- 6 Mayıs 2016
- 3.394
- 5.690
- 158
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #14.861
Canim ben kitaptam cok guc aldim. Dediklerinide uygulamaya calisiyorum..şu ana kadar 2 kez bastan sona okudum ama parca parca donup dönüp okuyorum. Her seferinde başka bir seye odaklaniyorum. Nefeslere ve egzersizlere calismaya basladim. Gevseme egzersizlerine bu aralar baslayacagim.33.haftada da perine masajina. Dogumda yaninda biri olacak mi?esin ya da baska biri? Onemli olan o kisinin kitapta yazanalrdan asgari derecede bigi sahibi olmasi. Benim esim yanimda olacak..basya kitabi ona okuyprdum ama uzun surunce her konu acildiginda kitaptakilero ona ozetliyorum. Doggum nasl olur nasil baslar. Ne nedir. Ne zaman endiselnemej gerekir. Ne dogumun normal rutinidir filan. Boyle daha verimli oldu. Cunku ben kasilmalarla ugrasirken disariyla irtibati esim saglayacak.insallah her sey yolunda gider. O bahsedilen kursa illa gitmeye gerek yok. Sonucta kitbain dedigi gibi dogumu bedenimiz bebegimizle orraklasa yapiyor. Onemli olan bizim rahat gevsemis ve korkmamis olmamiz. Bir nevi bilincaltimzii ve bedenimzii hazirlamak. Benim.iki arkadasim doguma bu kitapla hazirlandi kursada gitmediler eslerinide azami derecede bilgilendirdiler sadece. Ve son derece basariliydilar. Cok guzel dogum hikayeleri oldu.Canım hypnobirthing sen önerdikten sonra almıstım kıtabını suan okuyorum acayip ufuk acıyor algıları guclendiriyor. Önerilen calısmalara bende kendş basıma basladım bu hafta ama programda eslı katılımın onemlınden cok bahsedılıyor. 5haftalık fln suren eslı kurslar oluyor ama benım esım her haftasonu gece 12 ye 1 e kadar calısıyor. Buyontemı sadece kendım basarılı bı sekılde yonetebılırmıyım bılemıyorum kararsızım
Bende suanda dogal hurma nulmaya calisiyorum elimdekiler bitmek uzere cunku. Piyasadaki cogu hurma sekerlendirilmis malesef.insalkah canta hazirlamya bulurum..zemzemde iyi fikir olabilir aslinda. Bi bakayim.bunu unutmuştum bak zemzem saklıyorum ilk tat için, bir de hurma koyayım inş. oğlanda da kızda da hurma yaptım zemzem yoktu.
Saol canım benim çok şükür iyi bi gündü biraz tosuncuk gibi sağlıklı olsunda 25 eylül gibi sezeryan dedik bi aksilik olmazsa kaldı 2 ayım heralde ben en son doğum yapanlardan olcam:)Canımm güzel haberler almışsın..Maşşalh senin paşaya..Tosuncuk geliyor desene :)
Canım bende kızımda yapmadım ama bunda yapcam kabuğunu soyup bebeğe emziriyosun doğar doğmaz bizim arkadaş yaptı baya emmiş derler ki tatlı dilli olur uslu sakin olur 3 yasında ve çok tatlı sakin erkek cocugu demekten zarar gelmez hurma sonucta herseye şifa
Ben kızımı yıkamamıştım kulak testi olama kadar inanın o yıkanmadan bi kokuları oluyor sürekli koklayın bi başka koku insanın içine işliyor resmencanım zaten ilk haftalar banyoyu önermiyolar bebeğin bi süre üzerindeki verniks tabakasıyla kalması daha sağlıklıymış. ben koymadım o yüzden 3-4 gün yıkamayı düşünmüyorum
Tabi canım burda ki değil hacca gidip gelenlerden almamız gerekir birde emzirirken çok süt yapıyormuş hurma bunuda okudumEvet canim bende hem kaynakcadan arastirdikran hem de cevremde cok yapami duyunca yapacagim sanirsam. Ama sekerlendirilmemis dogal hurma olmasi lazim. Ben zaten hamileligimde de hurma yiyorum belirli araliklarla. 36 dan sonea cogaltacagim. Dogjmuda cok kolaylastiriyormus. Insalkah bizede yarar.
ağız mendili koyucam canım havluya gerek yok sanırımHıcbı hastane cantasında görmedim canım agız mendili olabilir
Kızlar bişe sorucam gebelik ürtikeri yaşayan var mı? Şiddetli el ve ayak kaşınması şeklinde? Bi tanıdıgım hamile aynı haftlrda sayılırz kız çıldırıyo uyku kalmamış ağlıyo gece olucak dye,geceleri başlıyomş.doktru bişe yapamam demş cildyeye yönlendrmş.
canım bu gögüs ucu meselesını merak ettım benÇok mantiksiz canim. Bebek daha dogar dogmaz anne memesini arayacak refleksle doguyor. Kac kez dogum videosunda gördüm annenin karnina koyuyorlar bebek goguse dogru hareket etmeye calisiyor. Biraz yardimla memeyi buluyor... yaradan boyle yaratmis... hatta karnimizdaki linea cizgisi bile bebegin memenin yolunu bulmasi icinmis.... 1 saat nedir ya? ... anne daha odaya gelmeden bu ne acele? ... bence bunun arakasinda baska bir is var?
Mesela almanyada anneye dogumdan once sonra hemen soruyorlar mama verecek misin diye filan ama burada emzirme cok az malasef.. turkler ve asyali kadinlar emziriyor genellikle ..ama alman emziren anne cok azdir.. dogumdan hemen sonra hapla sutu kesiyorlar direk mama veriyorlar... boyle bir ortamda hemen mama vermeyi teklif etmek bana normal geliyor.
