2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265

Kızlar merhaba , ya bu hastane bebek kuvezı ııcın tutu dıktırmek ıstıyorum , acaba standartmı oluyor olculerı yapan var mı?
Canım ben anneme diktirdim, önce kenarı lastikli yapalım Bebek yatağına geçiririz dedik. Sonra da bu Sefer çok dar ya da çok geniş dikebiliriz diye lastikten vazgeçtik onun yerine büzgülü yaptı annem yaklaşık 2.5 -3 metre tüle kurdale geçirdik. Yatağın boyuna göre büzdürüp bağlayacağız. Umarım anlatabilmişimdir :)
Bir de o hastane yatağının içine babynest dikti annem çok tatlı oldu.

Eklentiler

• IMG_9261.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_9262.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 65
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Lens kullanıyorum ve bebeğimin ilk anlarını net görmek istiyorum. Bir sonraki muayenede dr a soracağım bir sorun olur mu diye. Daha önce ameliyat olmuştum çıkarmamı söylemişti doktorum. Genel anestezi almıştım.

merhaba , bende 28. Haftadan beri ayni durumdayim bugun kontrole gittim tum olcumler haftamla uyumlu sadece ac olcumu 16 gun geri ve bebegim zayif , ben perinatolaga da gidiyorum kordonda akim var ama plasenta ici damarlarda daralma oldugundan az besleniyormus her hafta dopplerde akima bakilip nst ye giriyorum gittigi yere kadarbu sekilde devam , kac kilo sizin bebeginiz ne kadar geri acolcumu , bize asimetrik gelisim geriligi tanisi kondu

merhaba , bende 28. Haftadan beri ayni durumdayim bugun kontrole gittim tum olcumler haftamla uyumlu sadece ac olcumu 16 gun geri ve bebegim zayif , ben perinatolaga da gidiyorum kordonda akim var ama plasenta ici damarlarda daralma oldugundan az besleniyormus her hafta dopplerde akima bakilip nst ye giriyorum gittigi yere kadarbu sekilde devam , kac kilo sizin bebeginiz ne kadar geri acolcumu , bize asimetrik gelisim geriligi tanisi kondu

Ben alından temassız ölçen bir ateş ölçer aldım. Markası braun. Açıkçası çok araştırmadım ama geçen gün arkadaşıma gittim bebeği çok huysuz ağlıyordu. Kız alından ateş ölçerle ölçtü ve iyi ki bunu almışım yoksa ağlama krizindeyken kulağına cihazı nasıl sokacaktım dedi.

Maalesef bana cikarttirdilar cnm.ama bu sefer söyleyeceğim ya da gözlükle alsinlar bir şey anlamadım öyle.

iiz canım ben de seninle aynı fikirdeyim. Ben de geçen Haftasonu kv lere gittim. İlk torunları olacak ama bir çorap bile almamışlar bir yelek hırka bile örmemiş. Bizde adettir ilk bebeğin odasını beşiğini nevresimini kız tarafı yapar. Annemler odasını aldı, yatağını yorganını yaptı bir sürü masraf ettiler ama eşimin ailesinde tık yok. Düğünde de aynı mevzuları yaşamıştık. Ama umrumda bile değil açıkçası. Benim sağlığım keyfim maddi durumum yerinde Allah'a şükür bebeğimin ihtiyaçlarını istediğim gibi alıyorum. Gerisi de Fasa fiso :)

Kızlar kafama bir şey takılıyor. Kuzenim bir kaç hafta önce Doğum yaptı. Doktoru sütün gelmesini beklememiş, daha anne odaya alınmadan bebeğe mama vermişler ki sarılık olmasın diye.
Hemşire bir kuzenim var o da aynı şeyi söyledi, en fazla bir saat bekle sütün gelmezse mama ver dedi.
Benim bildiğim Bebek ilk önce anne sütü almalı.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

kilosu ne peki canım ? ne kadarına az dediler

en ıyısı böyle zaten. yoksa her şeye karısır huzur vermezerdı

Çok mantiksiz canim. Bebek daha dogar dogmaz anne memesini arayacak refleksle doguyor. Kac kez dogum videosunda gördüm annenin karnina koyuyorlar bebek goguse dogru hareket etmeye calisiyor. Biraz yardimla memeyi buluyor... yaradan boyle yaratmis... hatta karnimizdaki linea cizgisi bile bebegin memenin yolunu bulmasi icinmis.... 1 saat nedir ya? ... anne daha odaya gelmeden bu ne acele? ... bence bunun arakasinda baska bir is var?
Mesela almanyada anneye dogumdan once sonra hemen soruyorlar mama verecek misin diye filan ama burada emzirme cok az malasef.. turkler ve asyali kadinlar emziriyor genellikle ..ama alman emziren anne cok azdir.. dogumdan hemen sonra hapla sutu kesiyorlar direk mama veriyorlar ... boyle bir ortamda hemen mama vermeyi teklif etmek bana normal geliyor.

