- 10 Ocak 2014
- 30.830
- 47.062
- 798
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #13.281
İnşallah canım Allah razı olsun. Tabi üzüldüğüm anlar oluyor ama kendimi bırakmamın bebeğime bir faydası olmayacağı gibi ya sütüm kesilirse korkusuyla da üzülmeye çekiniyorsun. Bizim elimizden gelen sadece dua etmek, Allah sabrımızın mükafatını verir inşallahişallah iyileşir bir an önce canım..kolay değil yaşadığınız süreç ama maşallah seni de dirayetli görüyorum,kendini bırakmadın,umutsuzluğa kapılmadın..senin bu kuvvetli tavrın bebişine de güç veriyordur eminim..
sütün de var dimi?süt olması için tavsiyelerin var mı bize?
İnşallah canım Allah sizlerin bebeğini hayırlı zamanda sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsinAnladım canım.. Yavaş yavaş tamamlıcak annesi gelişimini..inşallah biran önce adapte olur dış dünyaya evinize dönersiniz..
Senin dedigin gibi bilgilendirme yapani az gördüm canim. Kac kisi biöiyprum cstin dar diyip doktpr yönlendormeso ile günp gelmeden direl sezeryana giren. Yoksa biögiöendiriömek neden kötü olsun. Ama dedigim gibi cati muayenesinim rutom olmasi biöe tartismali mevzum. Sahsen ben tercih etmem. Catin dar deniöen bir kadin dnormal dpgumu yapabiöecek olsa bile zihnindw yapamayacagina inandigi icin sezeryana yöneliyor. Her seyin hayiröisi. Umarim hepimiz umdugumuudan daha güzel dogumlar yasariz:) ve saglicakla kucagimiza aliriz.çatı darlığı sezaryene sebep değil. Çatın dar olunca sana bu söylenir, riskleri söylenir. Normal doğum yapabilirsin fakat nefes darlığı çekeceksin derler. Yoksa sezaryen için tek başına bir sebep değildir. Çatın dar bebek de 4 kg üzerinde ise sezaryen ciddi düşünülmelidir. Yoksa cocukta omuz yırtılmasına annede yine kesiğin büyük olmasına bu gibi pek cok olumsuzluğa neden olabilir. Yoksa catın dar sen sezaryen olacaksın demez kimse
Canim. Benim arastirdigim kadariyla bebegin iri olmasi hatta o konuda ehil bir doktor olmasi halinde ters olmasiü bile sezeryan sebebi degil. Bebek iri hemen sezeryan yapalim diyen doktorlara gicik oluyorum. Ultrasondan bakipta bebegin kilosunu yüzde yüz bilen doktor sayisi cok az. genelde arti eksiler oluyor. Hem annede bebegine göre vücudunda yer aciyor. Allah ona göre bedenimize program yüklemis. Bebek iri diye hemen sezeryana karar veren bi doktor görmedim almanyada. Türkiyede malesef sezeryan meselesi biraz netameli... anne ve bebek icin hayat kurtarici olmasi gereken büyük bir nimet olan sezeryan bazen hastanenin bazen doktorlarin bazende anne babalarin keyfi ugruna bazi yerlerde rutin haline getirilmis...bu cok üzücü.
Bende senin gibi düşünüyorum canım Adı üstünde normal doğum doğanın kanunlarına göre olması gereken doğum şekli.... Ben hep şunu merak ediyorum bu konuda Çok eski zamanlarda sezeryan yokken bu kadar insan ne yapıyordu acaba ? doğuramıyormuydu? Öyle yada böyle bu çocuk doğacak..Çok aksi hayati bir durum sözkonusu olmalı ki sezeryan yapılsın diye düşünmekteyim kişinin kendi tercihi dışında..
Bu arada sütü sağıp tamamen boşaltmama rağmen koltuk altımda süt bezesi oldu, tabi herkeste olacak diye birşey yok ama yine de dikkat etmekte fayda var, bebeği emzirdikten sonra sağıp tamamen boşaltmak lazım. Ya mastit olarak dönüyor ya da koltuk altında beze çıkıyor biraz acılı birşey, sık sık sağdıktan sonra geçiyor.işallah iyileşir bir an önce canım..kolay değil yaşadığınız süreç ama maşallah seni de dirayetli görüyorum,kendini bırakmadın,umutsuzluğa kapılmadın..senin bu kuvvetli tavrın bebişine de güç veriyordur eminim..
sütün de var dimi?süt olması için tavsiyelerin var mı bize?
