- 23 Ekim 2013
- 127
- 146
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.621
Kızlar bugün doktor kontrolum vardı ve hiç iyi geçmedi. Belki hatırlarsınız geçen hafta yazmıştım kilosu düşük geriden geliyor falan diye. Bu hafta da yine aynı şeyi söyledi. Dediği şey şu bebek istenilen düzeyde olmasada kilo alıyor ancak karın çevresi gelişmiyor buda seni yüksek riskli gebe grubuna sokuyor dedi. Diger gelisimleri geri olsa minyon bebek olacak derim ancak bütün gelişimler iyi karın çevresi geri olduğu için bu farklı bir durum dedi. Perinatoloji bolumune yönlendirdi. Bu durumda benim yapabileceğim birsey yok onlar değerlendirsin durumu dedi. Bide sanırım bu şekilde giderse erken alacaklarmis oğlumu sanırım. Bu konuda bilgisi olan başına böyle birşey gelen var mı?
Canım ben anneme diktirdim, önce kenarı lastikli yapalım Bebek yatağına geçiririz dedik. Sonra da bu Sefer çok dar ya da çok geniş dikebiliriz diye lastikten vazgeçtik onun yerine büzgülü yaptı annem yaklaşık 2.5 -3 metre tüle kurdale geçirdik. Yatağın boyuna göre büzdürüp bağlayacağız. Umarım anlatabilmişimdir :)Kızlar merhaba , ya bu hastane bebek kuvezı ııcın tutu dıktırmek ıstıyorum , acaba standartmı oluyor olculerı yapan var mı?
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Lens kullanıyorum ve bebeğimin ilk anlarını net görmek istiyorum. Bir sonraki muayenede dr a soracağım bir sorun olur mu diye. Daha önce ameliyat olmuştum çıkarmamı söylemişti doktorum. Genel anestezi almıştım.Kızlar benim gözlerim bozuk lens/gözlük kullanıyorum yoksa uzağı iyi ayırt edemiyorum. Spinal anestezi ile sezaryen olmayı düşünüyorum gözümde lens olsa o esnada sorun olur mu acaba? Hiçbişey olmazsa bebeği ayrıntılı göremem, gözlük zaten kullanılmaz da lens olsa çok iyi olacak
merhaba , bende 28. Haftadan beri ayni durumdayim bugun kontrole gittim tum olcumler haftamla uyumlu sadece ac olcumu 16 gun geri ve bebegim zayif , ben perinatolaga da gidiyorum kordonda akim var ama plasenta ici damarlarda daralma oldugundan az besleniyormus her hafta dopplerde akima bakilip nst ye giriyorum gittigi yere kadarbu sekilde devam , kac kilo sizin bebeginiz ne kadar geri acolcumu , bize asimetrik gelisim geriligi tanisi konduKızlar bugün doktor kontrolum vardı ve hiç iyi geçmedi. Belki hatırlarsınız geçen hafta yazmıştım kilosu düşük geriden geliyor falan diye. Bu hafta da yine aynı şeyi söyledi. Dediği şey şu bebek istenilen düzeyde olmasada kilo alıyor ancak karın çevresi gelişmiyor buda seni yüksek riskli gebe grubuna sokuyor dedi. Diger gelisimleri geri olsa minyon bebek olacak derim ancak bütün gelişimler iyi karın çevresi geri olduğu için bu farklı bir durum dedi. Perinatoloji bolumune yönlendirdi. Bu durumda benim yapabileceğim birsey yok onlar değerlendirsin durumu dedi. Bide sanırım bu şekilde giderse erken alacaklarmis oğlumu sanırım. Bu konuda bilgisi olan başına böyle birşey gelen var mı?
merhaba , bende 28. Haftadan beri ayni durumdayim bugun kontrole gittim tum olcumler haftamla uyumlu sadece ac olcumu 16 gun geri ve bebegim zayif , ben perinatolaga da gidiyorum kordonda akim var ama plasenta ici damarlarda daralma oldugundan az besleniyormus her hafta dopplerde akima bakilip nst ye giriyorum gittigi yere kadarbu sekilde devam , kac kilo sizin bebeginiz ne kadar geri acolcumu , bize asimetrik gelisim geriligi tanisi konduKızlar bugün doktor kontrolum vardı ve hiç iyi geçmedi. Belki hatırlarsınız geçen hafta yazmıştım kilosu düşük geriden geliyor falan diye. Bu hafta da yine aynı şeyi söyledi. Dediği şey şu bebek istenilen düzeyde olmasada kilo alıyor ancak karın çevresi gelişmiyor buda seni yüksek riskli gebe grubuna sokuyor dedi. Diger gelisimleri geri olsa minyon bebek olacak derim ancak bütün gelişimler iyi karın çevresi geri olduğu için bu farklı bir durum dedi. Perinatoloji bolumune yönlendirdi. Bu durumda benim yapabileceğim birsey yok onlar değerlendirsin durumu dedi. Bide sanırım bu şekilde giderse erken alacaklarmis oğlumu sanırım. Bu konuda bilgisi olan başına böyle birşey gelen var mı?
