2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
A Asiy2 normalde göbek bağı düşene kadar yıkamayın,göbek bağı düşsün öyle yıkayın diyorlar.benim hastanemde ise hemşireler Doğumun ertesi günü anneye göstermek amaçlı yıkıyorlarmış.
Bebek havlusu koysam mı koymasam mı ben de bilemiyorum , kafam karışık o konuda

Tmm cnm çok saol ileteyim sanırım yapck bişe yok karaciğer değerlerinin yükselmesi nasıl bişeye sebep oluyo erken mi alıyolar?bahsettiğin hap antihistaminik olanlardanmı?

Canım son muayenemde benim bebeğim kalp atışı da 170 çıktı biraz fazla mı dedim, hayır şuan çok hareketli Bebek kalp atışının yüksek çıkması normal dedi. Gerçekten de ultrasonda bir an olsun durmadı tepindi esnedi döndü durdu. Bence hiç meraklanma belki bebeğinin hareketli bir anına denk gelmiştir. Sonuçta bizim de öyle olmuyor mu, yorulduğumuzda kalbimiz hızlı hızlı atıyor. Hiç canını sıkma canım.

Bir hastane aynen senin dediğin gibi yapıyor ama evimize biraz uzak. Doğar doğmaz emzirmeye veriyorlar çocuğu, ilk kontrolleri falan anne kucağında yapılıyor. Çok hoşuma gitti uygulamaları ama evimize uzaklığını nasıl çözeceğiz bilmiyorum. Ben Üsküdar'da oturuyorum hastane Ulus ta.

Canim ogrenip yazinca beni de etiketler misin sana zahmet sehir disinda her zaman giremiyorum. İlk zamanlar anlamiyordum sutum geliyormu gelmiyor mu diye simdi anlarim . Gelmezse sütüm yapicam hangisi uygunsa.

Doktor Zor muayne etti kıpır kıpırdı dışardan da görülüyordu hareketler sekreter kız şaşırdı hatta sureklı döndü durdu ama doktor biraz korkuttu bizi ben ondan tedirgin oldum 10 dakka sonra dinlenip tekrar girdiğimizde muayne ye 135 falandı gayet normaldi cok şükür ama doktor yınede dıkkat edelim dedi cok saol canım ya ınsan destek arıyor bu durumlarda bide sabah baya gergındım ve de yorgun gece uykusu yok gündüz 20 aylık çocuk yardım eden kimsede yok bide esım de benı iyice geriyor inşallah onemli bişey yoktur cok teşekkür ederim destegın ıcın

D dogauraz canm bende simdiye kadar iki kere ntsye baglandm iki kerede bebegmde kalp atisi artisi oldu hemşire bebek biraz heycan yapti dedi dr bsy olmaz dedi normaldr dedi bende sende icini ferah tut insallh bida kine olmaz

liste yapmıştım evde kaldı akşam yazayım canım olur mu?
Merhaba Kızlar,
İnternette çeşitli sayfalardan araştırdım kendime göre bir liste oluşturdum.
Anne Çantası;
- Göğüs pedi / 7-8 çift (arkadaki yapışkanı iyi olan tercih ettim, diğerleri hemen düşüyor. Lansinoh cok iyi bir de ayrı ayrı poşetlenmiş bebedor marka olanları var onlardan da memnun kalmıştım. İncelediğim yorumlarda chicco yu önermiyorlardı. baby&me denemek için almıştım bence yapışkanı yeterli değil, önermem.)
- Hasta Bezi ve tek kullanımlık Lohusa Kilotları / 7-8 tane bez ve 3-4 tane lohusa kilodu tane (özelse hastaneden veriyorlar ama nolur nolmaz alacağım yanıma, tek kullanımlık lohusa kilotları acayip iyi yorumlar almış. 9 tanesi 22 tl ye aldım yanılmıyorsam M-L bedende 10 tanesi o paraydı.)
- Emzirme Atleti /3 adet ( ben daha çok atlet kullanırım diye düşündüm. lohusayken ağustos bile olsa terden ölsekte üşütmek kolay oluyor, üşütünce sezaryen dikişleri geç iyileşiyor ve aylarca sıkıntı oluyor.)
- Emzirme Sütyeni / 1 adet (ortadan açılanlar pek kullanışlı olmuyor iki göğüste acıkta kalırsa, bebek birini emerken diğerinden de akıyor. Tek tek açılanlar nispeten diğer göğüsteki sütü az akıtıyor.)
- Lohusa gecelik- sabahlık takımı / 1 adet
- Lohusa pijama takımı / 1 adet
- El Havlusu - Banyo Havlusu ( N'olur nolmaz belki hastanede banyo yaparım diye alıyorum. Hastanede verilen havluları psikolojik olarak kullanamıyorum. Siz kullanıyorsanız almayabilirsiniz tabiki. Nevresimi kullanabiliyorum)
- Kaydırmaz terlik
- Eve dönüş rahat kıyafetler
- Küçük bir yastık (eve dönerken sarsıntılarda dikiş ağrısı cok oluyormuş, Karnına hafifçe koyunca iyi oluyormuş. Çok öneren oldu. Yastığı arabada bırakacağım. Çok da önemli olmayabilir, ben yorumları okuyunca denemek istedim.)
- İnce de olsa muhakkak çorap (Çok öneriyorlar. Ameliyathane çok soğuk oluyor hakikaten. Üşütmemek için duruma göre giyilebilir. Bana mantıklı geldi.)
- İnce bir tülbent
- Diş macunu- diş fırçası-tarak-toka- kullanımınıza göre krem iki gün kremsizde kalsam olur :)
- Göğüs ucu kremi (ilk kez kullanacaksanız işe yaramama ihtimaline karşı farklı marka yedek öneriyorum.)
- Süt sağma makinesi (Hastanelerde kiralanıyor ama ben kendim de ileride kullanabilirim diye aldım. ilk cocukta cok faydasını gördüm çok da kullandım calısıyordum. İkincide bir yasına kadar izinliydim hiç kullanmadım. N'olur n'olmaz)
- Kitap, dergi, tablet ve şarj aleti
- Tel şarj aleti
Bu kadar eksiğim olabilir, yazarsanız sevinirim. Tamamlayayım. Kendinize göre makyaj malzemesi, ilk zaman utanırım derseniz emzirme önlüğü, bebek şekerleri ve süsüleri alabilirsiniz. Ben yapmadım hiçbirinde ne bileyim hiç ilgilenmem öyle şeylerle...

