- 31 Ocak 2010
- 3.728
- 3.583
- 448
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #15.041
Canım ben kutuları ikeadan aldım.kumaş büyük boy ve küçük boy kapaksız kutular,kapaklı renkli karton kutu vb aldım.bir tane de görümcem penye ipten sepet ördü.onları kullanacağım.
Bu arada canım senin resmini attığın gibi oyuncaklı kutular çok pahalı olabilir,oyuncaksız alıp üzerine kendin silikonla da oyuncak süs vb yapıştırabilirsin
Bayanlar haftaya pazartesi 32. haftam dolduğundan son3 hafta raporu için doktora gidecem. 32. haftada muayene olarak rutin ultrason kontrolü mü yapılıyor yoksa nst takibi fln başlıyor mu bu dönemde giden arkdslar paylaşabilir mi rica etsem:)
cok sık kasılma ve agrın yoksa nst bakılmıyor. Rutin ultrason bebek ölçümleri belki kan idrar ve hormon takibi.Bayanlar haftaya pazartesi 32. haftam dolduğundan son3 hafta raporu için doktora gidecem. 32. haftada muayene olarak rutin ultrason kontrolü mü yapılıyor yoksa nst takibi fln başlıyor mu bu dönemde giden arkdslar paylaşabilir mi rica etsem:)
Kizar kan tahlili yaptırdım trigliserid degerim 699 çıktı çok canım sıkılıyor diyet yapıyorum ama azıcık esnetmistim fırladı gitmiş degerim. Hamilelikte de insanın canı bi sürü şey istiyor onu yeme bunu yeme iyice psikolojim bozuldu bide yemediğim fayda etse o da fayda etmiyor
ben de oyle yapıyorum da arada gıydım 1-2 işteBen uzun zamandır beyaz giyiyorum akıntı rengi görmek için. Bide beyazlar daha yüksek ısıdayıkanıp kuruyor daha hijyenik oluyo gibi geliyor bana
Sağol canım yazı için. Ben de hareketsizlik de var evde devamli yatıyorum şeker yüklemesi için falan da doktora gidemedim o yüzden şekerim olup olmadığını bilmiyorum gerçi açlık şekerim 64 çıktı bu kan tahlilinde de ama bu sonuç sekerimin olup olmadığını gösterir mi bilmiyorum çok kilo da almadım 2 kilo kadar aldım şimdiye kadar ama bu trigliserid beni çok üzüyorBak böyle bir yazı buldum.
Hamilelikte de trigliserit oranında yükselme görülebilir. Hamilelik ilerledikçe üçüncü aylardan sonra da yükselmeye devam edebilir. Genelde bu yükselme doğumdan sonra düzelme gösterir. Anne karaciğerinde serbest yağ asitlerinden tirigliserit sentezi artışını sağlayan en önemli hormonal faktör son trimestere doğru ilerleyici artış gösteren östrojen hormonudur. Hamilelikte de bazı nedenlere bağlı olarak trigliserit yüksekliği oluşabilir. Kolesterol ve trigliserit yüksekliğinde genetik yatkınlık söz konusu olabilir.
- Beslenme bozukluğuna bağlı
- Hamilelik sırasında hormonların dengesinin bozulmasına bağlı
- Diyabetis mellitusa (şeker hastalığına) veya gebelik şekerine bağlı
- Preeklampsiye bağlı
- Tiroid hastalıklarına bağlı
- Kronik böbrek yetmezliğine bağlı
- Ani kilo almaya bağlı
- Strese bağlı
- Hareketliliğin kısıtlanmasına bağlı
- Uyku bozukluğuna bağlı olarak hamilelik döneminde kolesterol ve trigliserit yüksekliği görülebilir.
Hmm senin durumun malesef farklıymış o zaman canım. Yürüyüş falan yapıyor musun? ne yapalım az kaldı biraz daha yeme içmene dikkat et yemekten hemen sonra yatma birde yürüyüşe falan mutlaka çık. İnşallah iyi gelir.Ailemdede var bende de vardi canım gebelik öncesinde de ama 300 lerle başladık 700 e çıktı normalde gebelikte yükseliyor biliyorum ama benim ki çok çok yukseldi çok Canım sıkılıyor
evet memorial egidiyorum şimdilik normal görünüyor dogum ama inşallah sonuda normal olur. sezeryan gerektirecek birşey yok şimdilik inşallah hiç olmazankara memoriale gidiyosuuz sanırım, benim doktorum dışardan ama memorialde yapmayı düşünüyorum doğumumu sizinki normal mi sezeryan mi belli mi:)
Bayanlar haftaya pazartesi 32. haftam dolduğundan son3 hafta raporu için doktora gidecem. 32. haftada muayene olarak rutin ultrason kontrolü mü yapılıyor yoksa nst takibi fln başlıyor mu bu dönemde giden arkdslar paylaşabilir mi rica etsem:)
ikea da çeşit çeşit varKızlar bebeğin günlük eşyalarınu koymak için sepet arıyorum.mümkünse kapaklı olanlarından
Siz aldınız mı? Nerelerde vardır istediğim sepetler.