Malesef. Insallah sartlar daha iyi olur. Ben hep Allahim insanin iyisi ile karsilastir diyorum... ilk bebegimi 3 aylikken kaybettim ilk gittigim hastanede herkes o kadar kötü davrandi ki. Sanki o saatte orada olan herkes kaba, müslüman ve türk düsmani saygisizdi. O aciyla birde hastane degistirdim ama ikinci gittigim hastanede de herkes tam tersi. Hemsireden doktora anesteziste kadar..kürtaj operasyonuna girerken bölüm sefi yanima gelip bilgi verdi..omzunu sivazlayip (adam 70 yasindaydi) bana öyle sefkatli davrandi ki.. hala unutamam.. insanin iyisi her yerde iyi.Ah canim keske sadece keyfi olsa doktorlar sezeryan dogumdadn daha cok ucret aliyorlarmis tesvik etmenin bi nedeni de bu ne yazikki seni beni dusunmuyrlar allah gozlerini doyursun neler neler donuyor.mesela ilk dogumumda antibiyotigi yapmaya geldi hemsire yerimden kipirdayamiyordm o an o zaman yapmayalik drdi dondu gidiyordu annem illa kalcasindan yapmak zorunda deilsin bacagindan da yapabilirsin dedi ama ahrir falan die bahane uretti annem zorla bacagimdan yaptrdi bisurude soylendi birdaha bizim.odaya bu hemsireyi istemiyorum die nie die sordugumda o igneyi baska odadaki hast yapip acilmamisini elden satiyorlarmis dusun neler var neler
Teşekkürler bilgi paylaşımınız için..işallah sütünüz artarak devam eder, bebeğinize de şifa olurBu arada sütü sağıp tamamen boşaltmama rağmen koltuk altımda süt bezesi oldu, tabi herkeste olacak diye birşey yok ama yine de dikkat etmekte fayda var, bebeği emzirdikten sonra sağıp tamamen boşaltmak lazım. Ya mastit olarak dönüyor ya da koltuk altında beze çıkıyor biraz acılı birşey, sık sık sağdıktan sonra geçiyor.
Evet canim birde bu dedigin var bende yeni video da izledim. Resmen kuzucuklarin kafataslari üst üste biniyormus mucize gibi:) yerim o kafataslarini:)Canım sana katılıyorum bir de şöyle bir şey var ki bebeklerin kafatasları Doğumda üst üste binip çapı küçülebiliyor ve Doğum gerçekleşiyor. Yani çatın dar doğuramazsın diye bir şey Yok bence. Hani Bebek 4 kg dan fazla olur vs orasını bilemem ama normal şartlarda sorun etmemek lazım.
Ayşe Öner'ilitaboCanim ben Ayşe önerin kitabını okuyorum hamilelik doğum ve bebek bakım kitabı. Adem güneş in kitaplarını aldık bende senin gibi iyi bi anne olabilecekmiyim nasıl buyutecem kızımı diye kaygilandigim için onun kitapları çok güzel
Çocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışlar
Mahremiyet eğitimi
Çocuklarda cinsel eğitim
06 yaş dönemi çocuk eğitimin de 100 temel kural bunlar adem güneş in kitapları
Birde 06 ay için 100 oyun diye bi kitap aldım bebislerle nasıl oyun oynanır ne tarz oyunlar oynanır diye bunları tavsiye ederim
yaa inşallah canım:)Korkma canım tabiki bol dua et vakit buldukça.. Bende kzıımda çok evhamlanmıştım..Eşimin evle işi arası bir saat birde Ramazan ayıydı iftar vaktine falan denk gelse naparım diye telaş edip durdum..Rabbim öyle güzel ayarlıyorki bizim yaptığıumız evhamlar yanımıza kar kalıyor :)Bende hep bakamam derdim çünkü hiç tecrübem yoktu..hayatımda bir bvebeği elimde 10 dk bile tutmuşluğum yoktu :) doğduktan sonra elime aldım ne anneme baktırdım ne başka birine...Düşün o kadar korkan ben ilk banyosunu bile kendim yaptırdım..Doğar doğmaz herşeyini kendin yap çok çabuk alışıyorsun