D dogauraz canm bende simdiye kadar iki kere ntsye baglandm iki kerede bebegmde kalp atisi artisi oldu hemşire bebek biraz heycan yapti dedi dr bsy olmaz dedi normaldr dedi bende sende icini ferah tut insallh bida kine olmaz
İşte içime kurdu düşürdü doktor bakalım haftaya tekrar gidicez inşallah herşey yolundadır kızlar cok teşekkür ederim o dakka ağlayacaktım resmen Allah beterinden korusun tabi ama insan korkuyor yine de

He he cok saolun moral verdiniz.tecrubede yok ki:))ama heralde evlilik, bebek olaylarina gec basladigim icin yipranmadim,yasimdan cok kucuk gosteriyorumama nufus kagidi degismiyor tabi:)) 78 liyim ben..
Önemli olan ruhunun genç kalması,yıpranmaması. Bunun avantajı yaş olarak genç olmandan daha fazla

bebek için;
- yenidoğan bebek bezi
- Yenidoğan ıslak mendil (Sedace su ve pamuk olanlardan. Evde pamuk su kullanacağım stokladım ama hastanede ıslak mendil pratik olur dedim.)
- 2 tane hastane çıkışı (iç-dış zıbın, ayaklı alt, şapka, eldiven)
- 2 tane iç body, 2 tane tulum, 2 tane çorap, 2 önlük, 1 yedek eldiven
- 3-4 tane farklı ebatlarda müslin bez
- 2 tane penye battaniye (nolur nolmaz bir tane de kalın battaniye)
- 6-7 tane ağız bezi (omuz bezi olarak da onları kullanırım diye düşünüyorum)
- biberon (nolur nolmaz alıyorum hastanede mama vermek gerekirse kaşıkla veriyorlar aslında kaşık daha doğru sonra memeyi almamazlık yapmasın diye.)
- farklı şekillerde emzik ve emzik kutusu (Biri emzik alan biri almayan iki bebeği de deneyimledim, kesinlikle emzikli tercihim. Siz etmiyorsanız almayabilirsiniz. Yinede okuduğum yorumlarda yanınızda olsun nolur nolmaz fikriniz anında değişebilir deniyordu :))
- Pişik kremi (Sudokrem yada unibaby, sebamed, penaten öneririm.)
- Ana kucağı (anakucağı içi için yastık almıştım pek kullanışlı değil almış oldum, bunda da kullanırım heralde. Özel hastaneler ana kucağı olmadan çıkış vermiyorlar.)

Bunları yazmışım. Eksik neler olabilir bilemiyorum yazarsanız sevinirim.

İşte içime kurdu düşürdü doktor bakalım haftaya tekrar gidicez inşallah herşey yolundadır kızlar cok teşekkür ederim o dakka ağlayacaktım resmen Allah beterinden korusun tabi ama insan korkuyor yine de
Ben şöyle bir şey okumuştum. Nstye bağlıyorlar ya 10 dakikada en az iki kez bebeğin kalp atışlarınının yükselmesi gerekiyormuş. Zaten elimize buton veriyorlar, bebek hareket ettiğinde basıyoruz o zaman kalp atışı yükseliyor. Bence hareketli anında yüksek çıkmış olabilir. Bi de tabi benim doktorumun sürekli tekrarladığı gibi stresten uzak duruyoruz. Adam beni gördükçe stres yok diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…