2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265

Bieyerde okumustum iste bu unutkanliklar daha once dogum yapmis kadinlar dogum sancilarini hatrlamasin die oluyormuss biz sadece dogumu deil onunla birlikte bircok seyi unutabiliyoruz

Çalışmaktan bahşedilmiş.ben çok zorlanıyorum çalışmakta.fiziksel olarak yorulmuyorum ama Beynen çok yoruluyorum.
işte devamlı bi şeylere karar vermem gerekiyor.hesap yapmam gerekiyor.bir de Yeni projeler var onlara fikir üretmem,Nasıl yapılacağını belirlemem gerekiyor.
zaten hamileliğimi öğrendiğimden beri dikkatim hep bebişimde bu kadar beyinsel aktiviteli işi yapamıyorum,çok zorlanıyorum.
Burada bebeğe bakacak yardımcı olacak kimsem Yok.bir yandan çalışmaya başlayınca nasıl olacak diye düşünüyorum.O yüzden de Doğum sonrasında kızımla daha fazla zaman geçirmek için iZne erken ayrılmak istemiyorum.bayrama kadar çalışmak istiyorum.
Bakalım ben bişeyleri istiyorum planlıyorum ama Nasıl olur hiç bilemiyorum tabi..

Ay ben Doğum sonrası düzelirim diye ümit ediyordum,ama daha da mı kötü olacak eyvah

Ah o sonrasına aktarma olmasa hep iZne ayrılırız da işte Doğum sonrası birkaç hafta daha gazla geçirelim diye sabrediyoruz
Aynen canım haklısın...Bırakıp gelmek daha zor olacak tabiki.. inşallah sakin akıllı çocuklar olurlar da bizi zorlamazlar kolay bırakırız Ben kızımda çalışmayı düşünüyordum..Çok huysuzdu benden 1 dk ayrılmıyordu.. Bikaç gün denedik olmadı o evde ağladı akşama kadar ben işyerinde ağladım..Dayanamadım başlarım işine gücüne dedim istifa ettim 2 yıl çalışmadım.. Bunda ne olacak bilmem :)

.biz birşeyleri planlıyoruz ama planlarımız tutmayabiliyor.herşeyin Hayırlısı olsun hakkımızda canım

Neyseki bulmuşsun Allahtan.. Bbebekler bizim depolarda yiyorlar sonuçta..Ne kadar takviye de etsek yeterli gelmiyor

Reactions: NGY
Kızlar bebeğin günlük eşyalarınu koymak için sepet arıyorum.mümkünse kapaklı olanlarından
Siz aldınız mı? Nerelerde vardır istediğim sepetler.
Eki Görüntüle 2025265
Canım ben kutuları ikeadan aldım.kumaş büyük boy ve küçük boy kapaksız kutular,kapaklı renkli karton kutu vb aldım.bir tane de görümcem penye ipten sepet ördü.onları kullanacağım.
Bu arada canım senin resmini attığın gibi oyuncaklı kutular çok pahalı olabilir,oyuncaksız alıp üzerine kendin silikonla da oyuncak süs vb yapıştırabilirsin

benim de 33. haftam son artık agustosta calısmıycam gercekten zorluyormus, 37 ye kadar dayanırım dıyordum ama agır gelıyorum kendıme acaba dıyorum erken mı boyle hıssetmek ıcın
Yok canım ya değil bende öyleyim 37 ye kadar dayınırım diyordum ama yok olmayacak. Çok Sıcaklara denk gelmiş olmamız da ayrı bir şanssızlık tabi. Birde korkuyorum erken doğumu tetikleyecek diye. Haftaya kadar dayanabilirsem dr. kontrolüne gidince bırakıcam sanırım. 2 hafta eksik kalacak artık ne yapayım. Zaten evde daha bütün işler beni bekliyor. Evde ayrı işte ayrı çok yorulmaya başladım.