çok güzel ifade etmişsin düşüncelerini..Hakkımızda hayırlısını versin Rabbim inşallah.. Güzel düşünüp çok da evhamlı olmamak da lazım aslında... Güzel olacağına inanırsan güzel oluyor herşey :) dediğin her gebe ve her bebiş biricik :)Sana katiliyorum canim. Adi üstünde normal dogum. Yalniz tamlamanin basina bile normal kelimesini getirilmesi alginin nasil degistirildigini gösteriyor. Daha hic denemeden şu veya bu sebeple direk sezeryana yönlendirmek cok etik disi. Takip ettigim doktorlar var 2.ciyi bile ssvd yapan, makat gelis, iri bebek, kan sulandirici kullanan, catisi dar denilen, kasilmalari uzun süren hatta bebegi kakasi yaptigi halde vajinal dogum yapan gebeler görüyorum. Bence süreci akisina birakmak ve güvendigin bir doktorun olmasi en önemli mesele. Birde gebenin o anki fizyolojik ve psikolojik sürecide dogum seklini cok etkiloyor.. Güvenilir bir doltorla verilecek ortak bir karar. Ve sonucta vajinal dogumda sezeryanda kendine has riskler tasiyor. Bizim yapmamiz gereken tedbiri almak. Ama on binde bir yasanabilecek bir ihtimal yüzünden bütün dogum seklinin degistirilmesi ya da sezeryana mahkum edilmesi bana korkutucu geliyoe. Helede doktorun bu sekilde yönlendirmesi. Ilki sezeryan olan bir arkadasim var 2. Icin vajinal (ssvd) istiyordu. Doktoru direk ben sorumluluk alamam ölürsün demis. Buni duyan bir gebenin psikolojisini düsünür müsün? Halbuki ssvd denedigi icin ölen biri yok yani. 2 sezeryan üstüne vajinal yapanlar bile var. Bence her dogum biricik ve kendine has durumlari var ve önceden söyle olur böyle olur demek zor. Her sey cok uygun olur ama son anda bir sey cikar scil sezeryan olurum derim ki elhamdulillah böyle bir secenegim vardi. Ya da tam tersi. Ama ben kendimi normal doguma hazirliyorum ve risk durumunda sezeryan olursamda kendimi daha kötü hissetmeyecegim. Dedim ya her gebe ve durumu biricik cünkü:)
Ayşe Öner'in kitabını zaten okudum şimdi ara ara bakıyorum.onun videolarını da izlemeye başladım.Canim ben Ayşe önerin kitabını okuyorum hamilelik doğum ve bebek bakım kitabı. Adem güneş in kitaplarını aldık bende senin gibi iyi bi anne olabilecekmiyim nasıl buyutecem kızımı diye kaygilandigim için onun kitapları çok güzel
Çocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışlar
Mahremiyet eğitimi
Çocuklarda cinsel eğitim
06 yaş dönemi çocuk eğitimin de 100 temel kural bunlar adem güneş in kitapları
Birde 06 ay için 100 oyun diye bi kitap aldım bebislerle nasıl oyun oynanır ne tarz oyunlar oynanır diye bunları tavsiye ederim
Bende kavacık medistate olacağım sezeryan 8-9 eylüle gün verdi 37 haftalık olacak .
Bebeğim çok aşağılarda. En altlara vuruyor hep. Bu hafta sanki karnımda aşağıya indi. Benim haftamda olup bu durumda olan var mı kızlar?
1 ayı buluyor canım. İnşallah seninki daha erken gelir memnun kalırsınİki tane aldım bende bakalım nasıl gelecek. İlk kez aliexpress den alışveriş yaptım. Senin kargon kaç günde geldi ?
Ona dikkat ederek aldım canım Soner bey degıl Müge hanımBende dün Bahçelievler'den sıra aldım ayin 27sine sana da dikkatimi çeken bir konuyu söyleyim soner beyden randevu almıştın sanırım o normal jinekolojik muayene ve kısırlık bölümü oluyor sanırım ben bakarken öyleydi en azından canım. Sıra alırken bunu dikkat ettin mi diye söyleyim dedim
Tabi ki öyle Sezeryanla iş yarım saatte bitiyor normal doğum süreci belli değilValla canım bende bazı dr.lara güvenmiyorum bu konuda.. Ciddi anlamda bir problem olduğu zaman tamam sezeryan olur tabiki ama sezeryan kolay geldiği için uğraşmak istemedikleri için sezeryana yönlendirmeye çalışanlar da oluyor.. Dr.seçimi önemli bu konuda... Ben kızımda da şimdi oğluşumda da dr.a tavrımı baştan bu konuda net koydum..Doğuma çok yakın yada doğum anında ekstra bişey çıkar ona yapacak bişey yok ama onun öncesi beni sezeryana yönlendirmeye çalışırsa kesinlikle dr.değiştiririm.
Oy maşallah canım:))Bende Yeni kontrolden çıktım 1930 kilomuz 45 cm boyumuz olmuş kızımı n
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?