- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #4.501
Canım öğle saatlerinde beyaz tenliler için 15 dk, esmer tenliler için 25 dk yeterli oluyormuş. Güneş kremi Sürmememiz gerekiyor o süre boyunca. Damlayı kullanmaya gebelikten önce başladım ama ampülleri henüz içmedim.Ne zaman başladın canım dr bana 12 haftadan sonra dedi. bir zararı mı var önce kullanmanın bilemedim. Esmer tenliyim araştırdığıma göre esmerlerde güneş emilimi daha zormuş
Dr oyle demisse oyle kullan. D vit kullanmaya korkma. İnternette turkiyede d vit eksikligi arastirirsan makale akademik calismalarda. Cogunda eksik zaten. O yuzden dogumdan sonra bebeklere bir aydan sonra bir yasa kadar hergun d vit veriyorlar. Onumuz kis oglum kis boyuda kullanicak. Boy uzunlugu ve kemiklerinin gelisimi ucin onemli. 15 dk 25 dk gunesle durmakla yukseltemezsin yazin bile zor kaldiki onumuz kis. Ampul verdigind gore dusuk bayagi.Ne zaman başladın canım dr bana 12 haftadan sonra dedi. bir zararı mı var önce kullanmanın bilemedim. Esmer tenliyim araştırdığıma göre esmerlerde güneş emilimi daha zormuş
Doktoruma ulasamadm ama doktorum pko var hic bi ilac kullanmiysn dmi dye sormustu sanirim seker ilacini kastetti ama duzenlo beslenmeye calisiyrm artk gdene kdrCanim bennim de insülin direnci var. Hamile kalmadan kullaniyordum ama doktora gitmeden ben biraktim. Doktor da biraktin mi iyi yapmissin dedi. Icme dedi. Seker de bakilmisti iyi çıktı. Ama yine de sen doktoruna sor bence.
Merhaba Kızlar,
Dün kan, hormon d vit vs. tahlil vermiştim bugün çıkmış. İlk kez TSH ımı bu kadar düşük gördüm. 0,013 değerinde. İlk etapta çok moral bozdum. TSH takibi hamilelikte cok önemli çünkü. Neyse araştırdım TSH ilk trimester da B-HCG nedeniyle düşermiş. Sonra toparlarmış. Bu kadar düşer mi ya bir sene evvelki değerim 0,43 idi. Sınır değerler 0,34-5,4 olduğundan bu değerler arasındaydı. Neyse sonra serbest T4 değerime baktım yükselmemiş. Bu nedenle sadece TSH yükselmesinden korkmamak gerekiyormuş.
Tabi bunlar benim incelemem. Bugün saat 5 gibi endokrin doktorundna randevu aldım. Uzmana görüneceğim. Son dönemde inanılmaz yorgun oluyorum. Aksam 7 den sonra bir agırlık geliyor sanırsınız 9 aylık karnım var kendimi kaldıramıyorum. Cok yaslanmış gibiyim. bacak kaslarım sanki agır kramplar girmiş gibi ağrıyor. Bu sabah sağ bacak kaslarım agrıyor yürürken işkence cekiyorum. TSH dan dolayı olurmuş.
Bir de en cok korktugum inş. o değildir ben bir ay önce kafama darbe aldım. Kafaya alınan darbelerde hipofiz bezi zedelenebiliyormuş. Bu da TSH hormonunu salgılayan bez oldugundan etkiliyormuş.
Kafaya nasıl darbe aldın derseniz. Pazar kahvaltı hazırlarken mutfak dolapları üzerime düştü. Alnım yarıldı, burnum kırıldı. Çok ağır bir kaza atlattım. Karnımdaki ile kurtuldum diyorum. Mümkün değil o dolapların altında kalmadan nasıl kurtuldum bilmiyorum. Mutfakta iki adımlık yer vardı ve ben oradaydım. Ne oldugunu bilmiyorum, oraya nasıl geldim bilmiyorum.
Cok haklisin degistirme kararinda hem o kadar ucret talep edip hem de bu kadar ilgisizlik hic hos degil, ozelin manasi nerede kaliyor bu durumda.Vermiyor ki cebini bırak cebini dahilisini vermiyorlar her aradığımda 10 dk min telefondayım
Cok gecmis olsun canim Allah korumus minigi ve seni.Merhaba Kızlar,
Dün kan, hormon d vit vs. tahlil vermiştim bugün çıkmış. İlk kez TSH ımı bu kadar düşük gördüm. 0,013 değerinde. İlk etapta çok moral bozdum. TSH takibi hamilelikte cok önemli çünkü. Neyse araştırdım TSH ilk trimester da B-HCG nedeniyle düşermiş. Sonra toparlarmış. Bu kadar düşer mi ya bir sene evvelki değerim 0,43 idi. Sınır değerler 0,34-5,4 olduğundan bu değerler arasındaydı. Neyse sonra serbest T4 değerime baktım yükselmemiş. Bu nedenle sadece TSH yükselmesinden korkmamak gerekiyormuş.
Tabi bunlar benim incelemem. Bugün saat 5 gibi endokrin doktorundna randevu aldım. Uzmana görüneceğim. Son dönemde inanılmaz yorgun oluyorum. Aksam 7 den sonra bir agırlık geliyor sanırsınız 9 aylık karnım var kendimi kaldıramıyorum. Cok yaslanmış gibiyim. bacak kaslarım sanki agır kramplar girmiş gibi ağrıyor. Bu sabah sağ bacak kaslarım agrıyor yürürken işkence cekiyorum. TSH dan dolayı olurmuş.
