- 6 Mayıs 2016
- 3.394
- 5.690
- 158
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.761
sen böyle söyleyince içimden sormak geldi haydi kızlar kimler kaç yaşında kaç yıllık evli kaçıncı çocuğu yazalım mı
Ben 5 yıllık evliyim, 29 yaşındayım ilk çocuğum
Bende diyemiyorum ilki cennette ikinci bebegim diyorum:) vefat etmis olmalari yok olduklari anlamina geliyor .4 yıllık evliyim. 29 yaşındayım. İlk bebeğim diyemiyorum bir türlü, yaşayan ilk bebeğim olacak kısmetse. İzmirdeyim ben de
Canm bi dahiliyeye görünüp alt ve ast degerlerine baktirsin.kac haftalk su anda?aynı seyi diger gebeligimde yasadm.felekat bir kaşıntı hic uyuyamiyorsun.teşhis gebelik kolestazı.o kadar kaşıntı büyük ihtimal kolestazdır.Allah yardımcısı olsun.venim ödüm kopuyo tekrar baslayacak diyeKızlar bişe sorucam gebelik ürtikeri yaşayan var mı? Şiddetli el ve ayak kaşınması şeklinde? Bi tanıdıgım hamile aynı haftlrda sayılırz kız çıldırıyo uyku kalmamış ağlıyo gece olucak dye,geceleri başlıyomş.doktru bişe yapamam demş cildyeye yönlendrmş.
Kızlar biraz önce kontrol den geldım doktor bebegın kalp atısını cok hızlı buldu haftaya tekrar gıdıcez ondan baska bir sorun yok ama cok canım sıkıldı ilk ölçtü 180 çıktı neden böle heyecanlı acaba falan dedı aslında heyecanlı olan bendim. Bide hızlı hızlı yürüyüp gıttım muayeneye doktor yorgunmusun ondan mı acaba dedı bende biraz hızlı yurudum ve heyecanlıyım dedım belkı de dedım nst ye gönderdi neyse odadan çıkınca biz gozlerım doldu elim ayagum bosaldı esım de gel bida baksın ben senı bılıyorum dedı şimdi sen uyumazsın dedı tekrar gittik 130 lardaydı o zaman gayet normal demekki anlık birşey ama yıne de tedbirli olalım haftaya kontrol edelim bana da dua edın kızlar cok korkuyorum ... bide sabah epey gergındim bide biz Adana da yasıyoruz cok sıcak falan küçük bebegım de var yoruluyorum siz de varmı böle problem yaşayan
Canım evet haklısın. Benim eşim zaten Türkiye'de en çok kullanılan mama şirketinde çalışıyor doktorlarla anlaşma yaptıklarını biliyorum. Ama yok Bebek hipoglisemiye girer Yok sarılık olur vs vs duyunca bi an tereddüt ettim.Çok mantiksiz canim. Bebek daha dogar dogmaz anne memesini arayacak refleksle doguyor. Kac kez dogum videosunda gördüm annenin karnina koyuyorlar bebek goguse dogru hareket etmeye calisiyor. Biraz yardimla memeyi buluyor... yaradan boyle yaratmis... hatta karnimizdaki linea cizgisi bile bebegin memenin yolunu bulmasi icinmis.... 1 saat nedir ya? ... anne daha odaya gelmeden bu ne acele? ... bence bunun arakasinda baska bir is var?
Mesela almanyada anneye dogumdan once sonra hemen soruyorlar mama verecek misin diye filan ama burada emzirme cok az malasef.. turkler ve asyali kadinlar emziriyor genellikle ..ama alman emziren anne cok azdir.. dogumdan hemen sonra hapla sutu kesiyorlar direk mama veriyorlar... boyle bir ortamda hemen mama vermeyi teklif etmek bana normal geliyor.
Ama ortalama her turk kadini (istisnalar olabilir) emzirmeyi ister ve emzirirde.. daha hic denemeden etmeden yangindan mal kacirir gibi hemen ilk saatinde mama vermek insanin aklina baska seyler getiriyor. (Acaba o doktor herhangi bir mama sirketiyle anlasmasi filan mi yapti?)
Ayrica ilk saatte sonraki saatlerde olmayabilir, ucu cikmaz biraz daha sonra olur ama eninde sonunsa her bebek bir sekilde emer diye dusunuyorum.. (belki daha cok ya da az emen olur vs vs bu baska)
Ama bunun icin belki biraz cabalamak gerekebilir.. insllah hemen sutumuz olur hemen emzirebiliriz.. sonucta dunyanin en iyi mamasi bile anne sutunun yerine gecmez.
Soruna gelecek olursak dogar dogmaz bir saatte emmedi diye sarilik olan bir cocuk gormedim ben.. ayricada ilk kez duyuyorum. Benim en kucuk kardesjm dogdugunda 3 gun annemin meme basini cikaramamislardi. Ancak 3 .gun hastanedeki hemsire cikarmisti. O zamana kadar da sagarak biraz biraz verebilmislerdi. Kardesime hic bir sey olmadi. Mamada vermemisti annem.Memeyi bir aldiktan sonrada guzelce emdi . Ve birakmadi. Ama mama verseydik belkide memeyi hic almayacakti. Ilk mamayla baslayan bebekler sonradan meme almayabiliyorlar. Insallah hic ihtiyacimiz olmaz
liste yapmıştım evde kaldı akşam yazayım canım olur mu?CAnım neler hazırladın kısaca yazabılır mısın zahmet olmazsa:)
Bu düşünceyi unutmanı öneririm. Hep olumlu düşün gelecek cok iyi olacak de. Gelmezse ılık bir duş aldığın ilk anda öyle cok gelecek ki sen de inanamayacaksın. Kızlar bana annem söylemişti, sütün gelmezse korkma ılık bir duş al anında gelir diye. İnanın birebir yasadım. Hormonlar ayaga kalkıyor ılık duşla. Aklınızda olsun. sütünüz hastanede geldi diyelim eve gidip ılık duş aldığınızda artıyor hatta dikkat edin süt kanallarının tıkanma tehlikesi oluyor.Sezaryen olacağım için ilk anda yeteri kadar gelmeyebilir. Bir ya da iki gece önce bir bardak içerim diye düşünmüştüm.
