- 4 Haziran 2008
- 1.853
- 3.564
- 658
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #13.261
Valla canım bende bazı dr.lara güvenmiyorum bu konuda.. Ciddi anlamda bir problem olduğu zaman tamam sezeryan olur tabiki ama sezeryan kolay geldiği için uğraşmak istemedikleri için sezeryana yönlendirmeye çalışanlar da oluyor.. Dr.seçimi önemli bu konuda... Ben kızımda da şimdi oğluşumda da dr.a tavrımı baştan bu konuda net koydum..Doğuma çok yakın yada doğum anında ekstra bişey çıkar ona yapacak bişey yok ama onun öncesi beni sezeryana yönlendirmeye çalışırsa kesinlikle dr.değiştiririm.Burdan bir önce gittiğim bariz sezeryancı bi doktordu direk ilk sorusu Sezeryan mi normal mı istiyorsun olmuştu. He Sezeryanla karşı olduğumdan degıl bi sıkıntı olursa günü dolar gelmez doktor ne derse o olur. Dün doktorda dedı sen kendin istersen tabi ki isteyebilirsin ama doktor seni teşvik edemez dedi anlamadığılızbu çoçuk döndüyse ben niye hareketini aynı hissediyorum
aminn..bir önceki mesajınızı alıntıda gördüm..ben de hibor 3500 kullanıyorum..kansızlık da var biraz..sizin kan değeriniz kaç çıkıyor?
çatı darlığı sezaryene sebep değil. Çatın dar olunca sana bu söylenir, riskleri söylenir. Normal doğum yapabilirsin fakat nefes darlığı çekeceksin derler. Yoksa sezaryen için tek başına bir sebep değildir. Çatın dar bebek de 4 kg üzerinde ise sezaryen ciddi düşünülmelidir. Yoksa cocukta omuz yırtılmasına annede yine kesiğin büyük olmasına bu gibi pek cok olumsuzluğa neden olabilir. Yoksa catın dar sen sezaryen olacaksın demez kimseCanim cati muayenesinin sezeryan icin bir sebep olmamasi lazim. Öyle olsa türkiyede ki bir cok kadinin catisinin dar olmasi biraz garip degil mi? . Dogumla ilgili bir sürü görsel ve animasyon izledim. Yabanci kaynaklar hakeza. Ve cati darligi meselesi türkiyede abartiliyor. Almanyada nöyle bir kontrol yok bile. Cünkü bebek dogum kanalina girince yol alirken annenin yapisina uygun sekil aliyor. Ona göre yol aliyor.. sanki sezeryan icin ekstra sebep yaratmak gibi bir sey. Tabi ki istisnalar olabilir. Ve tabiki gercekten catisi cok dar oldugu icin normal dogum yapamayanlar olabilir ama bu dpgum baslamadan sürec belirli bir asamaya gelmeden bilinemezm bunu öne sürüp sezeryyan yapmak tabiatin akisini bozmak demek . Yani ben bu kanaati tasiyorum acizane
benim de geçen ay 9,1 idi..demir ilacı içiyorum zaten,bu ay biraz yediklerime de dikkat ettim, protein ağırlıklı beslenmeye; 9,6 ya çıkmış anca çıka çıka:) kalsiyım değerlerine baktırdın mı? o da gittikçe düşüyor..içerideki yaramazlar sömürüyorlar depolarımızı:)HGB 8.9 canm, ilaçları alıyorum, keçiboynuzu özüne de yapıştım iyice, bakalım olmadı kan vercekler.
