- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #13.221
Sağol canım. Her doktor farklı görüşte bölünmüş durumdalar. Bursada nerede oturuyorsun hangi hasteneMasallah canim bebegine dok dedigi dogru ben ilkinde 37deydim bebek donmusmu die sordugumda o zmn dogru duzvun ultrasonda kafa nerede falan anlamiyordum bana hep bahane uretiodu soruma cvp vermiodu tek soyledigi kanala girmemis kanala girmemis bnde onu donmemis anliodm uzuluodm hep bahane
Evet canım galiba riske atmak istemiyorlar bakalım biz nasıl doğuracaz hakkımızda hayırlısı olsunben kullanıyorum kan sulandırıcı iğne..28 haftalığım..daha kesin doğum konusunu konuşmadık ama daha önceki konuşmalarda belli olmaz ama senin gibi durumlarda genelde sezeryan tercih ediyoruz demişti.
canım ben işk gebeliğimde kullandım ve normal doğum yaptım bi sıkıntı olmadı çok şükür. ama riske atmama konusu sana ve doktoruna kalmış bişey tabiKızlar aranızda clexane gibi kan sulandırıcı iğne vurulan var mı bu tarz iğne vurulanlara genelde sezaryen oneriyorlar diye duydum zaten benim dr um sadece sezaryen yapıyor normal doğum isteyenlere başka dr oneriyormus ki ben fakülte de doğum yapmayı planlıyorum riskli gebe olduğum için ama direk sezaryen mi dusunsem yoksa son çare olarak mı dusunsem pek bilemiyorum
Sağol canım aklımda bulunsun. epidural ve spinal neden sakıncalı acaba bu konuda bilgin var mıCanım dün denk geldim bir yerde, kan sulandırıcı kullananlarda epidural ve spinal anestezi sakıncalı olabiliyormuş, anesteziste söylemek gerekiyormuş kan sulandırıcı kullandığını.
o his bende de oluyo bazen hemen tuvaletim gelmiş gibi oluyoBen hiç hareket farklılığı hissetmedim ya ama yürüdükçe afedersin kaçırıcak oluyorum
Sağol canım ben 6000 le başladım 8000 e geçtim clexane da bakalım nasıl olacak inşallah hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucagimiza alırızCanım ben 5 haftalıkken clexane 600'e başladım, 23haftalıkken 400'e geçtim.
Aynı zamanda bende bir türlü toparlayamadığımız kansızlık da var.
Doktorum clexane kullandığım için değil de kansızlık olduğu için aynı kan grubundan iki kişi bulundur doğumda dedi. Zaten son haftalarda eğer değer hala çok düşükse doğumdan önce kan yüklenecek bana.
Ama doktorum şöyle dedi, cleaxane kullanman normal doğuma engel değil, ki faceden takip ettiğim grupta cleaxane kullanıp normal doğum yapanlar çok.
Ama ben normal doğumu asla tadamayacağım, ilkide sezeryandı, buda.. Benim idrar yolumda 9yaşında takılan bir yapay damarım var, çok ıkınmak yasak, bebekde baskı yapacağı için külliyen yasak bana..
Özetle canım, herşey yolundayken başlı başına cleaxane kullanmak bir sezeryan sebebi değil, annenin ve bebeğin genel tüm durumuna bakarak bir yol çiziliyor.
hangi ilaçlar öğrenebilir miyim? Herhangi bir risk var mı sizin gebelikte?
