- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.781
Cnm sekerli su eski yontem degil. İngilterede ilk gun sekerli su veriyorlar. Benimde sutum gelmedi kac gun. Gozleri heryeri sarardi gunduzden baslamisti hafif. gece daha artinca sararmasi dru arattirip mama verdirdim. Bundada gelmezse mama yada sekerli su vercem. Hafif sarilik onemli degil ama bende gunlerce gelmedi . Ciddi sarilikta beyin etkileniyor. Bir kac saat yada bir gun gec gelir biraz sarilik olur. Emzirdikce gecer. Hic sut gelmezse onemli. Hic duyan var mi bilmiyorum. Peygamberimizde hurma surermis yenidoganin damagina dogrumu bilmem o devirde tahlil mahlil yok oyle yapiliyormus. İlk oglimda Taburcu olduktan sonra emzirmede israr ettim.Mama vermedim dra sormadan 15 ginde 400-500 gr verdi. Hep agladi zayifladigini anlamistik ama dra sormadan yapmayalim etmeyelim. Bunda dedigim gibi daha tecrubeliyim.Cnm bnm sutüm de gelmemiş ilk çocuğum da. İlla mama verme dediler.çocuk s3 gün aç kalmış anlamadık ilk cocuk ya.sonra sarılık oldu tam 2 ay sürdü uzamış sarılık.5 gün hastanede yattık. O yüzden şimdi mamaya alıp çantada bekleyeceğim. Eski yöntem sekeri çok çok az olmak üzere şekerli şu da vereceğim. Üstelik sütüm şimdiden gelmeye başladı bu defa ama olsun.yine de sen bilirsin.bu durumu.dr la konuşacağım büyük çocuğumun dr ula bakalım ne diyecek.
Benimde sütüm hemen gelmedi kızıma şekerli şu verdim..kizima hiç mama vermedim..cok şükür sütüm geldi..sutum kızıma yarıyordu..kizim maşallah kiloluydu..insallah bundada sütum olur..kizima yarar..Cnm sekerli su eski yontem degil. İngilterede ilk gun sekerli su veriyorlar. Benimde sutum gelmedi kac gun. Gozleri heryeri sarardi gunduzden baslamisti hafif. gece daha artinca sararmasi dru arattirip mama verdirdim. Bundada gelmezse mama yada sekerli su vercem. Hafif sarilik onemli degil ama bende gunlerce gelmedi . Ciddi sarilikta beyin etkileniyor. Bir kac saat yada bir gun gec gelir biraz sarilik olur. Emzirdikce gecer. Hic sut gelmezse onemli. Hic duyan var mi bilmiyorum. Peygamberimizde hurma surermis yenidoganin damagina dogrumu bilmem o devirde tahlil mahlil yok oyle yapiliyormus. İlk oglimda Taburcu olduktan sonra emzirmede israr ettim.Mama vermedim dra sormadan 15 ginde 400-500 gr verdi. Hep agladi zayifladigini anlamistik ama dra sormadan yapmayalim etmeyelim. Bunda dedigim gibi daha tecrubeliyim.
Büyük ihtimalle bende ağustos annesi olucam.olsun biz de bi cogumuz muhtemelen agustos annesı olucazsıkıntı yok
Büyük ihtimalle bende ağustos annesi olucam.
Olumsuz bir düşünceyle söylemedim zaten. Sadece elimde süt arttırıcı bir çay var olumlu yorumlar okudum faydası olur diye onu kullanmayı düşündüğümü söyledimBu düşünceyi unutmanı öneririm. Hep olumlu düşün gelecek cok iyi olacak de. Gelmezse ılık bir duş aldığın ilk anda öyle cok gelecek ki sen de inanamayacaksın. Kızlar bana annem söylemişti, sütün gelmezse korkma ılık bir duş al anında gelir diye. İnanın birebir yasadım. Hormonlar ayaga kalkıyor ılık duşla. Aklınızda olsun. sütünüz hastanede geldi diyelim eve gidip ılık duş aldığınızda artıyor hatta dikkat edin süt kanallarının tıkanma tehlikesi oluyor.
