- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.701
Canım 10 gün önce kan tahlili yapıldı bir şey demedi dr. Sadece kramp falan var mı dedi o zamanlar yaşamadığım için bende yok dedim bir şey vermedi.Canım kan tahlılını yaptırsaydın ben yaptırdım Calsıyum dusuk cıktı doctor onu verdı bana ..
Ayy evet neler koydunuz arkadaşlar bende bu hafta sonu hazırlayayım diyorum artık çantamı.CAnım neler hazırladın kısaca yazabılır mısın zahmet olmazsa:)
Selamlar,benimde yeni uc yasina girmis bir kizim var ikinci haftamiz tuvalet egitiminde ve hic bez takmiyoruz ilk gunden beri odul ceza yaptik eger tuvalete yada lazimliga yapmazsa 5 dk besiginde duruyor , tuvalete yaparsa odul veriyoruz kac defa denemistik ama bu yontem cok etkili oldu bezi istemiyorsa zamani gelmis olabilir allah kolaylik versinKızlar ya bende bişey soracam tecrübeli anneler helppppp ya kızım 3-4 gündür bezi çıkarıp sağa sola yapıyor tuvaletini bezini taktırmıyor tuvalete gitmeyi reddeiyor sinirlerim bozuldu elımde bez sağı solu temızlemekten babası sanki bana inat kirlenmek güzelidir diyor dalga gecıyor zaten onun yüzünden oldu biraz da çıkardı ara ara hava alsın pişmesin falan derken bir sözümü dinlenmiyor hamıle hamıle zor oluyor esım desen hep köstek daha suyunu kıyafetini herseyın i bana yaptırıyır çocuk zaten 24 saat bende akşam 10 da gelır esım yatar bir yere kalkıp bir bardak su almaz iyice sinirlerim. Bozuluyor tahammül edemiyorum neydım ne oldum hayatımdan memurluktan herşeyden vazgectım aldığım sonuç saygı bile görmüyorum resmen ölesim var kozlar cok bitki nim ozellilkle psikolojik olarak herkesin eşi destek her konuda benım ki herseyı bana bırakıyor sadece çalışıyor baska sorumluluğu yok almıyor da napıcam bilmiyorum
Link hata veriyor canım açılmadıArkadaşlar hepimiz için çok faydalı bir link paylaşacağım. Benim kafamdaki çoğu soru işareti gitti sizin için de faydalı olur umarım :)
https://bebekyapimbakimonarim.kadin...tomrisin-emzirme-notlar-4-temel-bilgiler.html
benım 29.haftam oldu. evet ınsana oyle gelıyor ama daha cok eksık cıkar neysekı bıtırdın ,insallah bebıste saglıkla gelırde .DArısı basıma dıyım :)
Link hata veriyor canım açılmadı
Gebelikte olağan şey canım.bende çok oluyor.Kramplar beni uykumdan uyandırıyordu.gecede üç dört kere acıya uyanıyordum.şimdi günde iki tane osteocare ve bir magnorm magnezyum alıyorum.bu hafta biraz hafifledi gecede bir uyanır oldum.sen magnezyum ve kalsiyum desteği alıyor musun ?Günaydın kızlar;
hepimizin güzel geçireği, mutlu haberler alacağı bir gün diliyorum
Bugün feci şekilde bacak krampıyla uyandım sandım ki düzelmeyecek içeride koptu bir şeyler sanki o kadar kötü oldu. Şimdi de hala yürürken tam basamıyorum ayağıma acıyor.
Sizde de oluyor mu böyle şeyler?
Tekrar paylaşayım;
https://bebekyapimbakimonarim.kadin...tomrisin-emzirme-notlar-4-temel-bilgiler.html
bu oldu galiba :)
Ben de bursalıyım ama İstanbul'da yaşıyorum.tüm ailem Bursa'da.sen nerde yaşıyorsun?aaa bende bursalıyım
Tecrübeli anne değilim ama Bebek bezini bebeğin kilosuna uygun almak gerekiyormuş.bebeğin yaklaşık Doğum kilosu belli olsun ona göre alırım diyorum.bez stoğu da yapmayacağım bazı bebekler çok hızlı büyüyormuş bazılarına her marka yaramıyormuş pişik yapıyormuş.Arkadaşlar selam,
Konusu geçti sanırım ama çok gerilerde kaldığı için tekrar sormak istedim.
