedim herkes iyidir inşallah bebişler nasıllar benim bebiş daha dönmeyi beceremiyor hiçte çabalamıyor sizlerden dönenler var mı merak içindeyim
Kızlar bebeğinde gaz sancısı devam eden var mı? Bu gece 3 ten 7 ye kadar gazdan dolayı uyuyamadı kızım . Gerçi ilk dönemdeki gibi ağlamıyor ama uyuyamıyorda. Yeğenimin 1 yaşına kadar sürmüş. Bu bizde genetik galiba
Ben de 8 aylik hamileyken tasinmistim.cok cok.zor.bilirim..benimkide donmuyor aynen..Arkadaşlar günaydın ev taşımadan dolayı bayadır giremedim herkes iyidir inşallah bebişler nasıllar benim bebiş daha dönmeyi beceremiyor hiçte çabalamıyor sizlerden dönenler var mı merak içindeyim
Ben de blw yapmayı planlıyorum canım . Bir topik var burada orayı takip ediyorum Uygulayanlar deneyimlerini oradan paylaşıyor. Bir bak istersen https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/blw-yontemiyle-ek-gidaya-gecis.1045535/page-101Bende 30gün sonra yani 180 gün tamamlanınca BLW yi uygulayacağım. Yeğenim şuan 18 aylık damak tadı çok gelişti ve 8.aydan beri kendisi yiyor yemeğini :) ilk aylar etraf biraz batıyor ama sabırlı olununca sonuç gerçekten harika oluyor. Ben de beceririm inşallah :)
alıştırma bardağıylada içmiyor nukun kini almıştım. mamayı değiştirdik bikaç mama denedik hepsine verdiği tepki aynı malesef. normal bardaklada içmeyi beceremedi. bütün yöntemleri denedim akla gelebilecek.alıştırma bardağı hatta ağız kısmı yuvarlak normal bardak olabilir, mamayı değiştirmeyi deneyebilirsin?
Ben de vereyim bari . Gaz kemerini gaz ilacını rezeneyi geri çıkardımBenim de bu gece saat başı uyandı desem yeridir, işten uykusuz bir şekilde yazıyorum her gun olmuyor ama arada oluyor böyle. Günde 1 kere sab veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?