Dermansız dert vermesin Allah :)
Bende senin gibi düşünüyorum canım Adı üstünde normal doğum doğanın kanunlarına göre olması gereken doğum şekli.... Ben hep şunu merak ediyorum bu konuda Çok eski zamanlarda sezeryan yokken bu kadar insan ne yapıyordu acaba ? doğuramıyormuydu? Öyle yada böyle bu çocuk doğacak..Çok aksi hayati bir durum sözkonusu olmalı ki sezeryan yapılsın diye düşünmekteyim kişinin kendi tercihi dışında..Canim cati muayenesinin sezeryan icin bir sebep olmamasi lazim. Öyle olsa türkiyede ki bir cok kadinin catisinin dar olmasi biraz garip degil mi? . Dogumla ilgili bir sürü görsel ve animasyon izledim. Yabanci kaynaklar hakeza. Ve cati darligi meselesi türkiyede abartiliyor. Almanyada nöyle bir kontrol yok bile. Cünkü bebek dogum kanalina girince yol alirken annenin yapisina uygun sekil aliyor. Ona göre yol aliyor.. sanki sezeryan icin ekstra sebep yaratmak gibi bir sey. Tabi ki istisnalar olabilir. Ve tabiki gercekten catisi cok dar oldugu icin normal dogum yapamayanlar olabilir ama bu dpgum baslamadan sürec belirli bir asamaya gelmeden bilinemezm bunu öne sürüp sezeryyan yapmak tabiatin akisini bozmak demek . Yani ben bu kanaati tasiyorum acizane
Ay evet güzeldi canım,eşimi ikna edersem bu akşam da gideriz:)Ay ne güzel sahil püfür püfürdür
Hani omurga içine anestezi veriliyor ya o sırada herhangi bir kanama olursa kısmi felç riski olabiliyormuş.Sağol canım aklımda bulunsun. epidural ve spinal neden sakıncalı acaba bu konuda bilgin var mı
Korkma canım tabiki bol dua et vakit buldukça.. Bende kzıımda çok evhamlanmıştım..Eşimin evle işi arası bir saat birde Ramazan ayıydı iftar vaktine falan denk gelse naparım diye telaş edip durdum..Rabbim öyle güzel ayarlıyorki bizim yaptığıumız evhamlar yanımıza kar kalıyor :)Bende hep bakamam derdim çünkü hiç tecrübem yoktu..hayatımda bir bvebeği elimde 10 dk bile tutmuşluğum yoktu :) doğduktan sonra elime aldım ne anneme baktırdım ne başka birine...Düşün o kadar korkan ben ilk banyosunu bile kendim yaptırdım..Doğar doğmaz herşeyini kendin yap çok çabuk alışıyorsunKızlar ya vakit yaklaştıkça beni bir korku sardı.hem Doğum anından korkmaya başladım,hem evde yalnızken Doğum sancılarım olacak diye evham yapmaya başladım.hem de sonrasında bebeğe bakabilcem mi diye evhamlanmaya başladım. Bana tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı?dua olur, kitap Web sitesi olur??
Canım sana katılıyorum bir de şöyle bir şey var ki bebeklerin kafatasları Doğumda üst üste binip çapı küçülebiliyor ve Doğum gerçekleşiyor. Yani çatın dar doğuramazsın diye bir şey Yok bence. Hani Bebek 4 kg dan fazla olur vs orasını bilemem ama normal şartlarda sorun etmemek lazım.Canim cati muayenesinin sezeryan icin bir sebep olmamasi lazim. Öyle olsa türkiyede ki bir cok kadinin catisinin dar olmasi biraz garip degil mi? . Dogumla ilgili bir sürü görsel ve animasyon izledim. Yabanci kaynaklar hakeza. Ve cati darligi meselesi türkiyede abartiliyor. Almanyada nöyle bir kontrol yok bile. Cünkü bebek dogum kanalina girince yol alirken annenin yapisina uygun sekil aliyor. Ona göre yol aliyor.. sanki sezeryan icin ekstra sebep yaratmak gibi bir sey. Tabi ki istisnalar olabilir. Ve tabiki gercekten catisi cok dar oldugu icin normal dogum yapamayanlar olabilir ama bu dpgum baslamadan sürec belirli bir asamaya gelmeden bilinemezm bunu öne sürüp sezeryyan yapmak tabiatin akisini bozmak demek . Yani ben bu kanaati tasiyorum acizane
Canim ben Ayşe önerin kitabını okuyorum hamilelik doğum ve bebek bakım kitabı. Adem güneş in kitaplarını aldık bende senin gibi iyi bi anne olabilecekmiyim nasıl buyutecem kızımı diye kaygilandigim için onun kitapları çok güzelKızlar ya vakit yaklaştıkça beni bir korku sardı.hem Doğum anından korkmaya başladım,hem evde yalnızken Doğum sancılarım olacak diye evham yapmaya başladım.hem de sonrasında bebeğe bakabilcem mi diye evhamlanmaya başladım. Bana tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı?dua olur, kitap Web sitesi olur??
