2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kilosu hala normal sınırlar içinde. Ama karın çevresi 10 gün geriye düşmüş. Benim tansiyonum yükselmeye başlamıştı. O sırada bebeğin gelişimi yavaşlamıştı. Gitgide tansiyonum ve gelişimi geriledi. 17/11 tansiyon ve idrarda protein bulunmasıyla acil doğuma girdim. Bebeğe giden kan akışı bozulmuş ve bebeğin kalp atışları azalıyordu. Belirtilirken bazıları el ve göz çevresinde azalmayan şişlik, karaciğer bölümünde şiddetli ağrı, şiddetli baş ağrısı, görmede bozukluk, gözünün önünde sinek uçuşması gibi şeyler. Tansiyon takibi çok önemli. 14/9 sınır oluyor. Hepimizin dikkat etmesi gerekiyor.

Lohusalık zor bir dönem ama en azından bebeklerimizin kucağımızda gözümüzün önünde olacak inşallah. Zevkle zorluklarına katlanırız

Benim de işyerim çok uzaktı. 26 haftaya kadar aynı senin gibi 3 araç değiştirerek ve yokuşu çıkarak işe gittim. Sonraki 5_6 hafta kayınpederim bıraktı sağolsun. Sonra da izne ayrıldım. Ne gibi bir sorun oldu aranızda bilemem ama bu sıcaklarda hamile bir kadını bu kadar yola mahkum etmeleri çok büyük bir vicdansızlık

Arkadaşlar merhabalar ben de 31 haftalık hamileyim. Doktor doğumun Eylül ortalarında olacağını söyledi. Benim riskli hamileliğim oldu. Bundan dolayı başlarda kıyafet falan almadım. yenilerde almaya başladım. ama ne alsam bilemiyorum. hangi kıyafetlerden kaçar tane alsam. eylül sonbahar nasıl giydirsem içlik falan giyer mi. ona göre ne alsam. acil yardımınıza ihtiyacım var. çok bunaldım. bilmiyorum

Canım ya çok üzüldüm. Bu sefer her şey çok güzel olacak inanalım ve hep dua edelim. Kaçıncı hafta da doğmuştu ilk bebeğin?
Bak şimdi artık çok az kaldı doğsa bile yaşama şansı çok yüksek.

çok şükür izne ayrılmışssın canım seninde zor olmuş hele birde izmirde. araba alabilmeleri için krediyi eşim çekti bi çok şeyini biz yaptırdık sigorta vs. ama hala krediyi bize yıkmaya çalıştılar . maddi yardım beklediler eşimde en son açtı ağzını yumdu gözünü biz kendimiz verdik onlara arabayı yoksa onlar her aradıklarında arabayı alın diyorlar ama laf söyleceğine şurda dişimi sıkıp eşimin yanında dururum

Ya kızlar nolur bu hafta canımızı sıkacak birşeyler daha olmasın herkesın haftası full sağlıklı huzurlu gecesin inşallah bende birsey anlatıcam belki amannn sende nelere takıyorsun diyebılırsınız ama konuşacak kımsem de yok catlayacagım .. gecen hafta bebegımızle ilgili yaşadığımız sıkıntı ki inşallah onemli degıldır ama annelik ınsan herşeye takıyor esıme soyledım ki bak ben bu konuyu kımseyle paylaşıp konuşup konuşul konuşup kafamda büyütmek istemıyorum dedım aılelerımıze bahsetmeyelım dedım yazdım da kendısıne ıs teyken ben aıleme de bahsetmedım abartacak bırsey yok kımse uzulmesın diye biz kontrolden çıkar çıkmaz biz bu konuşmayı yapmadan önce koştur koştur anasını aramış anlatmış bana da soylemedı anlattım diye 2 gün sonra benı görümcem aradı ayyyyyy noldu cok büyük sıkıntı atlatmışsınız diye bende abartma bişey yok falan dedim k.v aramaz bayramdan bayrama konuşuruz o aramadı neyse birde benim o bilmiş gorumcem bana sende ye o zaman yemiyorsun bak falan deyınce bende şartel attı saydırdım biraz sanıyorlarki sen 20 kilo alınca bebek 5 kilo doğuyor kı bızım bebegın kılo va gelısim sorunu yok yani mevzunun yemekle alakası yok kendılerı biraz iri kıyım aıle bende cok zayıftım 47 kilo hamıle kaldım şimdi 54 um yanı normal kılodayım neyse yanı saydırdım biraz kapattım ağladım cok canım sıkıldı benı suçladı böle sankı ortada birşey varmış falan gibi sonra esımı aradım ona ayrı söylendım ek çokta ona canım sıkıldı ben söyleme dıyorum ınadına soyluyor ya evlendıgomız den beri degısmedı gıttı adam ya en küçük seyı bıle annesıne anlatıyor hergun annnesı arar açmazsa küser falan trıpler sınır oluyorum kızlar biz aıle olamadık gıbı sanki ama 2. Bebegımiz gelıyor esımı degıstiremıyorum napmalıyım kac gündür yüzüne bile bakasım gelmiyor yanı adamın her hareketlisi bana batıyor

