2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canım ınsallah seneye bebişinle kumdan kale yaparsın bu günleri boyle bir saatlik yüzmeyle atlatalım ne olucak ben tatil sezonunu kapattım valla esim haftasonları calısıyor gidebilirsek seneye kadar deniz yüzü göremicem

1 ayı buluyor canım. İnşallah seninki daha erken gelir memnun kalırsın
aa bende kagan kocatepe nin 9ay 10gun hamilelik kitabını bitirdim simdi de ayse onerin bebek bakım kitabıyla bu baslarım su anneliğe yi sipariş etmiştim yarın gelicekmiş ikisini pespese okuyacagım. Buse terım iyi yorum yazmıstı hemen sipariş ettim bakalım beklıyorum :)

Cumartesi günü 15 temmuz resmî tatil diye hastane açık olmaz diye düşünmüştüm.bugün aradım doktorum çalışıyormuş.randevumu aldım hemen:))
Ay iyi cnm benimkide çalışıyordur inşallah ben daha aramadım merak ediyodum özellerde çalışıyor demek ki

Ayy canım yaa o anları hatırladım eşimle bende çok korkuyoduk ilk banyosunu yengesi yaptırdı eşimde sabunu gözünü yakar mı ben kulağına su kaçar mı öldük öldük dirildik resmen ilk banyosunda :))

30 eylül normal doğum tarihi ama benim miyomum var ,erken doğum riskim de var kesem sıkıntılı . Banada erken geldi ama bakalım hayırlısı .
doğrudur canım hakkımızda hayırlısı, benimki de sezeryan olucak tarih erken gelince sorayım dedim bende.

Mahallenin dn mutlu bebeginin uykusunu okumustum. Okumakla olmuyor. Bebekler robot degil. Hic bursey yazildigi gibi degil , bebege kitaba gore yaklasim kesinlikle olmuyor onu anladim. Bakim kitabi vd acil durumda yapilmasi gerekenler evde bakim kitaplari okudum.

Kesınlikle sana katılıyorum bebek ağlarken hıcbır bilgi fayda etmıyor özellikle kolık bebeklerde benım kızımınkı 9 ay da gectı cok fenaydı inşallah oğlum o kadar gazlı olmaz cok Zor gerçekten çaresiz kalıyorsunuz defalarca baska bir problemmı var diye doktora gıtmıstım cok şükür sadece kolıktı her bebek kendı hıkayesını yazıyor kızlar asla hıcbırı diğerine benzemıyor fızıksel ruhsal ...bazı bebekler var pustınde aaaa uyuya kalmış oylekı ben neden aglamıyor diye ara ara bakıyorum diyen anneler var ken bazı bebekler var ayak sesıne uyanan amuda kalksan uyumayan hepsını turlu turlu huyu var Rabbım herkese yardım etsin

aynen katılıyorum canım benim bebeğim de kolikti Aman Allahım ne sor günlerdi. denemediğim şey kalmadı hiç bişey fayda etmedi. öncesinde okuduğum kitapların hepsini de çöoe attım hemen. her bebek kendi düzenini kendi belirliyor ben onu öğrendim. kitaptaki gibi yok şu saatte yedirin şu saatte oynayın şu saatte banyo yaptırım şu saatte uyutun falan hepsi hikaye. ha olan bebekler de vardır mutlaka ama keşke öylesi denk gelseydiözellikle en sevmediğim ünlü kitaplardan birindeki şey bebeği kendi kendine uyumaya alıştırın kısmı idi. işk gün şh kadar ağlar 2. gün bu kadar ağlar sonra uyır falan. evet doğru uyur illaki uyur ama bebeğin güven duygusunu alması gerektiği en önemli zamanda sen onu kendi kendine bırakırsan bı duygusu eksik kalır bence o yüzden o yöntemi hiç uygulamadım ama bebeğim 1 yaşından sonra kendi kensine uyumaya başladı ne sallama ne meme... demem o ki kitaplar hep olması gerekeni yazıyor ama gerçekler her zaman öyle olmuyor. eğitimciler bilir müfettişler geldiğimde bize hep bir sürü şey söyler her öğrenciye ayrı çalışma kağıdı verin galan ama uygulamada yapılamayacağı bellidir onun gibi bişey bu da

