- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.641
evet canm benimdi geldi iki haftadr bizde kaliyo okullar acilana kadar kalacakms ya gercktn hakkini yemiyim ev işnde yemekde falan yardm ediyo ama ya hamile bi bayan evinde bence yalnz olmali sonucta heran kendimizi kötü hissediyoz bazen bebegnle yalnz konusmak istiyn yada eşinle inan hicbsy yapamiyn hem benm evim kücuk 7 yaşinda bide kizi var tabi annemle kardesmde doguma yakin geleck nasil olur bilmiyorm ya kendim olsm bazen iki ogun yapip.yiyom bazen 5 ögün ama misafire oyle olmuyo iki haftadr 3 ögun saatnde olmali bide bazn yaotgm yemekleri yemiyolar yada kendilernn yaptigi sevdigi yemegi ben yiyemiym yani daha aslinda anlatilack cok kotu yanlari var ama napim eşim ailesine cok duskn bende o konuda cok ustune gitmk istemiym
Canım ben İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorumAynen ben de dogma buyume bursa..sen su an bursadamiydin?
Evet bu aksam gittik..biz cogu seyi almistik..sampuan ws onlari aliriz diyorduk,mustela yokmus orda da..teks.urunlerinde de %40 indirim var ama onlarda 150 tl ye ,50 tl gecerli degildi..camasirlarda 6 al 5 ode vardi..ondan aldik,birkac tulum falan..kalabalikti zaten baya,hsonu nasil olur dusunemiyorum..kasada da bir suru sira bekledik,esime fenalik geldi zaten:))
Canim ablam izmirde bi tanidigi yapip satiyormus ona yaptiracak. Ama bu tarz seyler yapan instgramda cok kisi var. Ben de bunu instgramdan secip ona yolladim yapmasi icinNerden yaptırıyorsunuz bende istiyorum böyle bir şey çok güzeller mor da iyi fikir :)
Çok beğendim canım, annen de çok becerikliymiş,maşallah.güle güle kullanın:))Canım ben anneme diktirdim, önce kenarı lastikli yapalım Bebek yatağına geçiririz dedik. Sonra da bu Sefer çok dar ya da çok geniş dikebiliriz diye lastikten vazgeçtik onun yerine büzgülü yaptı annem yaklaşık 2.5 -3 metre tüle kurdale geçirdik. Yatağın boyuna göre büzdürüp bağlayacağız. Umarım anlatabilmişimdir :)
Bir de o hastane yatağının içine babynest dikti annem çok tatlı oldu.
Merhaba canım. Bebeğim suan 1340 gr 30+0 da dün bakılan kilosu. Ac olcumu de suan 16 gün geride geçen hafta daha azdı bu hafta daha da artmış canım. Senin bebeğin kaç kilo? Gittiğin perinatoloji uzmanı nerde canım. Birde Bu durum bebekte herhangibir sağlık sorunu oluşturuyormuymus bilgin var mı canım. Çok soru sordum kusura bakma bu konuda bilgisin en azından süreç hakkında bilgi sahibi olayım istiyorum canım.merhaba , bende 28. Haftadan beri ayni durumdayim bugun kontrole gittim tum olcumler haftamla uyumlu sadece ac olcumu 16 gun geri ve bebegim zayif , ben perinatolaga da gidiyorum kordonda akim var ama plasenta ici damarlarda daralma oldugundan az besleniyormus her hafta dopplerde akima bakilip nst ye giriyorum gittigi yere kadarbu sekilde devam , kac kilo sizin bebeginiz ne kadar geri acolcumu , bize asimetrik gelisim geriligi tanisi kondu
Benim kardeşim normal doğum yaptı. SütüKızlar kafama bir şey takılıyor. Kuzenim bir kaç hafta önce Doğum yaptı. Doktoru sütün gelmesini beklememiş, daha anne odaya alınmadan bebeğe mama vermişler ki sarılık olmasın diye.
Hemşire bir kuzenim var o da aynı şeyi söyledi, en fazla bir saat bekle sütün gelmezse mama ver dedi.