kuzucuğun nasıl oldu canım..Hastanedemisiniz?Doğumuma kim girdi bilmiyorum, yaşı büyük bir doktordu, ameliyat ekibi süper, Bebek yoğun bakım ekibi yine öyle ( inşallah bu kısma ihtiyacınız olmaz) Bebeğin sağlığı için hiç düşünmeden tercih edilebilecek bir hastane. İnşallah hayırlısı olur sizin için
Ayşe Öner in kitabını alabilirsin canım.Kızlar ya vakit yaklaştıkça beni bir korku sardı.hem Doğum anından korkmaya başladım,hem evde yalnızken Doğum sancılarım olacak diye evham yapmaya başladım.hem de sonrasında bebeğe bakabilcem mi diye evhamlanmaya başladım. Bana tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı?dua olur, kitap Web sitesi olur??
Ayy Allah korusun canım herseyim riskli bi de dogumumda riskli olmaz inşallah hop diye doğururuz hepimizdeHani omurga içine anestezi veriliyor ya o sırada herhangi bir kanama olursa kısmi felç riski olabiliyormuş.
İki tane aldım bende bakalım nasıl gelecek. İlk kez aliexpress den alışveriş yaptım. Senin kargon kaç günde geldi ?angela metoo diye arat canım
Çok şükür daha iyi canım, bugün tekrar makinadan ayırmayı düşünüyormuş doktoru, son kontrollerini yapıp karar verecekmiş. Bağırsaklarını dinlendirmek için Anne sütünü bırakmışlardı, dün tekrar vermeye başlamışlar, İnşallah bu sefer Tolere eder, her kötüleşmesinde başa dönüyoruz.kuzucuğun nasıl oldu canım..Hastanedemisiniz?
işallah iyileşir bir an önce canım..kolay değil yaşadığınız süreç ama maşallah seni de dirayetli görüyorum,kendini bırakmadın,umutsuzluğa kapılmadın..senin bu kuvvetli tavrın bebişine de güç veriyordur eminim..Çok şükür daha iyi canım, bugün tekrar makinadan ayırmayı düşünüyormuş doktoru, son kontrollerini yapıp karar verecekmiş. Bağırsaklarını dinlendirmek için Anne sütünü bırakmışlardı, dün tekrar vermeye başlamışlar, İnşallah bu sefer Tolere eder, her kötüleşmesinde başa dönüyoruz.
Anladım canım.. Yavaş yavaş tamamlıcak annesi gelişiminiÇok şükür daha iyi canım, bugün tekrar makinadan ayırmayı düşünüyormuş doktoru, son kontrollerini yapıp karar verecekmiş. Bağırsaklarını dinlendirmek için Anne sütünü bırakmışlardı, dün tekrar vermeye başlamışlar, İnşallah bu sefer Tolere eder, her kötüleşmesinde başa dönüyoruz.
Canim dpgum o filmlerdeki gibi pat diye baslayan ve bagira cagira hastaneye gitmemiz gereken bir durum degil:) bilincaltimiza öyle yerlestirilmis malesefKızlar ya vakit yaklaştıkça beni bir korku sardı.hem Doğum anından korkmaya başladım,hem evde yalnızken Doğum sancılarım olacak diye evham yapmaya başladım.hem de sonrasında bebeğe bakabilcem mi diye evhamlanmaya başladım. Bana tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı?dua olur, kitap Web sitesi olur??
Sağol canım. Her doktor farklı görüşte bölünmüş durumdalar. Bursada nerede oturuyorsun hangi hastene
Yok canim gelinimiz asya hastanesindeki ebru coskuna gidiyor. Bi git bakalim gönlüne göre olsun insÇok şükür canım sağol ama Bahçelievler'e de bi gidicem. Gelininiz biliyordur belki Tuğrul abacıoğlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?