Bu düşünceyi unutmanı öneririm. Hep olumlu düşün gelecek cok iyi olacak de. Gelmezse ılık bir duş aldığın ilk anda öyle cok gelecek ki sen de inanamayacaksın. Kızlar bana annem söylemişti, sütün gelmezse korkma ılık bir duş al anında gelir diye. İnanın birebir yasadım. Hormonlar ayaga kalkıyor ılık duşla. Aklınızda olsun. sütünüz hastanede geldi diyelim eve gidip ılık duş aldığınızda artıyor hatta dikkat edin süt kanallarının tıkanma tehlikesi oluyor.
Hadi ya o derece dayanılmz demek Allah korusun hepimiziYok caınm dayanamadığı için erken aldılar tüm vücudunu sarmıştı
Cnm benim doğum ekim görünüyo ama ilki sezaryen oldgu için eylül sonu alıcak sanırım ben de 4 yıllık evlyim 32 yaşındyım 2.çocuk.walla aranıza sızdım resmen:)ay ne güzel oldu böyle herkese tesekkurler
Cnm kolestaz karında olurmuş ürtiker el ayak kaşıntsymş bu bazı bünyelerde olur demiş yani çk üstnde durmamış doktor,onu ağlarken görnce baya araştrmya giriştim üzüldüm walla.Canm bi dahiliyeye görünüp alt ve ast degerlerine baktirsin.kac haftalk su anda?aynı seyi diger gebeligimde yasadm.felekat bir kaşıntı hic uyuyamiyorsun.teşhis gebelik kolestazı.o kadar kaşıntı büyük ihtimal kolestazdır.Allah yardımcısı olsun.venim ödüm kopuyo tekrar baslayacak diye
Canım sırf bu yüzden hastane çantama göğüs termo pedlerini de koydum.kitapta okudum göğüse sıcak soğuk uygulamaları falan yapmak gerekiyormuş.Bu düşünceyi unutmanı öneririm. Hep olumlu düşün gelecek cok iyi olacak de. Gelmezse ılık bir duş aldığın ilk anda öyle cok gelecek ki sen de inanamayacaksın. Kızlar bana annem söylemişti, sütün gelmezse korkma ılık bir duş al anında gelir diye. İnanın birebir yasadım. Hormonlar ayaga kalkıyor ılık duşla. Aklınızda olsun. sütünüz hastanede geldi diyelim eve gidip ılık duş aldığınızda artıyor hatta dikkat edin süt kanallarının tıkanma tehlikesi oluyor.
Cnm benim doğum ekim görünüyo ama ilki sezaryen oldgu için eylül sonu alıcak sanırım ben de 4 yıllık evlyim 32 yaşındyım 2.çocuk.walla aranıza sızdım resmen:)
ben de başlayayım o zaman, en büyüklerden biri olarak:))
Canım doğan cüceloğlu geliştiren anne baba kitabında diyor ki; hiç kimse karşısında saçını süpürge etmiş, perişan birini görmek istemez. Eşinize çocuklarınıza faydalı olmak istiyorsanız önce kendiniz iyi olacaksanız. Günün belli bir süresinde kendinizi iyi hissettiren kendinize özel bir şeyler yapmalısınız. Mesela yeri gelir kuaföre gidip bir fön çektirmek, bir arkadaşınla 1 saat oturup kahve içmek, evde kitap okumak film izlemek vs seni rahatlatan neyse 1 saat de olsa onu yapacaksın. Eşin konusunda bir şey söyleyemiyorum ama benim tavsiyem çocukların için dahi olsa kendini feda etme çünkü bu ileride çocuklarını memnun etmeyecek. Herkes annesi sağlıklı neşeli bakımlı mutlu olsun ister. Bu arada dediğim kitabı okumanı tavsiye ederim.Kızım 20 aylık daha bazen diyorum ki 2. Neyime benım ılerıyı düşününce de iyi ki olmuş diyorum elbet geçecek bu günler bir kac sene sonra herşey yoluna gırecek te ben ne olurum onu kestiremiyorum hayat dolu halimden sadece posası kaldı suan esımle konuşuyorum ama bakışı cok geleneksel yada kendını o sekılde rahatlatıyor ben çalışıyorum sen evdesın vs gibi kendısıne teklıf ettim bende calısayım bakalım o zaman bende senın gıbı olabılecekmıyım herseyı uzerıme yıkıyor yani market işleri bile bende belki ben abartıyorum ama kızımın ayakkabısını goydırırkken nerdeyse kavga edicez ona diyorum ki egılırken cok zorlanıyorum sen gıydır o da ben sana taş mı taşı dıyorum abartıyorsun diyor kafayı yıcem ya karnımda ki ne haksızlık olmayacağını düşünsem yanı kızımı kendım büyüttüm bunu bakıcıya bırakıp gidersem kıyamam ki vıcdanım bırakmıyor ıkı aradayım ya kendım icin bir an önce iş güç geri donucem yada çocuklarım icin kendımden vazgecıcem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?