Benim bildiğim Bebek ilk önce anne sütü almalı.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Canım sana özelden de yazdım gelen kutusuna bakabilir misin canımmerhaba , bende 28. Haftadan beri ayni durumdayim bugun kontrole gittim tum olcumler haftamla uyumlu sadece ac olcumu 16 gun geri ve bebegim zayif , ben perinatolaga da gidiyorum kordonda akim var ama plasenta ici damarlarda daralma oldugundan az besleniyormus her hafta dopplerde akima bakilip nst ye giriyorum gittigi yere kadarbu sekilde devam , kac kilo sizin bebeginiz ne kadar geri acolcumu , bize asimetrik gelisim geriligi tanisi kondu
geçmiş olsun canım yaBigün şu depremlerle doğurmazsam iyidir
canım benim de erken olunca 3 gün sütüm gelmedi ben hep emzirdim ama hipoglisemiye girdi ve mecbur mama verdik yoksa daha fazla sarılık olacaktı. sütüm geldikten sonra mamayı kestim ve hemdi. bence mama vermekten korkmayın kızlar eğer gerekiyorsa tabi. süt gelmemişken sütün gelmesini aç aç bekletmeye getek yok yani. sütünüz varsa tabi en güzeli emzirmekBenim kardeşim normal doğum yaptı. Sütü
gelmiş ama ilk başta yeterli gelmemiş sanırım. Yeğenim sarılık oldu 2 gün hastanede tedavi gördü. Kardeşim de şimdi keşke sütüm yetene kadar mama verselerdi diyor. Bu arada ben humana süt arttırıcı çay aldım doğumdan bir kaç gün önce içmeye başlamayı düşünüyorum. Kullananlar faydasını görmüş.
benimki hazır canımGunaydın kızlar,hastane cantanızı ne zaman hazırlamayı dusunuyorsunyz?
Bende 33 falan gıbı dusunuyorum ınsallah.benimki hazır canım
ah canım benim her insan bir mi !
benım kardeşimin karısıda hamile ben ne aldıysam aynısından 2 tane 2 tane aldım demesin ki kendi bebegine ıyısını aldı . benım durumum onlardan daha ıyı . belki üzülür diye mahsusutan dedim ki kuzenler aynı gıysın ıkısıde benım mınnoşum ... hekes bir mi canım
ben evlendım kaynanam bana 1 tane corap vermedı dugunumede gelmedı hıcbırşeyde takmadı bebegıme hayırlı olsun bile demedi. bosver ıhtıyac almayı. yanına gıttım karnım burnumda sankı hamıle bıle degımısım gıbı ınsna bır maasallah der ne bıleyım bır şey der tek kelime etmedı ya .. sen bana dıyorusn ki elbise almadı ne elbısesı öz torununa masallah demeyen hayırlı olsun demeyen de var . sen dıyorsunki karnımı sevıyor bana kızım durumun nasıl demedi
gücenme üüzlme kuzum boşver
minikhikayem canım benim ailem yaptı hakkını yiyemem ama inkar ediyorlar ne garezleri var bilmiyorum 2 yıldır sustum ailem de en ufak bi kalp kirmadilar ama baktım ki olmuyor onlar çok ileri gittiler bazı konularda babama anlattım herşeyi. Kv eşimi bana karşı doldurmuyor anneme babama karşı dolduruyor onlarla bağım kesilsin istiyorlar annemle kv yanında konuşamıyorum suratı asılıyor. Bizim konu sadece maddi değil huzurumuzu da kaçırıyorlar.
insallah guzel seyler soyler canım.. ben de bu hafta cok agırlastım resmenHaklısın canım ama sıkı takip edip gelişim belli bir sınırın altına gelince sezeryanla alacaklarmis galiba canım. Pazartesi bi terslik olmazsa dç dr a gidicem bakalım o ne diyecek canım. Inşallah güzel şeyler söyler
Kızlar kafama bir şey takılıyor. Kuzenim bir kaç hafta önce Doğum yaptı. Doktoru sütün gelmesini beklememiş, daha anne odaya alınmadan bebeğe mama vermişler ki sarılık olmasın diye.