Ben alından temassız ölçen bir ateş ölçer aldım. Markası braun. Açıkçası çok araştırmadım ama geçen gün arkadaşıma gittim bebeği çok huysuz ağlıyordu. Kız alından ateş ölçerle ölçtü ve iyi ki bunu almışım yoksa ağlama krizindeyken kulağına cihazı nasıl sokacaktım dedi.Ateş ölçer konusunda çok kafam karıştı kızlar en doğru sonuç veren hangisi acaba hangi marka ve model almalıyım ve kulaktan ateş ölçerlerde de alından ateş ölçerlerde de olumlu olumsuz bir sürü şey yazıyor nette siz neye karar verdiniz
Nerden yaptırıyorsunuz bende istiyorum böyle bir şey çok güzeller mor da iyi fikir :)mora bayılırım zaten ben de çok beğendim :)
Hamileyken sigorta yapılmıyor diye biliyorum canım zaten ıkıncı yıl tekrarlamak gerekıyor
Maalesef bana cikarttirdilar cnm.ama bu sefer söyleyeceğim ya da gözlükle alsinlar bir şey anlamadım öyle.Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Lens kullanıyorum ve bebeğimin ilk anlarını net görmek istiyorum. Bir sonraki muayenede dr a soracağım bir sorun olur mu diye. Daha önce ameliyat olmuştum çıkarmamı söylemişti doktorum. Genel anestezi almıştım.
ben üzülmüyorum ki kendisi bilir. bir güzelliğe ortak olmak parcası olmak varken fesatlık yaparsa kendisi bilir. yarın da benden vefa bekleyemez heralde . benım huzurum düzenim saglıgım yerınde cok şükür daha ne olsun
kilosu ne peki canım ? ne kadarına az dedilermerhaba , bende 28. Haftadan beri ayni durumdayim bugun kontrole gittim tum olcumler haftamla uyumlu sadece ac olcumu 16 gun geri ve bebegim zayif , ben perinatolaga da gidiyorum kordonda akim var ama plasenta ici damarlarda daralma oldugundan az besleniyormus her hafta dopplerde akima bakilip nst ye giriyorum gittigi yere kadarbu sekilde devam , kac kilo sizin bebeginiz ne kadar geri acolcumu , bize asimetrik gelisim geriligi tanisi kondu
en ıyısı böyle zaten. yoksa her şeye karısır huzur vermezerdıiiz canım ben de seninle aynı fikirdeyim. Ben de geçen Haftasonu kv lere gittim. İlk torunları olacak ama bir çorap bile almamışlar bir yelek hırka bile örmemiş. Bizde adettir ilk bebeğin odasını beşiğini nevresimini kız tarafı yapar. Annemler odasını aldı, yatağını yorganını yaptı bir sürü masraf ettiler ama eşimin ailesinde tık yok. Düğünde de aynı mevzuları yaşamıştık. Ama umrumda bile değil açıkçası. Benim sağlığım keyfim maddi durumum yerinde Allah'a şükür bebeğimin ihtiyaçlarını istediğim gibi alıyorum. Gerisi de Fasa fiso :)
Kızlar kafama bir şey takılıyor. Kuzenim bir kaç hafta önce Doğum yaptı. Doktoru sütün gelmesini beklememiş, daha anne odaya alınmadan bebeğe mama vermişler ki sarılık olmasın diye.
Hemşire bir kuzenim var o da aynı şeyi söyledi, en fazla bir saat bekle sütün gelmezse mama ver dedi.
Benim bildiğim Bebek ilk önce anne sütü almalı.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
evet canm benimdi geldi iki haftadr bizde kaliyo okullar acilana kadar kalacakms ya gercktn hakkini yemiyim ev işnde yemekde falan yardm ediyo ama ya hamile bi bayan evinde bence yalnz olmali sonucta heran kendimizi kötü hissediyoz bazen bebegnle yalnz konusmak istiyn yada eşinle inan hicbsy yapamiyn hem benm evim kücuk 7 yaşinda bide kizi var tabi annemle kardesmde doguma yakin geleck nasil olur bilmiyorm ya kendim olsm bazen iki ogun yapip.yiyom bazen 5 ögün ama misafire oyle olmuyo iki haftadr 3 ögun saatnde olmali bide bazn yaotgm yemekleri yemiyolar yada kendilernn yaptigi sevdigi yemegi ben yiyemiym yani daha aslinda anlatilack cok kotu yanlari var ama napim eşim ailesine cok duskn bende o konuda cok ustune gitmk istemiymCanım senin mi görümcen gelecekti misafirliğe sizde kalmaya
canm ya inan yazdklarini okuyunca bu konuda ne cok ortak konumz varms dedim@minikhikayem canım benim ailem yaptı hakkını yiyemem ama inkar ediyorlar ne garezleri var bilmiyorum 2 yıldır sustum ailem de en ufak bi kalp kirmadilar ama baktım ki olmuyor onlar çok ileri gittiler bazı konularda babama anlattım herşeyi. Kv eşimi bana karşı doldurmuyor anneme babama karşı dolduruyor onlarla bağım kesilsin istiyorlar annemle kv yanında konuşamıyorum suratı asılıyor. Bizim konu sadece maddi değil huzurumuzu da kaçırıyorlar.
Canım ben anneme diktirdim, önce kenarı lastikli yapalım Bebek yatağına geçiririz dedik. Sonra da bu Sefer çok dar ya da çok geniş dikebiliriz diye lastikten vazgeçtik onun yerine büzgülü yaptı annem yaklaşık 2.5 -3 metre tüle kurdale geçirdik. Yatağın boyuna göre büzdürüp bağlayacağız. Umarım anlatabilmişimdir :)
Bir de o hastane yatağının içine babynest dikti annem çok tatlı oldu.
Canım ben aldım ondan tam tütü değil de tüllü birseydi ortasında da fiyonk yapmıslar zaten aynı fiyonk tan anne yatak ucuna da yapıyorlar. Sonrada bebek dogumgunlerinde fln masa eteği olarak kullanılıyor iki ucun acık be biten yerlerini direkt kurdela seklinde baglıyorsun boylece kullanacagın yere göre enini ayarlayabiliyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?