Normal doğum yapanları duyunca çok seviniyorum inşallah bende bi sıkıntı yaşamadan normal doğum yapabilirim aslında bende geçen gebeligimde erken doğum yaptım normal doğum şeklinde ama bebeğim küçük olduğu için yapabildim o zaman hiç sezaryen olman gerekiyor falan dememislerdicanım ben işk gebeliğimde kullandım ve normal doğum yaptım bi sıkıntı olmadı çok şükür. ama riske atmama konusu sana ve doktoruna kalmış bişey tabi
Ya ben doktorumu 2 senedir tanıyorum tedavi için gidiyordum. Ama numarasını vermedi eşim de ısrarla iste diyor bende çok çekiniyorum. Ama doğum yapan arkadaşlarım var gece saat kaç olursa olsun doktor geliyormuş hemşireler haber veriyormuş. Hastanede arabayla 5 dk mesafede çok da uzak değil. Siz bu gittiğiniz doktor da mı doğum yapacaksınızSağol canım benim sat 5 aralıktı. Bizde bayram öncesi gittiğimizde 1400 dü sanırım. Bu sefer 1850 mi öyle birşey dedı. Haftasıyla uyumlu dedı ama hep 10 gün önde çıkıyordu bu doktor onunla ilgili bişi demedi önemli olan doktorun haftasıyla uyumlu gidiyor demesiymiş belki 1800 geçmiştir bile . Çok şükür memnun kaldık normalde biz oradün çıkıyoruz zahmettik tem aksine doktor 5 dk konuştu telefonunu da verdi çık rahatlattı bide biz ğünün son hastasıydık
Canim cati muayenesinin sezeryan icin bir sebep olmamasi lazim. Öyle olsa türkiyede ki bir cok kadinin catisinin dar olmasi biraz garip degil mi? . Dogumla ilgili bir sürü görsel ve animasyon izledim. Yabanci kaynaklar hakeza. Ve cati darligi meselesi türkiyede abartiliyor. Almanyada nöyle bir kontrol yok bile. Cünkü bebek dogum kanalina girince yol alirken annenin yapisina uygun sekil aliyor. Ona göre yol aliyor.. sanki sezeryan icin ekstra sebep yaratmak gibi bir sey. Tabi ki istisnalar olabilir. Ve tabiki gercekten catisi cok dar oldugu icin normal dogum yapamayanlar olabilir ama bu dpgum baslamadan sürec belirli bir asamaya gelmeden bilinemezm bunu öne sürüp sezeryyan yapmak tabiatin akisini bozmak demek . Yani ben bu kanaati tasiyorum acizanecanım hareketlerini bilemem yazdıklarından bana doktor önyargılı davranmış gelmişti. Sonucta hamile muayenesinin bir günü diğerine uymaz. Sezaryenci doktor cok evet, ama zaten normal doğumcu doktorun da son haftadan önce yorum yapması benim için aynı kategoriye sokar. Son hafta gelip catı muayenesi yapılır doktor ondan sonra normal mi sezaryen mi karar verir. Öncesinde hangisini derse desin boş. Normale teşvikci doktor elbette daha iyi.
Doktorun son hafta gelmeden böyle net konusmasi banada ilginc geldi. Normalde bir önceki doktorun kararlari hakkinda etik olarak konusmamalari lazim.canım hareketlerini bilemem yazdıklarından bana doktor önyargılı davranmış gelmişti. Sonucta hamile muayenesinin bir günü diğerine uymaz. Sezaryenci doktor cok evet, ama zaten normal doğumcu doktorun da son haftadan önce yorum yapması benim için aynı kategoriye sokar. Son hafta gelip catı muayenesi yapılır doktor ondan sonra normal mi sezaryen mi karar verir. Öncesinde hangisini derse desin boş. Normale teşvikci doktor elbette daha iyi.
Sağol canım ben 6000 le başladım 8000 e geçtim clexane da bakalım nasıl olacak inşallah hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucagimiza alırız
Çok şükür canım, birkaç gün kötüydü Ahmet, şimdi yine toparladı çok şükür, bu gel fitleri olacakmış, Allah beterinden saklasınpinkstrap nasılsınız canım iyimisiniz?
