- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #4.681
Canım endişe etme ama banada öyle oluyordu hafif enfeksiyon çıktıkızlar gece yatakta soldan sağa dönünce karnım acayip acıyor uykumdan uyandırıyor ya sizde de oluyormu karın ağrısı anlık oluyor
Aynen öyleymiş ya bende iş yeri teliz degıl diye tutuyordum bazen
Yıkama Jeli verdi Can'ım işteyken onu kullanıcam. Pıt pıt iğne batmaları oluyor ve gezıyor Bana Bebek haneketi gibi geliyor bizim sıpa bir gün öne geçmiş teyzesiTutma bundan sonra canım.hijyeninede dikkat et tabi.topluma açık yerlerde bende çok sıkıntı yapıyorum hak veriyorum sana
Bu aralar karnımda seğirme gibi pıt pıtlar oluyor.sende varmı böyle şeyler.
Bebeğin hareketleri ilk başta böyle olurmuş.
canım çok geçmiş olsun allah korumuş canın yanmış yine ama buna da şükür bebeğine birşey olmamış canın çok yanıyor mu dikkatli ol evin içinde.Allah daha kötüsünden korusun,tsh benim yüksekti ilaç kullanıyorum 2 aydır düzeldi şuan ama ilaç ömür nboyu kullanmak durumundayımMerhaba Kızlar,
Dün kan, hormon d vit vs. tahlil vermiştim bugün çıkmış. İlk kez TSH ımı bu kadar düşük gördüm. 0,013 değerinde. İlk etapta çok moral bozdum. TSH takibi hamilelikte cok önemli çünkü. Neyse araştırdım TSH ilk trimester da B-HCG nedeniyle düşermiş. Sonra toparlarmış. Bu kadar düşer mi ya bir sene evvelki değerim 0,43 idi. Sınır değerler 0,34-5,4 olduğundan bu değerler arasındaydı. Neyse sonra serbest T4 değerime baktım yükselmemiş. Bu nedenle sadece TSH yükselmesinden korkmamak gerekiyormuş.
Tabi bunlar benim incelemem. Bugün saat 5 gibi endokrin doktorundna randevu aldım. Uzmana görüneceğim. Son dönemde inanılmaz yorgun oluyorum. Aksam 7 den sonra bir agırlık geliyor sanırsınız 9 aylık karnım var kendimi kaldıramıyorum. Cok yaslanmış gibiyim. bacak kaslarım sanki agır kramplar girmiş gibi ağrıyor. Bu sabah sağ bacak kaslarım agrıyor yürürken işkence cekiyorum. TSH dan dolayı olurmuş.
Bir de en cok korktugum inş. o değildir ben bir ay önce kafama darbe aldım. Kafaya alınan darbelerde hipofiz bezi zedelenebiliyormuş. Bu da TSH hormonunu salgılayan bez oldugundan etkiliyormuş.
Kafaya nasıl darbe aldın derseniz. Pazar kahvaltı hazırlarken mutfak dolapları üzerime düştü. Alnım yarıldı, burnum kırıldı. Çok ağır bir kaza atlattım. Karnımdaki ile kurtuldum diyorum. Mümkün değil o dolapların altında kalmadan nasıl kurtuldum bilmiyorum. Mutfakta iki adımlık yer vardı ve ben oradaydım. Ne oldugunu bilmiyorum, oraya nasıl geldim bilmiyorum.
benim geçti sanki ama bugün biraz öğlen hissettim :)Bulantıları atlattınız mı?
CAnım dikkat et kendine ayaklarını da sıcak tut geçmiş olsun.Bugün ömrümden ömür gitti Rabbim Bekerinden saklasın. Sabah kalkığımda ağrı vardı yinede işe gittim ama daha kötü oldu ben gazdır falan diye düşündüm. Bi an karnımdan bişey oldu gibi oldu yumru gibi ağrı ve batma oluyordu. Hemen doktoru aredım orda hemen gel diyince ağlaya ağlaya eşimi aradım oda duruşmadaymış arkadaşını aradım duruşmayı bölüp eşimi gönderdi ağlaya ağlaya hastaneye gittik doktor kalp atışların dinletince rahatladım bebeğimin ili olduğunu söyledi tahlıl verdik biraz enfeksiyon çıktı akıntımdan kültür aldı o deha geç çıktı yarın için rapor verdi ve ilaç yazdı tekrardan progestan verdi bu sefer sabah Akşam. Ve yıkama jeli verdi. Dikkat edin Allah'a emanetsiniz
Ayy hadi insallah güzel haberlerini bekliyoruz yaz mutlakaSağol canım yarın 10 hafta dolacak inşallah . Amin güzel haberlerle gelmek dileğiyle .