yaş: 34 1 ay sonra 1. yıldönümümüzü kutlicaz :) zaten tanışalı da 1 yılı yeni geçirdik. çok aşık olduk biz bu yaşta :) tabikisi ilk bebek :) istanbuldan okuyucu olarak katılıyorum :)
biz günümüzü aldık. 23 ağustosta kısmetse oğlumla buluşuyoruz :) yalnız böyle gün filan da alınca, beni felaket bir korku aldı. hala inanamıyorum. ben hamileliğim boyunca böyle çok anne oluyorum hissiyatına girememiştim ama gün alınca, şimdi daha bi konuşmaya başladım onunla. kanguru gibi yanımızda taşıyoruz şimdi, sonra bırakıp çalışmak, işe gitmek gerekicek filan. kısacası hormonlar coştu galiba :)
Aha , icerdeymişsiniz :)Canım evet haklısın. Benim eşim zaten Türkiye'de en çok kullanılan mama şirketinde çalışıyor doktorlarla anlaşma yaptıklarını biliyorum. Ama yok Bebek hipoglisemiye girer Yok sarılık olur vs vs duyunca bi an tereddüt ettim.
Canim onu bende yeni ogrendim. Hatta yakimlarda eltim.dogum yapti ilk.bebeginde yaoammais pismandi. Bunda dogar dogmaz elinde hurma emdirdi cocuguna. Cok faydaliymis diye. Ben Ilahiyat mezunuyum. arastiracagim dogrulugunu. Cokta merak ediyorum. Ben sekerli gidalarla mumkun oldugunca bebegin/cocugun gec tanismasi taraftariyim. Ama eger peygamberimiz yaomissa bir mantigi bir sebebi olabilir. Eskilerden cok duyuyorjm bu hurma emdirme olayini. Ama dogak da olsa seker bu yuzden arasirip ogrnecegim.ins. belkide cok faydaki bir sey. Sirf sekere karsi oldugum.icin kacirmak istemiyorumCnm sekerli su eski yontem degil. İngilterede ilk gun sekerli su veriyorlar. Benimde sutum gelmedi kac gun. Gozleri heryeri sarardi gunduzden baslamisti hafif. gece daha artinca sararmasi dru arattirip mama verdirdim. Bundada gelmezse mama yada sekerli su vercem. Hafif sarilik onemli degil ama bende gunlerce gelmedi . Ciddi sarilikta beyin etkileniyor. Bir kac saat yada bir gun gec gelir biraz sarilik olur. Emzirdikce gecer. Hic sut gelmezse onemli. Hic duyan var mi bilmiyorum. Peygamberimizde hurma surermis yenidoganin damagina dogrumu bilmem o devirde tahlil mahlil yok oyle yapiliyormus. İlk oglimda Taburcu olduktan sonra emzirmede israr ettim.Mama vermedim dra sormadan 15 ginde 400-500 gr verdi. Hep agladi zayifladigini anlamistik ama dra sormadan yapmayalim etmeyelim. Bunda dedigim gibi daha tecrubeliyim.
Canim bugun tesadüf gorup çok begenmistim ayni magneti ben bayildim. Hatta eve cikar cikmaz siparis vermryi dusunuyorum bundan.Kızlar Magnet olarak bunu düşünüyorum tanesi 2 tl ye buldum nasıl sizce ?
Gercekten hamilelik ve annelik bastan sona mucize. Allahim oyle bir işleyiş ile yaratiyorki inanmak güç. Ben de kendimi hep sartliyorum sütüm bol olacak. Bebegim yogun bakimda bile olsa ben guclu olacagim üzülmüycem diyorum. Olumlu olmak lazim.Kızlar süt konusunda herhangi bir kuşkunuz olmasın. Ben 26 haftalık sezaryen doğum yapmıştım. ertesi gün Süt sağma makinesini aldılar geldiler. Yoğun bakıma süt bekliyorlar benden. Daha bebeğimi görmemiştim bile, ben zaten şoktayım. Çok ama çok tatlı bebek hemşiresi ilgilendi benimle. Dedi ki ben bugüne kadar onbinlerce meme gördüm uğraşıldığında süt gelmeyen meme görmedim. Ben 3 saatte bir her iki memeyi 15 er dakika sağdım. Ne gelen var ne giden. 24 saatin sonunda yoğun bakımdan arıyorlar acil süt lazım diye. Telefonda yok napayım gelmiyor dedim. Az bişey de olsa olur dediler. O anda tupturuncu bir sıvı gelmeye başladı. Mucize gibiydi. Sonra da bol bol geldi.