Aynen canım dayanacağız gittiği yere kadar inşallah...doğum sonrası çalışmayacak olsam 32.haftada bırakıp geçeceğim ama sonrasındaki izinler bitmesin diye katlanıyorum bende...
Ben sanırım doğum sonrası durumumuz elverirse ücretsize de ayrılacağım ama yine de bi ayda olsa faydası olsun maaşım devam etsin dedim ama bu hafta çok zorlandım. Bakalım ne kadr dayanabileceğim daha

Bende baştan aynı şeyi düşünmüştüm canım. Hem serin hem arkadaşlar var zamanın nasıl geçtiğini anlamam demiştim ama hiçte öyle olmuyormuş malesef. Ama evde klima yoksa bu sıcaklarda evde de bunalabilirsin tabi.

Kizar kan tahlili yaptırdım trigliserid degerim 699 çıktı çok canım sıkılıyor diyet yapıyorum ama azıcık esnetmistim fırladı gitmiş degerim. Hamilelikte de insanın canı bi sürü şey istiyor onu yeme bunu yeme iyice psikolojim bozuldu bide yemediğim fayda etse o da fayda etmiyor

Canım hamilelik öncesinde var mıydı sende kollestrol. Ya da ailede kalıtsal bir hastalık?
Benim de sağlık ocağında dr kan tahlilinde istemiş bunları kollestrol ve trigliserid yüksek çıkmıştı. Kendi kadın doğum dr uma götürünce bunlar çoğu gebede hormonlara bağlı olarak yüksek çıkar o yüzden biz bu tahlilleri istemeyiz gereksiz tahlil yapmışlar demişti. İstersen internette de bir araştır hakikaten aynı şeyler yazıyor. Tabi dediğm gibi daha önceden böyle bir rahatsızlığın yoksa dediklerim geçerli.

Ay ben Doğum sonrası düzelirim diye ümit ediyordum,ama daha da mı kötü olacak eyvah

Insallah sende olmaz cnm ne diyeyim ama cevremde cogu arkadasimda oldu biraz yas ve genetik.oldugunuda dusunmuyo deilim annemdede hamullekten sonra cok olmus unutkanliklari cnki hayt sartlari uzuntuler hepsi bi factor tabi

Bak böyle bir yazı buldum.
Hamilelikte de trigliserit oranında yükselme görülebilir. Hamilelik ilerledikçe üçüncü aylardan sonra da yükselmeye devam edebilir. Genelde bu yükselme doğumdan sonra düzelme gösterir. Anne karaciğerinde serbest yağ asitlerinden tirigliserit sentezi artışını sağlayan en önemli hormonal faktör son trimestere doğru ilerleyici artış gösteren östrojen hormonudur. Hamilelikte de bazı nedenlere bağlı olarak trigliserit yüksekliği oluşabilir. Kolesterol ve trigliserit yüksekliğinde genetik yatkınlık söz konusu olabilir.

• Beslenme bozukluğuna bağlı
  • Hamilelik sırasında hormonların dengesinin bozulmasına bağlı
  • Diyabetis mellitusa (şeker hastalığına) veya gebelik şekerine bağlı
  • Preeklampsiye bağlı
  • Tiroid hastalıklarına bağlı
  • Kronik böbrek yetmezliğine bağlı
  • Ani kilo almaya bağlı
  • Strese bağlı
  • Hareketliliğin kısıtlanmasına bağlı
  • Uyku bozukluğuna bağlı olarak hamilelik döneminde kolesterol ve trigliserit yüksekliği görülebilir.

Ailemdede var bende de vardi canım gebelik öncesinde de ama 300 lerle başladık 700 e çıktı normalde gebelikte yükseliyor biliyorum ama benim ki çok çok yukseldi çok Canım sıkılıyor

Bayanlar haftaya pazartesi 32. haftam dolduğundan son3 hafta raporu için doktora gidecem. 32. haftada muayene olarak rutin ultrason kontrolü mü yapılıyor yoksa nst takibi fln başlıyor mu bu dönemde giden arkdslar paylaşabilir mi rica etsem:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…