Hemşire bir kuzenim var o da aynı şeyi söyledi, en fazla bir saat bekle sütün gelmezse mama ver dedi.
Benim bildiğim Bebek ilk önce anne sütü almalı.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Çok mantiksiz canim. Bebek daha dogar dogmaz anne memesini arayacak refleksle doguyor. Kac kez dogum videosunda gördüm annenin karnina koyuyorlar bebek goguse dogru hareket etmeye calisiyor. Biraz yardimla memeyi buluyor... yaradan boyle yaratmis... hatta karnimizdaki linea cizgisi bile bebegin memenin yolunu bulmasi icinmis.... 1 saat nedir ya? ... anne daha odaya gelmeden bu ne acele? ... bence bunun arakasinda baska bir is var?
Mesela almanyada anneye dogumdan once sonra hemen soruyorlar mama verecek misin diye filan ama burada emzirme cok az malasef.. turkler ve asyali kadinlar emziriyor genellikle ..ama alman emziren anne cok azdir.. dogumdan hemen sonra hapla sutu kesiyorlar direk mama veriyorlar... boyle bir ortamda hemen mama vermeyi teklif etmek bana normal geliyor.
Ama ortalama her turk kadini (istisnalar olabilir) emzirmeyi ister ve emzirirde.. daha hic denemeden etmeden yangindan mal kacirir gibi hemen ilk saatinde mama vermek insanin aklina baska seyler getiriyor. (Acaba o doktor herhangi bir mama sirketiyle anlasmasi filan mi yapti?)
Ayrica ilk saatte sonraki saatlerde olmayabilir, ucu cikmaz biraz daha sonra olur ama eninde sonunsa her bebek bir sekilde emer diye dusunuyorum.. (belki daha cok ya da az emen olur vs vs bu baska)
Ama bunun icin belki biraz cabalamak gerekebilir.. insllah hemen sutumuz olur hemen emzirebiliriz.. sonucta dunyanin en iyi mamasi bile anne sutunun yerine gecmez.
Soruna gelecek olursak dogar dogmaz bir saatte emmedi diye sarilik olan bir cocuk gormedim ben.. ayricada ilk kez duyuyorum. Benim en kucuk kardesjm dogdugunda 3 gun annemin meme basini cikaramamislardi. Ancak 3 .gun hastanedeki hemsire cikarmisti. O zamana kadar da sagarak biraz biraz verebilmislerdi. Kardesime hic bir sey olmadi. Mamada vermemisti annem.Memeyi bir aldiktan sonrada guzelce emdi . Ve birakmadi. Ama mama verseydik belkide memeyi hic almayacakti. Ilk mamayla baslayan bebekler sonradan meme almayabiliyorlar. Insallah hic ihtiyacimiz olmaz
günaydın..Canım ben İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorumkeşke Bursa'da olsaydım çok özlüyorum. Dün babamı yolladım,Bebek arabası ve oto koltuğu aldı.bizim için açılış iyi denk geldi.400tl de hediye çeki aldık.onla da bu akşam İstanbul'da bişeyler bakacağız.
Geçmiş olsun hissettiniz mi?Bigün şu depremlerle doğurmazsam iyidir
Evet Can'ım tam olarak hıçkırığı tarif etmişsin:)Kızlar tek tek alıntılayamıyorum.
Tetenoz aşısı hakkındaki yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim.
Hıçkırık tutmasını nasıl anlıyosunuz
Sanırım benimkide hıçkırık tutuyo.
Başı aşağıda.o bölgede kalp atışı gibi aynı tempoda bişey atıyo.
2 3 dk sürüp geçiyo.
Günde bi kaç defa yaşanıyor bu durum.
Hıçkırıkmıymış bu şimdi :)
Dun 32+3 tum 1740 gr cikti ac olcumu 30+1 gorunuyorkilosu ne peki canım ? ne kadarına az dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?