2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Bir de chicco nun yenidoğan setlerini pek önermiyorum. Çok küçük oluyorlar, bebek 3500 üzeri ise dar geliyor. Bir sürü iç body takım vb almıstım bir defa bile kullanamadım. Bebeğiniz minyon gidiyorsa düşünebilirsiniz, iri ise boşa para...

Canım guzel bi liste olmus ben bunlara ilaveten ıslak mendil ve makyaj temiZleme mendili de koydum. Birde dogumdan sonra cok usunuyormys herkes bir sal tavsıye etmiş. Bebek için hastane cıkısı kullanmak uzere götüreceğim ince uzun bi battaniye olacak sal almazsam onu alırım diyorum. Birde bebek puseti hep unutulurmus onu da listemin en basına ekledim

Bendeee 3senelik evliyim kasımda 30yasıma gireceğim aslen trabzonluyum ama istanbuldan katılıyorum :) bebeklerimiz dogduktan sonra birbirimize dogum hikayelerimizi anlattıgımızı hayal ettim suan cok iyi geldi bunu dusunmek. Allah hepimize saglıklı ve üstesinden gelebileceğimiz dogum hikayeleri nasip etsin

Bizim için ıslak mendil değil mi evet hemen ekliyorum. Şal ı okudum ben de aynen çantayı şişirmek istemiyorum, kalın battaniyeyi örterim. Sabahlığı kullanırım.

Kızlar dogum cantası haZırlıklarına suan itibariyle basladım. Lohusa terliği ve tacı cok baktım ama birtürlü içine sinen birsey begenemedim bulamadım gecen hafta madame coco dan kendime terlik almıstım onu hastane terliği olarak götürsem ve sadece ayrıca bunlara uygun tac yaptırsam sizce nasıl olur? Cok kararsız kaldım fikirleriniZi bekliyorum. Hastanede fotograf cekimi olacak buarada hem güzel olsun hem abartılı olmasın istiyorum cok mu zor ? :)

Eklentiler

• IMG_9464.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 125
  • IMG_9465.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 119
Bizim için ıslak mendil değil mi evet hemen ekliyorum. Şal ı okudum ben de aynen çantayı şişirmek istemiyorum, kalın battaniyeyi örterim. Sabahlığı kullanırım.
Aynen canım birde buz kompress gerekirse diye jel torbaları önermişler alırsam onu eklerim. Son olarak da süt arttıran cay, meme kalkanı ve silikon meme ucunu ekliyorum ben cantama. Nolur nolmaz diye almıstım

Anadolu yakasinda hic yok mu ki canim ya muhakkak olmasi lazim. Ne kadar zor bir sey olabilir ki? Ya da gorustugun hastanelere sor belki onlarda izin verir. Ben o anin büyüsünü cok merak ediyorum..
Gecen hatta ilk kez ruyamda doguruyordum, doktoru devreden cikardim beni hizli hizli ikinmaya ikna etmeye calsiiyordu cekil basimdan ben biliyorum dedim:) yabanci videolardaki gibi(hybnobirthingdeki gibi) sakin sakin nefesle bebegimi dogurdum hemde kendi ellerime:)
Sonra direk koynuma aldim gogsume koydum. Bebegin yuzu hala gozumun onunden gitmiyor. O kadar guzeldi ki. O anin buyusuyle kiz mi erkek mi diye sormayi bile unutuyormuşum. O kadar etkilendim ki ruyadan. Birde bebegimin teninin tenime degmesi cok bambaskaydi bi uyandim eşimi durtuyom kalk kalk dogum yaptim:) ben diye. megerse gece imis:) esimde evet evet dogurdun diyip geri uyutmus beni:) :)
Insallah bu uygulamayi yaoan bir hastane bulursun canim.

Canım hypnobirthing sen önerdikten sonra almıstım kıtabını suan okuyorum acayip ufuk acıyor algıları guclendiriyor. Önerilen calısmalara bende kendş basıma basladım bu hafta ama programda eslı katılımın onemlınden cok bahsedılıyor. 5haftalık fln suren eslı kurslar oluyor ama benım esım her haftasonu gece 12 ye 1 e kadar calısıyor. Buyontemı sadece kendım basarılı bı sekılde yonetebılırmıyım bılemıyorum kararsızım

Canim ogrenip yazinca beni de etiketler misin sana zahmet sehir disinda her zaman giremiyorum. İlk zamanlar anlamiyordum sutum geliyormu gelmiyor mu diye simdi anlarim . Gelmezse sütüm yapicam hangisi uygunsa.