"Sezaryen olacağım için ilk anda yeteri kadar gelmeyebilir." yazmışsın ya ben ondan yola çıkarak demiştim. Yanılmış olmalıyım, istediğini yapmakta özgürsün ben de fikrimi söyledim, kabahat benimOlumsuz bir düşünceyle söylemedim zaten. Sadece elimde süt arttırıcı bir çay var olumlu yorumlar okudum faydası olur diye onu kullanmayı düşündüğümü söyledim
Oo maşallah aşk yaramış size hızlısınız cnm :) Rabbim ne güzel bekletmeden nasip etmiş..yaş: 34 1 ay sonra 1. yıldönümümüzü kutlicaz :) zaten tanışalı da 1 yılı yeni geçirdik. çok aşık olduk biz bu yaşta :) tabikisi ilk bebek :) istanbuldan okuyucu olarak katılıyorum :)
Komşum ben de çok beğendim dualı oluşu zaten lazer kesim istiyordum ilk sorduğumda 3 tl idi 2 tl ye düşmüş ben de sipariş vericem ah bi ismi netleştirsek bizCanim bugun tesadüf gorup çok begenmistim ayni magneti ben bayildim. Hatta eve cikar cikmaz siparis vermryi dusunuyorum bundan.
Gercekten hamilelik ve annelik bastan sona mucize. Allahim oyle bir işleyiş ile yaratiyorki inanmak güç. Ben de kendimi hep sartliyorum sütüm bol olacak. Bebegim yogun bakimda bile olsa ben guclu olacagim üzülmüycem diyorum. Olumlu olmak lazim.
Bunlar normal duygular aslında. Hayırlısı olsun canım, o günleri görüp yine burada paylaşmak dileğiylekeşke gönderiye kocaman kalp koyma sansım olsaydı
şimdi herşey o kadar destekli ve çevre katkılı ki bu da bizi daha çok strese koyuyor şartlanıyoruz sanki.. Bazı şeyler akışında daha güzel.. Tabii, olmuyorsa yapacak bir şey yok ama önceden çok fazla şartlandığım durumlarda her şey için geçerli bu geriliyorum ben çok
Evet bende göğüs pompası aldım ilkinde lazım oldu ikinci de olmadı ama ne olacağı belli mi olur yinede alıyor insan. Evde olur olmazsa diyorum. Herşey güzel gecsin inş.Canım sırf bu yüzden hastane çantama göğüs termo pedlerini de koydum.kitapta okudum göğüse sıcak soğuk uygulamaları falan yapmak gerekiyormuş.
Ben de oğlumda hurma vermştim sünnet dye.bunda da yoğun tavsyelerle nar tanesinin pıtlatıp suyunu sürcem Allah izin verirse.gaz olmuomuş oğlum çk gazlıydı yapanlar gaz olmadı dyo bakalım hayırlısıCanim onu bende yeni ogrendim. Hatta yakimlarda eltim.dogum yapti ilk.bebeginde yaoammais pismandi. Bunda dogar dogmaz elinde hurma emdirdi cocuguna. Cok faydaliymis diye. Ben Ilahiyat mezunuyum. arastiracagim dogrulugunu. Cokta merak ediyorum. Ben sekerli gidalarla mumkun oldugunca bebegin/cocugun gec tanismasi taraftariyim. Ama eger peygamberimiz yaomissa bir mantigi bir sebebi olabilir. Eskilerden cok duyuyorjm bu hurma emdirme olayini. Ama dogak da olsa seker bu yuzden arasirip ogrnecegim.ins. belkide cok faydaki bir sey. Sirf sekere karsi oldugum.icin kacirmak istemiyorum
Seninle günlerimiz yakın :) benim de o tarihlerde olur heralde,biz günümüzü aldık. 23 ağustosta kısmetse oğlumla buluşuyoruz :) yalnız böyle gün filan da alınca, beni felaket bir korku aldı. hala inanamıyorum. ben hamileliğim boyunca böyle çok anne oluyorum hissiyatına girememiştim ama gün alınca, şimdi daha bi konuşmaya başladım onunla. kanguru gibi yanımızda taşıyoruz şimdi, sonra bırakıp çalışmak, işe gitmek gerekicek filan. kısacası hormonlar coştu galiba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?