2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
İnşallah canım Allah razı olsun. Tabi üzüldüğüm anlar oluyor ama kendimi bırakmamın bebeğime bir faydası olmayacağı gibi ya sütüm kesilirse korkusuyla da üzülmeye çekiniyorsun. Bizim elimizden gelen sadece dua etmek, Allah sabrımızın mükafatını verir inşallah
Sütümü ertesi gün sağmaya başladık o konuda sorun yaşamadım Sezeryandan sonra sabaha kadar 6-7 lt su içtim, kayısı suyu içtim, eve gelince börülce salatası,marul salatası, bulgur, üzüm hoşafı, sütlaç yedim, tatlı olan şeyler sütü artırıyor. Şimdi yine azalacağını hissedersem sütlaç yapıyorum.

Senin dedigin gibi bilgilendirme yapani az gördüm canim. Kac kisi biöiyprum cstin dar diyip doktpr yönlendormeso ile günp gelmeden direl sezeryana giren. Yoksa biögiöendiriömek neden kötü olsun. Ama dedigim gibi cati muayenesinim rutom olmasi biöe tartismali mevzum. Sahsen ben tercih etmem. Catin dar deniöen bir kadin dnormal dpgumu yapabiöecek olsa bile zihnindw yapamayacagina inandigi icin sezeryana yöneliyor. Her seyin hayiröisi. Umarim hepimiz umdugumuudan daha güzel dogumlar yasariz:) ve saglicakla kucagimiza aliriz.

Ah canim keske sadece keyfi olsa doktorlar sezeryan dogumdadn daha cok ucret aliyorlarmis tesvik etmenin bi nedeni de bu ne yazikki seni beni dusunmuyrlar allah gozlerini doyursun neler neler donuyor.mesela ilk dogumumda antibiyotigi yapmaya geldi hemsire yerimden kipirdayamiyordm o an o zaman yapmayalik drdi dondu gidiyordu annem illa kalcasindan yapmak zorunda deilsin bacagindan da yapabilirsin dedi ama ahrir falan die bahane uretti annem zorla bacagimdan yaptrdi bisurude soylendi birdaha bizim.odaya bu hemsireyi istemiyorum die nie die sordugumda o igneyi baska odadaki hast yapip acilmamisini elden satiyorlarmis dusun neler var neler

Sana katiliyorum canim. Adi üstünde normal dogum. Yalniz tamlamanin basina bile normal kelimesini getirilmesi alginin nasil degistirildigini gösteriyor. Daha hic denemeden şu veya bu sebeple direk sezeryana yönlendirmek cok etik disi. Takip ettigim doktorlar var 2.ciyi bile ssvd yapan, makat gelis, iri bebek, kan sulandirici kullanan, catisi dar denilen, kasilmalari uzun süren hatta bebegi kakasi yaptigi halde vajinal dogum yapan gebeler görüyorum. Bence süreci akisina birakmak ve güvendigin bir doktorun olmasi en önemli mesele. Birde gebenin o anki fizyolojik ve psikolojik sürecide dogum seklini cok etkiloyor.. Güvenilir bir doltorla verilecek ortak bir karar. Ve sonucta vajinal dogumda sezeryanda kendine has riskler tasiyor. Bizim yapmamiz gereken tedbiri almak. Ama on binde bir yasanabilecek bir ihtimal yüzünden bütün dogum seklinin degistirilmesi ya da sezeryana mahkum edilmesi bana korkutucu geliyoe. Helede doktorun bu sekilde yönlendirmesi. Ilki sezeryan olan bir arkadasim var 2. Icin vajinal (ssvd) istiyordu. Doktoru direk ben sorumluluk alamam ölürsün demis. Buni duyan bir gebenin psikolojisini düsünür müsün? Halbuki ssvd denedigi icin ölen biri yok yani. 2 sezeryan üstüne vajinal yapanlar bile var. Bence her dogum biricik ve kendine has durumlari var ve önceden söyle olur böyle olur demek zor. Her sey cok uygun olur ama son anda bir sey cikar scil sezeryan olurum derim ki elhamdulillah böyle bir secenegim vardi. Ya da tam tersi. Ama ben kendimi normal doguma hazirliyorum ve risk durumunda sezeryan olursamda kendimi daha kötü hissetmeyecegim. Dedim ya her gebe ve durumu biricik cünkü:)

Son düzenleme:
Bu arada sütü sağıp tamamen boşaltmama rağmen koltuk altımda süt bezesi oldu, tabi herkeste olacak diye birşey yok ama yine de dikkat etmekte fayda var, bebeği emzirdikten sonra sağıp tamamen boşaltmak lazım. Ya mastit olarak dönüyor ya da koltuk altında beze çıkıyor biraz acılı birşey, sık sık sağdıktan sonra geçiyor.

Malesef. Insallah sartlar daha iyi olur. Ben hep Allahim insanin iyisi ile karsilastir diyorum... ilk bebegimi 3 aylikken kaybettim ilk gittigim hastanede herkes o kadar kötü davrandi ki. Sanki o saatte orada olan herkes kaba, müslüman ve türk düsmani saygisizdi. O aciyla birde hastane degistirdim ama ikinci gittigim hastanede de herkes tam tersi. Hemsireden doktora anesteziste kadar..kürtaj operasyonuna girerken bölüm sefi yanima gelip bilgi verdi..omzunu sivazlayip (adam 70 yasindaydi) bana öyle sefkatli davrandi ki.. hala unutamam.. insanin iyisi her yerde iyi.

Teşekkürler bilgi paylaşımınız için..işallah sütünüz artarak devam eder, bebeğinize de şifa olur

Evet canim birde bu dedigin var bende yeni video da izledim. Resmen kuzucuklarin kafataslari üst üste biniyormus mucize gibi:) yerim o kafataslarini:)

Ayşe Öner'ilitabo
yaa inşallah canım:)

çok güzel ifade etmişsin düşüncelerini..Hakkımızda hayırlısını versin Rabbim inşallah.. Güzel düşünüp çok da evhamlı olmamak da lazım aslında... Güzel olacağına inanırsan güzel oluyor herşey :) dediğin her gebe ve her bebiş biricik :)

Ayşe Öner'in kitabını zaten okudum şimdi ara ara bakıyorum.onun videolarını da izlemeye başladım.
Diğer kitapları da not aldım,onları da okurum:))
Çok Sağol canım.
Bir de Şermin çakracı nın başlarım şimdi anneliğe diye bir kitabı var.esprili bir ekilse anlatmış.onu da tavsiye ederim.hatta eşine de okutabilirsin.

Bebeğim çok aşağılarda. En altlara vuruyor hep. Bu hafta sanki karnımda aşağıya indi. Benim haftamda olup bu durumda olan var mı kızlar?

aramızda bir hafta var ama bende aynı durumdayım, hatta benimki dün dönmüş karnım aşağıdaydı daha da indi sankiher gören "aaa annesi bu gelmek istiyor" "sen yakında doğurursun" lar bunaldım yani

Ona dikkat ederek aldım canım Soner bey degıl Müge hanım

Tabi ki öyle Sezeryanla iş yarım saatte bitiyor normal doğum süreci belli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…