Sanırım 1 numara bebek bezi almak gerekiyor ama kaçlı alacağız? Tecrübeli anneler yazabilir mi :)
Sanırım eşin durumunun vahametini farkında değil. Anlat ona ne kadar kötü ciddi olduğunu eğer böyle devam ederse ruh sağlığınının baya bozulacağını anlat. Psikolojik bir destek de alabilirsin. Özellikle bir sene bebekle annenin yanyana olması önemli canım ama sen mutlu olmazsan sağlıklı olmazsan nasıl mutlu çocuklar yetiştireceksin? Mutlaka önce kendini düşünmelisin. Uçaklar da bile oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuklara kullanın diyor. 24 saat birlikte yorgun bitap mutsuz tükenmiş annedense, daha az süre birlikte ama güzel faydalı zaman geçirmek çok daha iyi diye düşünüyorum. Maddi imkanın varsa bebek biraz toparlanana kadar haftada bir iki gün belki bir kaç saatliğine bakıcı ayarlayabilirsen kendine zaman ayırabilirsin. Herhangi bir hobi, spor, gezme,arkadaşlarınla buluşma, yani sadece sana özel bir alan da olmalı hayatında. Hepimiz için gecerli bunlar. Bebeğin biraz büyüdüğünde de iş hayatına geri dönebilirsin. Bunlar benim önerilerim tabii koşullarını en iyi sen bilirsinKızlar ya bende bişey soracam tecrübeli anneler helppppp ya kızım 3-4 gündür bezi çıkarıp sağa sola yapıyor tuvaletini bezini taktırmıyor tuvalete gitmeyi reddeiyor sinirlerim bozuldu elımde bez sağı solu temızlemekten babası sanki bana inat kirlenmek güzelidir diyor dalga gecıyor zaten onun yüzünden oldu biraz da çıkardı ara ara hava alsın pişmesin falan derken bir sözümü dinlenmiyor hamıle hamıle zor oluyor esım desen hep köstek daha suyunu kıyafetini herseyın i bana yaptırıyır çocuk zaten 24 saat bende akşam 10 da gelır esım yatar bir yere kalkıp bir bardak su almaz iyice sinirlerim. Bozuluyor tahammül edemiyorum neydım ne oldum hayatımdan memurluktan herşeyden vazgectım aldığım sonuç saygı bile görmüyorum resmen ölesim var kozlar cok bitki nim ozellilkle psikolojik olarak herkesin eşi destek her konuda benım ki herseyı bana bırakıyor sadece çalışıyor baska sorumluluğu yok almıyor da napıcam bilmiyorum
İyi olmana sevindim canım.valla birimizden ses çıkmayınca ben merak ediyorum acaba birşey mi oldu,iyi mi diye.sen dinlenmene bak canım,siz iyi olun.duaların için de Allah razı olsun:))Canim benim cok şükür iyi olmaya çalışıyorum devamli yatıyorum ve havalar çok sıcak o kadar zor oluyor kii ama bu halimden şükür en azından hastanede kalmıyorum. Evde annem yada kV oluyor devamli o zamanda telefonu falan çok elime alamıyorum, yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum ama ben okuduğumda sayfalar çok ilerlemiş oluyor yorum yazamıyorum ama sıkıntıda olanlara hep dua ediyorum
Uludağ dam mezunum. iş için Bursa'yı terk ettim.sonra çalışırken eşimle tanıştım.evlenince de Bursa'ya geri dönemedim.artık hayal kuruyorum çocuğum büyür Uludağ'da okursa ben de gider onla yaşarım diyorumAynen öyle biz alışverişe falan Nilüfer'i gidebiliyorduk. Hangi okuldan mezunsun
Sorayım sorayım diyordum unutuyordum. Ya durumuna çok üzüldüm aynısı benim başıma gelse ne yapardım bilmiyorum ama sakın duramazdım herhalde huzursuzluk çıkarırdım. Allah büyüktür inşallah herşey istediğin gibi olur canım benimevet canm benimdi geldi iki haftadr bizde kaliyo okullar acilana kadar kalacakms ya gercktn hakkini yemiyim ev işnde yemekde falan yardm ediyo ama ya hamile bi bayan evinde bence yalnz olmali sonucta heran kendimizi kötü hissediyoz bazen bebegnle yalnz konusmak istiyn yada eşinle inan hicbsy yapamiyn hem benm evim kücuk 7 yaşinda bide kizi var tabi annemle kardesmde doguma yakin geleck nasil olur bilmiyorm ya kendim olsm bazen iki ogun yapip.yiyom bazen 5 ögün ama misafire oyle olmuyo iki haftadr 3 ögun saatnde olmali bide bazn yaotgm yemekleri yemiyolar yada kendilernn yaptigi sevdigi yemegi ben yiyemiym yani daha aslinda anlatilack cok kotu yanlari var ama napim eşim ailesine cok duskn bende o konuda cok ustune gitmk istemiym
çok geçmiş olsun canım Allah daha büyüğünden esirgesinEvet canım. Ben uyuyamıyorum diye salona geçmiştim orada uyumuşum uykudan uyandırdı,eşim de uyanmış. Bundan sonra ayrı yatmıcam diyorum eşime sen nereye ben oraya
Canım öncelikle Allah sana sabır,gayret kıdret versin.eşine de birazcık anlayış versin de sana destek olsun.benim çocuğum olmamasına rağmen yoruluyorum senin durumun çocukla gerçekten çok zor.ama kadınlar hele hele anneler güçlüdür. işlere yetişmek anlamında zorlanıyorsan lütfen bir yardımcı tut.bazen paramıza kıyamıyoruz ama aslında kendimize kıymış oluyoruz.Kızım 20 aylık daha bazen diyorum ki 2. Neyime benım ılerıyı düşününce de iyi ki olmuş diyorum elbet geçecek bu günler bir kac sene sonra herşey yoluna gırecek te ben ne olurum onu kestiremiyorum hayat dolu halimden sadece posası kaldı suan esımle konuşuyorum ama bakışı cok geleneksel yada kendını o sekılde rahatlatıyor ben çalışıyorum sen evdesın vs gibi kendısıne teklıf ettim bende calısayım bakalım o zaman bende senın gıbı olabılecekmıyım herseyı uzerıme yıkıyor yani market işleri bile bende belki ben abartıyorum ama kızımın ayakkabısını goydırırkken nerdeyse kavga edicez ona diyorum ki egılırken cok zorlanıyorum sen gıydır o da ben sana taş mı taşı dıyorum abartıyorsun diyor kafayı yıcem ya karnımda ki ne haksızlık olmayacağını düşünsem yanı kızımı kendım büyüttüm bunu bakıcıya bırakıp gidersem kıyamam ki vıcdanım bırakmıyor ıkı aradayım ya kendım icin bir an önce iş güç geri donucem yada çocuklarım icin kendımden vazgecıcem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?