Canım yaa benımde karnımda pıtpıt lar oluyo kalp atıslarını hissediyo olabilir miyim dedim bende cok heyecan yaptım. Var dimi sizde de böyle birseyTutma bundan sonra canım.hijyeninede dikkat et tabi.topluma açık yerlerde bende çok sıkıntı yapıyorum hak veriyorum sana
Bu aralar karnımda seğirme gibi pıt pıtlar oluyor.sende varmı böyle şeyler.
Bebeğin hareketleri ilk başta böyle olurmuş.
Yıkama Jeli verdi Can'ım işteyken onu kullanıcam. Pıt pıt iğne batmaları oluyor ve gezıyor Bana Bebek haneketi gibi geliyor bizim sıpa bir gün öne geçmiş teyzesi
Canım yaa benımde karnımda pıtpıt lar oluyo kalp atıslarını hissediyo olabilir miyim dedim bende cok heyecan yaptım. Var dimi sizde de böyle birsey
Hiç kimse ilk kez anne olduğunu bilmenin nasıl bir şey hissettirdiğini tam olarak söyleyemez, yüz gebe kadın ilk bebek hareketlerini yüz farkı şekilde betimleyebilir. En çok tanımlanan tanımlar “karında bir kanat çırpınma hareketi” ve “kanımda bir kelebek gibi” şeklindedir. Daha erken bebek hareketleri de “çarpma veya dirsek atma”, “seğirme”, “guruldama”, “birisinin karna vurması”, “kabarcık patlaması”, “kıvranma” , “çok güzel bir parka tepe taklak yürümeye başlamak gibi” diye de tanımlanır. İlk bebek hareketi genellikle yanlış bir şekilde açlık ve gaz ağrısı zannedilir. Hatta bir kadın, “Bluzumda bir böcek geziniyor zannettim, fakat sonradan bunun bebeğimin hareketi olduğunu fark ettim” diye anlamıştır.Canım yaa benımde karnımda pıtpıt lar oluyo kalp atıslarını hissediyo olabilir miyim dedim bende cok heyecan yaptım. Var dimi sizde de böyle birsey
Canım süpersin cok sagol. Benımkı aynen bu göz seyirmesi gibi bu minik kabarcıkların cok anlık patlaması gibiydi ılık bi meltem rüzgarı gibiydi esim elini karnıma koydu ve o da hissetti allahım saglıkla devamını da nasip etsinHiç kimse ilk kez anne olduğunu bilmenin nasıl bir şey hissettirdiğini tam olarak söyleyemez, yüz gebe kadın ilk bebek hareketlerini yüz farkı şekilde betimleyebilir. En çok tanımlanan tanımlar “karında bir kanat çırpınma hareketi” ve “kanımda bir kelebek gibi” şeklindedir. Daha erken bebek hareketleri de “çarpma veya dirsek atma”, “seğirme”, “guruldama”, “birisinin karna vurması”, “kabarcık patlaması”, “kıvranma” , “çok güzel bir parka tepe taklak yürümeye başlamak gibi” diye de tanımlanır. İlk bebek hareketi genellikle yanlış bir şekilde açlık ve gaz ağrısı zannedilir. Hatta bir kadın, “Bluzumda bir böcek geziniyor zannettim, fakat sonradan bunun bebeğimin hareketi olduğunu fark ettim” diye anlamıştır.
Bu yazıyı buldum
Kızlar ikili tarama ya da başka testleri yaptıran var mı? Önerileriniz neler?
Canım süpersin cok sagol. Benımkı aynen bu göz seyirmesi gibi bu minik kabarcıkların cok anlık patlaması gibiydi ılık bi meltem rüzgarı gibiydi esim elini karnıma koydu ve o da hissetti allahım saglıkla devamını da nasip etsin
kızlar gece yatakta soldan sağa dönünce karnım acayip acıyor uykumdan uyandırıyor ya sizde de oluyormu karın ağrısı anlık oluyor
İlk bebeğim hiçbir şey bilmiyorum kiBen ikili test yaptırdım çok şükür sorun çıkmadı.ama çokmu gerekli ona sen karar vermelisin.ben gerekli görmedim ama doktorum isteyince yaptırdım.
Daha şurda ilk Zaman'lar keseyi görücez mi kalp atışı var mı diye merak ederken Zaman hızla gecıyor cinsiyet beklıyonuzOy maşallah kuzumaaa :)
Hızla büyüyolar şaka gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?