Canim baktim. Tam sana yazacaktim.
Evet kaynaklarda geciyor. Boyle bir uygulama var. Peygamberimiz yapmış. Iki üc farkli sahabenin bebeğine.. bebek doğduğunda peygamberimiz ilk olarak (daha emmeden) hurmayi ağzinda çiğneyerek yumuşatmış ve bebeğe emdirmis. Tahnik deniliyormus. Henuz tam detayina inemedim ama galiba kültürel bir tarafida var.

Amaç şuymuş. Bebek bu hurmayi emerken emme refleksi gelişip anneyi daha güçlü emiyormuş. Hurma zaten tatli bir şey ya. Emmeyecek bebek yok. Genelde yapanlardan duyduğumda bu yönde. Bu uygulamadan sonra bebek daha guclu emiyormuş. Hurmada cok faydali bir şey. Birde ruhsal olarak da bebeklere iyi geldiğini soyleyen yorumcular var.

Şuan ilk olarak öğrendiğim bu canim. Daha fazla bilgiye ulaşirsam yazarim insallah.

Ben galiba yapacağim. Zaten bir sefer. Ama şekerlendirilmemiş doğal hurma olmasina dikkat etmek lazim. Piyasadaki cogu hurma ekstra şekerlendirilmiş oluyor malesef.

Aynen canım birde buz kompress gerekirse diye jel torbaları önermişler alırsam onu eklerim. Son olarak da süt arttıran cay, meme kalkanı ve silikon meme ucunu ekliyorum ben cantama. Nolur nolmaz diye almıstım
evet onları da okumuştum. Kendime uygun göğüs kremini buldum. ilk ikide ihtiyac duymadım, bunda da kremler işe yararsa duymam diyorum. Deneme yanılma yasadığımdan onları eklemedim. İlk kez deneyimleyecekler için nolur nolmaz önemli olabilir. buz kompres hastaneden alırım gerekirse ama ne için anlamadım tam? Gögüğ tıkanıklığı mı? Çay iyi fikir. Doğumdan sonra iyi olur. Olmazsa eşim kalacak yanımda inş. bişi gerek olursa onu gönderirim almaya.

bunu unutmuştum bak zemzem saklıyorum ilk tat için, bir de hurma koyayım inş. oğlanda da kızda da hurma yaptım zemzem yoktu.

Bir de bu bendeki terlikleri kullanmazsam asagıdaki lohusa terliklerini dusunebilirim. İlki 75 tl, ikincisi 50tl

Eklentiler

• IMG_9468.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 122
  • IMG_9469.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 122
Terliği ne kadar iyi düşünmüşsün, ben de ordan alayım.. Renk renk var zaten.. Ben de satılan terlik taç takımlarını pek sevmiyorum. Çok süslü geliyor bana..

kızlar şuan ütü yapıyorum da 1 tane de bebek yeleği eklenebilir listeye. Mesajı düzenle yapamıyorum sanırım belli bir zamanı var geçince düzenlemeye izin vermiyor. Düzenleyebilseydim 1 tane bebek yeleği eklerdim

Evet canım mantıklı, eklenebilir, liste için teşekkürler. Ben de ağustosun ilk haftası hazır ederim çantayı artık

Amin canım inşallah. Haklısın ama insan hiç endişe yapmadan duramıyor malesef. Umarım hersey güzel olacak canım.

Aldıkların çok güzelmiş. Ben de lohusa taçlarını beğenmiyorum. Sanırım kırmızı ya da somon rengi kurdele alıcam sadece onu takıcam. Eskilerin yaptığı gibi

Tmm cnm çok saol ileteyim sanırım yapck bişe yok karaciğer değerlerinin yükselmesi nasıl bişeye sebep oluyo erken mi alıyolar?bahsettiğin hap antihistaminik olanlardanmı?
Deger aşırı yüksekse bebegi erken alıyorlar.onun dışında bebegi hic etkilemiyo.ursaactive sanrm ilacn adı.zaten dogumdan sonra bi kac hafta icinde tamamem geciyo kaşıntı.kötü etkilemek istemem ben bebegimi kaybettim.ama bu sebepten degil.bu sekilde etrafmda normal dogumla dogan onlarca tanıdığım var.kolestaz sadece annenin konforunu etkiliyo.sidddetli kaşıntı bebegi hic bir sekilde etkilemiyo.kolestazsa rahat olsun arkadasn.

Canım bende kızımda yapmadım ama bunda yapcam kabuğunu soyup bebeğe emziriyosun doğar doğmaz bizim arkadaş yaptı baya emmiş derler ki tatlı dilli olur uslu sakin olur 3 yasında ve çok tatlı sakin erkek cocugu demekten zarar gelmez hurma sonucta herseye şifa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…