Canim bu sprunun cevabini sezeryani gercekten bir kurtarma ameliyati olarak gören bir dogal dpgumcu doktorla görüserek alabilirsin. Tavsiye ile böyle bir doktor bulmani öneririmm ya da fakültede arastir muhakkak öyle bir doktor vardir. Ama sana doktoröarin cogu direk sezeryan diyeceklerdir.Kızlar aranızda clexane gibi kan sulandırıcı iğne vurulan var mı bu tarz iğne vurulanlara genelde sezaryen oneriyorlar diye duydum zaten benim dr um sadece sezaryen yapıyor normal doğum isteyenlere başka dr oneriyormus ki ben fakülte de doğum yapmayı planlıyorum riskli gebe olduğum için ama direk sezaryen mi dusunsem yoksa son çare olarak mı dusunsem pek bilemiyorum
Canim.kontrolün güzel gecmis . Doktorunun olumlu konusmasida gpzel. Insallah sonuma kadar böyle kalir. Bebegine masalalh:)Sağol canım hepimizin bebişlere maşallah
Ay canım o bende de başladı bazen hapşırıp öksürürken ya da ayağa kalkarken sanki altıma kaçırıyorum.Ben hiç hareket farklılığı hissetmedim ya ama yürüdükçe afedersin kaçırıcak oluyorum
En önemlisi içine sinmiş gibi bu doktor,inşallah böyle devam edersiniz canım:))Çok şükür Can'ım uzun Zaman sonra doktordan uçuk rahat çıktım hep bişeyler eksik kalıyor gibiydi
Memnun olmana sevindim. Dr zaten kontrol arasi 15 gunden fazla oara alabilir. Her hafta alamazSaat saati uymadığı bile oluyordur. Şu şu durumlar olursada Sezeryan gerekir diye anlattı onun dediği sanırım şey erken dönemde bebeğin ters Sezeryan gerekebilir düşüncesinu anlattı biraz hatta şeye bile kızdı normal doğum saatleri alır annenin çevresinde olan insanların ne kadar uzun sürdü olmuyorsa Sezeryanla Alın diyip müdahale ederler oluyormuş. Bakalım bi daha muayenede izlenim ne olucak doktorun yurt içi yurt dışı çalışmaları fazla Ada'm para kısmini geçmiş adını yaşattırmaya çalışıyor anladığım kadarıyla çünkü doktor son ay hafta bir gidiyorsun ya doğru düzgün ücret almıyormuş
Canim. Benim arastirdigim kadariyla bebegin iri olmasi hatta o konuda ehil bir doktor olmasi halinde ters olmasiü bile sezeryan sebebi degil. Bebek iri hemen sezeryan yapalim diyen doktorlara gicik oluyorum. Ultrasondan bakipta bebegin kilosunu yüzde yüz bilen doktor sayisi cok az. genelde arti eksiler oluyor. Hem annede bebegine göre vücudunda yer aciyor. Allah ona göre bedenimize program yüklemis. Bebek iri diye hemen sezeryana karar veren bi doktor görmedim almanyada. Türkiyede malesef sezeryan meselesi biraz netameli... anne ve bebek icin hayat kurtarici olmasi gereken büyük bir nimet olan sezeryan bazen hastanenin bazen doktorlarin bazende anne babalarin keyfi ugruna bazi yerlerde rutin haline getirilmis...bu cok üzücü.Sağol canım erken haftalar ters diyip daha o zamandan sezeryana teşvik eden varmış kı bimden önceki muayenede doktor iki üç kere Sezeryan istersen ters olması önemli değil diyip durmuştu daha 28. Haftada bebişin ters oluşunu problem gibi yansıtmıştı
Yürüyüşe çıkıyoruz mesela çıkmadan gidiyorum tam kapıdan çıkıcaz geri dönüyorum gidiyorum ama damla geliyor bu sefer yürümeye başlıyoruz saatlerdir yapmıyomuşum gibi oluyor bu sefer dışarda wc arıyoruzo his bende de oluyo bazen hemen tuvaletim gelmiş gibi oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?