Eki Görüntüle 2025265
b12 vitamınıne baktır canım. stressten de olur bazen kafası dolar insanın . yeşil alanlara gitme şansın varsa ıyı gelirHerkese iyi haftalar.unutkanlıktan açılmış.söylediğim herşeyi unutuyorum.bi iş yaparken yarım bırakıp başka işe geçiyorum.bi de aklımdan geçen şeyi söylemeyi unutuyorum sonra da karşımdaki yapmayınca ona kIzıyorum.unutkanlık kötüymüş.
32. hafta kontrolüm var ptesi günü o zaman konuşacam doktorla fiyat konusunu falan.evet memorial egidiyorum şimdilik normal görünüyor dogum ama inşallah sonuda normal olur. sezeryan gerektirecek birşey yok şimdilik inşallah hiç olmaz
doktorunuz dışardan olunca dogum için ne kadar para alıyorlar ?
ben fıyat dışında doğumla ilgili hiç bir şey öğrenmedim henüz ssana bilgi verildi mi ?
mesela önden sözleşme yapılıyormu parayı önden mi ödüyoruz..vs henuz hastaneye sormaıdm kızlara sormustum dogumdan sonra ödeme demişti ama bır daha ki muayenemde soracagım
Üzüntü de etkiler ama dikkat etmen lazım kendine. Neden hareketsizsin başka bir sağlık sorunu yok değil mi? Biraz yürüyüş yapsan hemen etkisi olur.Sağol canım yazı için. Ben de hareketsizlik de var evde devamli yatıyorum şeker yüklemesi için falan da doktora gidemedim o yüzden şekerim olup olmadığını bilmiyorum gerçi açlık şekerim 64 çıktı bu kan tahlilinde de ama bu sonuç sekerimin olup olmadığını gösterir mi bilmiyorum çok kilo da almadım 2 kilo kadar aldım şimdiye kadar ama bu trigliserid beni çok üzüyor
Malesef yürüyüşe çıkamıyorum canım riskli gebeyim rahmimde açıklık var o yüzden evde devamli yatıyorumHmm senin durumun malesef farklıymış o zaman canım. Yürüyüş falan yapıyor musun? ne yapalım az kaldı biraz daha yeme içmene dikkat et yemekten hemen sonra yatma birde yürüyüşe falan mutlaka çık. İnşallah iyi gelir.
Anladm canım cok tesekkür ederim bebişinin kilo ve boyu kaçtı cok merak ediyorum haftaya ne boyutlarda olcağını:)Aslında dr una bağlı ben 32+3 te gittim sadece ultrasonla muayene etti çalışabilir raporu verdi. NST ye falan almadı. Ama sancım var dersen mutlaka alır.
ikea da çeşit çeşit var
ben yıkadım ütüledim.doğum cantalarını hazırladım. Nolur nolmaz yapmanı öneririm ilerleyen haftalarda agırlaştıkca daha zor olur. Hem nolur nolmaz hazır olması insanı rahatlatıyor. İçeri dısarı bulunduğun sehrin temizliğine göre değişiyor bence. Ankarada içeride kuruttum zaten ev cok sıcakKızlar bişey daha sorucam.
Bebeğin kıyafetlerimi yıkasam erken mi daha?
Bide kuruturken balkonamı asıyım yoksa evin içinde çamaşırlıktamı kurutayım?
her annenin galiba 1 silikon tabancası olmalı :) ben de alayım ya her işe yarıyormuşCanım ben kutuları ikeadan aldım.kumaş büyük boy ve küçük boy kapaksız kutular,kapaklı renkli karton kutu vb aldım.bir tane de görümcem penye ipten sepet ördü.onları kullanacağım.
Bu arada canım senin resmini attığın gibi oyuncaklı kutular çok pahalı olabilir,oyuncaksız alıp üzerine kendin silikonla da oyuncak süs vb yapıştırabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?