Bide emzirme olayı varya o da uyku duzenını mahvediyor heleki bebegınız emzıgı reddedıyorsa bilin ki emzık sız sınız ben kızımda oyleydım yarım saatte bir uyanırdı aç falan olmasa da emerdi sürekli agZında sakız gıbı helekı bir yaşından sonra artık kendı gelır açıp olur olmaz zaman ve yerde sırf keyfi emmek isterdi evet cok guzel ve cok farklı ama bir o kadar da hassas ve yorucu benım psıkolojık bozulmuştu uykusuzluk yorgunluk sürekli memenızde bir yere çıksanız bir dert çıkmasanız ayrı dert demem o ki inşallah ıkıncı böle olmaz en azından emzık alır ole saatle Emsin uyusun falan keske ole olsa ama o emmek istediğinde ne yaparsanız yapın vazgecıremıyoesunuz esımınde işine geliyordu uyutma derdi yok her yarım saatte bir yanımda sanırım hamıle olmasam 2 yasına kadar sürer di doktor emzirme deyince 16 aylıkken kızım 4 aylık hamıleyken bıraktık ınsallah sizin eslerınşz daha anlayışlıdır ana baba olmak anne olmak gıbı degıl sureklı o sesler annesı ağlıyor annesı uykusu annesı emzır annesı yatır bu sözler siZide uyuz etmez ınsallah bir süre sonra insanlara aç olmadığını gazı olduğu ıcın ağladığını daha yeni emzırdıgınızi söylemekten yoruluyorsunuz ben bebegıme hıc mama vermedim maşallahı vardı ama hala her ağladığında o bilmiş ozellıkle kayınvalıde görumler ayda yılda bir gorduklerı ağlayan bebegınız aç bu aç biz her ağladığında meme verirdik sizler bir acayıpsınız dedıgınde cıldırır ama susarsınız

Dün doktora gittim kızlar kizim 28 hafta 3 gunluk 1054 gr boyuda 35 cm çıktı doktor gelişimi biraz geri dedi o kadar da dikkat ediyorum hergün 1 bardak süt muz ceviz 2 yumurta yiyorum ana ogunleri kacirmiyorum bol su içiyorum ama bir türlü haftasını yakalamiyor.demir vitamin ve efermag diye bir magnezyum kullanıyorum sizin bebegin gelişimiyle ilgili tavsiyelriniz var mi acaba başka nasil takviyeler alsam bu arada haftada en az 1 balık yiyorum 9 kilo aldım sırf bana yariyor sanki

Yani kızlar bunlar cok guzel günler bence bebek bakımı helekı bu yuZyıldaçok zor sabah sekız akşam dokuz çalışmayı tercıh ederim ama bir o kadar da anlatılmaz tarıfsız bir duygu anne olmak canından daha tatlısı var ona gelmesın sana gelsın dedıgın bir varlık evlat gerçekten ınsanın dünyada tadabılecegı en gerçek mutluluk ben onu anladım

Canım sen gerekenı fazlasıyla yapıyormuşsun masallah bence yapınla alakalıdır hıc kılo almayan gebeler var cok kılo alanlar var sen ne kadar yersen ye o alacagını alıyor 2.5 kılo üzeri olur ınsallah o zaman bir sıkıntı olmaz daha vakıt var kafana takma bence kilo olmazsa olmaz degıl sağlığı yerinde olsun mınyon olsun

Öyle tabi canim minyon olsun bende yok iri yapılı biri değilim de tek korkum bunyesinin zayıf kalmasi ister istemez korkuyorum

Reactions: NGY
Daha ne yapacaksın :) Tamamen bebekle alakalı bir durum bence, çok az yediğim ve yediğimi çıkardığım dönemde Bebek bayağı kilo aldı, doktor porsiyonu küçült demeye başlamıştı, zaten küçük olan porsiyonu daha nasıl küçülteceksem. Sen yapman gereken herşeyi yapmışsın, muz içinde bebeğe kilo aldırıyor diyorlar onu da bir dene istersen.

Öyle tabi canim minyon olsun bende yok iri yapılı biri değilim de tek korkum bunyesinin zayıf kalmasi ister istemez korkuyorum
Hıc merak etme zayıf diye yada kilolu dıye bünyesi zayıf falan olmaz aksıne çakı gıbı olur derler ya ole olur ınsallah ki zaten daha 28 haftalıkmışsınız emınım ki 2 kilo kadar daha alacaktır ama kafanda tutma bebegım zayıf diye bebeğin sağlıklı en önemlisi o

evet canım aynen. benim doktorum sağolsun sakın 2 saatte bir uyandırma ne zaman uyanırsa o zaman emzir dedi sadece 4 saati geçmesin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…