Ama ortalama her turk kadini (istisnalar olabilir) emzirmeyi ister ve emzirirde.. daha hic denemeden etmeden yangindan mal kacirir gibi hemen ilk saatinde mama vermek insanin aklina baska seyler getiriyor. (Acaba o doktor herhangi bir mama sirketiyle anlasmasi filan mi yapti?)
Ayrica ilk saatte sonraki saatlerde olmayabilir, ucu cikmaz biraz daha sonra olur ama eninde sonunsa her bebek bir sekilde emer diye dusunuyorum.. (belki daha cok ya da az emen olur vs vs bu baska)
Ama bunun icin belki biraz cabalamak gerekebilir.. insllah hemen sutumuz olur hemen emzirebiliriz.. sonucta dunyanin en iyi mamasi bile anne sutunun yerine gecmez.
Soruna gelecek olursak dogar dogmaz bir saatte emmedi diye sarilik olan bir cocuk gormedim ben.. ayricada ilk kez duyuyorum. Benim en kucuk kardesjm dogdugunda 3 gun annemin meme basini cikaramamislardi. Ancak 3 .gun hastanedeki hemsire cikarmisti. O zamana kadar da sagarak biraz biraz verebilmislerdi. Kardesime hic bir sey olmadi. Mamada vermemisti annem.Memeyi bir aldiktan sonrada guzelce emdi . Ve birakmadi. Ama mama verseydik belkide memeyi hic almayacakti. Ilk mamayla baslayan bebekler sonradan meme almayabiliyorlar. Insallah hic ihtiyacimiz olmaz
evet hıçkırık.. ben öyle olunca oturusumu ytaısımı falan düzeltıyorum ki bebek rahat etsin hıckırıgı belki cabuk gecer diyeKızlar tek tek alıntılayamıyorum.
Tetenoz aşısı hakkındaki yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim.
Hıçkırık tutmasını nasıl anlıyosunuz
Sanırım benimkide hıçkırık tutuyo.
Başı aşağıda.o bölgede kalp atışı gibi aynı tempoda bişey atıyo.
2 3 dk sürüp geçiyo.
Günde bi kaç defa yaşanıyor bu durum.
Hıçkırıkmıymış bu şimdi :)
aa unutmadan ben de alayım hastane cantamaBenim kardeşim normal doğum yaptı. Sütü
gelmiş ama ilk başta yeterli gelmemiş sanırım. Yeğenim sarılık oldu 2 gün hastanede tedavi gördü. Kardeşim de şimdi keşke sütüm yetene kadar mama verselerdi diyor. Bu arada ben humana süt arttırıcı çay aldım doğumdan bir kaç gün önce içmeye başlamayı düşünüyorum. Kullananlar faydasını görmüş.
bir fırsat bulamadım hergun yenı bir şey cıkıyor. yıkadım kaldırdım ama utuleyıp yerleştiremedim halabenimki hazır canım
Evet çok önceden de değil 1 gün önce falan içilebilir tabi doktoruma danışarak içerim. İlk günler özellikle faydası olur gibime geliyor. Bu arada göğüs ucunu çıkarmak için şırınga en güzeliymiş. Şırıngayla hemşireler çıkarıveriyormuş.aa unutmadan ben de alayım hastane cantama
canım eken başlayınca süt erken gelirmiş diye okumustum o da kötü çunku ılk gelen süt degerlıymıs ya
tam bilmiyorum yanlıs söylediysem düzeltın lütfen
Zyrtec hamilelikte kullanılır mı? Bende feci alerji oldum iyi geliyordu zyrtec içsem mi acabaBende var. Baştan beri vardı akşamları cıkıyor sabahları geçiyor. Bazen şiddetli bazen hafif oluyodu. Benim deri altında beyaz yuvarlak şeklinde cıkıyordu hep aynı şekilde ayak altımda cıkıyor üstüne basınca kaşınıp acıyor ama hiç kaşımıyorum yoksa yara olur. Elimdede aynı şekilde çıkıyor arada. Her gece yarım zyrtec alıyorum ama işe yarıyomu bilmiyorum İnşallah artmaz diye dua ediyorum
Ahaha ben de :)iyimiş :) ben zaten diğer topikte ilk karşılaştigimiz zamandan beri senden farkli bir enerji aliyorum:)
NE güzel rüya görmüşsün :) inşallah kafama göre bir hastane bulurum canımAnadolu yakasinda hic yok mu ki canim ya muhakkak olmasi lazim. Ne kadar zor bir sey olabilir ki? Ya da gorustugun hastanelere sor belki onlarda izin verir. Ben o anin büyüsünü cok merak ediyorum..
Gecen hatta ilk kez ruyamda doguruyordum, doktoru devreden cikardim beni hizli hizli ikinmaya ikna etmeye calsiiyordu cekil basimdan ben biliyorum dedim:) yabanci videolardaki gibi(hybnobirthingdeki gibi) sakin sakin nefesle bebegimi dogurdum hemde kendi ellerime:)
Sonra direk koynuma aldim gogsume koydum. Bebegin yuzu hala gozumun onunden gitmiyor. O kadar guzeldi ki. O anin buyusuyle kiz mi erkek mi diye sormayi bile unutuyormuşum. O kadar etkilendim ki ruyadan. Birde bebegimin teninin tenime degmesi cok bambaskaydi bi uyandim eşimi durtuyom kalk kalk dogum yaptim:) ben diye. megerse gece imis:) esimde evet evet dogurdun diyip geri uyutmus beni:) :)
Insallah bu uygulamayi yaoan bir hastane bulursun canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?