Ama ortalama her turk kadini (istisnalar olabilir) emzirmeyi ister ve emzirirde.. daha hic denemeden etmeden yangindan mal kacirir gibi hemen ilk saatinde mama vermek insanin aklina baska seyler getiriyor. (Acaba o doktor herhangi bir mama sirketiyle anlasmasi filan mi yapti?)

Ayrica ilk saatte sonraki saatlerde olmayabilir, ucu cikmaz biraz daha sonra olur ama eninde sonunsa her bebek bir sekilde emer diye dusunuyorum.. (belki daha cok ya da az emen olur vs vs bu baska)

Ama bunun icin belki biraz cabalamak gerekebilir.. insllah hemen sutumuz olur hemen emzirebiliriz.. sonucta dunyanin en iyi mamasi bile anne sutunun yerine gecmez.
Soruna gelecek olursak dogar dogmaz bir saatte emmedi diye sarilik olan bir cocuk gormedim ben.. ayricada ilk kez duyuyorum. Benim en kucuk kardesjm dogdugunda 3 gun annemin meme basini cikaramamislardi. Ancak 3 .gun hastanedeki hemsire cikarmisti. O zamana kadar da sagarak biraz biraz verebilmislerdi. Kardesime hic bir sey olmadi. Mamada vermemisti annem.Memeyi bir aldiktan sonrada guzelce emdi . Ve birakmadi. Ama mama verseydik belkide memeyi hic almayacakti. Ilk mamayla baslayan bebekler sonradan meme almayabiliyorlar. Insallah hic ihtiyacimiz olmaz

Son düzenleme:
Canım senin mi görümcen gelecekti misafirliğe sizde kalmaya
evet canm benimdi geldi iki haftadr bizde kaliyo okullar acilana kadar kalacakms ya gercktn hakkini yemiyim ev işnde yemekde falan yardm ediyo ama ya hamile bi bayan evinde bence yalnz olmali sonucta heran kendimizi kötü hissediyoz bazen bebegnle yalnz konusmak istiyn yada eşinle inan hicbsy yapamiyn hem benm evim kücuk 7 yaşinda bide kizi var tabi annemle kardesmde doguma yakin geleck nasil olur bilmiyorm ya kendim olsm bazen iki ogun yapip.yiyom bazen 5 ögün ama misafire oyle olmuyo iki haftadr 3 ögun saatnde olmali bide bazn yaotgm yemekleri yemiyolar yada kendilernn yaptigi sevdigi yemegi ben yiyemiym yani daha aslinda anlatilack cok kotu yanlari var ama napim eşim ailesine cok duskn bende o konuda cok ustune gitmk istemiym

Kızlar tek tek alıntılayamıyorum.
Tetenoz aşısı hakkındaki yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim.

Hıçkırık tutmasını nasıl anlıyosunuz
Sanırım benimkide hıçkırık tutuyo.
Başı aşağıda.o bölgede kalp atışı gibi aynı tempoda bişey atıyo.
2 3 dk sürüp geçiyo.
Günde bi kaç defa yaşanıyor bu durum.
Hıçkırıkmıymış bu şimdi :)

canm ya inan yazdklarini okuyunca bu konuda ne cok ortak konumz varms dedim

Kızlar uykum kaçtı öyle bakım dedim ege de falan büyük deprem ler olmuş inşallah herkes iyidir depremi yaşayanlar çok geçmiş olsun hamileyken daha bi stresli durum bi an düşündüm de sıcaklarda çok açık yatıyoruz Allah korusun

Teşekkür ederim canım evet çok güzel anlattın baybnestinde çok güzel olmuş demekki 3 metre tük yetiyor aslında buzgulu de olabilir ayarını kendin yapabilirsin çok saol canım iyi gunllerde kullan inşallah

Hiç satılık görmedim canım nerden aldın evet çok şeyde kullanabiliyorsun bende o şekilde istiyorum kendim yapmayı denicem dışarıda hiç satan görmemiştim ama ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…