2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265

Canım aslında oyuncak şart değil.
Ama kapaklı olması daha iyi olur.bi milyoncu gibi mağazalarda baktım.kapakları yoktu.
Tozlanmasın diye özellikle kapaklı arıyorum.nette bulduklarımda çok pahalı.
Araştırmaya devam :)

nst takibini her doktor farklı yapıyor diye anlıyorum. ben raporu almaya gittiğimde standart ultrasonla bebeğe baktık. hatta benim doktor 32+0 olman gerekiyor dedi ve 2 gün sonra doluyordu. kendileri sgk girişlerini yaptılar, bana girişlerin yapıldığını gösteren raporu mail attılar. nst için bizimki 34. haftayı bekliyor.

cok sık kasılma ve agrın yoksa nst bakılmıyor. Rutin ultrason bebek ölçümleri belki kan idrar ve hormon takibi.

İnşallah işine yararlar canım;

Hamile kadının trigliserit değerlendirmesinde bazı hastalıkların yanı sıra yaş, kaçıncı hamilelik ve genetik nedenler de hesaba katılır. Hamilelik döneminde çok gerekmedikçe ilaç tedavisi uygulanmaz. Bu nedenle beslenme şeklinde değişiklik ve uygun diyet ve hamilenin de yapılabileceği egzersizler ve yürüyüş önerilir.

Kolesterol, trigliserit ve lipoprotein sevileri doğumdan sonra değişen hızlarda azalma gösterir. Bu düşüşün sebebinin emzirmenin devam etmesine bağlı olduğu düşünülmektedir. Yani bebeğini emziren annelerde bu tür bozukluklar doğumdan sonra kendiliğinden de düzelebilir, bu nedenle emzirme hem annenin sağlığı hem de bebeğin sağlığı için son derece önemlidir. Eğer doğumdan sonra trigliserit ve kolesterol sevileri düşmez ise bu durumun altında yatan neden de araştırılır ve gereken durumlarda hem nedene yönelik hemde bu değerleri düşürmeye yönelik tedaviler verilebilir.

Sağol canım yazı için. Ben de hareketsizlik de var evde devamli yatıyorum şeker yüklemesi için falan da doktora gidemedim o yüzden şekerim olup olmadığını bilmiyorum gerçi açlık şekerim 64 çıktı bu kan tahlilinde de ama bu sonuç sekerimin olup olmadığını gösterir mi bilmiyorum çok kilo da almadım 2 kilo kadar aldım şimdiye kadar ama bu trigliserid beni çok üzüyor

Ailemdede var bende de vardi canım gebelik öncesinde de ama 300 lerle başladık 700 e çıktı normalde gebelikte yükseliyor biliyorum ama benim ki çok çok yukseldi çok Canım sıkılıyor
Hmm senin durumun malesef farklıymış o zaman canım. Yürüyüş falan yapıyor musun? ne yapalım az kaldı biraz daha yeme içmene dikkat et yemekten hemen sonra yatma birde yürüyüşe falan mutlaka çık. İnşallah iyi gelir.

ankara memoriale gidiyosuuz sanırım, benim doktorum dışardan ama memorialde yapmayı düşünüyorum doğumumu sizinki normal mi sezeryan mi belli mi:)
evet memorial egidiyorum şimdilik normal görünüyor dogum ama inşallah sonuda normal olur. sezeryan gerektirecek birşey yok şimdilik inşallah hiç olmaz

doktorunuz dışardan olunca dogum için ne kadar para alıyorlar ?
ben fıyat dışında doğumla ilgili hiç bir şey öğrenmedim henüz ssana bilgi verildi mi ?
mesela önden sözleşme yapılıyormu parayı önden mi ödüyoruz..vs henuz hastaneye sormaıdm kızlara sormustum dogumdan sonra ödeme demişti ama bır daha ki muayenemde soracagım

Aslında dr una bağlı ben 32+3 te gittim sadece ultrasonla muayene etti çalışabilir raporu verdi. NST ye falan almadı. Ama sancım var dersen mutlaka alır.

b12 vitamınıne baktır canım. stressten de olur bazen kafası dolar insanın . yeşil alanlara gitme şansın varsa ıyı gelir

32. hafta kontrolüm var ptesi günü o zaman konuşacam doktorla fiyat konusunu falan.
masallahh ne güzel insallah istediğinz şekilde doğumunuzu gercekleştirirsiniz ben cok korktuğum için direk sezeryan istiyorum.
Siz hangi doktordasınız ve hastane doktoruna gittiğiniz için normal (hatta varsa bilginiz sezeryan için) doğum için ne kadar fiyat verdiler

Üzüntü de etkiler ama dikkat etmen lazım kendine. Neden hareketsizsin başka bir sağlık sorunu yok değil mi? Biraz yürüyüş yapsan hemen etkisi olur.
Aslında açlık şekerin olması gerekenden bile düşük çıkmış kilo alımında az pek belirtisi yok sanki ama bunlar sadece belirleyici değildir muhakkak. Kaç kilosun?

Malesef yürüyüşe çıkamıyorum canım riskli gebeyim rahmimde açıklık var o yüzden evde devamli yatıyorum

Kızlar bişey daha sorucam.
Bebeğin kıyafetlerini yıkasam erken mi daha?
Bide kuruturken balkonamı asıyım yoksa evin içinde çamaşırlıktamı kurutayım?

Kızlar bişey daha sorucam.
Bebeğin kıyafetlerimi yıkasam erken mi daha?
Bide kuruturken balkonamı asıyım yoksa evin içinde çamaşırlıktamı kurutayım?
ben yıkadım ütüledim.doğum cantalarını hazırladım. Nolur nolmaz yapmanı öneririm ilerleyen haftalarda agırlaştıkca daha zor olur. Hem nolur nolmaz hazır olması insanı rahatlatıyor. İçeri dısarı bulunduğun sehrin temizliğine göre değişiyor bence. Ankarada içeride kuruttum zaten ev cok sıcak

her annenin galiba 1 silikon tabancası olmalı :) ben de alayım ya her işe yarıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…