Bir de en cok korktugum inş. o değildir ben bir ay önce kafama darbe aldım. Kafaya alınan darbelerde hipofiz bezi zedelenebiliyormuş. Bu da TSH hormonunu salgılayan bez oldugundan etkiliyormuş.
Kafaya nasıl darbe aldın derseniz. Pazar kahvaltı hazırlarken mutfak dolapları üzerime düştü. Alnım yarıldı, burnum kırıldı. Çok ağır bir kaza atlattım. Karnımdaki ile kurtuldum diyorum. Mümkün değil o dolapların altında kalmadan nasıl kurtuldum bilmiyorum. Mutfakta iki adımlık yer vardı ve ben oradaydım. Ne oldugunu bilmiyorum, oraya nasıl geldim bilmiyorum.
Dr oyle demisse oyle kullan. D vit kullanmaya korkma. İnternette turkiyede d vit eksikligi arastirirsan makale akademik calismalarda. Cogunda eksik zaten. O yuzden dogumdan sonra bebeklere bir aydan sonra bir yasa kadar hergun d vit veriyorlar. Onumuz kis oglum kis boyuda kullanicak. Boy uzunlugu ve kemiklerinin gelisimi ucin onemli. 15 dk 25 dk gunesle durmakla yukseltemezsin yazin bile zor kaldiki onumuz kis. Ampul verdigind gore dusuk bayagi.
Siskinlik oluyor. Gaz şiskinligiEylül anneleri sizlere sorum var bizden biraz daha tecrübelisiniz yaaa simdi bnm 3 gün öncesine kadar şişkinlik problemim var dı geceleri uyuyamazdım tartıdada 58nfln fln gösterirdim 2 gündür hareketliyim. Die mi bilmiyorum geceleri şişkinlik yok sav ahları bulantım oluo ama içime kurt düşmedi deil 2 düşüğüm oldugu için var mıbnm gbi 5 gn flan şişkinlik çekip sonra gecen
Canım allah korusun kötü bişey olsa nasıl ulaşacaksınız doktora. Yalniz Benim sağlık sigortam var o yüzden muayene ücretlerini bilmiyorum.
ama ilgisiz olması kötü bence.sonuçta zaten aklımızda bi sürü sorular oluyor,çevreden bi suru olumsuz ornek duyuyoruz.insan doktoruna guvenmek ve ona herzaman erişebilmek ister.
7 8 çıktı değer[/QUOTE
Anlamadim 78 yuksek 7 yada 8 se cok dusuk . Her hastanede farkli aralik ama standart en dusuk 30 dur genelde
Eylül anneleri sizlere sorum var bizden biraz daha tecrübelisiniz yaaa simdi bnm 3 gün öncesine kadar şişkinlik problemim var dı geceleri uyuyamazdım tartıdada 58nfln fln gösterirdim 2 gündür hareketliyim. Die mi bilmiyorum geceleri şişkinlik yok sav ahları bulantım oluo ama içime kurt düşmedi deil 2 düşüğüm oldugu için var mıbnm gbi 5 gn flan şişkinlik çekip sonra gecen
O şişkinlik bende de oldu.resmen karnım geriliyodu şişkinlikten.herkes karnın şimdiden çıktı diyodu.2 3 haftadır geçti çok rahatladım.
Bu gebeligimde daha az ilk gebeligimde coktu sanki yedigimi zor sindiriyordum. İlk uc ay olmustu bende. Karnim hemen cikmisti. Simdide bi buyuyo bi kuculuyor karnim bazen. Maden suyu iciyorum. Gazli seyler pek yemiyorum. Arkadasimin 3 aydan sonra hazimsizligi devam etti gazi oldu dr ilac verdi. Gaz sancisi da oluyor karin agrim oluyoOlup geçti mi peki sizinde
Çok geçmiş olsun canim.verilmiş sadakaniz varmis.allah hepimizi beterinden korusunMerhaba Kızlar,
.Bu gebeligimde daha az ilk gebeligimde coktu sanki yedigimi zor sindiriyordum. İlk uc ay olmustu bende. Karnim hemen cikmisti. Simdide bi buyuyo bi kuculuyor karnim bazen. Maden suyu iciyorum. Gazli seyler pek yemiyorum. Arkadasimin 3 aydan sonra hazimsizligi devam etti gazi oldu dr ilac verdi. Gaz sancisi da oluyor karin agrim oluyo
Bende kızımda yapmıştım canım ajandaya...Şimdiki bebEğim için yeni bir ajanda aldım ona başladım.. Naçizane tavsiyem ayrı ajandalara yap.. ilerde kendilerine verirsin ve senden hatıra olarak saklarlar..Ben öyle yapmayı planlıyorum.. Hatta kızımda bir tane aldı.. O da ileride kardeşine hediye edecekmiş kardeşi ile ilgili duygularını yazıyor..8 yaşında :) Bize göstermiyor yazdıklarını..Geçen gün elime geçti bir iki satır okudum gülmekten öldüm..Henüz kiraz tanesi kadarsın ama annemi ne kadar da yoruyorsun sen kardeşim yazmış :)İlk gebeligimde defter tutmustum butun usg resimlerini yapistirip not dusuyordum duygularimi yaziyordum. Ayni deftere simdi ikinci bebegime devam ediyorum ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?