CAnım tek derdin kıyafet olsun bunalacak bir şey yok. Hem onları alırken çok zevk alacaksın.
Aslında ne alacağın yaşadığın yere göre değişir eğer yaşadığın yer soğuksa iç dış zıbına daha çok ihtiyaç duyabilirsin.
İlk etapta çabuk büyüyor çok kıyafet almayın diyorlar ama arkadaşım yeni doğum yaptı o da çok kıyafet gerekiyor günde 3 4 kat rahat kirleniyor diyor

ay canm ya hani hep söyle derler çocuk olunca erkekler babalk iç güdsyle degişr die bende hep onu bekliyorm ama senin yazni okuyunca acaba benmkide mi degismez dedim bizdedr en kücük sey onlara anlatlr benm evimn her köşesini bilirler eşim sayesinde annesine herseyi ince ayrintisina kadar anlatmayi cok sever galiba degistiremicz onlrn bu huylarini bide şu gorumcelern çok bilmişligi yok mu benim görmcem de gecen uyudgm uyandgmda bana resmen sen bile bile bebegi ucnde öldurecen dedi neymiş uyurken hep saga sola dönüyomuşum e uyku hali kim uykudayken ne yaptigini bilir ki en iyisi kimseyi takmicaz valla yoksa her bir agizdn bi laf cikiyo

korksan bile denemeni tavsiye ediyorum . hepimiz korkuyoruz canım. denemersin baktın olmuyor zaten her şey hazır doktorun orda ama dırek sezeryan demek sana ve bebege haksızlık değil mi . belki de sandıgın gibi değil o an çok basit gelecek sana belli mi olur ön yargılarımız korkutur bazen bizi. sezeryan olacaksa bile planlı sezeryanı düşünme bari yani doğum kendiliğinden başlasın o zaman sezeryan olsun en azındna bebek kendi gelecegi süreyi belirlesin sence de buna hakkı yok mu ... erkenden planlı olarak gun belırleyıp bebegı almak onları oldukları yerden hazılıksız cıkarmak demek ve şok oluyor mınıcık kuzular. bir dahadüşün bakalım bence onu taşıyabildiysen doguradabilirisn biri sürecin devamı biri sonu onu yapabilen diğerini neden yapamasın bebegi taşımak ve bu sürede onu korumak kolay mı sanki onu yapabilen onuda yapanilir bence...

memorial de sgk gecmıyor zaten.ben 30 . haftada başladım oraya yani tahliller falan her şey bitmişti. doktorum Nesrin Fener. muayene ücreti : 250 tl 15 gün içindeki kontrollerde para alınmıyor. nst ler sanırım 34. haftada başlıyor. paket satılıyor. 1 pakette 3 nst varmış fıyatı :180 tl ve 2 paket yeterli geliyormus öyle denldi bana

doğum normal 6100
sezeryan 6900
epidural de bu fiyatların içinde
yogun bakım gerekırse ondan para alınmıyor demişlerdi ama tekrar soracağım bunu

A antikor Merhaba ilk cocugunuz sanırım neden bunalıyosunuz çok heycanlı alışveriş yapmak eylül sonu artık havalar soğuk olcak ve bebek için sıcak bi ortam lazım içlik zıbın atlet gibi içliği birde ayaklı alt içlikler lazım civil bu konuda herşey mevcut gidip bir güne halledebilirsiniz mağaza mağaza gezmeye gerek yok bi kaç takım lazım tabi

Son düzenleme:

Benimde 3 yasinda oglum var aynen senin hissettigini hissediyorum bu halimle hala onunla oynayip mutlu etmeye calisiyorum biyandan da anlatiyorum bn bol bol kardesini ona bi ay kaldi yakinda gelicek hep uyucak aglicak yemek yedircez biz ona oyun oynucak sonra buyuyunce falan die baya kardesinden bahsediyoruz varmis gibi bugun getirmis gobek deligimi acmamai istiyor ac kardeste yesin diyorrr buan sok okdm dedim dogdugunda bian gozum uatunde olmasa bebegin agzina sokucak allah sonumuzu hayretsin

pamuk yatağa sağlıklı diyorlar beni de cezbetti fakat terleme sorunundan bahsediyor bazısı acaba hep terletir mi bilemedim :/
Aslında terletmemesi gerekir %100pamuk. hatta yazın kıyafetleri bile pamuk giyin diye öneriyorlar. Yün de olabilir ama bazı çocuklarda yün alerji yapıyormuş o yüzden pamuk tercih ettim evde de vardı zaten çeyizden kalma pamuk yastıklar vardı ondan yaptırdım.

Canim çok güzel ifade etmişsin. Aynen katılıyorum.

Reactions: iiz
Ya belki ben çok fazla tepki veriyorum ama bazı konularda taviz verince sonuç böle oluyor herkes keyfıne bakıyor canı sıkılan biz oluyoruz sen nasıl böle tepkısız kalıyorsun yada sakin ben normalde extra sakın ve sabırlı biriydim ama yani eşim iyice uzerıme oynamaya başladı sanki beni deniyor ona da hıc tahammül edemiyorum bu ara hıcbırseye destegı olmadığı gıbı herseye köstek anca para kazanıyor baska birşey yok hırsla o da daha fazla daha fazla diye diye ne gecesı var ne gündüz sorsan bizim icin ben istemıyorum parasını bir pazar aılecek kahvaltı yaşamadıktan sonra ...

Canım sakin ol hormonlar tavan yaptı hepimiz öyleyiz en ufak seyde eşime küsüyorum şu sıra sen değiştiremezsn o öyle alışmış herşeyi paylaşmak zorunda değil tabi ki belki öyle güç alıyodur bilemeyiz sen kendini sıkma nolur sıkıntımdan bahsetmemişsin umarım ciddi bişey yoktur Allah yardımcın olsun

Kızlar bişey daha sorucam.
Bebeğin kıyafetlerini yıkasam erken mi daha?
Bide kuruturken balkonamı asıyım yoksa evin içinde çamaşırlıktamı kurutayım?
tabıı ki erken değil geç bile. ben yıkadım ama bır turlu utuleyıp cantama koyamadım ama acil yapacagım.
ben ev ıcınde kuruttum güneş alan yerde
bir kaç parcayı elımde yıkadım ama genelini çamaşır makınasında 30 derecede yıkadım yumuşatıcı kullanmadım. dalan organık deterjanını kullandım.en önemlisi de ekstra durulama yaptım. 30 dakıkada yıkadım ben
hastane cantamı kabın boy bavul yapıyorum. evdeki çantamı ullanacagım ıcın dun oturdum ayrıntısına kadar yıce sildim hatta mınıcık camasır suyu bıle koydum .iç dış temizledim. süt sagma makınasını ve bıberon gıbı şeyler ıcın seffaf ayakkabı kutuları var ya onlardan aldım. onlarıda yıkayıp yerleştirecegim. marketten kilitli buzdolabı poşetleri var ya bazı şeyleri içine koyarım tozlanmasın kirlenmesin gidene kadar.

bunun dıısnda evde kalan eşyalar var ya, mesela beşik içi yatagı yorganı carsafı yastık ve evde kalan kıyafetler hepsini yıkayıp 1 mılyoncularda bulunan kocaman seffaf kapaklı kutular var ya onlara dolduracagım sandık ıcıne koyar gıbı bebek gelınce serecegım. cibinliğine kadar ykayıp kaldıracagım sonucta hepsi magazalardan geldi çeşit çeşit el değdi. aşırı titizliğe gerek yok ama yined eılk 15-30 gün bebegin bağışıklığı yok ya hem de düzenli olsun

canım ben yıkadım hazırladım çantamı falan. ben kırutucuda kurutuyprum bebekken. sonra çamaşır askısıyla içerde kurutuyorum ama şimdi büyük çocuğumununleri artık balkona asıyorum
Canım bende Siemens kurutıcu var.kurutucuda Bebek kıyafetleri çekiyor mu ? Benim pijamalarım kurutucuda hep çekti de ondan soruyorum.-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…